koreafilm

Gye Baek – episodul 20

Written by koreafilm. Posted in Gye Baek, K-drama, Povestea

Tagged: ,

4_1

Published on aprilie 17, 2012 with 43 comentarii

de Julia 79


După o primă bătălie câştigată împotriva Silla, Gye Baek le promite sătenilor că le va apăra pământurile şi de acum încolo nu trebuie să se mai teamă. Mun Geun pare decis să-l ucidă, dar renunţă. Pe de altă parte, lordul ce avea autoritate în cetate este îngrijorat de credibilitatea pe care o are comandantul în rândul oamenilor şi decide să arate cine este prin intimidarea ţăranilor. Aceştia sunt lăsaţi fără hrană sub pretextul datoriilor ce trebuie rambursate. Gye Baek intervine şi ajunge să se lupte cu soldaţii privaţi ai lordului. Îi cere nobilului să plece pentru a putea să dea libertate ţăranilor. Gye Baek lansează un nou zvon către un prizonier Silla pe care îl va lăsa să scape astfel încât vestea să ajungă la urechea soldaţilor rivali. Îi face să creadă că o mare armată a Baekje va veni să apere cetatea.


Între timp, Uija decide să viziteze ţara de baştină a mamei sale şi să-şi vadă mătuşa. Dar vrea să-şi atragă noi simpatizanţi şi să pregătească atacul asupra Silla. Între timp, Prinţesa Moştenitoare devinde tot mai dură cu servitorul lui Uija şi îl forţează pe acesta să-i spună unde se află soţul său. Îl surprinde tocmai când Eun Go îi punea la gât o sticluţă cu un parfum şi începe să-şi arate gelozia. Prinţul de fapt se întâlnea în secret cu oamenii lui pentru a-şi organiza plecarea în Silla şi îi promisese domniţei că îl va vizita şi pe Gye Baek la întoarcere.


Mok Gae închis în tabăra Silla aşteaptă ca Mun Geun să-l ucidă pe Comandant şi să-i elibereze. Ca de obicei se ceartă cu cei doi prieteni şi vorbeşte mult. Gye Baek doarme după o zi istovitoare cu capul pe masa de lucru. Dar asta nu-l împiedică să-şi simtă adversarul care este la un pas de a-l ucide şi să reacţioneze rapid. Urmează o luptă frăţească în urma căreia comandantul se impune. Dar nu îl ucide fiindcă simte că destinul lor se leagă. Lordul părăseşte oraşul spre bucuria oamenilor care ies pe străzi. Planul lui Gye Baek prinde viaţă. Spionul duce vestea în tabăra Silla, dar şeful garnizoanei este de părere că ar putea fi vorba despre crearea unei stări de confuzie. I se pare prea uşor modul în care prizonierul a scăpat. Noaptea, Gye Baek se deghizează şi îmbrăcat în negru pătrunde în tabăra Silla pentru a face o hartă a cetăţii. Uija pătrunde pe teritoriul Silla şi îi este testat deja caracterul de către Prinţul ţării, Kim Chun Chu. Între timp, Comandantul primeşte întăriri din partea ţăranilor care se oferă să se antreneze şi să lupte pentru a apăra cetatea, dar îi refuză rugându-i să se ocupe de cultivarea pământului. Pe timpul nopţii continuă să caute soluţii pentru a apăra cetatea, dar i se face milă de Mun Geun şi îi oferă carne pentru a mânca amintindu-şi de tatăl său. Vorbind cu acesta despre zgomotul făcut de greieri îi vine ideea să se folosească de clopoţei în lupta sa.Kim Chun Chu şi Uija se întâlnesc la Palatul regal din Silla şi vorbesc despre legăturile lor de familie, dar şi despre importanţa apropierii dintre ţările lor. Uija oferă ajutor pentru vicimele ultimului cutremur şi ar dori să le poată vizita, însă Chun Chu nu este de acord. Regina refuză să-i acorde însă audienţă nepotului său din cauza unui desen cu bujori primit de la trimişii Tang. Prinţul şi însoţitorii săi nu prea înţeleg mesajul. Între timp, Gye Baek îşi „ îmbracă” cetatea în crenguţe umplute cu clopoţei astfel încât zgomotul acestora să-i obosească pe soldaţii duşmani. În rândul comandanţilor Silla de la graniţă apare teama că numărul soldaţilor Baekje de la graniţă este tot mai mare. Deşi comandantul Silla nu înţelege nimic, intră în alertă şi trimite soldaţi în recunoaştere. Planul lui Gye Baek funcţionează. Pe timp de zi duşmanul este obosit după noaptea grea. După mai multe zile moralul armatei Silla de la graniţă scade şi toţi sunt din ce în ce mai obosiţi.

În timp ce Gye Baek se pregăteşte de atac, Uija desluşeşte mesajul picturii. Se pare că totul se leagă de percepţia oamenilor faţă de Regină, faţă de existenţa unei femei în fruntea regatului. După mai multe variante de răspuns, Eun Go şi unchiul ei vin cu o completare care întregeşte imaginea. Nobilii sunt cei nemulţumiţi de Regină şi încearcă să se reunească împotriva acesteia la o primă vedere. Dar de fapt Kim Chun Chu a pus totul la cale pentru a vedea dacă se poate colabora cu el.Gye Baek îl eliberează pe Mun Geun cu rugămintea de a-i fi alături în lupta cu Silla, dar planurile lui riscă să fie date peste cap tocmai de fostul lord al cetăţii care nu renunţă uşor. Aceasta alungă oamenii din cetate şi crează starea de teroare. Gye Baek este ameninţat şi înconjurat de armata acestuia. Este avertizat că deja a fost reclamat şi în curând îşi va primi pdeapsa pentru fapta lui. Generalul ajunge în închisoare cu o concluzie tristă: din cauza unui nobil corupt, toţi ţăranii îşi vor pierde viaţa. Mun Geun vede tot ceea ce se întâmplă şi decide ca de data asta să-l ajute ucigându-l pe nobil. Cei doi fraţi pleacă împreună la o luptă pentru gloria Baekje…

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

43 comentarii

There are currently 43 comentarii on Gye Baek – episodul 20. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. pana la urma gyebaek ramane cu eungo???

 2. Se complica situatia din ce in ce mai mult. Sunt tare curioasa unde va ajunge Uija…

 3. am vazut pe net ca garda de corp a lui eun-go va fi sotia lui gyebaek,nu inteleg cum se va intampla asta ,sunt nerabdatoare sa aflu cat mai repede acest lucru si mai ales ce se va intampla cu eun-go?

  • hehehe… o sa vezi… mai dureaza putin :)

  • Spoiler :( Iar aflam totul mai repede decat trebuie, de ce ai spus? :(((

   • Subscriu Ana! de ce ne-ai spus? :(((

  • Iarasi spoiler??!! Chiar ca nu inteleg :((

  • Trebuia sa taci sa nu zici nimic,ai stricat surpriza,si eu stiam dar am tacut!

  • eu n-am spus nimic :D

  • NO MORE SPOILERS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :(

 4. kamsahamnida julia.

 5. apropo,eu cred ca Uija va fi “dusmanul” lui gyebaek.Ar trebui sa-i lase pe eun-go si pe gyebaek sa-si vada de relatia lor si sa nu mai intervina,actorul acesta a inceput sa-mi displaca.

 6. Ce bine ca cei doi frati incep sa se inteleaga mai bine :) Si sa inteleg ca o vedem pe regina Seondeok, daca facem cunostinta si cu Chun-Chu? :) Multumim pt rezumat!

 7. Multumesc pentru rezumat Julia! Sper ca Chunchu nu va fi un batran cu barba, ar fi un lucru neobisnuit :) Ma intreb si eu daca aceasta matusa-regina e Seondeok, si legenda picturii cu bujori e legata de ea.

  • Liliko, eu zic ca nu mai ea poate fi…

  • ea este… mama lui Uija a fost sora lui Deokman
   o vom vedea si pe ea, dar putin :)

   • si sora geamana a mamei lui Chun-Chu… cel putin asa e in istorie :)

   • Da, dar va fi foarte diferita…nu cred ca rolul e jucat de Lee Yo Won…

 8. Vizionare placuta!

 9. Ce tare este faza cu clopoteii, baietii merg cu plugusorul,iar recolta va fi bogata! Ciu Ciu este din ce in ce mai nesuferit,inseamna ca nu a papat suficienta bataie de la Bidam cand era mic!

  • Yoo Seung Hoo a fost un Kim Chun chu muuuult mai simpatic!!

 10. Soata lui Uija dintr-o dragalasa se transforma in scorpie,parca nu voia nimic de la el,acum are capul plin de fite si talente!

 11. cand e aproape cu oalele in caruta (cum se spune), adica aproape se vede regina, incepe sa scoata gherutele :))

 12. Nu ca i-as tine partea Hormonicai dar cad i-a crapat maseaua a ajutat familia regala, acum a uitat ,iar daca nu are nici un sentiment pentru Uijavra de ce ste geloasa pe Hormonica? Tot eu raspund ,pentru putere!

 13. chun-chu m-a enervat foarte mult in queen seon deok ,nu doar personajul, dar si actorul (am vrut sa vad warrior baek dong soo dar am renuntat), si ma enerveaza si acum. e ceva in privirea lui, in sprincenele lui, care ma irita. iar uija e si batrin e si urit, si mai e o vorba popularisima, schimbarea stapinilor bucuria nebunilor

  • Gand la gand cu bucurie si eu am patit la fel,dar spre deosebire de tine ,eu am reusit sa vad Warriorul GB,un film bun ,plin de actiune!

   • o singura data mi s-a mai intamplat, cu o actrita de data asta, sandra bullock. nu pot sa vad nici un film cu ea

 14. Ati vazut cum au tradus cei de la Tvr la faza cu clopoteii …care nu vor lasa dusmanul sa “moara” in loc de sa doarma =))

 15. Mie una mi s-a parut muuuult prea lunga si plictisitoare discutia din inchisoare a celor trei – Mok Gae, Dae-soo si Young-soo, parca sunt doar de umplutura, ca sa treaca timpul…

 16. Foarte frumos ca Gye Baek si Mun Geun isi unesc fortele si lupta pentru aceeasi cauza, cel putin pe moment, ca Mun Geun n-are in cap decat bataie si iar bataie :)) Oricum mi-a placut de el in episodul de azi!

 17. deokman a mai avut o sora inafara de Cheomyong si aceea era mama lui Euja ,Seon-wha?

 18. stiti pe ce site pot vedea episoadele din Gyebaek? ca am pierdut ep 19 si 20…. si am cautat pe net ,dar zice ca nu poate fi vazut…

  • a fost sters din cauza incalcarii drepturilor de autor…mai exact, cand a inceput difuzarea la TVR, a fost sters de peste tot

  • ai o var sa-l iei de undeva si sa-l vezi separat cu sub in ro

  • incearca pe ep drama in varianta online, din cate am vazut eu inca mai merg, cu subtitrare in engleza. dar cred ca trebuie sa te grabesti

 19. SUPERRRRRRRRR EPISOOOOD :X :X :X SSUUUUPER STRATEGIE :) :X Go Gyebaek! :D

 20. Annyeong everyone! I miss you all! :( Din pacate nu mai am suficient timp…Insa sunt aici, cu gandul la voi mereu. Sarbatori fericite!

  • Lorena, Sarbatori fericite si tie!

  • Sarbatori fericite Lore! Pupici :* I miss you too

   • Multumesc la fel! :*

 21. Sper ca Gropitza (Gye Baek- maaaaan, e adorabil de sexy cand zambeste :)) ) si cu fratele sau se vor intelege bine si se vor lupta impreuna! :( Nu vreau macar la acest capitol neintelegeri si drama…

Leave a Comment