koreafilm

Gye Baek – episodul 26

Written by koreafilm. Posted in Gye Baek, K-drama, Povestea

Tagged: ,

8

Published on aprilie 25, 2012 with 9 comentarii

de Julia 79
Întâlnirea dintre Gye Baek şi Kim Chun Chu este o declaraţie de război indirectă pe care şi-o fac cei doi în numele ţărilor pe care le reprezintă. Între timp Cheung Seung şi Heung Su discută despre decizia Regelui de a cădea la pace cu Silla pentru moment. Heung Su este de părere că ar fi fost mai bine să existe un război pentru că ar fi fost şanse de izbândă şi crede că de fapt Uija este problema. Îşi face apariţia şi Gye Baek, iar Heung Su încearcă să-l convingă că ar fi bine dacă l-ar susţine pe fiul Reginei în funcţia de Prinţ Moştenitor. Cheung Seung crede că discuţia este total nepotrivită şi că dacă asta va continua se va ajunge la o ruptură între ei. Pentru Chun Chu vedere cu Gye Baek nu este neapărat un esec el având încredere că neîncrederea din sufletul lui Uija va duce la probleme în regat şi pregăteşte al doilea atac. Un prinţ trebuie să meargă la curtea Regelui Tang aşa că se gândeşte să aibă o discuţie cu Eun Go. Între timp, Cho Yeong revine la Palat cu veşti din Goguryeo. Misiunea ei a fost un succes. Ar vrea să conducă ea potenţialul atac, dar Gye Baek îi reaminteşte că este femeie şi nu vrea să-i vadă mâinile pătate de sânge. Este un moment de relaxare şi pentru camarazii Generalului, dar pentru Mok Gae unul prielnic pentru laude inutile.


Gye Baek îşi doreşte neapărat să atace oraşul Danghang ştiind că acum are susţinerea Goguryeo, dar Cheung Seung îl avertizează că Regele nu ar putea fi de acord şi ar putea interpreta greşit totul în contextul actualei alianţe cu Silla. Îi reaminteşte că stăpânul Baekje este Luminăţia Sa, dar Generalul crede că de fapt Baekje este stăpâna Regelui şi demonstrează că îşi doreşte mult atacul pentru reunificarea ţării după 80 de ani. Chun Cu se întâlneşte cu Eun Go şi spune despre intenţia de a pleca la studii în Tang cu unul dintre prinţi. Consoarta Regală intuieşte planul prin care de fapt fiul Reginei ar urma să plece la studii, iar fiul ei să rămână în regat şi să facă eforturi pentru a deveni între timp Prinţ Moştenitor. Eun Go ştie însă că scoala este una renumită şi dă senzaţia că este de acord cu oferta. Kim Chun Chu plănuieşte o astfel de întâlnire şi cu Regina lucru ştiut şi confirmat de Sinyeo.


Gye Baek şi Cheun Seong merg la Uija prezentând scrisoare prin care era posibilă o alianţă cu Goguryeo pentru înfrângerea Silla, dar Uija este de neclintit în decizia de a se alia cu Silla. Mai mult consideră o ofensă gestul lor de a nu ţine cont de deciziile lui în calitate de Rege şi îl acuză pe Gye Baek că întreţine relaţii secrete cu Ministrul Edictelor Regale din Goguryeo. Se comportă dur cu Generalul, iar Seung Ceong nu poate să nu se gândească că Heung Su a avut dreptate când a spus că a început să se coporte dictatorial. Într-o discuţie privată Uija se justifică spunând că dacă ar lupta acum şi-ar atrage duşmănia Tang, însă Generalul îl roagă să nu aibă încredere în Chun Chu. Urmează inevitabil întrebarea cine este de fapt stăpân, iar Gye Baek este forţat să răspundă ceea ce trebuia. În consecinţă, Generalul trebuie să anunţe printr-o scrisoare personală că orice alianţă cu Goguryeo nu va fi posibilă.


Cum era de aşteptat, Kim Chun Chu vrea cu orice preţ să se întâlnească cu Regina. Din discuţia avută rezultă planul de al trimite pe Prinţul Hyo în Tang, adică fiul Consoartei Regale şi protecţia Prinţului Tae. Dar Regina este destul de tare şi nu cade în plasa lui Chun Chu. Eun Go apreciază calităţile acesteia, dar mai ales faptul că în sfârşit Prinţul Silla şi-a arătat adevărata faţă. Ziua merg la vânătoare, iar Gye Baek îşi arată din nou calităţile de bun arcaş şi reuşeşte să-şi salveze Regele de un şarpe veninos ochind cu precizie. La masa de după vânătoare, fiul Reginei se ridică brusc şi îşi arată respectul faţă de General dorind să ajungă asemeni lui şi nu ca tatăl său ceea ce îl deranjează pe Rege. Regina este îngrijorată de reacţiile fiului ei şi este decisă să-şi apere fiul trimiţându-l pe Prinţul Hyo în Tang. Deşi nu este de acord, Heung Su decide să o ajute pe Regină.Eun Go află, dar decide să intervină în felul ei. Regele este revoltat că până şi fiul său îl admiră pe Gye Baek şi se gândeşte la dorinţa tatălui său. Intervine Consoarta Regală care povesteşte despre întâlnirea dintre Chun Cu, Regină şi Heung Su. Prinţul Silla este arestat şi haosul se instalează la Palat. Regina cere îndurare pentru greşeala ei şi încearcă să găsească scuze. Cei trei fraţi de sânge îşi fac apariţia şi Gye Baek îi ia apărarea suveranei. Regele este însă prea furios şi îşi întoarce toată mânia asupra lui Heung Su pe care îl ameninţă că îl va interoga. Uija e decis să îl ucidă pe Kim Chun Chu pentru faptele sale şi aruncă totul asupra lui Gye Baek care ar putea să se folosească de forţa armată. Generalul nu crede însă că este o strategie bună şi cere timp astfel încât totul să fie făcut cu cap, pas cu pas. El susţine că Kim Chun Chu ar trebui eliberat. Însă Regele nu vrea să renunţe atât de uşor la eliminarea acestuia. Seung Cheong şi Gye Baek au motive să fie îngrijoraţi, iar distanţa dintre ei şi Rege este tot mai evidentă.

Sfătuit de Eun Go, Uija acceptă o întâlnire cu toţi nobilii pe care o propusese Seung Cheung. Concubina regală promite însă că îl va convinge pe General şi pe lorzi să accepte uciderea lui Chun Chu. În curtea Palatului, regina cere îndurare pentru fapta ei ajungând astfel pentru prima dată să fie umilită de Eun Go. Aceasta din urmă se întâlneşte cu General şi îl roagă să îl asculte fără reţineri şi întrebări pe Rege pentru că ar putea fi în joc chiar viaţa lui. Gye Baek se teme însă de un război total cu Silla pentru că simte că Tang s-ar putea alia cu duşmanii lor în această dispută. Argumentele privind moralul ridicat pe care îl au trupele datorită lui nu sunt puternice în faţa lui Gye Baek care o roagă să-l convingă pe Uija să renunţe la plan. Regele află tot ceea ce s-a discutat şi aşteaptă să vadă care va fi mişcarea soţiei lui. De cine va asculta de data asta.


Eun Go se sfătuieşte cu Sinyeo despre hotărârea ce ar trebui luată în privinţa lui Chun Chu şi preoteasa crede în utilitatea uciderii acestuia. Regele discută cu sfatul problema şi apar primele controverse în Sfatul Ţării. Nobilii vor să ştiecare este poziţia lui Gye Baek faţă de problema apărută, iar Uija intuieşte asta şi îşi pune spionii să-io urmărească pe toţi. La întâlnirea cu lorzii, Gye Baek e sincer şi îşi exprimă dorinţa ca prinţul Silla să fie ucis pe câmpul de luptă şi nu acum. Consoarta Regală primeşte raportul întâlnirii de la spionii ei şi acţionează la fel ca familia adoptivă . Încet şi sigur prezicerea fostei regine se adevereşte. Consoarta Regală şi Generalul sunt acum pe poziţii total opuse. Gye Baek merge să o întâlnească pe Eun Go neînţelegând atitudinea ei prin care poate duce la distrugerea Baekje. Însă domniţa îi spune că dacă el ar ataca va câştiga mai multă glorie decât Uija şi asta este răzbunarea lui pentru că i-a fost furată s-ar împlini. Doar când răzbunarea lui va fi reală, ea este dispusă să revină lângă el.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

9 comentarii

There are currently 9 comentarii on Gye Baek – episodul 26. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Azi nu am reusit sa vad episodul si maine, eu nu reusesc sa-l vad in reluare si Doamne bine e sa vad rezumatul.
  Asadar multumesc Juliei si Carinei pt munca depusa, pt capturi, pt tot.
  :*.

 2. Pot spune ca episodul de astazi mi-a placut mai mult decat alte episoade….

 3. Of, urat ce se intampla, dar de fapt asa se petrece in realitate, jocuri de culise si nu stii cand cazi sau cand te ridici.

 4. Da dar a taiat din serial si nu se vede umilinta reginei in fata consoartei regale

  • Am vazut :((. Mi se parea mie ca nu se lega ceva…

 5. Si azi am vazut cum s-a trecut de la o faza la alta cum vorbea regele cu supusii lui si apoi dintr- o data radea.m-am uitat pe net si am vazu k au taiat vreo 5 min inclusiv discutia lui Eun Go cu gyebaek.

  • Unde ai gasit pe net?

 6. Normal ca au taiat @Alynna. Daca au inceput episodul 52 cu 5 minute in urma trebuia sa taie 5 minute.

 7. pe asiacinefil dar trebuie sa fi logat la ei mie mi-au dat acceptul.

Leave a Comment