koreafilm

Gye Baek – episodul 19

Written by koreafilm. Posted in Gye Baek, K-drama, Povestea

Tagged: ,

0

Published on aprilie 16, 2012 with 56 comentarii

de Julia 79


Liniştea pare să se fi instalat la Palat odată cu plecarea Reginei Sa Taek Bi. Uija este confirmat Prinţ Moştenitor şi soţia lui se bucură privind cu un ochi la copil şi cu un altul la răutăcios la Eun Go ce stă chiar în faţa ei. Uija oferă rangul Deok Sol (rangul 4 din 16) fraţilor săi de sânge: Ministrul Afecerilor Externe Seung Cheung, Heung Su Ministerul Serviciilor Publice, iar Gye Baek preia funcţia pe care altădată o avea tatăl său. Când vede propunerile, Regele acceptă, dar îl întreabă pe Uija ce sentimente are faţă de domniţa care l-a ajutat. Chiar dacă Prinţul nu recunoaşte, Regele simte adevărul şi-l încurajează să aibă concubine. Prinţesa Moştenitoare îşi face apariţia şi Regele îşi strânge nepotul în braţe simţind răceala fiului său faţă de soţie prin faptul că refuză să petreacă timpul alături de ea.


Gye Baek revede casa copilăriei rememorând clipele trăite alături de cei care au fost familia lui. Parcă dorind să reînvie locul se apucă de curăţat. Eun Go îi vine în ajutor şi vechea casă capătă din nou strălucire. La fel ca şi sentimentele lor unul faţă de altul. Domniţa îi găteşte şi Gye Baek se simte cu adevărat special. Şi îşi aminteşte din nou cu nostalgie de fratele şi mama lui. Cei doi ştiu că se au unul pe altul. Servitoarea domniţei îşi face apariţia anunţând vizita unui negustor. Este Mok Han Deok, unchiul ei şi fratele tatălui său. Familia Mok se va reuni sub domniţă.Cei patru fraţi de sânge se întâlnesc la un han după ce toţi au umblat să afle ce cred oamenii despre noua situaţie de la Palat. Uija ascultă tăcut opiniile oamenilor care nu-l cunosc şi ce cred despre sângele din Silla care îi curge în vene. Gye Baek este îngrijorat de reacţiile oamenilor. Regele Mu începe să se teamă de puterea pe care ar putea să o capete tânărul pe viitor şi vrea să-l trimită cât mai departe de capitală. Se teme şi de potenţiala lui răzbunare pe Uija. Prinţul trebuie să ia o decizie grea. Îl anunţă că va fi general al oraşului Goinseong, la graniţa extremă cu Silla. Eun Go este îngrijorată şi nu înţelege de ce s-a luat o astfel de decizie. Gye Baek îi lasă vechiul talisman şi o roagă să vină cu el, să-i fie alături.


Eun Go devine Ministrul Cronicilor Oraşului şi Uija o sfătuieşte să nu plece alături de General şi să rămână lângă el la Palat pentru a-i fi sprijin. Dar acesta este încă un semn al sentimentelor pe care le are pentru ea. Prinţesa Moştenitoare devine tot mai agitată pentru că nu îşi poate vedea soţul. Deşi Gye Baek este împăcat cu gândul că va pleca şi speră în răspunsul pozitiv al domniţei, prietenii lui sunt neliniştiţi de această plecare. Servitoarea domniţei se îmbată îngrijorată că nu-l va mai vedea pe cel care îl iubeşte în secret. Îşi sfătuieşte stăpâna să aleagă sentimentele şi nu ţara dacă ar fi nevoie, aşa cum ar face şi ea. Între timp, fratele domniţei cade în plasa fostului Ministru al Edictelor Regale care acum speră într-o relansare şi îl mituieşte pentru o potenţială alianţă.


Înainte de a pleca în cetatea de la graniţă, Gye Baek află că fiind numită în noua funcţie oficială, domniţa nu îl va însoţi. Este dezamăgit şi doar promisiunea că tânăra îl va aştepta îi dă putere. Prinţul începe să-şi arate o latură ascunsă. Pentru domniţă este un moment greu. Mu Jin şi familia lui sunt reabilitaţi, dar Mun Geun este căutat şi vrea să fugă pentru că nu se mai poate răzbuna. Mok Gae se oferă să-l ajute. Dar trebuie să se ajute astfel şi pe el şi pe prietenii lui. Oprindu-se la masă, Mun Geun îl revede pe Gye Baek şi-l urmăreşte pentru a-şi încheia socotelile cu el.

Însă Generalul nu are timp de pierdut cu el şi se îndreaptă spre cetate unde îi găseşte pe paznici beţi şi obosiţi. Mai mult toţi oficialii sunt corupţi şi ucid ţăranii degeaba. Află despre asupririle la care sunt supuşi oamenii sub protecţia unui edict regal interpretat de nobili aşa cum le convine. Ţăranii ar trebui să se mute în locuri sterpe, în timp ce nobilii refuză să li se cultive recolta bogată şi să ofere oamenilor de mâncare. Gye Baek realizează că va avea mult şi va trebui să găsească soluţii pentru a-i face pe soldaţi să fie disciplinaţi, pe săteni şi pe nobiili să lucreze împreună.


Apariţia noului General este o problemă şi pentru evadarea lui Mun Geun. Gye Baek asistă la dramele familiilor de la graniţă şi ştie că trebuie să ia rapid măsuri. Le cere nobililor ce dominau cetatea să-i dea lui armata lor pentru a putea apăra zona. Chiar dacă ştie că ignoră un edict regal, Gye Baek e decis să se impună. După ce vede că nu îi poate convinge pe lorzi, generalul îşi începe munca ajutat doar de câţiva soldaţi pe care trebuie să-i disciplineze rapid. Pare o muncă fără folos, dar Gye Baek vrea să le ofere oamenilor încrederea în ei şi să-i facă să creadă în misiunea lor. Nu vrea să lase locul să cadă în mâna Sillei şi pune la cale o strategie pentru a-şi învinge duşmanul. Răspândind o ştire falsă că vor părăsi satul, Gye Baek pregăteşte rapid apărarea cu numai zece soldaţi. Mok Gae şi Mun Geun se folosesc de acest zvon pentru a obţione favorurile Silla şi a primi un loc în rândul cetăţenilor. Aşa cum era de aşteptat, tabăra Silla îşi trimite o mică armată în recunoaştere şi Gye Baek îi întâmpină aşa cum trebuie atrăgându-i într-o capcană şi ucigându-l pe fratele Generalului Kim Yu Shin. Gye Baek obţine o primă victorie împotriva Silla şi a doua zi expune cadavrele cotropitorilor în centrul cetăţii. Este o modalitate de a ridica moralul oamenilor care să-şi dorească apărarea teritoriului. Îi incurajează să creadă în el şi în forţa armatei Baekje. Mun Geun îl urmăreşte pentru a-l ucide fără a ştii că este fratele său vitreg.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

56 comentarii

There are currently 56 comentarii on Gye Baek – episodul 19. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Buna! Episodul acesta e interesant, Pe parcusul episodului var fi plin de aventura nu ca episodul trecut.

 2. Multumim frumos, Julia! Se pare ca de-acum incolo lucrurile incep sa ia o alta intorsatura, vom vedea de ce natura…

 3. Multumim pt rezumat! :)

 4. Hmm se pare ca intr-un fel a avut dreptate regina in legatura cu Eungo? :-? Dar pana la urma tot cred ca va alege iubirea si nu puterea ^^ Pana la urma nu cred ca a facut-o nici de aceasta data din dorinta de putere, vroia probabil doar sa isi ajute familia care acum s-a intors sau cine stie… :) Hmm da Euja se poarta cam rece cu sotia lui… Fratele lui Gyebaek imi place tot mai mult :)) Sper sa se recunoasca odata si sa se ineleaga bine ^_^ (Sper ca nu am repetat ce a mai zis cineva la episoadele trecute dar nu am mai intrat de ceva vreme aici pe site…)

  • Cu siguranta ea a ales sa ramana pt familia pe care a regasit-o, dar vad ca unchiul ei nu e deloc usa de biserica…

  • Eu incep sa am indoieli in legatura cu Eun Go.

 5. Si pentru Choyoung chiar imi pare rau :( E atat de draguta sper sa isi gaseasca si ea cat mai repede un “razboinic care miroase a mosc” :))

  • L-a gasit deja, nu are ochi decat pentru el, pacat ca nu e reciproc…

   • Dar eu la asta ma refeream… sa isi gaseasca un luptator cum ii place ei care sa o iubeasca si pe ea :)

    • Cam greu din moment ce ea nu se gandeste decat la Gye Baek

 6. Da….:(

 7. Hristos a Inviat!

  • Adevarat a Inviat!

 8. Cum a stiut regele sa manevreze situatia si sa-l indeparteze pe Gye Baek, il considera inca un pericol din cate se pare; si tot el i-a sugerat lui Uija sa si-o apropie pe Eun Go si printului atat i-a trebuit, abia astepta ocazia… Si se mai numeau frati!

  • Tradarea e la loc de cinste in familia regala…

   • Tradare la tot pasul si atat de putina loialitate :(

    • Exact…e pacat pt ca s-au luptat atat pana acum, ca sa infranga familia Sa Taek, iar acum totul pare ca se destrama incet-incet…

 9. Haiosi Gye Baek si Eun Go cand faceau curatenie impreuna, a avut si el motive sa fie mai vesel :))

  • Mie mi-a placut enorm scena. Cea mai frumoasa scena din episodul de azi.

   • Asa e, au fost in largul lor ;)

 10. Buna seara! Multumesc pentru rezumat Julia, ca ai gasit timp si pentru asta langa pregatirile de Pasti. Eu acum sunt la servici si astept cuminte reluarea :(

  • Buna seara Liliko si serviciu usor!

  • Servus Lili :) Servici usor!

  • Serviciu usor sa ai!

 11. Nu-mi place comportamentul lui Uija, cred ca incepe sa fie o persoana egoista si sa nu tina seama de Gye Baek, nu-i un comportament ce se asteapta de la un frate . Referitor la Eun Go… cred ca incepe sa se adevereasca spusele reginei.

  • Tot timpul Uija, personajul adult, a fost o persoana egoista, noroc ca ii mai merge mintea spre deoasebire de fratele sau vitreg, dar noroc ca are si sustinerea buna.Cat despre Eun Go, eu tot timpul am zis ca spusele reginei se vor adeveri. Am impresia ca ii va lua loc reginei si va deveni vrajitoarea.

   • Eu totusi tind sa cred ca Eun-go nu se va schimba….dar nu sunt convinsa de asta.

    • Nu stiu ce sa zic, am impresia ca spusele reginei sunt un fel de predictie.

    • Da, pentru ca de cele mai multe ori nu se intampla asa cum ne dorim, iar faptul ca nu esti convinsa spune totusi ceva :)

 12. Alunecoasa personalitate are regele (batranu :P). Viclean. Bine zicea fostul prim ministru.
  Din pacate se vad fisuri in paradis inca de la inceput: neincredere, gelozie.
  Eun go nu a ramas pentru putere, ci pentru ca Uija a cam obligat-o prin felul in care i-a cerut-o. Eu cel putin asa am vazut lucrurile…

  • Da, asa mi s-a parut si mie…mai mult i-a impus sa ramana.

  • Dar eu cred ca putea sa-l evite, pt ca ea e mai desteapta decat el, cel putin pana acuma, asa a aratat-o serialul si mai ales scenariul.

   • Da, bineinteles ca putea sa respinga cererea lui Uija, dar iata ca a ales datoria in detrimentul sentimentelor, n-a ascultat de sfatul lui Cho Young si asta spune ceva…

 13. Chiar nu stiu in momentul de fata ce sa cred despre Eun-go, se va schimba, nu se va schimba, chiar nu stiu…
  Mie mi-e mila si de sotia lui Uija…parca e degeaba.

  • Da, Printesa Mostenitoare nu prea mai are niciun rost, se simte data la o parte si totodata incepe sa-si arate si ea o alta fata, i-a vorbit destul de urat servitorului lui Uija cand i-a spus ca nu stie unde e

   • Eu o inteleg, adica e obligata sa se casatoreasca cu un print afemeiat, care raspandeste un zvon despre ea si el, cu ajutorul cantecului zis de Eun Go si apoi nu are nunta regala, isi pierde familia, ajunge la manastire, naste, copilul e luat de langa ea, cand Uija e recunoscut ca si print mostenitor o vede pe Eun Go in fata ei, stie ca Uija o place pe Eun Go si apoi Uija nu o “viziteaza”, nu ii acorda atentie, e normal sa se schimba, incearca sa se apere intr-un fel sau altul.

    • Da, mi se pare normal…

 14. A luat-o de nevasta, aceasta i-a facut un copil, iar acum nu mai are nevoie de ea…

  • El a avut un scop, tatal ei nu mai e, el si-a atins scopul, pt el, nunta a fost un sacrificiu, asa ca se vede ca il asculta pe taticul in legatura cu concubinele.

   • Cred ca asta si e intentia lui…sa o faca pe Eun-go concubina sa.

   • Cred ca pana se intoarce Gyebaek de la granita, el o face pe Eun-go nevasta lui :( Sper sa nu fie asa, dar am un feeling.

    • No, daca se ajunge acolo, atunci serialul asta incepe sa ma plitiseasca si sa am enerveze. E prost regele, prost ii si fiu. Nu inteleg de ce se pune accent pe Eun Go atat de mult, incat sa devina concubina.

     • Pentru simplul motiv ca Uija este indragostit de ea :)

     • Da, stiu asta, insa, trebuie sa vada ca sentimentele nu-i corespund.

     • Sa speram ca nu se ajunge acolo, dar acum dupa atatea discutii, incep sa cred ca da :))

     • Si crezi ca il interesa prea mult? Se gandeste ca dragostea mai vine si in timp :))

     • Acuma tot vorbind cu voi, incep sa vad in Eun Go o mica Milshil in devenire. Asa a inceput si ea, nevinovata, dornica de razbunare si in final dornica sa aiba toata puterea. Ma intreb daca Eun Go a exista in istorie sau e doar un personaj fictiv…

     • Nu cred ca a existat…

     • Dragoste cu sila nu se poate, sau poate da…

     • Transformarea poate fi de multe ori incredibila, par nevinovate, isi indeplinesc scopul folosindu-si inteligenta, ajung undeva sus si simt gustul puterii si de-acolo incepe totul.

 15. Eu ies. Va urez o seara placuta in continuare si sa aveti o saptamana usoara si frumoasa!

  • O seara placuta si tie!

 16. La fel :)

 17. Si mie imi pare rau pentru sotia lui Uija. Nu mai are pe nimeni decat copilul… :(

 18. Buna! Mie sincer nu imi pare asa rau de sotia lui Uija pentru ca va deveni o regina rea care o va trata cu raceala pe Eun Go.

 19. Buna! Ma uit acum la reluare, si, fiind pauza, am venit cu cateva impresii:
  1. Parul sotiei lui Uija este aranjat asemanator unei regine din era Joseon
  2. Gyebaek a fost atat de simpatic cand era vesel! Si Heungsoo i-a cerut sa nu mai zambeasca ca un prost! Nu sunt la aceeasi parere!
  3. Cererea lui Uija catre Eungo mi s-a parut un santaj apeland la sentimente. Un lucru foarte urat!
  4. Cho-young incepe sa arata sentimentele! E atat de draguta!

Leave a Comment