koreafilm

Gye Baek – episodul 28

Written by koreafilm. Posted in Gye Baek, K-drama, Povestea

Tagged: ,

0

Published on aprilie 27, 2012 with 74 comentarii

de Julia 79Gye Baek decide să nu asculte ordinul Regelui şi să nu îi ucidă pe fiica şi ginerele lui Chun Chu. Este arestat cu intenţia ca la întoarcerea în ţară să fie executat pentru încălcarea unui ordin regal pe câmpul de luptă. Afectat de pierdere, Chun Chu promite o răzbunare dură împotriva lui Uija. Heung Su încearcă să-l calmeze pe Rege, dar acesta atenţionează că va demonstra că Baekje se poate descurca şi fără Gye Baek.


Acum vrea să atace Soraebolul, centrul Silla, convins de moralul ridicat al armatei. În nebunia lui pune în pericol viaţa tuturor, inclusiv a lui. Curând descoperă forţa armatei adverse, iar singura lui salvare este tot Gye Baek căruia îi cer toţi ajutorul, inclusiv Concubina Regală. Uija este grav rănit şi la un pas de a fi ucis şi doar apariţia lui Gye Baek îl îndepărtează de pericol pentru moment. Pe câmpul de luptă, Generalul îşi reîntâlneşte fratele în tabăra Silla şi în timpul înfruntării reuşeşte, pentru moment, să-l aducă de partea lui vorbindu-i despre mama care ar suferi să-i vadă duşmani.Reîntorşi în tabăra Baekje, starea de sănătate a Regelui este destul de gravă pentru că rana de la cap este mai serioasă decât s-ar părea. Însă se decid să păstreze toţi secretul în cea ce priveşte starea de sănătate a acestuia pentru a nu fi probleme atât în ceea ce priveşte moralul soldaţilor, dar şi pentru a evita un potenţialul atac al Silla. După mai muilte investigaţii şi tratamente toţi încep să se teamă de un potenţial deces. Regina ameninţă că-i va pedepsi pe cei responsabili uitându-se în mod direct către Eun Go. După şase zile agitaţia creşte la Palat. Pentru că Uija nu se trezeşte nobilii şi Generalii vor trebui să numească pe cineva care să preia conducerea totală a armatei, adică poziţia de Mare General. Gye Baek pare cel mai potrivit, dar decizia finală va trebui să o ia Regina. Maiestatea Sa ştie însă că este riscant şi ar putea să aibă probleme serioase cu Uija când se va trezi şi va afla de o astfel de decizie. Este însă obligată să facă ceva pentru că ţara este deja într-un război deschis cu Silla. Gye Baek vrea să refuze poziţia de Mare General, însă fraţii de cruce insistă că acum este obligat să facă asta spre binele ţării. La căpătâiul lui Uija îşi reaminteşte ultima discuţie cu el şi încă nu ştie dacă să accepte sau nu. Eun Go îi spune că furia Regelui va fi mare când se va trezi, dar cu toate acestea nu trebuie să se teamă pentru că Regele va fi atent la el toată viaţa. Îl pune pe gânduri când îi spune că acţionează aşa pentru că a comis o crimă.


Gye Baek acceptă în cele din urmă să devină Conducătorul armatei Baekje şi primeşte învestirea chiar în sala tronului de la Regină. Dok Gae este la un pas să strice moralul soldaţilor pentru că în stilul caracteristic nu se poate abţine şi să nu vorbească cu Dae Su şi Yung Su despre starea de sănătate reală a Regelui. Cho Yeong are grijă să-l oprească la timp. Gye Baek îşi face apariţia şi uneşte la timp forţele pentru a contracara atacul Silla. Toate oraşele de la graniţă vor trebui să fie apărate cu orice preţ, iar cine nu va îndeplini ordinele va fi supus legilor marţiale. Între timp, Cho Yeong, având încrederea totală a Generalului, este trimisă din nou în secret în Goguryeo. Unindu-şi forţele pot opri Silla din ascensiune. Aşa cum era de aşteptat, vestea că Goguryeo şi Baekje se vor uni împotriva Silla îl destabilizează pe Kim Chun Chu care este nevoit să facă un pas înapoi. Însă este şi mai decis să distrugă Baekje pentru a-şi răzbuna rudele. La Palat vestea celor întâmplate pe câmpul de luptă este motiv de bucurie, dar pentru Heung Su momentul să readucă în discuţie problema Prinţului Moştenitor.


Cheung Seung este convins să-l susţină în această cursă pe Prinţul Tae. Generalul decide însă să fie neutru în acest joc politic. Concubina Regală este însă îngrijorată că pierde teren şi merge să ceară sfatul Preotesei. Sinyeo o asigură că Uija se va trezi în curând şi nu trebuie să se teamă. Suferă pentru că a masacrat oameni nevinovaţi. Înfruntarea dintre cele două Regine continuă în curtea Palatului.


Disperată, Concubina Regală apelează la fosta ei servitoare pentru a se întâlni cu Gye Baek. Generalul îi respinsese deja o scrisoare şi dădea de înţeles că nu îşi doreşte să o vadă. Concubina Regală îi spune lui Gye Baek că trebuie să o ajute pentru că numai aşa, prin numirea lui Hyo prinţ Moştenitor, ea se va putea întoarce lângă el. Îşi cere iertare că a căzut în cursa întinsă de Uija şi i-a devenit soţie. Este momentul sa afle despre intriga Regelui care a pus totul la cale astfel încât să o aibă pe Eun Go. Evenimentele din trecut sunt văzute acum într-o altă lumină de General. Se simte trădat când află că până şi fraţii lui de sânge ştiau adevărul. Merge la patul lui Uija, încă inconştient, şi îşi spune toată durerea. Încă nu poate crede tot ce i se întâmplă. Eun Go suferă şi ea, dar fiul ei, fără a ştii nimic, e lângă ea.Simtindu-se trădat de toţi, Gye Baek îşi cheamă fraţii de cruce în locul unde şi-au jurat că vor fi mereu alături. E decis să renunţe la tot pentru că nu mai crede în Regele pentru care şi-a pus totul în joc. Jurământul a fost încălcat fără ca el să înţeleagă de ce. Pentru el un drum s-a sfârşit pentru că nu mai găseşte în jurul lui decât lipsa moralităţii si neîncredere. Îi priveşte pe Heung Su şi Cheun Seong cu tristeţe vorbind ca şi cum tot cea a trăit până acum a fost ireal. La un han îi ascultă pe oameni vorbind despre el şi realizează încrederea pe care poporul i-o acordă pentru că este singurul care apără Baekje. Revine la Palat parcă nedecis ce să facă, dar fraţii de cruce îi reamintesc că de fapt el luptă pentru oamenii din Baekje şi pentru ei trebuie să nu uite că este Marele General al ţării şi să-şi reia sabia.


Având în gând cuvintele oamenilor simpli Gye Baek merge să o viziteze pe Consoarta Regală. Îi cere acesteia să-i fie alături Regelui cu orice preţ pentru că el doreşte să-şi păstreze credinţa faţă de Baekje. Oamenii simpli l-au învăţat asta şi chiar ea i-a spus cândva că i-a dăruit Baekje. Aceste cuvinte l-au ţinut în viaţă şi o îndeamnă pe Eun Go să aparţină ţării oricât de greu ar fi. E timpul ca medalionul dăruit cu ani în urmă să revină la destinatar. Mai mult, Gye Baek o anunţă că nu se va amesteca în problema Prinţului Moştenitor şi va apăra pe oricine va urma la tron…

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

74 comentarii

There are currently 74 comentarii on Gye Baek – episodul 28. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. PRIMAAA?

 2. Ieeeiiii :)) si am si citit rezumatul! :D Go Gyebaek!

 3. Multumim pentru rezumat!!!

 4. Ce faceti? E cineva pe aici sau ati plecat cu totii in mini-vacanta de 1 mai?
  Multumim frumos pentru rezumat, Julia!

 5. Eu am pierdut episodul, sper sa-l vad luni. Azi am fost plecata toata ziua :) Am vizitat manastirea Ramet din judetul Alba, cu familia :) A fost o zi superba!

  • Foarte bine, Ana! Ma bucur ca ai avut o zi asa frumoasa. Si se anunta altele in continuare deci sa ne tot plimbam ;) Noroc cu reluarile…. Dar sa speram ca nu vor mai interveni alte editii speciale cum s-a intamplat azi.

   • Pai era cazul sa se mai si indrepte vremea, ca eram satui de atata ploaie :)) Sper sa pot vedea reluarea luni…sa inteleg ca azi au intrerupt ca a trecut motiunea de cenzura?

    • Nu au intrerupt, din cate am inteles nu s-a dat reluarea episodului de ieri din cauza motiunii.

     • Am inteles….

 6. Bietul Gyebaek, cat de dezamagit a fost la aflarea vestii tradarii lui Uija, ce mai “frate” s-a dovedit a fi! Si BRAVO lui ca si-a pastrat demnitatea si corectitudinea si n-a cedat santajului ordinar al lui Eun-go!! Cand n-a stiut ce sa mai faca sa-l castige de partea ei pentru a-i sustine fiul, s-a decis sa-i spuna totusi adevarul despre ce facuse Uija :I

 7. Ce m-a amuzat scena intalnirii dintre regina si Eun-go, nu s-a putut abtine niciuna sa nu arunce cu putin venin inspre rivala!! Si ce priviri ucigatoare :))

 8. Foarte frumos!…apropo, nu stiti ce incepe dupa Gye Baek?

  • …….ana

   • Da Maria…:) Inca nu stiu nici eu…:(

  • Inca nu se stie, dar vom afla curand.

 9. Eu sper sa fie The Duo :) M-as bucura sa am dreptate :)) Desi nu stiu nimic, sa nu credeti ceva…eu doar imi dau cu ghicitul =))

  • Eu as vrea Deep Rooted Tree.

   • eu sper sa fie The Moon That Embraces the Sun , e un serial minunat. :-)

 10. deci pana la urma al cui e copilulu lui eun go al regelui sau al lui gye baek?

  • Din cate stiu eu, primul copil al lui Eun Go a fost trimis in Tang ca a fost descoperit ca nu e print. Deci, presupun ca acela a fost copilul lui Gyebaek si a fost tinut in secret acest lucru, iar Eun Go a nascut mai tarziu un print.

 11. nici eu nu stiu…

 12. Daca aflati, sa-mi spuneti si mie caeu tot nu am aflat nici la a doua vizionare!

  • Probabil scenaristii au preferat sa lase acest subiect invaluit in mister si sa creada fiecare ce vrea :))

  • in noaptea aia au stat de vorba, eun go si gye baek, nu s-au culcat ca nu le-a fost somn

   • Mai, sa fie!

 13. Lume ,lume , s-a ticnit lupul,aseara PRO tv a difuzat ,un film made in SK,pe numele lui,Old Boy,pe care cu rabdare l-am vazut ,cu multa rabdare!Ce sa zic? un film atipic ,o tema pe care nu prea o regasesti in nici un film,incestul,dublu incest,un film care te oripileaza!Din ce am invatat pana acum ,stiam ca sant niste conservatori,dreptui ,cu vederi mai largi,cu respect pentru frati,copii si alte rude!

  • Nu l-am vazut, dar chiar ca suna total diferit fata de ce stiam!

 14. “râzi, iar lumea rade cu tine, plângi si plângi singur” ,asta este leit motivul din film,daca stau bine sa ma gandesc a fost un film bun pana la urma,care te prinde si te intriga in acelasi timp,eroul a jucat fenomenal ,dar de unde pana unde asemenea subiect,despre o crunta razbunare?

 15. Gyebaek a avut o viata foarte trista. El a trebuit sa suporte pe vremea adolescentei moartea celor doua mame ale lui(cea adoptiva si cea biologica, care a murit la nasterea sa) si moartea tatalui lui, generalul de atunci, Mujin. Dupa aceea a trebuit sa lucreze ca sclav al Sillei si sa lupte pentru acel regat, ceea ce l-a tinut in viata fiind acel medalion primit de la Eun Go. Cand in sfarsit a ajuns in Baekje el si cu Euja, Sung-Chung si Heung-Su jura sa fie frati de sange, insa Euja(cum ma asteptam) tradeaza acel pact si i-o fura pe Eun Go. Dupa aceea el nu mai are pe nimeni si se casatoreste, nu cu femeia pe care o dorea, ci cu Cho-Young si devine Mare General al Baekje. El moare pe campul de lupta ca un erou, insa, dupa mine in viata de zi cu zi este invins.

 16. Choi min-sik este cu preponderenta un actor de film(nu a jucat in nici un serial,pana acum),iar indelungata sa experienta pe scena teatrului,isi spune cuvantul in modul exceptional in care isi interpreteaza rolurile.Cei care vor mai mult Choi min-sik,si si mai mult thriller le recomand si:Sympathy for Mrs Vengeance/Intelegere pentru d-na Razbunare(cu frumoasa si ingenua Lee Young din Giuvareul palatului),I saw the Devil.
  Oldboy,Sympathy for Mrs.Vengeance si Sympathy for Mr.Venceance fac parte din trilogia Razbunarii a regizorului Park Chan wook.In toate cele trei filme este vorba despre razbunare,despre formele aberante ale acesteia pe care le poate nascoci mintea omeneasca…in final nu poti sti cu certitudine cine este crimalul si cine este victima.
  Multa lume s-a intrebat de ce a stat Dae-su inchis 15 ani in acea camera de hotel..Pentru ca in Koreea de sud,crimele se prescriu dupa 15 ani..Dupa cum stiti din film,Lee Woo jin(Yoo Ji tae),dupa ce il rapeste pe Daesu,si-l inchide in acea camera de motel,o omoara pe sotia lui Daesu,si fura din casa,albumul cu poze de familie.Politia credea ca Daesu era autorul crimei,el fiind la acea data disparut de un an.Eliberand-l pe Daesu dupa 15 ani,autoritatile nu mai puteau sa-i faca acestuia nimic,iar Lee Woo jin era liber sa-si puna in aplicare diabolicul plan de razbunare.
  Mai jos,aveti scena de la filmari..cea cu caracatita vie..Choi min sik mai cere niste sare..:))),apoi niste apa,ca a fost ff sarata caracatita..:))..toti se distreaza teribil..Cel cu camasa albastra,care cere scriptul,este Park Chan wook,regizorul.

  http://www.youtube.com/watch?v=lv_OxuZzIxY

  • Thank you!

  • Multam, pentru raspuns!

  • De mult vreau a ma uit la filmele din Trilogia Razbunarii. :)

 17. Dupa Gyebaek,din 11 mai,tvr1 a programat serialul “The Duo”- “Doi barbati impart o soarta”/titlul tvr1….prod.MBC 2010 ,32 ep.,difuzate in stilul consacrat al tvr1 : 64 ep.

  • din 10 mai…:)

   • Buna Mihaela!Multumim pentru informatie!

  • Multumim pt informatie, Mihaela! De unde ai aflat, au inceput sa faca promo la Tvr?

   • din revista Tv -satelit…:)
    ..si sunt din Constanta

    • Ok, multumesc :)

  • Ah,nu voiam DRT, ca pe asta l-am vazut ,este un film bun tare care se vede printre randuri,despre prietenie si corectitudine!

   • Livia, de ce zici DRT? Ca se pare ca va fi The Duo…

    • Eu voiam DRT! dar se pare ca va fi DUO!

     • Probabil fiind mai nou, nu l-au achizitionat inca …

  • Haha, nu pot sa cred :)) Am nimerit serialul, habar n-aveam ca va fi The Duo, doar am ghicit. Cititi comm-ul cu nr.9 :P

  • variantele in limba romana deja au disparut iar in engleza zici ca-s facute cu google translate, sunt pasaje subtitrate absolut aiuritoare, nu intelegi nimic, trebuie sa apelez la deductie, la intuitie

 18. Multumim pentru rezumat!O zi faina all!

 19. Multumim!

 20. Am o curiozitate…voi de unde sunteti?

  • BUNA MARIA!Eu sunt din Buzau.Tu?

 21. Noi santem de peste tot!

  • =))!

 22. ..din cartile koreene de istorie…o scurta istorioara..
  In anul 629 il gasim pe generalul Kim Yu-shin in functia de comandant de garnizoana,sub comanda tatalui sau,generalul Sohyun,comandantul armatei Sillei.In acea perioada Silla se lupta cu Goguryeyo pentru controlul fortaretei Nangbi;trupele Silla au suferit infrangere dupa infrangere,pierzand foarte multi soldati,incat restul trupelor isi pierdusera dorinta de a mai lupta.Kim s-a dus in fata generalului Sohyun,cu coiful sau in mana,si i-a zis:”Ne-au infrant…Intreaga mea viata am fost condus de sentimente filiale si de loialitate…Dar in fata acestei batalii,trebuie sa-mi asum responsabilitatea”.
  Urcand pe cal si scotandu-si sabia cu doua taisuri,generalul Kim Yu-sin s-a avantat in mijlocul armatei Goguryeyo…El s-a intors cu capul generalului goguryeoyan(…:))) exista acest cuvant?…sper ca ati inteles ce am vrut sa zic..:)))…insufland astfel entuziasm si curaj soldatilor sai.
  Soldatii condusi de Kim Yu-shin au facut ravagii in randul trupelor din Goguryeyo.Cronicile spun ca s-au intors cu peste 5.000 de capete si mai mult de 1.000 de prizonieri.Speriati,locuitorii fortaretei Nangbi s-au predat.

  In serialul nostru,rolul generalului Kim Yu-shin este interpretat de actorul Park Seong woong.Park si Lee Seo jin au mai jucat impreuna in 2005,in filmul “Shadowless sword”.
  Park Seong woong este casatorit cu actrita Shin Eun jung;cea care a intrepretat in primele doua ep.rolul mamei regelui Uija,regina Eun jung…

  • Nu stiam asta. Kamsahmanida de informatie.

 23. ..alta poveste..:)
  In primavara anului 660,trei mari armate ale Sillei inaintau dinspre est,in zona Hwangsan(azi,Yonsan),conduse de generalul Pu’mil,Kim Hum chun si Kim Yu-shin.
  Regele Uija,a ignorat sfaturile generalilor sai,in ceeace priveste masurile de aparare a Baekje.El s-a miscat prea tarziu si prea incet.Acum sub amenintarea Sillei si a chinezilor,el nu mai stie ce sa faca.Disperat,Uija a ordonat unui mic detasament sa blocheze inaintarea Sillei dinspre est,in timp ce el a fugit cu suita lui la Ungjin(Kongju de azi)..

  Fiul generalului Pu’mil,Kwanch’ang,era un tanar chipes de 16 ani,ale carui calitati militare i-au atras atentia regelui Muhyol(Silla).Numit comandant adjunct,sub comanda tatalui sau,Kwanch’ang a intrat in lupta impotriva trupelor generalului Gyebaek de la Hwangsan.Inarmat cu o lance,tanarul razboinic a strapuns linia de aparare a celor din Baekje si a omorat multi soldati inainte de a fi doborat si capturat..Recunoscand dupa armura,ca tanarul este de rang inalt,soldatii Baekje l-au dus in fata generalului Gyebaek.Acesta,dupa ce i-a dat coiful jos,a fost uimit de tineretea razboinicului,si, amintindu-si de fiul sau,nu l-a putut omori.El l-a eliberat pe tanarul Kwanch’ang,care s-a intors repede in randurile armatei sale.

  Kwanch’ang ii cere din nou permisiunea tatalui sau,de a porni la lupta impotriva celor din Baekje.Iarasi,el da iama in randurile soldatilor inamici,dar pana la sfarsitul zilei este ,din nou, capturat si dezarmat.El reuseste sa se elibereze din legaturi,omoara doi dintre gardieni,cu mainile goale,si il ataca pe adjunctul generalului Gyebaek.Cu o lovitura de calcai,il doboara de pe cal si il omoara.In final,este iar capturat si dus in fata generalului Gyebaek.Dar…acesta suparat de pierderea adjunctului sau,nu mai este in dispozitia necesara sa-l ierte pe Kwanch’ang..si ordona omorarea lui.El a trimis capul tanarului,inapoi in liniile Sillei,legat de saua unui cal

  • Wow. Asta e varianta in care Gyebaek invinge in batalia de la Hwangbanseol?

  • Aa, stiu faza. Atunci cand l-a omorat pe ala in ultimul episod. Ca de fapt Gyebaek pierde in batalia de la Hwangbanseol. A avut o viata foarte tumultoasa, dar care asa au facut-o scenaristii ca sa para mai interesant. In fapt, nu prea exista date despre viata lui Gyebaek. Nu se stie nici anul si nici unde s-a nascut. Nu se stie daca a avut vreo sotie si care a fost acea sotie. Tot ce se stie e ca el practica in lupta artele martiale Taekwondo.

   • Kamsahmanida pentru povesti. Nu le stiam.

   • si eu am practicat Taekwondo 2 sau 3 ani :) e foarte frumos:) de atunci ma pasioneaza mult coreeana

  • Multumesc pentru povesti, Mihaela! Nu stiam niciuna, dar sunt triste…

 24. Multumim pentru povestiri, Mihaela:)

 25. Buna! Sunt noua pe aici,doar acum am apucat sa imi creez cont.Intru de multa vreme pe blog si citesc recenzile.Sunt din aceeasi localitate ca si Maria(Blaj) si suntem cele mai bune prietene.Multumim pentru tot ceea ce faceti! Dar oare de ce nu a aparut rezumatul la ep 29 din GB? :)

  • Maria, Carmen, sunteti binevenite amandoua!

 26. Foarte frumoase sunt povestirile, Mihaela!..Lovely, eu si Maria suntem din Blaj ,jud. Alba. :)

  • Chiar? Vineri am fost prin Blaj, am mers la Ramet, si de acolo am trecut prin Blaj ca sa ajuns la Sincel :)

  • Profa mea de lb.româna era din Blaj!

   • Tu de unde esti?

    • De langa Miercurea Ciuc

 27. no difference, zu mir ist gleich, pas drole, no me gusta, obshii, koinos, piatto, g site

 28. Chiar?…Ana, tu de unde esti?Eu sunt din Sancel:))

  • Eu sunt din Deva :)

  • Parca ziceai ca din Blaj…:P

 29. :D

Leave a Comment