koreafilm

Gye Baek – episodul 22

Written by koreafilm. Posted in Gye Baek, K-drama, Povestea

Tagged: ,

0

Published on aprilie 19, 2012 with 32 comentarii

de Julia 79Uija îl invită la un pahar de băutură pe Gye Baek şi se ameţeşte serios. Însă de fapt nu a făcut altceva decât să-i testeze reacţiile acestuia. Între timp, Eun Go îi cere sprijinul vrăjitoarei Sinyeo pentru a răspândi ştiri divine care să-l ajute pe General să scape nepedepsit. Însă aceasta îi spune că acum ar trebui să nu fie prea procupată de ceva ce ar putea să facă mai mult rău decât bine, ci mai degrabă de problema revenirii ei ca slujitoare la altarul ce a rămas închis încă de pe vremea fostei Regine. Îi spune că va veni vremea când ea o va putea ajuta. Gye Baek părăseşte între timp cetatea lăsând prin servitoarea domniţei şi scrisoarea lui de demisie. Eun Go ar vrea să-l oprească, dar tânărul care nu se gândeşte la politică, ci doar la binele poporului şi la cum să oprească un scandal în Palat crede că este mai bine să plece acum. Eun Go îi spune că Regele Mu se teme că strălucirea tronului va dispărea dacă el va deveni un erou, dar cu toate piedicile este nevoie să reziste la Palat pentru deveni o persoană importantă, un om care să facă ceva important pentru ţara lui.


Sincer, Gye Baek ar dori să plece departe cu domniţa lui, însă aceasta este dispusă să renunţe la el pentru visul ei şi Generalul porneşte de unul singur în satul unde altădată îşi găsise clipele de linişte. O regăseşte aici pe buna şi simpla Ga Ui care îl întâmpină mereu cu zâmbetul şi optimismul ei. Domniţa suferă şi servitoarea ei o înţelege. Mai mult o încurajează să se ducă după General şi să se căsătorească cât mai repede cu el, deşi ea suferă mult din cauza sentimentelor nemărtuirisite.


Ga Ui merge în târg pentru a cumpăra de mâncare fraţilor ei, dar este victima unui negustor hain care o acuză pe nedrept că i-a adus curmale japoneze stricate şi este aruncată în închisoare. Între timp, Gye Baek este vizitat Cheung Seong, îngrijorat de soarta lui. Gye Baek merge la închisoare şi în calitatea lui de Deok Sol reuşeşte să dea adevărul pe faţă şi să o elibereze pe fată după care o duce acasă în spate. Vede în copilă liniştea şi încrederea de care are nevoie, curăţenia şi sprijinul pe care de fapt nobilii ar trebui să le ofere poporului. Întors în sat este din nou aclamat de popor, iar prietenul lui este îngrijorat. Îi demonstrează tocmai prin faptele sale de ce este important să-şi păstreze puterea pentru a putea contribui la schimbarea ţării. Îl face pe Gye Baek să fie conştient că statutul de erou l-a ajutat de fapt în eliberarea tinerei.


Între timp, Eun Go află despre persoana din spatele unchiului său, fostul Ministru al Edictelor regale şi este şocată de acestă nedorită prietenie. Gim Il pare decis să se regrupeze lângă domniţă. Întâlnirea cu nobilii seamănă izbitor cu ceea ce făcea cândva Sa Taek Bi. Eun Go le cere să-şi retragă acuzaţiile împotriva lui Gye Baek, însă lorzii nu se lasă uşor. Domniţa se face ascultată datorită ministrului corupt care îşi convinge colegii că au de câştigat din această alianţă. Promisiunea finală este alegerea premierului din rândul lor. Eun Go simte că a intrat întrun cerc vicios din cauza acestui nobil corupt. Îşi roagă unchiul ca pe viitor să aibă grijă în colaborarea cu el.


Gye Baek revine la Palat în aşteptarea sentinţei, iar Regele este surprins de verdictul nobilimii care îl credea vinovat cu doar câteva zile înainte. Ministrul Justiţiei devine cel mai aprig apărător, iar Regele Mu tot mai ironic în vorbe.Deşi Generalul se bucură de verdict, fraţii săi de sânge sunt mai realişti. Ei simt că este ceva în neregulă cu modul simplu în care s-a rezolvat problema şi pun pentru prima dată problema unei duşmănii din partea Regelui. Gye Baek e ferm convins că Regele nu ar putea să aibă resentimente pentru el datorită tatălui său care i-a fost fidel. Însă Heung Su si Cheung Seung sunt şi mai realişti şi îi evidenţiază întorsătura nefavorabilă pe care o pot lua lucrurile, ce ar putea face gelozia dintr-un Rege şi un prinţ care nu au avut niciodată puterea reală în mână.Regele este întradevăr înfuriat şi cere explicaţii ministrului Justiţiei. Simte că cineva i-a convins pe nobili, deşi nu ştie încă cine. Uija află între timp de efortul domniţei şi vrea să afle care este răsplata. Prinţesa Moştenitoare îşi face apariţia între timp şi ascultă discuţia celor doi dincolo de uşi. Află astfel despre planul de numire a unui nepot al familiei Sa Taek în funcţia de Prim Ministru şi intră decisă să facă totul pentru a o distruge pe Eun Go. Între cele două se crează o dispută deschisă, în timp ce Uija îl informează pe Rege despre dorinţa numirii unui prim-ministru. Regele nu îi poate înţelege deciziile în condiţiile suferinţei din cauza acestei familii şi simte că în spatele vorbelor fiului său se ascunde o minciună. Prinţesa Moştenitoare îşi continuă teatrul şi îi spune Regelui despre relaţia neobişnuită a soţului ei cu Eun Go.


Uija începe să se teamă pentru viaţa domniţei şi mai ales de acţiunile făcute de rudele ei care ar putea să o pună în pericol. În roagă pe Gye Baek să-i urmărească o vreme acţiunile pentru că dacă Regele va afla ceva, va fi imposibil de salvat. Fraţii de sânge sunt revoltaţi de acţiunile domniţei şi nu înţeleg de ce în centrul înţelegerii este tocmai un membru al familiei Sa Taek împotriva căreia au luptat. Cheung Seung propune o reformă funciară astfel încât familia Sa Taek să nu revină atât de uşor la putere. Gye Baek o urmăreşte pe domniţă şi află despre oamenii pe care îi întâlneşte. La fel ca şi servitoarea domniţei, devine neliniştit de ciudata prietenie. Şi cu ajutorul lui Mok Gae reuşeşte să afle lucruri pe care le credea imposibile. Îşi dă seama că unchiul domniţei este implicat într-un caz de corupţie. Îl informează pe Uija şi speră ca să aibă timp să o avertizeze şi pe Eun Go la timp, dar şi să-i aresteze pe vinovaţi.


Tânăra a fost târâtă într-o situaţie din care şi-ar putea pierde viaţa. Uija mai are însă un plan secret şi îi dă unui servitor registrul cu tranzacţii ţinut de nobili. Între timp, Gye Baek îl arestează pe unchiul domniţei care nu mai înţelege nimic şi îl interoghează personal. Eun Go încearcă să-şi salveze ruda, dar Generalul o roagă să aibă încredere pentru că el va face dreptate şi crede în neimplicarea ei. Fără să vrea, tânărul află că de fapt totul s-a făcut pentru salvarea lui, iar acum e la un pas de a-şi trimite la moarte femeia iubită. Regele decide arestarea ei chiar sub privirea lui neputiincioasă…

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

32 comentarii

There are currently 32 comentarii on Gye Baek – episodul 22. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumim!

 2. Serialul Gyebaek mi-a facut o impresie buna.

 3. Sper ca Eun-go sa nu fie acuzata si condamnata pentru ca l-a scapat pe Gye Baek. Ar fi nedrept sa se intample asa si sa moara… Macar pana acum l-am vazut pe LSJ cat de cat zambind, daca se intampla asa, iarasi va fi trist si insingurat…

 4. Incurcate sant caile Domnului,a iubirii si a politicii,un melanj de tot mirosul !

  • =))
   Mare adevar grait-ai!

 5. nu stiu cum va decurge serialul dar pacat ca baekje va fi cucerita de silla in timpul lui uija si gye baek va muri pe campul de lupta! apropo am auzit ca in august va fi un nou serial despre viate reginei seondeok(deokman) matusa lui uija!

  • Unde ai auzit tu asta, ca eu nu stiu nimic, si sunt de obicei la curent cu toate stirile legate de kdrama?

 6. servitoarea lui eun go mi se pare cea mai frumusica!

  • Si mie, e ft simpatica :) E una din fetele din trupa T-ara, o cheama Hyomin.

 7. Ioi, ft complicat…se strica armonia…:(
  Multumim pt rezumat!

 8. Cam trist episodul ,dar asta este!Puteti sa-mi spuneti si mie numele actritei care o interpreteaza pe Ga-hee?Stiu ca o cheama Kim ,dar mai departe nu mai stiu.
  Cecilia,Liliko,Gabriela:MULTUMESC!!!

  • Kim Young Joo, daca nu gresesc…sper sa nu.

  • O cheama Kim Yoo Jung din cate am gasit eu.
   Multumiri Julia!

   • Da, asa…:)) Am incurcat eu :P

 9. Vizionare placuta! :)

 10. Nu stiu de ce am senzatia ca Uija a trecut un nume plus pe lista aia…:|

 11. In plus am vrut sa zic…

 12. Mersi Ana.Mersi Gabriela.

 13. Buna! Multumesc pentru rezumat si astept reluarea de maine. Acum sunt in autobuz si ma duc acasa :)

  • cu greu am gasit vreo 3 poze cu el zambind, in rest… chiar nu are motive de bucurie :(

 14. Nu prea il vad pe GB zambind, dar cred ca nici nu are motive :(

  • Deocamdata nu prea are, ci doar de ingrijorare…

 15. Heung Su si Cheung Seung devin din ce in ce mai buni, si-au luat rolul in serios si au niste minti geniale, imi plac mult aceste 2 personaje, ei il completeaza pe Gye Baek, sunt mult mai profunzi in gandire si il ajuta sa-si dea seama de multe lucruri, pe cand GB e atat de naiv uneori, el crede inca in bunatatea si nevinovatia oamenilor, e idealist si optimist – poate cam prea mult.

  • el nu se pricepe la politica… si mie imi plac mult cei doi

   • Asa e, el se pricepe la strategii militare si manuirea armei, are si el alte talente

 16. imi place ca se completeaza reciproc… si cu Eun Go care era maestra la “fitile” :))

  • mda, si ce maestra, mi-as fi dorit sa nu fie chiar asa priceputa…
   Doar noi doua am ramas pe-aici, unde e restul lumii?

 17. Cred ca daca mai face faze de genu Eun go si mai joaca asa… pe muchie, nu mai pupa ea Gye baek, ramane cu Uija in brate. Gye baek seamana cu tatal lui, Mujin, care tocmai de-aceea nu o placea pe Sa taek Bi pentru ca era prea meschina…

  • ai dreptate :)
   chiar daca initial a avut idei marete si frumoase, pana la urma incepe sa-si arate fata…

 18. Cateva impresii despre acest episod:
  1. Mi-a placut foarte mult discursul lui GB despre politica si despre viata in curtea regala, dar Eungo nu prea a fost impresionata, da, GB e destul de idealist.
  2. GB si Ga-hee au fost atat de draguti si simpatici! Si GB atunci a zambit cek mai mult! Dar fata nu a spus cererea, numai a pus sa-o promite ca isi va indeplini…
  3. Regele si Uija seamana foarte mult, amandoi sunt vicleni si au tentatia de a insela oamenii.
  4. Heungsoo si Sungchong sunt simpatici si destepti amandoi, dar in altceva nu prea seamana, Sungchong e calm , iar Heumgsoo are un temperament de…Doamne fereste!

 19. 5. GB la sfarsitul episodului cred ca a fost inselat urat de Uija ca sa faca el treaba murdara (investigarea lui Eungo), ca Inaltimea sa sa iasa afara din incurcatura cu basma curata-dupa parerea mea printul merita niste palme, impreuna cu sotioara cea draguta, care a inceput sa scoata afara ghearele. Doamne, cu a plans in fata regelui, cred ca inainte a ascuns in buzunar o ceapa taiata, ca sa-i curga lacrimi suficiente!

  • Palme e putin spus. Merita pumni, picioare…. de toate…
   Sunt si eu de acord cu impresiile tale. Mai ales cat de urat l-a inselat Uija pe Gyebaek: l-a pus sa faca treaba murdara pentru ca apoi sa distruga tot ce a contruit Eungo si sa i-o fure in modul cel mai urat posibil…

Leave a Comment