koreafilm

Gye Baek – episodul 13

Written by koreafilm. Posted in Gye Baek, K-drama, Povestea

Tagged: ,

2_2

Published on aprilie 06, 2012 with 10 comentarii

Julia 79

02. 한 걸음만 (보칼리제 ver.)Spre surprinderea lui, Uija este luat prizonier chiar de Gye Baek. În tabăra foştilor sclavi, Prinţul înţelege problemele şi revolta acestora şi e pregătit sincer să-i ajute. Seung Chong îl convinge să rămână alături de ei pentru a le fi de ajutor şi Uija acceptă. Aflăm şi unde s-a dus de fapt orezul şi banii ce ar fi trebuit să ajungă la popor. Totul se împarte pentru dorinţa de putere. Regele şi Regina sunt îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă, dar pentru Prinţul Gyo Gi încă un motiv de a evidenţia „calităţile” fratelui său. Regina e însă conştientă de mişcarea lui Uija şi a foştilor sclavi. Primul Ministru solicită să se ocupe personal de situaţia apărută. Regina însă face o mişcare şi decide să-şi trimită sora ca mesager pentru discuţii. Între timp, Seung Chong împreună cu Prinţul şi Gye Baek încearcă să găsească cele mai bune soluţii pentru ca totul să se rezolve cu bine. Chiar dacă Regina are încredere în Eun Go şi ceea ce va face, tatăl ei este suspicios. Între timp, domniţa îşi dă seama că revolta foştilor sclavi are motive întemeiate şi e decisă să-i ajute. La fel ca toţi şi-ar dori ca această întâmplare să fie un motiv de zdruncinare a familiei Sa Taek. Servitorii care fuseseră luaţi prizonieri de organizatorii revoltei îi spun că au urmat ordinele Ministrului de Externe. Eun Go e îngrijorată pentru soarta lui Gye Baek care este considerat liderul răscoalei. Îi spune că îşi doreşte sincer ca nici sufletul, nici trupul să nu-i fie afectate. Între cei doi se simt fiorii dragostei.


Regele si Regina află de la domniţă că deşi vinovat de situaţia apărută este Gong Cheol, oamenii acuză familia regală că i-a abandonat. Nici Primului Ministru pare să nu-i vină să creadă că un astfel de om mai este în funcţie, dar Regina are îndoieli. Regele Mu dă ordin ca Gong Cheol să fie arestat, dar Regina vrea să scape şi de capii revoltei, aşa că domniţa are motive să fie îngrijorată. În discuţia cu Regina, Primul Ministru dezvăluie că ştia de toate acţiunile corupte pentru a asigura destui bani nobililor. Deşi Sa Taek Bi nu este de acord cu faptele tatălui său, decide să-şi apere familia. Astfel că îi sugerează Regelui să-i exileze pe prizonieri şi să rezolve problema nobililor implicaţi fără prea mult scandal. Intuind că Primul Ministru ar putea fi implicat în toată povestea, Mu anunţă că nu îi va ierta nici pe oficialii implicaţi, nici pe prizonierii care au ucis soldaţi. Eun Go este tot mai îngrijorată de întorsătura pe care ar putea să o urmeze lucrurile şi intervine arătând cât de mult ar câştiga familia regală dacă ar arăta compasiune bieţilor oameni. În final, Regele Mu transmite mesajul lui către prizonieri: dacă vor să trăiască trebuie să-l elibereze cât mai repede pe Uija.


Discutând cu Regina, Eun Go îi demonstrează că este alături de ea, dar pentru Sa Taek Bi acum lupta pentru putere este şi mai aprinsă şi îi ordonă domniţei să nu ducă mesajul Regelui către prizonieri. Acum ea îşi doreşte uciderea lui Uija şi a tuturor răsculaţilor. Însă domniţa reuşeşte să o convingă să meargă în tabăra răsculaţilor însoţită doar de gărzile de corp. Prizonierii îşi pregătesc apărarea în timp ce situaţia lor este discutată şi de către familia de negustori pe care altădată o condusese domniţa. Tânăra vrea să facă tot ceea ce poate pentru a-i salva şi îşi sfătuişte unchiul să facă cât mai multe felinare şi zmee prin care oamenii vor afla despre situaţia prizonierilor. Soldaţii încearcă să cerceteze locul pe ascuns, dar cad în capcana prizonierilor. Intrată în tabăra lor, domniţa are grijă să dea senzaţia ca au existat lupte cu gărzile ei. Oricum, deşi e clară dorinţa Regelui de a îndrepta vina spre familia Sa Taek, modul în care o face este puţin de neînţeles pentru Uija. Gye Baek e conştient că în momentul plecării domniţei va începe atacul asupra lor şi teoretic ar trebui să se predea, dar are şi o altă variantă pentru a putea scăpa. Yeom Mu Jin îi cere o audienţă Regelui. El îşi face probleme pentru viaţa viitorului ginere, dar Regeler îi spune că acum îşi pune fiul la încercare. Face totul pentru a-şi pune fiul pe tron.Încercând să caute soluţii, Gye Baek, Uija şi Seung Chong sunt pregătiţi să moară pentru salvarea celorlalţi camarazi. Domniţa se teme de decizia lor pentru a nu-i pierde şi speră că oamenii sunt pregătiţi să fie alături de ei orice s-ar întâmpla, dar vor constata în curând că oamenii vor doar să trpiască, nu să se mai sacrifice. Baek Pa nu reuşeşte să-şi convingă camarazii, aşa că Lupul Singuratic se impune din nou. Cerul nopţii este împânzit cu zeci de felinare şi zmee ce duc cu ele mesajul despre soarta prizonierilor care au luptat pentru Baekje, iar acum sunt la un pas de a fi ucişi. Planul domniţei funcţionează şi poporul află despre soarta lor, inclusiv grupul lui Dok Gae prizonier lângă porci. Regele însă nu vrea să renunţe la ideea pedepsirii prizonierilor, dar se teme de reacţia poporului când vede mesajul de pe felinare. În oraş, apar conflicte între popor şi armată şi tot mai mulţi oameni se tem pentru soarta celor dragi.


Grupul condus de Gye Baek şi Seung Chong se organizează, iar Uija trebuie să-i ajute şi să plece într-un sat cu prizonierii. Conflictul tăcut dintre Rege şi Regină este tot mai vizibil. Sinyeo îi cere Regelui o audienţă. Îi cere Regelui să nu verse sânge în aceste zile pentru că în viziunea ei, dacă va fi vărsare de sânge ţara va avea mult vde suferit. Regele nu vrea să audă nimic şi crede că totul este doar o superstiţie. Mai mult o ameninţă cu moartea dacă va mai spune ceva. Regina e mulţimită de ajutorul ei şi ar dori-o ca aliat, dar preoteasa spune că ea nu poate minţi aşa că ar fi imposibil. Pentru ea, steaua lui Uija e încă mai puternică ca a lui Gyo Gi.
Yeom Mu Jin îi cere lui Heung Su să facă tot ceea ce poate pentru a contribui la salvarea viitorului ginere susţinut şi de fiica lui. Gândindu-se la vorbele prezicătoarei, Regele Mu decide să solicite doar viaţa instigatorilor în schimbul prizonierilor. Regina vrea însă să scape de Uija şi să pară că totul a fost opera prizonierilor.Grupul Wi Je trebuie să îndeplinească o nouă misiune. Primul Ministru anunţă bunăvoinţa Regelui şi astfel tot poporul este liniştit. Instigatorii trebuie să se predea, iar Eun Go este cea care trebuie să-i convingă să se predea. Însă domniţa vrea viaţa tuturor aşa că are grijă să pună la cale evadarea acestora. Grupul pleacă împreună cu Uija sub pretextul că Prinţul este prizonierul lor până sunt siguri de viaţa lor, în timp ce Gye Baek şi Seung Cheong sunt teoretic predaţi. Dar operaţiunea lor este urmărită de armată pe de o parte şi grupul Wi Je pe cealaltă parte. Heung Su îşi face şi el jocul. Lupul Singuratic şi prietenul lui evadează de sub ochii Primului Ministru care nu mai înţelege nimic. Planul domniţei Eun Go pare să reuşească.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

10 comentarii

There are currently 10 comentarii on Gye Baek – episodul 13. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Interesanta actiunea si astazi, de abia astept sa vad episodul. Si sper si eu din tot sufletul ca finalul sa nu fie asa cum e scris in cronicile istorice, dar pana acum am vazut ca in filmele coreene adevarul istoric este respectat.

  • Eu tind sa cred ca finalul nu va fi cum apare scris pe wikipedia, mai ales pt ca nu se stie ca asa s-a intamplat, ci doar se banuieste…Iar chestia cu adevarul istoric si respectarea acestuia nu e o regula, de multe ori se foloseste partea frumoasa, stilizata a adevarului.

  • si adevarul asta istoric…, are mai multe fatete. un adevar istoric nu poate fi dat de o singura sursa, ca sa fie cat mai credibil trebuie sa vezi cat mai multe surse

 2. Ieeei….victorie (momentan) :D

 3. Buna ziua tuturor!

  Cu siguranta acest film are de toate. Mie imi place ca in sfarsit incepe sa se contureze mai bine personajul Eun Go. Personal o indragesc pe actrita. Dar foarte interesant mi se pare rolul facut de slujnica ei. cred ca incepe sa-i devina mai fidela lui Gye Baek decat ei.
  Un alt personaj secundar care cred ca va cantari pe parcursul serialului este Sinyeo. Imi aduce aminte putin de preoteasa din Jumong. Abia astept sa descoperim impreuna aceste personaje care nu apar neaparat foarte des, dar care isi pun amprenta asupra filmului.

  O zi frumoasa tuturor!

  • Buna Julia! Multumim pt rezumate :)

 4. Ft fain episodul, ce bine ca a aparut din nou Heung-su ;)

 5. Tare frumoasa scena cu felinarele, mi-a placut mult! Mi-a adus aminte de ceva similar in Dong Yi :)

Leave a Comment