koreafilm

Gye Baek – episodul 29

Written by koreafilm. Posted in Gye Baek, K-drama, Povestea

Tagged: ,

3_1

Published on aprilie 30, 2012 with 58 comentarii

de Julia 79Ultima întâlnire cu Eun Go lasă urme adânci în relaţia dintre ea şi General. Decizia acestuia de a nu-l susţine pe Hyo la funcţia de Prinţ Moştenitor şi de a-şi păstra neutralitatea îl îndepărtează de ea şi astfel Gye Baek are un nou duşman. Cho Yeong este îngrijorată pentru că i-a provocat atâta durere, dar pentru Marele General este ca o eliberare de trecut. Generalul îi spune că şi-ar dori ca decât să fie stâlp de susţinere al ţării să fie singurul bărbat al femeii care îl iubeşte. Cho Yeong îi spune să nu uite că o are pe ea care îi poate fi alături oricând are nevoie de un tovarăş de pahar. E o modalitate indirectă de a-şi arăta sentimentele pentru el.Concubina Regală suferă şi ea după cele întâmplate, dar e decisă să nu renunţe la planul ei. Vrea să urmărescă atent modul în care este tratat Regele şi să facă totul pentru a-şi reveni. Ştie că doar asta îi poate fi de folos în atingerea obiectivelor ei. Doar aşa îşi poate răzbuna familia ucisă de el pentru a o putea avea. Lângă patul lui îi promite că îl va ierta dacă se va trezi. Ochii lui Uija se deschid uşor fără ca nimeni să vadă. Între timp Regina e ferm convinsă că fiul ei va fi numit în curând Prinţ Moştenitor şi se va putea răzbuna pe Consoarta Regală. Şi votul nobilimii este clar în favoarea ei. Gye Baek pare însă îngrijorat de decizia grăbită.


Regina organizează un mare banchet în cinstea numirii fiului ei ca Prinţ Moştenitor la care sunt prezenţi toţi nobilii. O umileşte pe Consoarta Regală spunându-i să îi toarne în pahar. Eun Go acceptă, dar suverana îşi bate joc de ea mişcând paharul. Gye Baek îşi face apariţia alături de fraţii de cruce şi îi cere fără menajamente Reginei să încheie banchetul pentru că este total nepotrivit într-un moment în care Regele nu se simte bine. Heung Su şi Cheung Seong nu înţeleg de ce Regina face fapte atât de necugetate şi încep să se întrebe dacă au susţinut pe cine trebuie. Poate fi însă un moment bun pentru a-şi pune în aplicare unele reforme acum că Regele încă nu-şi revine.


Situaţia însă se complică în regat când Gye Baek află că fratele Comandantului Gărzii Regale a divulgat informaţii preţioase către Silla referitoare la starea de sănătate a Regelui. Gye Baek vrea să-l aresteze pe Comandant, dar acesta nu vrea să cedeze atât de uşor şi îşi pune armata personală să-l prindă şi să-l întemniţeze. Marele General refuză să lupte cu aceştia şi le spune că stăpânul lor este acum în calitatea de acuzat, iar dacă va fi găsit nevinovat nu va păţi nimic. Le aduce aminte că înainte de a fi armata unui nobil, sunt cetăţeni Baekje şi trebuie să-şi respecte ţara. Soldaţii i se supun şi Comandantul este arestat în ciuda opoziţiei sale. Gye Baek îşi doreşte să ducă investigaţia până la capăt, dar este oprit de Regină care îi reaminteşte că acum ea este în măsură să ia deciziile şi hotărăşte eliberarea celor implicaţi în scandalul de spionaj pentru că ţara are nevoie de Comandantul Gărzilor Regale. Suverana îi răsplăteşte astfel pe care au votat în vafoarea Prinţului Tae şi îl avertizează pe General că e bine să-şi vadă strict de problemele lui.

În aceste condiţii, fraţii de cruce încep să se teamă de haosul ce poate să apară în ţară. Faptul că Regina îşi apără rudele, starea de sănătate precară a Regelui şi situaţia de la granite pot arunca ţara în haos. Heung Su crede că soluţia ar fi să se spună răspicat lucrurilor şi să fie abolit Consiliul Politic astfel încât oamenii obişnuiţi să devină stăpânii ţării şi să nu mai existe o ţară a nobililor. Gye Baek este de acord cu o astfel de reformă pentru a întări moralul armatei şi prosperitatea ţării. Însă Regina este mai greu de convins decât se părea. Şi ea se teme de puterea lui Gye Baek, dar Eun Go este fericită de tot ceea ce se întâmplă. Între timp, Gye Baek o vizitează pe Regină şi o asigură de tot sprijinul lui orice se va întâmpla în înfruntarea cu nobilimea şi oricare va fi reacţia Regelui dacă se va trezi. Aşa cum era de aşteptat nobilii nu sunt de acord cu împărţirea pământurilor către oamenii de rând şi se ridică şi părăsesc Palatul revoltaţi. În secret discută deja despre eliminarea de la curte a lui Heung Su Cheung Seung, dar Gye Baek îi aude şi le spune că nu îi mai înţelege. Mai mult îi ameninţă că vor trebui să se confrunte cu el dacă nu vor veni la Consiliul de a doua zi. Pentru el nu este nici o diferenţă între atitudinea lor şi cea a unor invadatori. Regina se bucură de cum merg lucrurile şi este conştientă că doar sprijinul Marelui General poate duce la reuşită. Dar vrea şi ea ceva în schimb: plecarea concubinelor regale în afara Palatului împreună cu fii lor. Cheun Seung şi Heung Su încep să aibă îndoieli că fac ceea ce trebuie şi simt că au intrat într-un labirint din care vor ieşi cu greu.

Aflând planul Reginei, Consoarta Regală este decisă să rezolve rapid problema şi să scape de Regină şi de Prinţul Tae. Sinyeo nu poate fi însă de acord cu dorinţele Consoartei Regale asigurând-o că ea nu va avea niciodată de suferit din cauza Reginei. Chiar dacă e singură împotriva tuturor, Consoarta Regală nu vrea să renunţe la planul de a-şi elimina adversarii. Cho Yeong revine cu veşti din Goguryeo printre care şi uciderea actualului Rege. În aceste condiţii este riscantă o alianţă. Mai mult Gye Baek, realizează că a devenit fără să vrea la fel ca Yeong Gyesosum, Generalul Goguryeo. Ştie că asta nu îi poate fi deloc benefic atunci când Uija se va trezi. Între timp, Eun Go îşi infiltrează un om la curtea Reginei. Gye Baek anunţă alianţa cu Generalul Yeong Gyesosum şi Regina are încredere că o vreme Baekje va fi protejată. Noaptea asasinul este la un pas de a o ucide, dar oamenii Generalului veghează şi toţi spionii Concubinei Regale sunt arestaţi. Aceştia recunosc cine este în spatele lor, iar pentru General devine şi mai complicat. Acum nu o mai înţelege pe femeia iubită.


Eun Go îi spune că a făcut totul pentru a supravieţui. În momente emoţionante îi cere să o ucidă cu sabia lui, să apere copilul şi pe Rege. Gye Baek sfârşeşte prin a o înţelege şi a o lua încă o dată în braţe aşa cum nu mai făcuse demult. Lăsată în viaţă, Concubina Regală revine lângă soţul ei cerându-i cu lacrimi în ochi să-şi revină. Uija îşi mişcă mâna şi îşi deschide ochii după mult timp…

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

58 comentarii

There are currently 58 comentarii on Gye Baek – episodul 29. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumim pt rezumat! :)

 2. multumim.. vad ca nu mai e mult din acest serial..

 3. Salut! Din 10 Mai …. tvr1 difuzeaza THE DUO.

  • Am aflat :) Am si ghicit de fapt :))

   • Hihi, Ana, ai intuit bine :))

    • Da, ce intuitie am avut :))) Eu m-am gandit in felul urmator, va fi tot istoric, cu un nr de episoade cam la fel ca si Gyebaek, si va fi tot MBC, cu aceste 3 conditii, doar la The Duo m-am putut gandi :)

 4. Ce episod tumultuos! Imi plac cel mai mult primele propozitii: GB si Cho Young incep sa se apropie! YEEEE! Multumim, Julia!

 5. Sper ca petreceti timpul frumos la iarba verde :) Vizionarea episodului ramane pentru maine din nou, din cauza job-ului. Va doresc excursii frumoase!

  • Eu maine sau poimaine voi fi la iarba verde :P

   • Eu de maine plec in CONCEDIU! (abia am reinceput lucrul, si iarasi plec, dar asta e de odihna, hihi!)

    • Ce frumos! Iti urez de pe-acum un concediu cat mai placut si odihnitor!

     • Kamsa, Gabriela! :*

 6. Multumim Julia! Reusesc si eu sa vad (de fapt revad) episodul de azi la tv :)

  • Buna Gabi! Ce avatar simpatic ai!

   • Buna Liliko! Multumesc! :D

 7. Cred ca Uija face exact ca regina Sataek Bi: zace in pat si spioneaza pe toti in jurul lui si asteapta sa faca greseli. Cred ca e ENORM de bucuros daca vada cate griji face Eungo pentru el.

  • Da :))

  • Da, isi face griji, dar tot din interes… Deja nu pot s-o mai suport!

   • Hi,hi hi, cand ma gandesc ca pe la inceputuri i-mi sarea-ti la beregata ca eram atat de glaciala cu ea!

    • Eu n-am sarit, doar ca m-am abtinut din rasputeri sa n-o fac cu ou si cu otet ca altfel sareau toti sa intrebe ce-am cu biata fata :D

 8. Hopa!mortu-n papusoi,tatoneaza si spioneaza,vai de mama lor ,de tradatori! Acus, acus,poate o vedem pe Hormonica pe cai mai mari decat poate duce!

  • Eun-go a devenit penibila, are un tupeu incredibil, se asteapta ca Gyebaek sa-i faca toate poftele si sa o mai si astepte pana cand se trezeste ea ca-l vrea inapoi….mai are si tupeul sa-l priveasca cu ura.

   • Ba chiar sa-l palmuiasca!!

    • Da! M-am enervat la faza aia… Incepe sa semene cu Uija… Posesiva si rea… Macar daca ramanea la asemanarea cu Sataek Bi…

   • Pai dupa ce ca Gyebaek a tinut la ea mai mult ca la viata lui ea are un tupeu incredibil. Cel mai frumos personaj mi se pare Cho-Young care mi-a placut cel mai mult in perioada in care erau adolescenti. Era foarte amuzanta si bea si atunci cu galeata. :)

 9. dabia astept episodul!!!
  stiti cumva cum se numeste melodia aceea din secretele de la palat care o punea cand era ceva trist? era lenta si trista ,dar foarte frumoasa…

 10. A inviat Uija!! Acu’ sa vezi ce ii pune pe toti la punct :))

 11. Ce teatru ieftin la Eun Go!! Cateva lacrimi si vorbe bine alese si gata a obtinut iertarea lui Gye Baek, ba chiar si o imbratisare pe deasupra! Mare comandant pe campul de lupta, dar la faza asta tare slab si credul…

 12. cred ca atunci cand ii revine ca lumea Euja si-ar fi dorit sa nu se trezeasca la ce dezastru este acum in palat..

 13. Aveti dreptate, Uija procedeaza exact ca si Sa Taek Bi.Se preface ca e bolnav dar de fapt el spioneaza si incearca sa observe greselile celorlalti.Cred ca e foarte fericit ca Eun-go asteapta sa se trezeasca si ii cere ajutorul.Foarte interesant episodul! E draguta si Cho-young! :)

 14. Ana….de unde esti? :)

 15. Sa nu uitati ca aceasta e doar ce vor scenaristii pentru ca despre viata lui Gyebaek, in sine, nu se stie mai nimic.

  • Corect…pana la urma e doar un film.

 16. Ce rea e regina,si in ce hal a umilit-o pe Eun-go.intr-un fel mi-e mila de Eun-go ,dar intr-un fel vrea doar sa se razbune. Uija e un ipocrit, se preface ca e in coma, dar de fapt ii spioneaza pe cei de la curte.

 17. Tare draguta discutia intre Gye Baek si Cho Yeoung, l-a facut sa mai zambeasca putin :) …Dar oare cum se simtea ea cand el ii povestea amintirile legate de Eun Go?? Nu prea bine, in mod sigur!

  • Cho Yeung e cea mai draguta fata din serial! E o razboinica si bea cu galeata, dar langa GB e o fetita rusinoasa. Imi place!

   • Si mie! O scumpica.

 18. mda…draguta cho youn dar eun go the best marea iubire a generalului
  preferata mea pana la sfarsit!!!

  • In ceea ce o priveste pe Eun Go ea a fost intemnitata(inca o data, ea este intemnitata cand este adulta mai mult decat Gyebaek cand era adolescent) mai spre finalul filmului. Executarea ei pentru ministri era o prioritate in timp ce Silla trimitea 50.000 de soldati si Tang ii ajuta cu alti 130.000, dar Gyebaek joaca un rol important si suspenda aceasta executare pentru binele tarii(care va fi exterminata, impreuna cu el). El isi ia adio de la Eun Go si aceasta se sinucide(la prapastia aia s-a aruncat) parca simtind dezastrul ce se va intampla in Baekje. Un final foarte trist in care Gyebaek este primit in Rai de Cho-Young si copiii acestuia care il mangaie. Eun Go sta singura tot in Rai si gandeste asa cum a facut-o toata viata(parca ar fi barbat, nu are niciun fel de sentiment) si reflecteaza asupra primei vieti, asupra greselilor ei. Un final care nu ne edifica nimic. In schimb ni-i arata pe soldati si Gyebaek zacand pe campul de lupta si murind eroic dupa 4 victorii consecutive. Poate daca nobilii nu fugeau si predau armatele personale Baekje continua sa existe si ii vedeam pe Gyebaek & Eun Go impreuna asa cum au facut-o in adolescenta, care a fost cea mai frumoasa parte pentru mine. Cand erau mici nu aveau griji si nu erau atat de cruzi ca acum.

 19. Asa te vreau:))

 20. Cand ma gandesc ca song ji hyo spunea ca a acceptat cu resemnare si incredere totodata tot ceea ce i-a scris scenaristul pentru personajul ei……………….pacat ca au transformat-o in timp, presupun ca asta i-a adus premiul mbc pd award, dar as fi vrut totusi sa nu recurga la crima si minciuni……………..povestea ei de viata ramane una totusi trista, sa-ti pierzi parintii de mica, sa-ti pierzi clanul datorita unor minciuni, sa-l pierzi pe barbatul iubit datorita iar unor minciuni, si sa vezi ca poti sa-ti p[ierzi si copilul………….
  Sper doar ca Gyebaek sa o uite intr-o buna zi, altfel vor continua sa sufere amandoi mult si bine…..
  De uija ce sa mai zic…………….e insuportabil

  • Nici despre viata lui Eun Go nu se stiu prea multe, la fel ca si despre cea a lui Gyebaek. Eu spun ca aceasta nu e varianta istorica, cu Eun Go regina a Baekje, ci impreuna cu Gyebaek, iar acel print Hyo nu s-a nascut niciodata, ci adevaratul nascut a fost acel “print” trimis in Tang la o scoala(practic a fost dat prizonier).

  • Gyebaek a uitat din momentul in care Eun Go i-a spus sa-l sprijine pe printul Hyo sa fie instalat ca print mostenitor. Cred ca asta a avut un rol important pentru inima de piatra a lui Eun Go. Nu am putut sa cred ce a putut sa faca Uija. Eu mi-am dat seama ca vrea sa faca ceva putred inca de cand l-a pus pe Gyebaek s-o urmareasca pe domnita(acum nu-i mai permite sa-i spuna asa) si a predat acea lista si i-a persecutat familia. Cu siguranta familia ei, daca era alaturi de ea, ramanea alaturi de Gyebaek si era o cu totul alta persoana.

 21. De-abia astept ep de maine.e tot mai palpitant filmul,pacat ca se termina.oare in ce ep se casatoreste GB cu Cho-young?

  • Pe la sfarsit. In episoadele 33-34.

   • Oricum nu arata nunta lor. :) O sa te trezesti cu Gyebaek spunandu-i nevasta lui Cho-Young.

  • Adevarat. Si eu voiam sa vad cum se sinucide Eun Go si cum Uija se preda in fata lui Kim Chun Chu, insa eu nu credeam ca o sa-l crute pe Uija a facut-o, asta facandu-l un rege mare. In fapt, Kim Chun Chu a fost fondatorul Sillei unificate.

 22. Oricum nici macar nu se stie daca Eun Go a fost regina a Baekje. Am cautat pe Wikipedia si nu am gasit nimic despre ea. Deci, eu spun ca logic ar fi ca Gyebaek sa se fi casatorit cu ea. Scenaristii au gasit varianta “Drama” si au facut un scenariu care sa para asa. In realitate, nici macar unde s-a nascut sau cand s-a nascut Gyebaek nu se stie. Au improvizat si la scena cand l-a nascut ma-sa. Acesta e un film confuz, singurul lucru sigur fiind batalia de la Hwangbanseol in care Gyebaek iese invins si Baekje este distrus. Mie imi edifica acest lucru faptul ca fara Gyebaek Baekje era un nimic. Baekje a mai rezistat zeci de ani datorita lui si cand a lipsit Kim Yu-Shin i-a cucerit fortaretele pe care el le cucerise altadata. Sa stiti ca Gyebaek a vrut sa se razbune pe Uija devenind un erou si, astfel, devenind un rege pentru natiune. Prin acest lucru putea sa o ia inapoi pe Eun Go, insa Uija este prevazator. Oricum, pentru mine acesta este cel mai prost rege pe care l-a avut Baekje care nu a fost niciodata un regat puternic in afara de perioada regelui Geunchogo si a fiului sau, Geun-gusu.

  • Si eu cred ca dintre cele trei regate, Baekje e cel mai slab. In afara de perioada Geunchogo si Geungusu. Poate si pentru ca a fost intemeiat ca un soi de anexa la Goguryeo, care a avut tot timpul pretentii asupra regatului din sud.

   • Da, dar eu totusi nu inteleg de ce a vrut Silla sa se lupte cu Baekje. Facusera o alianta in 366 si acum sunt dusmani de moarte. Cineva imi poate spune de ce? Si nu vreau raspunsul ca voiau sa unifice peninsula ca Silla era un stat slab fara ajutorul Tang. Eu cred ca au fost si niste interese Tang acolo.

 23. Regele Mu are un rol important in ura reciproca pe care si-o poarta Gyebaek si Uija. Acesta i-a spus ca toata viata lui sa fie prudent(Uija) cu Gyebaek deoarece se poate razbuna si il poate omori pentru ca l-a omorat pe tatal lui, alt general de seama al Baekje, Mujin. Acest rege Mu i-a facut mult rau lui Uija si acum el este un despot. Daca nu intervenea regele Mu si acum Gyebaek si Eun Go se plimbau impreuna pe strazile din cetatea Sabi asa cum au facut-o odata atunci cand Uija s-a ofticat. Mi-a placut foarte mult acea scena. Mie in film mi-a displacut total Uija. Am vazut dorinta lui pentru Eun Go inca de la inceput si stiam ca o sa fie in stare sa i-o fure lui Gyebaek cu orice pret.

 24. Pentru cine a intrebat de melodia lenta din QSD: “Balbambalbam” ii spune(daca e cea despre care cred eu ca e vorba).
  Aici e linkul: http://www.youtube.com/watch?v=hTHkOB75rhs

 25. Eu sunt nostalgic si acum(dupa ce am vazut tot serialul) dupa perioada adolescentei si cand Gyebaek isi facea casa si Eun Go a venit sa-l ajute. Va spun ca acum daca era Eun Go in bratele lui Gyebaek va placea mult mai mult.

 26. In privinta episodului de azi Eun Go a primit ce merita pentru ca a devenit o alta domnita(vorba lui Gyebaek) si nu vechea domnita pe care o stia el. Eu stiam ca scenaristii o sa incerce sa faca din Eun Go(Ji Hyo) o copie a Sataek Bi(care are o controversa indirecta asupra ei si aceea este ca Uija ar fi fiul ei) inca de cand o festelea Eun Go cu minciunile ei. Serialul nu are, insa, atat adevar cat ar trebui sa aiba un sageuk drama. Scenaristii pur si simplu au improvizat.

 27. M-am uitat iar la episodul 3 care nu-l vazusem. De ce l-au scos pe Mujin nu stiu. Era un personaj foarte bun. Uite ca Gyebaek si Mujin au aceeasi soarta, se insoara cu femeile cu care nu voiau sa se insoare. Totusi, Mujin a tratat-o pe nevasta-sa ca o regina.

 28. gb episodul 30?

  • a aparut si ep 30 :)

Leave a Comment