koreafilm

Festivalurile primăverii în Coreea

Written by koreafilm. Posted in Coreea azi, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii, Traditii

Tagged: , , , , , , , , ,

foto 1

Published on aprilie 30, 2012 with 26 comentarii

de Florina H.

La fel ca alte ţări asiatice, Coreea are un adevărat cult pentru pomii înfloriţi ce marchează victoria primăverii. Temperaturile zilelor de primăvară se încadrează în Coreea între 5 şi 20 °C, iar primii pomi în floare şi primele flori sălbatice care se deschid fac obiectul unei atente monitorizări, datele exacte de înflorire ale diverselor specii de plante fiind cunoscute, aşteptate cu înfrigurare şi tratate ca un eveniment cât se poate de serios, iar apoi salutate prin festivaluri dedicate primăverii. Primele încep în martie, în punctul cel mai sudic al ţării, insula Jeju, continuând apoi, ca într-un dans ameţitor, ce nu lasă timp pentru trezirea din magia lui, de-a lungul celor trei luni de primăvară.
Deşi decorul este asemănător, festivalurile nu sunt identice, fiecare dintre acestea constituind un prilej pentru a pune în valoare tradiţiile, cultura şi produsele specifice fiecărei regiuni unde au loc. Astfel, primăvara reprezintă cea mai bună ocazie pentru un adevărat maraton cultural al Coreei, valsând printre pomi înfloriţi şi pajişti nesfârşite, aidoma unui cuplu de îndrăgostiţi din dramele istorice. Dacă timpurile, obiceiurile şi hainele s-au schimbat, primăvara ne oferă şansa de a ne bucura de decorul etern al iubirii veşnic înflorite. Aşadar, să ne bucurăm măcar cu ochii minţii de aceste festivaluri, cu ajutorul listei următoare.


Între 17 şi 25 martie are loc Festivalul Internaţional al Florii de Cais Gwangyang, în satul Maehwa din Jeollanam-do, Gwangyang-si, şi la ferma Cheong Maesil. Festivalul este ţinut în fiecare an din 1997 încoace, având reputaţia că devine tot mai bine organizat de la un an la altul. Peisajul unde este amplasat satul devine mirific datorită caişilor în floare, cu atât mai mult cu cât acesta este situat pe muntele Baeunsan.


Festivalul Florii de Corn Gurye se desfăşoară între 23 şi 25 martie în zona izvoarelor termale de pe muntele Jirisan, Jeollanam-do. Festivalul include activităţi cum ar fi producerea de ceai, prăjituri şi makgeolli din flori de corn şi, evident, degustarea acestora, muzică tradiţională şi focuri de artificii. De asemenea, turiştii pot profita de izvoarele termale din zonă pentru a se relaxa.


De pe 1 până pe 10 aprilie are loc Festivalul Jinhae Gunhangje, în Gyeongsangnam-do, Changwon-si. Acesta îmbină sărbătorirea înfloririi cireşilor cu istoria, atrăgând peste două milioane de turişti în fiecare an. Festivalul îşi are originile în anul 1952, când a fost inaugurată statuia faimosului amiral Yi Sun-Shin, devenind un eveniment anual din 1963. Vizitatorii se pot plimba printr-un adevărat “tunel” creat de ramurile cireşilor în floare, atmosfera de sărbătoare fiind sporită de petalele ce se scutură asemenea unor confetti parfumate. Însă festivalul oferă mai mult decât o atmosferă romantică – turiştii sunt răsfăţaţi cu o paradă a fanfarei militare, un concert al starurilor Hallyu şi un spectacol de artificii.


Festivalul Florii de Cireş din Insula Jeju are loc între 6 şi 8 aprilie, tema sa fiind armonia creată de frumuseţea florilor şi a muzicii. La dispoziţia vizitatorilor este pusă o zonă specială pentru a realiza fotografii cu cireşi în floare, aceştia putând, de asemenea, să admire expoziţii de flori sălbatice specifice zonei şi de orhidee. În plus, datorită iluminării nocturne, turiştii se pot bucura oricând de minunatele flori.


Între 13 şi 15 aprilie se desfăşoară Festivalul Florii de Cireş Cheongpunghoban, în zona lacului Cheongpungho, Chungcheongbuk-do, Jecheon-si, la Complexul Cultural Cheongpung şi în satul cultural Jecheon. Festivalul are loc pe un drum cu lungimea de 13 km, străjuit de mii de cireşi în floare. Însă manifestarea nu se bazează doar pe frumuseţea acestora, incluzând şi spectacole muzicale, de dans, de magie, precum şi activităţi educative cum ar fi degustarea de ceaiuri medicinale şi de feluri de mâncare din plante. În apropiere se află un platou de filmare şi locuri potrivite pentru sărituri cu coarda elastică.


Festivalul Florii de Cireş Hwagae, care a fost organizat pentru prima dată în Hwagaejangteo (o piaţă tradiţională în aer liber) în 1993, are loc între 6 şi 8 aprilie şi include o plimbare pe un traseu de 6 km care duce de la piaţă la templul Ssanggyesa, bineînţeles printre cireşi înfloriţi. Legenda spune că îndrăgostiţii care parcurg acest traseu ţinându-se de mână se vor căsători şi vor avea o viaţă minunată împreună. Turiştii pot profita de piaţa Hwagae pentru a gusta preparate tradiţionale din fructe de mare. Evenimentul include şi concursuri de ssireum (lupte) şi focuri de artificii.


Între aceleaşi date are loc şi Festivalul Florii de Corn Icheon Baeksa, din Gyeonggi-do, Icheon-si. Acesta le oferă vizitatorilor ocazia de a se plimba printre corni sădiţi acum 100 de ani, precum şi de a lua parte la diverse activităţi sportive, culturale sau educative. Pe lângă o expoziţie de fotografie, au loc şi cursuri unde turiştii sunt învăţaţi să producă săpun sau prăjituri de orez cu flori de corn.


Festivalul Florilor de Primăvară Yeouido aduce frumuseţea naturii în plină renaştere în Seul. Între 13 şi 17 aprilie, vizitatorii se pot plimba pe strada Yunjungno, din spatele clădirii Adunării Naţionale, aceasta fiind încadrată de 1.400 de cireşi care creează un adevărat tunel. Pe cea mai faimoasă stradă cu cireşi din capitala Coreei de Sud au loc şi spectacole artistice, o expoziţie de decoraţiuni florale şi una de fotografie.


Festivalul Florilor de Rapiţă din Insula Jeju este organizat între 20 şi 29 aprilie şi este unul dintre cele mai importante festivaluri de pe insulă, atrăgând un număr semnificativ de turişti în fiecare an. Drumul Noksan-ro este încadrat pe ambele părţi de câmpuri cu flori de rapiţă care se întind pe o suprafaţă de câte 10 km. Astfel, peisajul oferă atmosfera ideală pentru plimbări romantice, drumeţii pe jos sau cu bicicleta în mijlocul valurilor de flori galbene.


Festivalul Fluturilor Hampyeong încheie şirul manifestărilor dedicate acestui minunat anotimp, având loc între 27 aprilie şi 8 mai în zona Hampyeong Expo Park din Jeollanam-do. Pe o suprafaţă de 8.300 de acri acoperită cu flori de rapiţă, zeci de mii de fluturi încântă privirile vizitatorilor. Aceştia pot studia douăzeci de specii de fluturi şi alte insecte, precum şi procese agricole, în spaţii special amenajate. De asemenea, turiştii se pot bucura de piese de teatru pe tema protecţiei mediului înconjurător, iar copiii au la dispoziţie programe speciale prin care îşi pot îmbogăţi cunoştinţele despre insecte.
Sper că v-a plăcut turul virtual al festivalurilor primăverii în Coreea şi că florile vă vor rămâne în suflet, îmbogăţind peisajul fiecărei zile de primăvară şi nu numai!

Surse: visitkorea

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

26 comentarii

There are currently 26 comentarii on Festivalurile primăverii în Coreea. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Mie mi-a placut ft mult turul virtual :) Mersi Florina! Mi-ar placea sa ma plimb intre pomii infloriti, sa simt mirosul lor….dar ma multumesc si cu ce e la noi, e mirific cand plutesc prin aer petalele florilor, dar si mirosul.

    • Ma bucur ca ti-a placut! Ar fi frumos sa fie si la noi astfel de festivaluri, unde sa ne putem imbiba de primavara… Asa ne multumim cu franturile care ne ies in cale :)

  2. Multumim mult Florina pt acest tur virtual! O minunatie sa te poti bucura de natura intr-un cadru atat de bine organizat!

    • Cu multa placere! Asa e, e mult mai placut sa ai locuri si ocazii speciale pentru asa ceva :)

  3. foarte super!

    • Multumesc! :)

  4. Multumesc Florina, a fost o calatorie minunata! Eu as vrea sa merg la festivalul fluturilor… Dar mai bine veniti acum la noi ca au inflorit pomii de corcodus (avem cativa in curte si in gradina), si au un parfum…si sunt pline de zamzaitul albinelor!

    • Multumim pentru invitatia la festivalul corcodusilor :) Ar fi un inceput frumos ca sa adoptam si noi traditia asta :)

  5. felicitari Florina.H pentru recenzie.ff frumoasa si reusita si pe deasupra superba.

    • Multumesc mult! Ma bucur ca ti-a placut :)

  6. frumos articol…interesant, felicitari!

    • Şi mie mia plăcut foarte mult turul virtual, ce miar plăcea să mă plimb pe o stradă plină de cireşi în floare, dar mă mulţumesc cu cireşii mei în floare şi cu parfumul lor. Mulţumim Florina pentru frumoasa recenzie :)

      • Cu multa placere! In lipsa unor livezi sau strazi intregi, sunt buni si cativa pomi sau macar unul :)

    • Multumesc pentru aprecieri :)

  7. Imagini din Paradis ,nu alta! Dar si la noi sant pomii in floare,a inflorit si liliacul,de la inaltimea etajului 3 ,admir doua tufe imense de liliac ,alb si violet,un mar ,un gutui,un prun si un cais!

    • Si la mine la bloc e plin de liliac :) Il ador!~

      • Superb! :)

    • Inseamna ca la tine e festival all-in-one :) Pare o combinatie minunata :)

  8. Florina ,aceasta recenzie parca este semnatura ta,parfumata si colorata!

    • Multumesc frumos! :)

  9. multumim pentru aceasta excursie…. in sfarsit a venit primavara :)

    • Cu multa placere! Chiar daca nu ne bucuram de pomi in floare de atata timp, recuperam prin intensitate :)

    • Care primavara,eu abia am zarit-o in trecere prin Galati,la mine vara s-a instalat confortabil cu temperaturi de 33 * la umbra ,ca la soare abia rezisti!

  10. O oaza de liniste. Super!!!

    • Multumesc, ma bucur ca ti-a placut :)

  11. Ce super poate fi sa te plimbi printre copacii infloriti, mai ales ca toti sunt infloriti si au asa de multe flori.
    Pozele sunt minunate. Multumesc!

Leave a Comment