koreafilm

Gye Baek – episodul 14

Written by koreafilm. Posted in Gye Baek, K-drama, Povestea

Tagged: ,

6_2

Published on aprilie 09, 2012 with 33 comentarii

de Julia 79



Planul de evadare a lui Gye Baek, Seung Cheong şi Uija a reuşit, dar viaţa lor este în pericol deoarece sunt atent urmăriţi de grupul Wi Je. Într-un final Gye Baek rămâne pentru a se lupta singur cu atacatorii lăsându-i pe toţi să scape. Tânărul e grav rănit de urmăritorii din rândul armatei, în timp ce Prinţul şi prizonierii sunt urmăriţi de grupul Wi Je. Ceaţa e prieten nevoiaşilor care ajung în final în satul unde îşi vor găsi salvarea şi sunt întâmpinaţi de Heung Su. Acesta le spune că au venit în satul unde fiecare este Rege şi se bucură de revederea cu vechiul său prieten, Seung Cheong. Toată lumea este veselă, dar Gye Baek este în stare gravă undeva în pădure.


Regele e revoltat de incapacitatea Primului Ministru de a ţine în frâu situaţia şi îl consideră complice la tot. Sa Taek Bi îşi vede şi ea planurile date peste cap şi e convinsă că Uija este ajutat de cineva să scape printr-o tactică bine pusă la cale. Între timp însă, deşi toţi sunt îngrijoraţi de absenţa lui Gye Baek, acesta este găsit de o copilă, readus la viaţă şi condus la prietenii care îl aşteptau nerăbdători. Domniţa se bucură să-l vadă atât de dornic de viaţă şi se bucură doar văsându-l mâncând. Stând la masă îl îndeamnă să ia exemplul oamenilor simpli şi să-şi dorească să trăiască. Însă Gye Baek nu înţelege de ce el ar trebuie să fie bine, iar ea să sufere. Domniţa îi promite că într-o zi ea va fi motivul pentru ca el să trăiască. Uija îi ascultă şi îi priveşte de departe. Mai târziu, discutând ca între prieteni, Prinţul realizează că şi-ar dori să facă un Baekje la fel ca acest sat. Un loc unde oamenii muncesc şi au încredere unii în alţii, unde toţi sunt egali şi fericiţi. Pentru asta are nevoie de ajutorul tuturor: a lui Seung Cheong, Heung Su, Gye Baek şi Eun Go. Domniţa e fericită să audă asta şi vrea să-l ajute. Gye Baek însă trebuie să se gândească.

Între timp, Mun Geun trebuie să ia o decizie în ceea ce priveşte propunerea de a-l ucide pe Uija. Îi cere sprijinul lui Mok Gae pentru reuşită. Uija revine la Palat şi încearcă să-l mintă pe Rege în legătură cu cele întâmplate. Are loc o nouă discuţie între fiul care îşi detestă tatăl şi nu ezită să-l acuze din nou. Unchiul domniţei nu înţelege de ce Uija este atât de mult ajutat de grupul lor de negustori şi se teme că vor avea probleme.
Regina îi cere surorii ei să-l urmărească atent pe Uija şi să afle cine îl ajută. Sa Taek Bi bănuieşte că în spatele lui este Yeom Mu Jin. Gye Baek revine la vechiul prieten al tatălui său şi află despre o competiţie ce se va desfăşura la Palat. Văzând săbiile confecţionate de acesta se gândeşte deja la ce să facă.

Se apropie ziua nunţii lui Uija şi acesta este îngrijorat. Nu ştie dacă viaţa lui alături de Tae Yeon va fi una liniştită. O roagă pe domniţă, cu care se întâlneşte în secret, să nu fie ca el şi să se căsătorească cu cineva pe care îl iubeşte. Este trist, dar trebuie să meargă mai departe. Ziua nunţii a venit şi perioada de burlăcie a luat sfârşit.


Gye Baek şi Seung Cheong vor să aducă rudele foştilor prizonieri în satul unde pot trăi liniştiţi, dar află cu stupoare că toţi au fost ucişi de forţele guvernamentale. Femei, bătrâni şi copii cu toţii au avut aceeaşi soartă nemiloasă şi durerea revine în rândul foştilor prizonieri. Gye Baek nu ştie cine ar putea schimba lumea în aceste condiţii, dar în sfârşit simte că el ar putea da sens vieţii sale. Acum e decis să găsească o cale de a reveni în Palat. Eun Go şi Uija nu îl pot opri pentru că tânărul în sfârşit ştie ce drum vrea să urmeze. Lupul Singuratic va trebui să ia parte la întrecerea de arte marţiale şi să fie selectat printre cei mai buni. Dintre cei opt finalişti va fi ales unul singur ce va primi o sabie de la Regele Mu. Gye Baek ajunge în finala de doi şi, în timp ce se luptă cu adversarul său, Regele parcă îl revede pe Mu Jin în mişcările sale. Amintiri din vremurile când se duela cu acesta îi sunt acum vii, după mulţi ani.



Sub numele de Victorie, Gye Baek câştigă întrecerea şi sabia Regelui. Mu ar dori să afle mai multe despre el şi de ce ar dorit să câştige. Tânărul spune că a făcut totul pentru a o putea apăra pe Regină, astfel că învinsul său este numit în garda Regelui. Sa Taek Bi îl refuză iniţial, dar având o bănuială, îi dă să bea un ceai. La fel ca tatăl său cândva, Gye Baek îl bea fără a sta pe gânduri, deşi era fierbinte. Regina rememorează clipa când acelaşi lucru se întâmpla cu Mu Jin, dar nu îşi dă seama de identitatea reală a tânărului.


După o perioadă de gândire, decide să-l ia cu ea pe Victorie în drum spre reşedinţa Primului Ministru. Nu uită să-şi orchestreze chiar un atac asuprta ei şi Gye Baek se evidenţiază câştigându-i încrederea. Planul lui şi al domniţei funcţionează. Regina încearcă să-şi convingă tatăl să scape pentru totdeauna de Ministrul de externe deşi acesta îl ţine ascuns pentru a-l scăpa de furia Regelui. Eun Go ascultă discuţia şi îşi pune oamenii să-l găsească în secret. Şi grupul Wi Je este pe urmele lui.

Gong Cheol ajunge în mâna poporului şi apoi este arestat de Ministrul Justiţiei. Regina este îngrijorată de această veste neaşteptată şi se teme că prizonierul va vorbi. Ştie că trebuie să scape de el înainte de a spune ceva. Ministrul Justiţiei îi spune Reginei cum decurge ancheta, iar aceasta se enervează văzând evoluţia lucrurilor. Îi cere surorii sale să o ajute şi Eun Go îi arată zmeul care a fost aruncat în sprijinul prizonierilor. Pornind de la ceea ce scrie pe el, domniţa îi spune că oamenii o cred pe ea şi pe miniştrii vinovaţi de toate şi îl iubesc pe Rege. O roagă pe Sa Taek Bi să găsească o cale prin care să aducă liniştea, dar fără a se certa cu tatăl ei. Regina însă e pregătită să mai sacrifice viaţa cuiva pentru a-şi asigura liniştea la Palat. Se foloseşte de prilej pentru a-i da o primă misiune lui Victorie.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

33 comentarii

There are currently 33 comentarii on Gye Baek – episodul 14. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Ce imi plac pozele oficiale. Interesant episod, sper sa-l pot urmari. :)
    O saptamana frumoasa tuturor!

  2. P. S. Tvr da in reluare Jumong, dimineata de la 9 si un pic.

  3. Frumos episod, in sfarsit mai avanseaza si Gye Baek in functie :) ! Multumim mult Julia pt rezumatele atat de reusite!

  4. Interesant episod, dar nu cred ca o sa-l pot vedea, din pacate… asa ca multumesc pentru rezumat, este excelent.
    Si imi pare rau ca nu mai pot vedea odata Jumong. A fost un serial exceptional.

  5. He, he ce episod ! Cred ca este unul din putinele ,episoade mai linistite si mai optimiste,ce frumoasa e viata la tara de Tanase Scatiu!Acum toata lumea se iubeste si este prietena cu Uija,doamne ce pacaleala ,mai rau ca de 1 Aprilie! Utopia este in floare,un nou Falanster se pune pe hartie si cam atat!

  6. Multumesc pentru rezumat Julia! Da, pozele sunt foarte frumoase, fata in roz mi s-a parut ca e actrita care a fost micuta Dong Yi, dar apoi am vazut ca nu e ea. Nu am citit rezumatul, am uitat numai la poze, trebuie sa vad mai intai reluarea episodului trecut, daca nu, in capul meu va fi o mare zapaceala despre cine cu cine si cand :))

    • Ha ,ha ,ce bine ca se mai confrunta cineva cu aceasta dilema!

      • :)) Cu programul de lucru, se mai intampla

  7. Ba da, ea este ,numai ca a mai crescut umpicut!

    • Da? Atunci o sa fiu foarte atenta diseara!

      • Da, a fost micuta Dong Yi, dar daca nu mai apare, atunci nu-i de mirare ca nu e amintit nicaieri ca a jucat si in acest serial.

    • daca vreti sa vedeti in ce filme a jucat micuta Dong Yi, puteti citit aici
      http://asianwiki.com/Kim_You-Jung

      asa gasiti si raspunsul la intrebare :)

      • Aici nu e trecut si Gyebaek…

      • E ciudat, nici pe Dramawiki, nici pe Asianwiki, nici pe Wikipedia nu e trecut Gyebaek la serialele in care a jucat…si sigur e ea.

        • Nu este ciudat ,dar fiind un film nou este normal sa nu fie trecuta ,nu cred ca s-a reactualizat CV-ul ei,deja impresionant!

          • Sau poate ca din cauza rolului prea minor nu a fost trecuta!

          • pai Moon e trecut si e mai nou :)
            e ciudat

          • Cred ca din cauza ca rolul e unul minor, dar, totusi, ar fi meritat amintit.

          • E ciudat ca nici pe Hancinema nu apare rolul din Gye Baek, chiar daca e minor rolul, ar trebui sa apara ca si cameo sau ceva de genul. Dar sigur e ea. E tare frumoasa si dulce fata. Ma bucur ca primeste roluri in continuare si ca e apreciata pt munca ei si ca incearca sa impace si scoala si actoria. Ca sa nu mai spun ca mie, una, mi se pare ca pe zi ce trece se transforma intr-o frumusete.

  8. Sper sa prind azi episodul :) Multumim pt rezumat!

  9. N-am prins tot episodul, doar partea a doua.

  10. pustoaica o sa mai apara

    • Ma bucur ca mai apare, e o draguta :)

      • Si eu ma bucur :)

  11. salutare tuturor.si eu am vazut ca nu sunt trecute toate serialele in care ea a jucat.dar sa stiti ca la multi actori si actrite am observat acest lucru.

  12. APROPO as dori sa le urez LA MULTI ANI,SANATATE SI NUMAI GANDURI BUNE ptr. marele actor KIM YEONG-IN -regele din secretele palatului sau maestrul doctorului HUR JUN dar si indragitei noastre actrite LEE YO-WON care nu mai are nevoie de nici o prezetare ca o stim cu totii.SAENGIL CHUKHA HAMNIDA!

    • Ohh, da, azi e ziua lui Lee Yo Won!!! 생일 축하합니다 이요원 ^^

    • Saengil chukha hamnida, Lee Yo Won!

    • La multi ani!

  13. PS: Pentru cine nu stie inca, pe National 24 Plus de reia Chuno(cu pauze de publicitate mai mici). Mi se pare mai usor de urmarit aici :p.

    E in loc la Empress Chun Chu(Imparateasa de Fier). Foarte frumos serial (aviz celor care iubesc serialele istorice coreene).

    • Da, stiam, dar nu-l mai urmaresc, pt ca l-am vazut deja de 4 ori =)) Poate peste un an :P

      • Eu doar o data. Si am si ceva episoade lipsa… Asa ca… :p

        • E foarte bine ca au hotarat sa-l redifuzeze :)

Leave a Comment