koreafilm

Gye Baek – episodul 18

Written by koreafilm. Posted in Gye Baek, K-drama, Povestea

Tagged: ,

0

Published on aprilie 13, 2012 with 68 comentarii

de Julia 79Eun Go scapă de potenţialele acuzaţii datorită lui Gye Baek care îşi face apariţia şi îl ucide pe reprezentantul Wi Je chiar în faţa Reginei spunând că era pe cale să se întâmple o nenorocire. Tatăl Reginei devine şi mai suspicios în ceea ce o priveşte pe Eun Go. Sa Taek Bi află despre acţiunile fiului său şi înţelegerea secretă cu trimisul Tang. Gyo Gi este cercetat şi de tatăl său care îşi aruncă fiul în închisoare. Regina realizează că neexperimentatului Prinţ i s-a întins o capcană şi există riscul ca acesta să nu scape de data asta. Faptul că s-a autoproclamat Rege este cea mai gravă acuzaţie. Regele Mu decide să nu-l ucidă, dar îi ia statutul de Prinţ al ţării repunându-l în drepturi pe Uija. Regretând sincer greşeala făcută, fiul îşi roagă mamă să-l ajute. Statutul de om de rând este o pedeapsă grea pentru el. Regina e pregătită să contraatace mutarea Regelui.


Uija este anunţat că trebuie să se reîntoarcă la Palat, dar este conştient că familia Sa Taek va reacţiona curând. Îşi mobilizează cărturarii fideli pentru a veni în sprijinul Regelui. Prinţul decide să nu fie de acord pentru moment cu dorinţa Regelui de a reveni la Palat. Mun Geun e îngrijorat de întorsătura pe care au luat-o evenimentele, dar are încredere în Regină că va salva situaţia. Familia Sa Taek îi convoacă pe toţi nobilii fideli. După mai multe discuţii cu toţii sunt de acord că tronul trebuie uzurpat, Gyo Gi trebuie să urce pe tron, iar Regina să devină Regent. Gye Baek află şi decide să facă tot ceea ce poate pentru a-l proteja pe Rege, dar se teme şi mai mult pentru Eun Go. Sa Taek Bi e decisă ca la nevoie să-şi ucidă soţul.

Domniţa este descoperită de şeful Wi Je şi este judecată de Primul Ministru care o torturează pentru că refuză să vorbească. Gye Baek suferă văzând-o plină de sânge şi, deşi îi este greu, trebuie să se prefacă că nu o cunoaşte. Eun Go îi mărturiseşte Reginei cine este de fapt, de ce a devenit spion şi totuşi nu a putut să o ucidă, chiar dacă a avut atâtea şanse. Sunt vorbe pline de durere şi ură, strigăte ale unei răzbunări nefinalizate. Domniţa suferă şi reuşeşte printre cuvinte să-i transmită lui Gye Baek mesajul că Regele ar putea fi ucis.


Familia domniţei este acum ţinta oamenilor Reginei, dar bunica ei acceptă să se sacrifice pentru a-şi salva oamenii. Nici ea nu regretă nimic şi vrea ca în ultimele clipe ale vieţii să-i spună Reginei cât de multă ură îi poartă. Heung Su şi Seung Cheung realizează că Regele va avea în curând necazuri şi că trebuie să acţioneze. Intre timp domniţa şi bunica ei sunt din nou torturate sub provirile lui Gye Baek care încă nu poate să intervină. Femeia care a avut grijă de Eun Go moare. Domniţa este eliberată, dar este ameninţată că va fi ucisă odată cu Regele.


Atacul asupra Palatului a început. Gye Baek aleargă disperat pentru a-l salva pe Mu. Grupul Wi Je ucide tot ceea ce întâlneşte în cale şi ajung la o luptă directă cu Regele care îşi cunoaşte atacatorul. Suveranul este rănit destul de grav, dar nu moare. Gye Baek îşi face apariţia şi acum luptă fără reţinere cu liderul grupului de criminali care i-a distrus viaţa. Într-un final, reuşeşte să-l ucidă, însă starea de sănătate a Regelui se agravează şi pare că totul s-a sfârşit.
Pentru Regină, lovitura de stat a reuşit. În Palat se vorbeşte despre asasinii care l-au omorât pe Rege şi chiar Regina ordonă ca persoanele care nu l-au apărat pe Rege să fie ucise. Primul Ministru însă se arată îngăduitor cu viaţa lor în schimbul tăcerii. Uija este foarte îngrijorat de ultimele evenimente, iar vestea că tatăl său a murit crează confuzie în rândul tuturor. Heung Su nu înţelege nimic, mai ales că Gye Baek ar fi fost acolo pentru a-l apăra. Dar tocmai el le confirmă moartea. La Palat confuzia este mare în rândul nobililor care îi erau partizani Regelui. Medicul regal confirmă că Regele a avut un atac de cord şi Regina ordonă doliul naţional. Gyo Gi va trebui să se ocupe de ceremonii. Asta înseamnă că el este cel care va urma la tron. Prinţul acţionează de data aceasta mai precaut, dar pentru Mun Geun par să vină vremuri mai bune.


Toată familia regală se întruneşte la înmormântarea Regelui Mu. Alaiul pleacă pe străzi. Deodată toţi sunt surprinşi să-l vadă viu pe Rege. Sa Taek Bi priveşte uimită mai ales atunci când vede cine îi pune sabia la gât pentru a fi arestată. Gye Baek îndeplinise de fapt misiunea Regelui care îşi înscenase propria moarte luând un medicament ce îl ţinuse ca mort timp de trei zile. Împreună cu prietenii şi aliaţii săi, sub atenta supraveghere a Prinţului Uija, şi ajutaţi de armata ce o antrenase în secret, acum puteau prelua puterea în numele Regelui. Încrezător în noua lume ce se va crea, Gye Baek îi convinsese pe oameni să lupte pentru cauza Prinţului Uija impunându-se ca un lider. Totul fusese minuţios coordonat de el.


După ce familia Sa Taek Bi a fost anihilată, tânărul merge să-şi salveze femeia iubită ce zăcuse închisă atâta timp. Regina stă singură aşteptând verdictul. Apariţia celui care ar fi trebuit să o apere o tulbură din nou. Sa Taek Bi e încă convinsă că trupele fidele din afara Palatului o vor salva. Şi îi oferă lui Gye Baek şansa de a se salva. Însă pentru el a venit vremea să-i spună şi Reginei cine este cu adevărat şi care este de fapt lupta lui. În calitate de fiu a lui Mu Jin nu poate decât să ducă mai departe mesajul tatălui său.

Sa Taek Bi retrăieşte clipele în care a fost alături de generalul iubit. E decisă să se sinucidă, insă Uija care apare pe neaşteptate nu este de acord. El vrea să o vadă suferind şi e pregătit să o ucidă. Gye Baek se pune în calea sabiei sale şi se declară dezamăgit de Prinţ. Uija nu are puterea de a merge până la capăt.

Sa Taek Bi e pregătită să plece de la Palat pentru totdeauna. Nu înainte de a se revedea cu Eun Go căreaia îi vorbeşte făcându-i parcă o premoniţie despre ceea ce va urma tocmai pentru că seamănă atât de mult cu ea. Nu uită să-i reproşeze şi Regelui că el este singurul vinovat pentru că s-a ajuns aici iubind o femeie din Silla. Supremaţia familiei Sa Taek a luat oficial sfârşit şi pentru Gye Baek acum este începutul unei noi vieţi, a unor vremuri mai bune. Dar oare gelozia lui Uija care îl priveşte cui îi vorbeşte duios domniţei îl va ajuta?

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

68 comentarii

There are currently 68 comentarii on Gye Baek – episodul 18. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumesc pentru rezumat Julia! Nu pot sa decid daca aceste intamplari sunt bune sau rele pentru Gyebaek

 2. Plin de actiune acest episod, multumim Julia! Ne aflam deja la jumatatea serialului si asistam la incheierea unui capitol si inceperea altuia nou :)
  O zi cu mult spor la pregatiri va doresc!

 3. Multumesc pentru rezumat, Julia.
  Razbunarile astea, desi meritate, parca aduc tristete, totusi…

 4. din pacate de acum incolo ne va lipsi Sa Taek Bi… iar lucrurile vor lua o alta intorsatura decat cea asteptata :)
  o fi bine, o fi rau? vom vedea :)

 5. imi place linistea si speranta pe care le afiseaza acum GB
  ii sta tare bine si pare atat de tanar :)

 6. Multumesc Julia pt poze, pt rezumat.
  Daca regina ii spune lui Eun Go ca va fi ca si ea, eu cred ca asa va fi, pt ca regina accepta pe langa ea doar oamenii care-i se asemanau. La fel de cuminte era si regina in tinerete ca si Eun Go. Va aduceti aminte de intalnirea ei cu Mujin si faza cu ceaiul? Sper sa ma insel si Eun Go sa nu devina malefica. Insa intr-un fel sau altul regina a influentat-o. Asa vad eu lucrurile.
  P.S. Eu ma asteptam sa moara regina, la cate tampenii a facut. Prea frumos a scos-o din scenariu. Nu imi place!

 7. Lim Hyung Joo – One More Step (Legendele Palatului: Gye-Baek)
  http://www.youtube.com/watch?v=Xqa-Gc7ilBQ

  • am postat melodia cred ca la ep 3 :) se poate si descarca de acolo

 8. Regina are dreptate. Eun go seamana foarte mult cu ea. Singuru lucru la care s-ar putea deosebi este exact situatiea de care vorbea regina cand a intrebat: “Daca ar trebui sa alegi intre putere si omul iubit pe cine ai alege?”.

  Daca si la sfarsit Eun go o sa raspunda tot cu “Omul iubit.”, atunci nu e ca regina, daca nu… atunci va fi devenit ca Sa Taek Bi.

  • Da, cred ca ai dreptate. Asteptam si vedem.

 9. interesant si plin de actiune, abia astept sa vad cum vor evolua in continuare evenimentele….dar nu-l inteleg pe Printul Uija….se indragostise de Eun Go?..de era cumva gelos pe ea…si chiar pe Gye Baek….amintiti-va scena cand ajung in satul acela izolat din munti cand el manca si fata se uita la el fericita ….iar printul undeva in plan secund era cam ……gelossss……..

  • Clar ca s-a indragostit de ea. Inca de cand erau adolescenti. Si era gelos. Dar de atunci s-a mai schimbat. Mai ales de cand cu ultimele evenimente si de cand a descoperit scopul suprem pentru care trebuie sa lupte: pentru binele poporului. Eu sper sa treaca peste asta…

 10. Wow, se complica lucrurile si mai tare…pt regina e momentul
  de final…sper totusi ca Eun-go sa nu devina la fel ca ea.

  • Si eu sper. :)

 11. Intre doi cozonaci ,vreo doua sarmale si un drob am revazut si eu filmul de ieri, va rog sa retineti scena cu printul care s-a dat cu ,,chinejii”,oricat de corupta si insetata de putere ar fi fost regina nu ar fi tradat si vandut tara! urmariti si analizati ce se intampla mai tarziu! Ceva abominabil! Pa va pupez ,mi se arde basca in cuptor!

  • Buna observatia ta Livia, inteleg perfect ce vrei sa spui ;)

 12. Printre altele, regina avea si idei bune, si nu si-ar fi tradat tara, dar a comis crime groaznice pt asta…dupa parerea mea, isi merita o pedeapsa mai mare, la fel si tatal ei, nu stiu de ce le-a permis regele pur si simplu sa paraseasca palatul.
  Acum incep sa ma tem de Uija, s-ar putea ca el sa devina un rege extrem de violent.

  • N-am inteles de ce au fost doar alungati de la palat, nici macar in exil, ca sa nu mai zic de pedeapsa cu moartea care ar fi primit-o oricine altcineva… Iar in ceea ce-l priveste pe Uija, i s-ar potrivi mai degraba despotic!

   • Asta spuneam si eu in primul comentariu la acest episod: extrem de ciudat au scos-o din serial. Pe langa asta, ea nefiind la palat, teoretic putea sa influenteze situatia din palat, pt ca multora le-a fost draga. Deci scoaterea ei din serial e cam trasa de coada. Si trebuia sa stea, chiar daca serialul avea prea putina atentie din partea publicului.

    • e trasa bine de coada, dar n-avem ce face, acceptam situatia…
     Asa e, putea sa ramana mai departe indiferent de audiente, plus ca ar fi fost in continuare sarea si piperul, ar mai fi putut face o gramada de lucruri :))

 13. Un sfarsit destul de dubios pentru familia Sataek: ce se va intampla cu ei? Plec in exil? Intra in vreo manastire? Sau vor trai undeva intr-o mosie la tara? Pur si simplu nu inteleg…

  • Pe bune…prea usor au fost iertati :|

   • Ca Gyogi a fost iertat, e un lucru…el e un prost si atat. Dar primul ministru va mai ţesa cate o plasa pentru fiecare, asta e sigur!

    • Ne putem astepta la orice de la el…de la regina nu, ca deja stim ca a iesit din decor.

     • Dar de ce nu au planuit reginei un sfarsit mai demn? Era atat de….oricum, era o regina puternica, sa sfarseasca atat de ,,light and soft”… Nici nu au aratat judecata, macar atat!

     • se pare ca au fost nevoiti s-o scoata pe actrita degraba din scenariu si au ales cea mai scurta varianta, n-au mai stat de judecata etc, a iesit pur si simplu cu capul sus pe poarta principala, bine-merci si cu familia alaturi de parca n-ar fi fost vinovata de absolut nimic.

 14. Regele mi-a placut numai o singura data: cand deghizat l-a salvat pe Mujin din inchisoare. E un om periculos de viclean si mi se pare ca nici lui nu e nimic sfant pe lume, impreuna cu regina au facut o pereche pe cinste!

 15. Uija e vizibil FOARTE gelos! Saracul Gyebaek!

 16. Dar ma intriga ce se va intampla de acum incolo…evident Uija e gelos nevoie mare pe Gyebaek, Eun-go pare ca-l iubeste pe Gyebaek, Cho-young are si ea sentimente pt Mr. Gropite aka Iri aka Lupul Singuratic aka Victorie :D
  Si mai e si sotia lui Uija, biata de ea :(

  • Uija s-a intors in palat, sotia ramane la manastire, copilul e dat in adoptie la sat, sau sa astept episodul urmator? Nu-mi place ca e vineri!

   • Ft dubios…ma asteptam sa o aduca imediat si pe ea si pe copil la palat. Sa speram ca se va intampla.

    • Ana, nici tu nu ai vazut mai departe?

     • Nu, eu vazusem doar pana la episodul 17, si putin din 18, atat. Mai departe e mister si pt mine :)

    • Pai, sotia lui Uija a ramas singura, fara tata, fara frate, poate ea acum nu mai e de folos pentru Uija

     • Nu reprezinta nicio putere politica, el nu o iubeste, a fost numai o casatorie de interes, nu a fost nunta regala, acum el poate sa caute o alta sotie dupa interesul politic actual sau …dupa inima (ar vrea el!)

     • Chiar mi-e mila de ea :(

    • probabil n-au mai avut cand strecura si scena asta intr-un asemenea episod incarcat de evenimente :))

  • Si DAAA: si Cho-young e indragostita de Gyebaek, in episodul trecut a si plans cand el a disparut! Daca el e un astfel de om, indragit de toti…ce sa facem? :)))

 17. He ,he si inca ,cum! Ii indragostita lulea,iremediabil si da Uija este foarte gelos pentru tot ce face GB!

  • Haaa, dupa ce l-a ajutat atat, si l-a si iertat ca i-a ucis tatal, acum face pe gelosul :|

   • Ar fi bine doar sa faca pe gelosul, dar gelozia asta prosteasca nu-i face cinste deloc, mai ales pentru un viitor rege, dar e si el tot om pana la urma, nu? :D

 18. Mai mult nu spui ca-i sicret!

  • Bine Livia! Nici nu vreau sa aflu :))) numai cu timpul!

 19. Mie acum mi s-a nazarit sa ascult ost-ul din Hur Jun :) E minunat!

  • Ai OST-ul din Hur Jun??? Poti sa-mi trimiti? Te rog frumos!

   • Cand am fost la spital, am ascultat acele cateva melodii din Hwang Jin Yi pe care o am si i-a placut tuturor bolnavelor langa mine, au un efect vindecator! Si imi plac si OST-ul Negustorului si Regatului de vanturi.

   • DA :)

   • Pe mail, nu?

 20. Ti le-am trimis, Liliko :) In 2 mail-uri, ca nu stiam daca intra toate intr-unul singur.

  • Kamsa Ana, am primit!

 21. Buna seara tuturor! Am ajuns si eu intr-un final, vad ca se comenteaza serios aici, un lucru foarte bun :)

  • Buna Gabi :)

   • Buna Gabriela!

   • Buna Ana, Lil :) !

 22. Daca regele e atat de viclean si a fost in stare sa-si insceneze propria moarte, nu stiu de ce i-a luat atat de mult sa ia masuri si sa se impuna! Chiar n-o fi avut nicio ocazia in atatia ani?!

  • Daa, chiar asa….pana acum n-a stiut sa actioneze, a trebuit sa moara atatia oameni…:(

  • Eu l-am vazut ca un rege slab. Interesant cum va fi Uija ca si rege. Oricum unele scene sunt exagerate, alte sunt bine puse la punct.

   • Asa l-au prezentat, ca un rege slab… Nu pot fi toate scenele la fel de bune, intotdeauna e loc de mai bine, dar per ansamblu eu zic ca e ok :)

 23. Eu ies acum, ma uit la Romanii au talent :) O seara frumoasa va doresc!

  • La fel si tie si vizionare placuta!

  • O seara frumoasa Ana! Eu sunt ocupata cu descarcatul :)

   • Fetelor, ies si eu, ma prinde somnul si maine ma asteapta ziua de curatenie si ultimele preparate. Va pup si sa dormiti bine!

    • Spor la treaba maine Cecilia! Noapte buna si vise frumoase!

    • Noapte buna Cecilia si spor pentru maine!

 24. Este al 18 episod, mai urmeaza 18 episode pline de scene, putin diferite. Buna!

 25. Ce de dezbateri. Eu o sa vad episodul in reluare (sper ca o sa reusesc). Sunt curioasa ce impresie o sa imi lase iesirea din scena a reginei :p.
  Sarbatori fericite!

 26. Intr-adevar sa adeverit premonitia,Eun-go a avut probleme la curte si seamana cu regina.

Leave a Comment