koreafilm

Gye Baek – episodul 16

Written by koreafilm. Posted in Gye Baek, K-drama, Povestea

Tagged: ,

0

Published on aprilie 11, 2012 with 47 comentarii

de Julia 79Gye Baek şi Mun Geun se despart oarecum ca nişte duşmani fără a ştii că de fapt sunt fraţii care altă dată şi-au văzut mama ucisă de grupul Wi Je. Fiul lui Yeon Mun Jin încearcă să afle cine este de partea lor şi cine trebuie înlăturat. Abia acum vedem dorinţa de putere a acestei familii care tinde să devină asemeni celei pe care o înlătură. Yeon Mun Jin doreşte să o ucidă atât pe Regină cât şi pe tatăl ei pentru a putea să-şi întărească autoritatea şi să pregătească drumul pentru accesul la postul de Regină a fiicei lui. O sfătuieşte pe aceasta să se grăbească şi să aibe un fiu ce va fi viitorul Prinţ Moştenitor. Seung Cheong este îngrijorat de uşurinţa derulării planului lor. I se pare că ceva este în neregulă, că undeva pierd ceva din vedere şi începe să se teamă. Pe de altă parte Heung Su nu ezită să-i spună lui Uija că se teme de familia Yeon. Chiar dacă Prinţul îl asigură că asta nu se va întâmpla.

Uija îi spune domniţei Eun Go că dacă planul nu va reuşi e bine să plece cu Gye Baek cât mai departe pentru a scăpa. Însă nu-şi ascunde uşoara gelozie faţă de prietenul care nu are ochi decât pentru ea. Între timp, planurile sunt gata de a fi puse în aplicare. Regele părăseşte Palatul în timp ce Regina bolnavă veghează. Primul Ministru îşi pune armata în mişcare, dar Gye Baek acţionează având unele suspiciuni în privinţa Reginei. Aflăm că de fapt Sa Taek Bi făcuse un „sacrificiu” cu Ministrul Edictelor Regale pentru a afla care le sunt duşmanii şi a acţiona. Acum Regina îi aşteaptă pe trădători pentru a-i pedepsi. De fapt, prin plecarea Regelui, Palatul va deveni o capcană. Gye Baek îi spune lui Uija despre planul Reginei şi vrea să-l avertizeze şi pe Yeon Mun Jin. Dar este prea târziu! Armata acestuia intră în Palat şi cade în ambuscada Reginei. Realizează cu toţii trădarea Ministrului Edictelor Regale.

Între timp, în rândul sătenilor se instalează teroarea. Gye Baek încearcă să salveze ce mai poate, în timp ce Regele trebuie să suporte o nouă şi grea înfrângere din partea soţiei. Uija este aşteptat la Palat. Eun Go se scuză că a fost la templu pentru a se ruga şi astfel scapă de o eventuală acuzaţie a surorii sale. Sa Taek Bi e surprinsă să-l vadă la Palat şi pe Victorie care îi este alături. Regina începe judecata lui Yeon Mun Jin şi vrea să afle cine este în spatele acestuia de la el. Chiar dacă nobilul spune că el vrea să fie Rege si să răstoarne familia Sa Taek, un slujitor evidenţiază implicarea lui Uija. O scrisoare cu numele celor ce ar fi trebuit să fie ucişi este dovada clară a vinovăţiei tuturor. Victorie trebuie să ducă la bun final sarcina de a-i ucide pe vinovaţi. Apucă să-i spună uşor lui Yeon Mun Jin că va fiica lui este bine şi va fi în siguranţă cu ei după care îşi duce misiunea la îndeplinire. Din nou inima lui se umple de durere şi se simte vinovat pentru această faptă. Se încurajează pe el şi pe Uija pentru a se ridica din nou şi a găsi o cale de a schimba lumea. Împreună cu prietenii săi decide să pregătească prizonierii şi sătenii pentru ca pe viitor să aibă propria lor armată.

Regina îi raportează Regelui ultimele evenimente şi îl anunţă că ar trebui să fie pedepsiţi şi restul criminalilor, asta însemnând Uija şi soţia lui. Daca vrea să trăiască, Prinţul va trebui să renunţe la Yeon Tae. Sa Taek Bi îi reaminteşte soţului ei promisiunea făcută: aceea de a elimina unul câte unul pe toţi cei pe care el îi iubeşte. Prinţul însă refuză propunerea de abandonare a soţiei în favoare tronului şi e pregătit să moară. Însă Regele îi aminteşte de sacrificiul celor care au căzut pentru el. Uija revine alături de Gye Baek şi prietenii acestuia sperând într-un sfat. Şi găseşte soluţia. Împreună cu soţia lui ia decizia de a se retrage pentru totdeauna la mănăstire. Gyo Gi are cale liberă la tronul Baekje în timp ce fratele său a devenit călugăr. Regina este însă suspicioasă.Reîntâlnindu-se în noua postură cu toţi aliaţii săi, Uija află că acţiunile sale l-au făcut să primească încrederea totală a celui pe care îl consideră ca un frate. Lupul Singuratic îi spune că toate acţiunile sale îi dau garanţia că el va deveni un Rege bun şi abia acum înţelege gestul tatălui său. Pentru prima dată, Gye Baek îi jură credinţă Prinţului. Şi alături de el şi Seung Chung şi Heung Su. Toţi patru fac un jurământ prin care devin fraţi de sânge. Uija jură că nu va fi un tiran şi va trăi doar pentru bunăstarea oamenilor. Toţi jură că se vor dedica ţării fără a avea dorinţa de putere. În timp ce rostesc cuvintele promisiunii amintirile dureroase revin în mintea tuturor. Jurământul a fost pecetluit cu sânge.Eun Go este dusă de bunica ei la vrăjitoarea Sinyeo care deja prevesteşte gloria pe care o va dobândi Baekje prin faptul că acum cele trei stele s-au unit. Eun Go o priveşte neînţelegând nimic. Yeon Tae se instalează la templu şi află aşteaptă un copil. Uija e trist gândindu-se la soarta pe care ar putea să o aibă micuţul şi îi cere ajutor mamei sale. Timpul trece şi pentru soţia lui este tot mai greu să ascundă sarcina. Regele se simte tot mai singur fără fiul său aproape. Gye Baek a început în secret antrenarea armatei mult dorite. Viaţa pare să-şi urmeze cursul normal. Oamenii simpli se bucură de viaţă pentru că au mâncare. Ah Yu tânăra care altădată îl salvase pe Gye Baek devinde indispensabilă în ceea ce priveşte îngrijirea copiilor din sat, iar Gye Baek o admiră tot mai mult. Uija poartă acum numele de Myeong Jin, iar soţia lui Hye Dang. Unchiul domniţei le asigură alimente necesare.

Regina vrea să afle cine a atacat grupul Wi Je şi de ce în rândul poporului s-a răspândit zvonul că ei ar ataca oamenii de rând. E surprinsă că încă nu se ştie cine au fost atacatorii grupului. Mun Geun devine tot mai agresiv în relaţia cu „subalternii” săi în dorinţa de răzbunare a familiei sale. Aflăm că de fapt el pusese la cale planul cu aşa-zişii membri ai bandei. Aceştia sunt descoperiţi de Gye Baek care îşi dă seama că persoana din faţa lui, care vorbeşte atât de mult, nu este altcineva decât cel care era autorul moral al morţii mamei sale vitrege, dar nu zice nimic. Regina este pregătită de ceremoniile Dharma şi vrea să meargă chiar la templul unde este călugăr Uija. Este un moment nepotrivit deaorece a sosit clipa în care soţia Prinţului trebuie să nască. Eun Go se teme că toţi ar putea avea probleme.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

47 comentarii

There are currently 47 comentarii on Gye Baek – episodul 16. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Interesant episod, sper sa-l pot vedea.

 2. Da, foarte interesant episod, dar trebuie sa spal geamurile…

 3. Frumos, se intampla multe intr-un episod. Multumesc Julia!

 4. Mulțumim de rezumat ^^ . Am fost trista ca nu am putut sa ma uit ieri la episod dar pe cel de astăzi sper din suflet sa pot sa-l urmăresc deoarece devine tot mai interesant.

 5. Pacat ca planul a dat gres, si cu totii au cazut in capcana reginei :( De acum inainte cred ca va fi si mai interesant. Imi pare rau de sotia lui Uija, ca trebuie sa sufere atat, sper sa devina intr-o buna zi regina. Multumim pt rezumat!

 6. offfff…nu o mai suport deloc pe regina!!! saraca sotie a lui Euja… Este un episod foarte interesant ,dabia astept sa-l vad.

 7. Multumesc pentru rezumat Julia! Imi pare rau de esec, dar ma bucur ca Eungo a scapat si a reusit sa pastreze increderea reginei. Si imi plac mult Seung Chung si Heung Su! Sunt si destepti si nostimi, ca se cearta.

 8. ,,Poti sa pui sabia la loc” hahahaha!

  • Daa, foarte amuzanta scena!!

 9. Va rog frumos, sa nu ma dati in mine cu pietre pentru cea ce spun aici, dar mi se pare ca Mon-geum e o copie (e adevarat ca destul de slaba) a lui Bidam. Parca incearca sa imite comportamentul si intr-o oarecare masura mimica lui, nu spun ca si reuseste.

  • Sincera sa fiu, nu mi se pare…absolut deloc…

   • Nu stiu, asa mi se pare, dar e ca o caricatura :)

    • Mie imi place :) E ft carismatic si diferit…mi se pare unul din personajele cele mai atractive.

     • Mun Geun este un personaj care si mie mi-a placut din prima, asa rebel si inversunat cum e el (nu ca n-ar avea motive), dar are ceva deosebit :)

     • Asa e :) Are acel ceva care te prinde :)

     • Si mie imi place, joaca bine si rolul lui e destul de imprevizibil, dar asa simt ca in jocul lui a fost inspirat de Bidam-poate a vazut si el QSD :)

 10. Eu am pierdut din nou episodul, sper sa recuperez maine in reluare.

 11. ce bine ii sta lui Gye Baek in tinuta de garda a Reginei…
  si cat de frumos zambeste cand pustoaica ii da buchetul de flori :)

  • DAAA! Am vazut o gropita destul de adanca :)))

 12. offf… imi e tare greu sa comentez la episoade pt ca nu vreau sa divulg ceva :)

  • Mai bine nu Carina, te rog frumos :)

   • de asta intru rar pe aici :)

  • si eu am aceeasi problema, tot as spune cate ceva si imi dau seama ca trebuie sa ma abtin ca sa nu divulg ceva din greseala…

 13. Mie imi place mult si pustoaica, este numita Ga-hee in Tvr. Sper ca nu ea va deveni sotia lui Gyebaek! :((

  • Spoiler!!!! NU

   • Huuuu…(expiratie profunda) Ce bine!!

  • altcineva va fi :)

   • Desi nu am vazut mai mult de episodul 18, banuiesc cine va fi sotia lui :)

    • Sa nu ne spui, bine? Imediat ajungem la ep.18 si dupa aceea vom descoperi impreuna

     • Sigur :)

  • E doar un copil, cum sa devina sotia lui? :))

   • Pai, scenaristii fac un salt in timp si peste 5 ani ea va deveni o tanara frumoasa…. :) spun asta ca mie nu prea imi plac aceste salturi in timp destul de frecvente in seriale

    • Nu cred ca vor mai face salturi in timp de acum incolo. De regula se fac doar pt a marca trecerea de la copii/adolescenti, la adulti, a personajelor principale. E drept ca uneori nu par realiste.

     • Vor mai fi salturi in timp si de-acum incolo.

     • :( Dar evident ca peste personajele deja mature timpul nu va trece…la fel cum nu a trecut timpul nici peste regina, care parca a intinerit cu trecerea lui.

     • :)) cam asa ceva!

 14. imi plac cei doi prieteni ai lui GB… se completeaza bine reciproc… sunt foarte intelepti :)

  • Si mie :)

  • Si mie imi plac, mai ales cand se cearta intre ei!

   • =))) Sunt ft simpatici, mai ales Heung Su!

    • Ma bucur ca aici are un rol placut fata de cel din Dong Yi :)

     • Si eu :) Actorul e chiar ft carismatic.

  • si mie imi place de ei… cred ca adevaratii protagonisti erau destul de intelepti pentru vremea lor… stii de cine mi-au adus aminte cei doi? de secretarul Hong (sper ca nu l-am botezat) din Yi San cel al carui sora va fi una dintre concubinele regelui (actoru la jucat si in temptation of angel…. Pe el l-am vazut tot asa de intelept iar ca si strateg nici nu ai ce sa-i reprosezi :)

   • Ahh, Hong Guk Yeong, un personaj ft interesant, si un ft bun strateg cum spuneai :)

    • mi-a parut foarte rau cu ma sfarsit… insa avea o minte brici cum spunea cineva era cu cinci secunde mai destept decat ceilalti :)….

 15. As vrea si eu sa stiu cum se numeste personajul care joaca rolul Gyebaek cand era tanar.

  • Andreea, actorul-copil care a jucat rolul tanarului Gyebaek se numeste Lee Hyun Woo, si a mai jucat in mai multe seriale, noi am vazut in rolul lui Cha-dol in Intoarcerea lui Iljimae (copilul prieten cu Iljimae) si el a fost tanarul Kim Yushin in Secretele (nostim, a jucat rolul celor doi inamici, Gyebaek si Kim Yushin)

Leave a Comment