koreafilm

Papa Yang & planurile lui măreţe

Written by koreafilm. Posted in Coreea azi, Hallyu, K-Pop, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , ,

ygfamily

Published on martie 02, 2012 with 7 comentarii

de Andreea Neacşu

02.BLUE

Yang Suk Hyun, membru al legendarului grup Seo Taiji şi Băieţii, grup ce a performat în anii `90, s-a reinventat după retragerea de pe scena muzicală drept un lider de succes la nivel mondial în K-Pop. Cu 15 ani în urmă, Yang Hyun Suk a fondat YG Entertainment, casă de discuri şi entertainment care găzduieşte în prezent unele dintre cele mai mari staruri K-Pop cum ar fi Se7en, BigBang şi 2NE1.

Despre zilele de început ale YG Entertainment, Yang Hyun Suk a declarat în cadrul unui interviu că au fost grele, cu momente de cumpănă. Nefiind fiul unei familii chaebol, a trebuit sa înceapă totul de la zero. Iniţial firma a pornit cu bani puţini, YG fiind doar un magazin mic de cartier până în momentul în care acesta i-a descoperit pe Jinusean şi 1TYM. În prezent YG face parte din lista primelor 3 case de discuri de top din Coreea de Sud.

Multe lucruri nu mai sunt ca în zilele de debut. Dar în ciuda schimbărilor inevitabile, Papa Yang îşi păstrează mentalitatea de debutant prin setea de cunoaştere şi curiozitatea de care dă dovadă în privinţa noului. Atât în viaţa personală, cât şi în afaceri el se ghidează în continuare după motto-ul: „Trăieşte măine mai bine decăt ai trăit azi!
Yang Hyun Suk a dezvăluit planurile viitoare la nivel global pentru artişti săi: “Big Bang şi 2NE1 se vor concentra de acum înainte mai mult pe concerte şi participarea la festivaluri pentru a-şi dezvolta promovarea la nivel mondial. Statele Unite şi Europa sunt mult mai potrivite pentru artiştii din cele două trupe de talie mondială. Între timp, Se7en se va concentra pe promovarea pe piaţa japoneză. Fiecare dintre artiştii noştri au puncte forte care se potrivesc atât pe piaţa muzicală locală, cât şi pe pieţele mondiale.”
El a comentat cu privire la potenţialul K-Pop: “Acesta este doar un început. Nimeni nu este capabil să prezică impactul pe care K-Pop poate şi îl va avea pe piaţă. Totuşi nu pare a fi doar un trend, un curent de muzică ce trece repede.”
El a continuat: “YG Entertainment intenţionează să creeze sucursale în SUA, cât şi în Europa pentru a gestiona mai eficient eforturile noastre globale. Scopul nostru este să devenim una dintre cele mai mari companii de muzică din lume. În acest sens vom face tot posibilul să oferim fanilor un conţinut captivant ce va stimula interesul în K-Pop.”

YG Entertainment este cea mai căutată companie de impresariat de către aspiranţii la o carieră muzicală, potrivit unui sondaj de cercetare coreean. Stilul de management al YG are cea mai mică rată de abandon din rândul companiilor de divertisment. În prezent există aproape 40 de stagiari în cadrul YG Entertainment. Gigantul de divertisment intenţionează să lanseze atât un grup nou de fete, cât şi unul de băieţi în acest an.
Grupul de fete se preconizează să debuteze în prima jumătate a anului 2012. Se aşteaptă ca noua trupă să fie să fie puternică, cu rădăcini în muzica hip-hop. Dar există zvonuri ce le numesc pe fete “Răspunsul YG la Girls Generation.”
BigBang au debutat printr-un reality show, iar la început 2NE1 s-au prezentat prin intermediul unei reclame. 2NE1 este un amestec de hip-hop, electronic, rock şi muzică rap, cunoscându-se stilul puternic de hip-hop pe care YG îl promovează, comparativ cu media din industria muzicală coreeană. Toate acestea sunt argumente ce întăresc convingerea că noul grup de fete va calca pe urmele lor şi că îşi vor face debutul într-un mod inedit, prezentând un stil nou, dificil de prezis.

Papa Yang a dezvăluit că a pus la îndoială faptut că ar mai putea crea un alt grup ca BigBang. El a afirmat că în viitor va produce o multime de trupe noi, dar ar fi dificil să creeze o altă trupă în care punctele pozitive ale fiecărui membru se împletesc armonios precum relaţia frumoasă dintre doi soţi. El a continuat să explice că, deşi Bigbang nu este format nici din cei mai frumoţi băieţi sau cei mai buni dansatori, fiecare membru a utilizat caracteristicile sale distincte pentru a scoate în evidenţă o serie de performanţe excepţionale, câştigând dragostea şi atenţia fanilor coreeni, dar şi a celor din întreaga lume. “Grupurile de dansatori sunt, de obicei, o trăsătură distinctivă a culturii idol, atât coreeană, cât şi japoneză. Cu toate acestea cred că Bigbang a fost capabil să acumuleze o popularitate răspândită şi în alte ţări în afară de Coreea şi Japonia din cauza spectacolului liber pe care îl realizează pe scenă.”

Anul 2011 a fost unul dintre cei mai grei ani ai Bigbang. Doi dintre membrii trupei, consideraţi de către Papa Yang drept prieteni dragi şi învăţăcei, au avut accidente în anul ce a trecut. Nu numai Daesung, dar, de asemenea, G-Dragon a fost implicat într-un incident. Aceste probleme au fost rezolvate acum, dar la momentul respectiv, a fost foarte greu pentru toţi băieţii. Daesung a fost implicat într-un accident de trafic tragic şi G-Dragon a fost acuzat că a fumat marijuana. Yang Hyun Suk a declarat că: „Anul trecut a fost anul nostru ghinionist. Am avut grijă de băieţi de când erau nişte copii de 13 ani. A fost o situaţie pe care cu greu am reuşit să o stăpânesc. M-am simţit cu adevărat ca un părinte. Nu numai eu, dar şi membrii trupei Bigbang am învăţat o foarte importantă lecţie de viată.” Cu toate acestea, după ce au lăsat toate aceste momente în urmă, Big Bang este gata din nou de lucru. Cu forţe proaspete, ei vor avea parte de un nou început.

Până acum, staţiile de televiziune, precum şi alte instituţii se foloseau de cântăreţii k-pop pentru promovarea valului Hallyu. Papa Yang a declarat că nu doreşte ca acest lucru să se întâmple şi cu Bigbang. „În loc să îi căutăm noi pe ei, îi vom lăsa pe ei să ne caute.” YG a realizat o serie de investiţii pentru a extinde influenţa trupei pe plan mondial, mai ales în promovarea prin intermediul reţelelor de socializare (Facebook, Twitter, Youtube).

Papa Yang a mai declarat că: „BigBang este formată din cinci membrii care fac o echipă foarte bună. De asemenea, ei sunt, fiecare în parte, capabili să elibereze căte un album solo. De aceea îmi place să mă gândesc la Bigbang, nu ca la o singură echipă, ci ca şi cum ar fi şase echipe. Ei pot fi cinci artişti separaţi, dar, de asemenea, un grup. Deoarece Daesung a suferit mult anul trecut, am vrut sa ne concentrăm în noul album pe solo-ul lui, Wings.”

Cu recenta lansare a mini-albumului Alive şi rapoartele care prezintă importanta creştere a popularităţii trupei pe plan mondial, se pare că Yang Hyun Suk pare a fi corect în judecata lui. Când a fost întrebat despre larga varietate de stiluri conţinute în noul mini-album, Papa Yang a răspuns că “mai degrabă decât concentrându-ne pe schimbarea stilului muzical, acesta este un album bine-rotunjit, cu un gen diferit pentru fiecare melodie. Am produs toate cele 6 melodii ca fiind cântecul de titlu, astfel încât să evidenţiem toate melodiile din album. Acest lucru este fără precedent atât pe plan local, cât şi internaţional. Nu cred că este foarte importantă alegerea unei singure melodii drept titlul albumului, care să ajungă pe primul loc în diverse programe muzicale. În acest moment este mai importantă promovarea albumului în sine şi a trupei ca brand. “

BigBang va începe oficial turneul lor mondial Alive Tour 2012 începând cu Asia şi continuând cu concerte ce vor avea loc în Europa, America de Nord şi America de Sud. Primul eveniment este plănuit să se ţină între 2-4 martie la Olympic Gymnastics Stadium din Seoul. Turneul va trece prin 16 ţări diferite şi 25 de oraşe. În acest moment Bigbang încearcă să realizeze cea mai bună structură de concert în colaborare strânsă cu o echipă puternică de producţie, pentru a putea înapoia fanilor momente memorabile. Cele mai importante caracteristici în timpul unui spectacol pe scenă sunt acustica, luminile şi efectele vizuale. YG va colabora în acest sens cu renumita companie de entertainment americană Live Nation, ce are pe lista de clienţi nume precum Beyoncé şi Lady Gaga. Totul pentru prima întâlnire cu fanii de pretutindeni ce va avea loc în cadrul unui turneu de o asemenea amploare.

Aşteptăm cu nerăbdare noul turneu mondial BigBang şi ultimele noutăţi ale familiei YG!

Surse: Soompi

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

7 comentarii

There are currently 7 comentarii on Papa Yang & planurile lui măreţe. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Poate ca turneul ajunge si la noi in tara ,nu pentru mine ci pentru juniorii de pe blog care sant la curent cu noutatile muzicale!

 2. Vaiii, bieti baieti cu mastile de oxigen =)) Ce e cu ei? Cred ca au nevoie de putin aer :P

 3. Copii mei…Hai la mine doamne poi cred ca as fi cea mai cuminte daca ar veni la noi in romania cel mai bn in timisoara k sunt mai aproape

 4. Cantaretii de la YG au surprins intotdeauna .
  Sa speram ca-i vom vedea pe BIG BANG la Londra ; la Jocurile Olimpice .

 5. Livia de ce doar pentru juniorii de pe blog ?si mie imi sunt dragi :( nu as rata un spectacol cu ei :)

  • ca bine zici, oltita :0
   cine nu s-ar duce sa-i vada pe baietii astia talentati?!

 6. Ineresant articol…daca as ajunge in corea as vrea sa lucrez la YG. :)

Leave a Comment