koreafilm

Gye Baek – episodul 27

Written by koreafilm. Posted in Gye Baek, K-drama, Povestea

Tagged: ,

6_3

Published on aprilie 26, 2012 with 49 comentarii

de Julia 79După întâlnirea cu Eun Go, Generalul nu ştie ce să mai înţeleagă. Curând află răspunsurile de la fraţii de cruce. Lupta pentru putere şi obţinerea încrederii Regelui este mult mai amplă decât îşi poate imagina, iar Consoarta Regală este un pion important. Gye Baek simte însă că mai este şi altceva şi că de fapt există şi o dorinţă de răzbunare. Heung Su însă este mai categoric şi nu ezită să o compare pe Consoarta Regală cu Sa Taek Bi şi, deşi are dreptate, Gye Baek nu poate să creadă. Cei trei fraţi de cruce fac eforturi pentru ca totuşi la vot Chun Chu să nu fie ucis. Într-un final nobilii preferă să se abţină şi puţini sunt cei care optează pentru viaţă sau moarte. În final câştigă cei carte îl vor în viaţă, iar Uija este din nou de nestăpânit şi e decis să nu accepte votul. Vrea cu orice preţ moartea reprezentantului Silla. Eun Go este şi ea revoltată de rezultatul votului.Uija ar dori dizolvarea Consiliului pentru că i se pare că deja Gye Baek îi controlează pe nobili, iar Eun Go îi întăreşte decizia. Mai mult, îi spune că trebuie ucis cu orice preţ Kim Chun Chu şi este decisă să-l sprijine prin modalităţile specifice ei. Deşi Gye Baek se bucură de reuşită, Heung Su este sigur că Regele şi Consoarta Regală nu vor renunţa atât de uşor şi îşi vor atinge obiectivul. Între timp, Eun Go decide să-l otrăvească încet şi sigur pe prinţul Silla. Şi planul este la un pas să le reuşească. Doar că Cho Yeong şi Gye Baek descoperă fumul otrăvitor şi aduc medicul la reşedinţa acestuia îndepărtând otrava. Generalul ştie că vinovata este Consoarta Regală şi îi spune direct. E decis ca să facă totul pentru ţară şi nu pentru dorinţele ei meschine. După mult timp, nu o mai recunoaşte şi îi spune direct. Între cei doi foşti iubiţi se crează o distanţă care părea imposibilă. Prin acţiunile lui, Gye Baek îşi atrage şi ura lui Uija care o suspectează şi pe soţia lui că îl trădează. Vorbe vechi reies la suprafaţă ca nişte resentimente, iar Regele e decis să nu mai aibă încredere în nimeni aşa cum îl sfătuise cândva mama lui.


Între timp, Kim Chun Chu este eliberat cu ajutorul lui Mun Geun, devenit acum cetăţean Silla, care vine personal cu un grup de ucigaşi şi îşi eliberează stăpânul. Gye Baek este primul considerat responsabil de asta şi trimis să-l readucă în Baekje pe Chun Chu. După foarte mult timp cei doi fraţi se reîntâlnesc. Gye Baek este afectat de vederea lui şi refuză să-l ucidă, chiar dacă are posibilitatea. La puţin timp se produce şi mult aşteptata revedere dintre Lupul Singuratic şi Kim Yu Shin, cei doi mari Generali care deja influenţau istoria ţării lor. Însă Generalul Silla era însoţit de o armată numeroasă şi dornic să arate că are cu ce să recupereze fiecare oraş pierdut cândva în favoarea lui Gye Baek. Din păcate, Mun Geun devenise şi el din frate un duşman.

Întors în Palat, Gye Baek este obligat să asculte şi acuzaţiile lui Uija care nu crede în existenţa unei armate atât de puternice a Silla pe teritoriul de la graniţă al Baekje. Curând însă află că oraşele cucerite de General încep să cadă unul câte unul în mâna lui Kim Yu Shin care acum beneficia de întăriri importante. Până şi oraşul Gajam este la un pas de a fi cucerit, iar Regele concluzionează că atât prin prezenţa cât şi prin absenţa lui în capitală Gye Baek este o problemă.


Generalul este decis să atace Daeha, un oraş din Silla, şi nu să apere un oraş cândva cucerit. De data asta Uija este de acord cu planul lui Gye Baek, la sugestia Consoartei Regale, şi va conduce el însuşi armata în acest război. Kim Chun Chu simte că Baekje va ataca Daeha şi se întâlneşte cu fiica şi ginerele său pe care îl roagă să fie foarte precaut şi pregătit să facă totul pentru apărarea cetăţii. Îi cere însă atenţie în relaţia cu Uija şi Gye Baek. Fiica însă se comportă de parcă nu şi-ar mai revedea tatăl. Uija se comportă prostesc cu Gye Baek chiar şi în drum spre câmpul de luptă readucând în atenţie zilele când ar fi avut posibilitatea să-l ucidă şi să rămână cu Eun Go. Teama îşi pune stăpânire pe inima fiicei lui Chun Chu când află că în curând vor fi atacaţi.
În Palatul din Baekje, Consoarta Regală o ameninţă indirect pe Regină că familia ei ar putea suferi în curând. Eun Go e preocupată să rezolve problema succesiunii la tron folosindu-se de intrigi de îndată ce războiul se va încheia. Unchiul ei o sfătuieşte să meargă în cetatea Gajam pentru a arăta susţinere Regelui. Pe front însă, Baekje nu reuşeşte să răzbată rezistenţa armatei Silla. Pierderile sunt tot mai mari şi după trei zile de luptă, Uija decide să nu-l mai lase pe Gye Baek la conducerea avangardei. Heung Su îşi infiltrează oamenii în tabăra Silla şi reuşeşte să obţină informaţii importante pentru luptă.Deşi Heung Su spera ca astfel să-l ajute pe fratele său în îndeplinirea visului, Regele insistă ca Gye Baek să nu conducă decât întăririle. E o modalitate de a-l lăsa în spate pe omul care ar fi putut să devină acum eroul Baekje. Nimeni nu mai înţelege nimic, dar Generalul reuşeşte să-şi menţină aparent încrederea în faţa unei astfel de decizii. Mai mult, nu îşi arată nemulţumirea nici când îşi face apariţia Consoarta Regală şi o primeşte prietenesc. Heung Su nu ezită să o compare în continuare cu Sa Taek Bi în acţiunile sale. Gye Baek îi povesteşte ultima discuţie şi Heung Su este la un pas să dezvăluie ce s-a întâmplat pe câmpul de luptă. Suntem însă pe câmpul de luptă şi alte probleme apar. Uija este decis să-i ucidă pe toţi soldaţii Silla, dar şi pe lordul oraşului şi soţia acestuia, adică pe ginerele şi fiica lui Khun Chu. Asta deşi Generalul ce cucerise cetatea le promisese tuturor că îi va salva dacă se predau. Uija se comportă dur şi dictatorial şi e decis să mergă până la capăt. Gye Baek îşi face apariţia în cetate şi îi cere Regelui să se răzgândească în faţa tuturor. Înfruntarea dintre cei doi este acum vizibilă pentru toţi şi Generalul este pus în situaţia de a-i ucide personal. Gye Baek decide însă să încalce ordinul Regelui său…

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

49 comentarii

There are currently 49 comentarii on Gye Baek – episodul 27. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima?

 2. Multumesc pentru rezumat Julia! Uija devine incet-incet un caz psihiatric, un om imprevizibil cu iesiri violente si incontrolabile.

 3. Din pacate, Uija reuseste sa stearga si bruma de respect ce-i mai ramasese.

 4. Filmul este din ce in ce mai trist. Neputinta de a scoate la iveala adevarul si tradarea persoanei pe care o iubea cel mai mult il vor distruge pe Gye Baek. Ii respect pe cei care au facut acest serial pentru faptul ca au respectat adevarul istoric, asa cum a ramas el inscris atunci, acum multi ani.

 5. Atitudinea lui Eun-go e de neinteles si absurda, in episodul de ieri ii cere lui Gyebaek sa se razbune pt ca ei doi sa poata fi din nou impreuna. E chiar meschin ce face, l-a parasit si acum are pretentia ca el sa astepte dupa ea atata timp. E si el barbat la urma urmei….iar acum face totul parca impotriva lui. E clar a doua Sa Taek Bi, iar Uija a luat-o rau pe ulei saracutul…

  • Da… :(. Bine zici. Din pacate parca i-a perit orice urma de rationalitate. Ea care era atat de calculata…

 6. :( Pacat…imi e tare mila de Gyebaek… :(… Am vazut ieri pe facebook o statistica si GYBK era pe locul 4 :X stam destul de bine :P Oare ce va difuza tvr-ul dupa?! :)

  • Si eu sunt ft curioasa ce urmeaza, sper sa aflam curand pt ca nu mai e mult din GYebaek.

   • sunt niste lucruri aproape certe, drama istorica, peste 20 de episoade, difuzata probabil de mbc (si mai putin probabil de kbs). si eu as vrea sa stiu dar nu ma traverseaza nici o premonitie, nici o intuitie, nimic, e vid. o singura data pe saitul de la tvr cineva a anticipat ca va fi difuzat return oh iljimae (my favourite!) dupa kingdom of the winds, dar nu a fost imediat ci dupa king geunchogo.

    • Return of Iljimae your favourite??? Oare nu tie iti displacea total?

     • am uitat sa pun ghilimelele… nu mi-a displacut total, mi-a placut mai putin, m-a amuzat sau cateodata m-a lasat indiferent, dar l-am raportat in mintea mea tot timpul la celalalt iljimae (cu lee jun ki, han hyo joo, park shi hoo) care in topul meu e foarte sus

     • Mie mi a displacut total ROIljiame, este singurul sageuk la care nu m am uitat pe tvr :( ….Sungkyungwan Scandal are 20 de ep si este geniala, sper sa o aleaga tvr ul :D Ne ar prinde mai mult decat bine ceva vesel si tineresc :D

 7. Cel care a scris scenariul la acest serial cred ca mai trage din cand in cand cate o tigara cu iarba. A incurcat actiunea atat de mult ca nu mai stii care-i cu care!

  • Ehh, descurcam noi cumva itele :P

 8. Vizionare placuta!

 9. acum suntem intr-adevar in toiul actiunii…vreau sa vad cum va continua……chiar unele scene au devenit de-a dreptul palpitante…cat priveste printul??!!!!nu va mai faceti probleme ca v-am mai spus este meschin si marsav…..el o tine ca nebunu’ una si buna cu maica-sa care normal de dragul fiului si-a pus capat zilelor ca sa-l salveze …si i-a scris lui ce i-a scris, sa-i intre nemernicului in cap….dar si Gye Baek si-a pierdut mamele, tatal si pe fratele vitreg…..eeeehhhhh?????cum e?cam cum se-nclina balanta….si nu va suparati pe mine, dar mie nu-mi place nici ce i-a tot spus Regele Mu(pe cand traia!!!)despre Gye Baek…ca ar fi mai bine ca printul sa-l inlature definitiv…asta nu e mentalitate de rege….si nici nu poti fi rege daca gandesti asa…un rege adevarat si capabil, stapan pe el, trebuia sa aibe de partea lui in primul rand o armata bine inchegata care sa actioneze numai la ordinul lui(si intern si extern!!!!)…..si mie nu mi-a placut ca ai naibii cand au avut nevoie de ajutor cu totii nu au stiut cum sa se gudure pe langa Gye Baek sa-l convinga sa vina de partea lor…..si acum……sunt niste marsavi……printul, regina, …si surpriza…pana acum nedemostrandu-mi contrariul…..si Eun Go….o fi gresit …si urmareste ea altceva…dar nu prea reiese…inseamna ca se preface foarte bine…dar stiti cum se spune pe la noi om trai, si om video!!!!!!!hahhahahaah

  • Dana, eu personal nu ma supar deloc, iti impart 100% parerea ceea ce priveste pe regele Mu, iar despre Uija nu poti sa spui nici un lucru cat se poate de greu pe care eu sa nu-l consier prea bland. E pur si simplu INUMAN! Niciun om cu suflet complet si minte intreaga nu se comporta asemeni lui!

   • subscriu… INUMAN de-a dreptul, cel mai josnic dintre prieteni…Ma gandeam ca numai YeomJong ar fi deasupra lui, cel care l-a tradat pe Bidam, insa acesta nu a facut vreun juramant de sange sau s-a numit frate… :| Oribil om…

    • Ca bine zici. Nici Yeom Jong parca nu a fost asa. De la el te cam asteptai de la inceput… Dar sa iti zica frate, sa stii ca ai pierdut mama(mamele) si tatal ca el sa poata trai si conduce regatul cu intelepciune si el sa te injunghie pe la spate si in ce priveste iubita si in ce priveste imaginea publica si “cariera” ….
     NEMERNIC

 10. Buna seara tuturor!
  Ma bucur ca va prinde filmul. Pentru mine personajul feminin al filmului care imi place enorm este Cho Yeoung. Mie imi place Gye Baek si cei doi frati de cruce. Pentru ca il completeaza foarte bine si ii sunt alaturi. A-ti vazut afirmatia lui Heung So, tind sa cred ca dupa plecarea reginei Sa Taek Bi din serial au trebuit sa formeze un ;personaj apropiat, pas cu pas. As vrea sa ma abtin sa fac unele comentarii, dar voi incerca sa/mi spun opinia in ultimele episoade.
  In ceea ce priveste ce va da TVR nu stiu ce sa zic. Sa luam in calcul insa cateva aspecte. In aceasta vara TVR va difuza Campionatul European de Fotbal si Olimpiada de Vara.
  Eu personal imi doresc enorm sa vad pe un post tv, as prefera TVR, un film la care tin mult de tot: The Legend-Regele si cele patru zeitati. Mi-as dori enorm sa il putem comenta vreodata aici pas cu pas.
  Va doresc o seara buna si va multumesc tuturor ca v-ati gandit la mine in aceste zile!

  • Julia, multumim mult pentru toate rezumatele atat de frumos prezentate.
   Cred ca si mie mi-ar placea sa urmaresc The Legend, pare interesant din cate am citit.

 11. Uija a innebunit :| E clar ca lumina zilei!

  • Caz patologic. TREBUIA INTERNAT NU LASAT SA GUVERNEZE…

 12. Eu sincera sa fiu, nu stiu ce mi-as dori sa fie, astept sa vad :) Eu am vazut ft multe seriale, deci nu mai stiu ce sa-mi doresc. Ahh, acum ruleaza in Coreea, nu poate fi dat la noi, dar sper sa fie difuzat dupa, mai tarziu, God of War, care e ft bun si e de la MBC :)

  • Sincer Ana ma tenteaza mult acest film! TVR ori va alege un film lung nu neaparat cel mai bun pe care sa/l plimbe toata vara osciland printre transmisiuni directe, fie seriale scurte care sa ne atraga. Pe timp de vara oricum se pierde din public. Vom vedea ce vor face, dar bine ar fi sa anunte si ei din timp.

   • Eu il urmaresc, sunt la episodul 17, si este ft bun. Eu cred ca ar atrage atentia daca Tvr-ul l-ar lua, dar mai e pana atunci…s-a difuzat pana pe la ep 21-22, si are 50 in total. Nu stiu ce va da Tvr-ul acum, dupa Gyebaek, dar sper sa fie ceva bun.

  • Eu astept cuminte sa vad ce ne va propune Tvr-ul si apoi ma orientez. Oricum ramane problema orei de difuzare a serialului :(

 13. deci regele e dus(parerea mea)
  cn se crede?
  si in plus ce a facut el pt baekje
  si ce bine ca in curang gye baek va afla adevarul despre conditile in care regele si eun go s-au casatorit

 14. Buna seara tuturor! Din pacate n-am mai putut intra sa comentez in ultimele zile, dar am incercat sa va citesc parerile. Se pare ca in prim-plan e Uija si Eun-go datorita transformarii lor, totul la ei ne revolta pur si simplu. Rasul acela isteric al lui Uija (ca nici nu merita sa-i zic rege) arata clar ca e dus, cum aude de Gye Baek il apuca pandaliile. Mi-a adus aminte de Daeso din Jumong care avea accese de nebunie/furie din cauza ca se simtea mereu invins de Jumong pe toate planurile.
  Iar Gye Baek arata in sfarsit asa cum trebuie in acest rol si pe deasupra incepe sa-l infrunte pe Uija ceea ce ma bucura.

  • Ahh, si pe mine ma enerveaza rasul lui :|

   • Eu eram deja alergica!!!

    • Si eu. Ma dispera de-a dreptul! (ceea ce inseamna ca actorul a jucat bine :)) )

 15. Eu as vrea sa dea printesa Ja MyunGo ^^ (sper ca nu a fost deja pe alt post si eu nu la-m vazuuut :o3) Dar orice film coreean e bun asa ca nu imi fac griji in privinta asta :D Of dar asa ma enerveaza ca se lupta cu cei din Silla… Pnetru ca normal as tine cu ei :-? Si nu numai din cauza ca Baekje are un rege… Oricum imi place de Gyebaek bine ca nu il ascluta in a-i executa pe cei 2, pana la urma asculti de un rege cat timp ia hotarari bune pentru regat si… Cred ca am scris tare incurcat, imi pare rau :)) Si yeeeey! S-a intors fratele lui Gyebaek <3

 16. Hmmm, mi-a venit in minte The Duo. Daca nu ma insel e MBC si are vreo 30 si ceva de episoade. Pe asta nu l-am vazut, asa ca mi-ar placea :)

  • Cu siguranta i-ti va placea ,eu l-am vazut deja!

   • Mai bine DRT!

 17. si eu as vrea sa dea ja-myung ar fi fost bine daca tvr ar fi dat printesa ja myung dupa regatul vanturilor dar e bine si asa
  si aveti drepatet euja este “reincarnarea“ lui daesoh

  • da, probabil ca si acest serial ar fi o alegere buna :), vom vedea…

 18. Fetelor, ma tot deranjeaza un lucru, legat de episodul de ieri: regina si Heungsoo, apoi Heungsoo si Chunchu au vorbit clar despre trimiterea printului TAE in Tang, pentru ca l-a infuriat pe rege laudand pe GB, apoi vine slujnica si raporteaza lui Eungo, ca vor sa trimit pe printul HYO in Tang, Eungo fuge plangand la rege si regina e umilita. Deci:
  1. Slujnica e surda si halucineaza
  2. Eu am inteles gresit (am vazut episodul de doua ori!)
  3. TVR a tradus gresit (nu cred, se auzea numele foarte clar) sau au taiat ceva secvente
  sau 4.si cea mai posibila: e o noua viclenie a lui Eungo?

  • Si mie mi s-a parut ciudat…e posibil ca regina sa fi zis initial ca-l trimite pe Tae in Tang, suparata din cauza ca acesta a gresit in fata regelui, vorbind de bine despre Gyebaek, dupa care Heung-soo a convins-o ca e o greseala, si au convenit sa-l trimita pe Hyo. Fie noua nu ne-au mai arata scena, fie s-a taiat…

   • Fie slujnica a presupus numai ce se discuta cand a vazut ca s-au intalnit.

 19. ce parere aveti despre hong gil dong?mie mi-ar placea sa il vad pe tvr….

  • Si pe asta l-am vazut!

 20. Eu as vrea (am mai mentionat si mai sus si in alte rezumate ) sa se difuzeze Sungkyungwan Scandal… O SA VA PLACA TUTUROR…

  In ceea ce priveste serialul de azi…
  1. Cand am auzit de Geomil, mi-a stat inima in loc, mi-a trecut prin cap vocea lui Bidam, care cu vocea lui profunda a rostit numele asta, cand si-a dat seama ca un spion Silla va deschide portile cetatii Daeya pentru BAekje…. I MISS KIM NAM GIL SOOOO MUCH….Si apropo… Ieri a fost ziua 80… :P Mai e atat de putin si vineeeeeee acasa :X
  2. Total l-am sustinut pe Gyebaek la sf episodului, mai ca imi venea sa zic inaintea lui ca nu respecta porunca regelui…
  3. Eun Go nu stiu ce e cu ea, s-a pierdut de tot…
  4. Pustoaica…in sfarsit a primit niste cuvinte frumoase de la Gropitza, care i-a spus sa stea in spate cand vor lupta, caci nu vrea sa o piarda :X
  5. Multumim Julia.
  6. Mi-e dor de voi! Va imbratisez!

  • Subscriu. Din pacate am perdut episodul, deci nu am vazut faza cu Geomil care mi-ar fi amintit si mie cu siguranta de Bidam. Abia am asteptat sa ajunga in partea asta ca sa vad cum o sa prezinte conflictul de pe partea cealalta a baricadei.

 21. Carina ,sper ca nu a plecat cu trupa de teatru in turneu,hai hui prin lume!

  • Livia, eu cred ca a plecat :) De ce ai atras atentia catre actorul in tinuta albastra?

 22. n-am plecat… vin in curand cu detalii despre ce s-a intamplat
  maine pleaca trupa si ma eliberez :)

 23. va anunt cand plec :)
  mai am cateva zile :D

Leave a Comment