Ana-Maria Ruse [KF]

Jung Woo Sung, 생일 축하합니다^^

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Actori, Portrete, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , , , , , , ,

20091106134052886702685

Published on martie 20, 2012 with 22 comentarii

Azi, 20 martie, îl sărbătorim aici, în familia KoreaFilm, pe actorul Jung Woo Sung (정우성), care împlineşte 39 de ani (în vârsta coreeană, 40, o nouă etapă a vieţii). Activ în industria cinematografică din anul 1994, Jung Woo Sung poate fi considerat un actor al filmelor, pentru că acestea sunt majoritare în filmografia sa. Ultima producţie în care l-am urmărit este kdrama Padam, Padam, despre care am scris un articol nu cu mult timp în urmă, dar am văzut de asemenea şi 4 dintre filmele sale. Jung este un actor foarte bun, carismatic şi cu o grămadă de talent, iar rolul său din drama menţionată l-a transformat în unul din actorii mei preferaţi.

Actorul şi-a început cariera ca model, după care a debutat şi în actorie, în 1994 cum spuneam, cu filmul The Fox With Nine Tails (구미호), în care a jucat împreună cu actriţa Ko So Young, filmul marcând de asemenea şi debutul ei în actorie. Faima pentru Jung Woo Sung i-a adus-o filmul Beat (비트), din 1997, în care a jucat rolul unui student care se vede prins în viaţa de gangster, fără voia sa, şi în care a avut-o drept parteneră tot pe Ko So Young.

În 1996 a jucat în Born to Kill (본 투 킬) alături de actriţa Shim Eun Ha, având rolul unui ucigaş plătit, a cărui viaţă se complică după ce se îndrăgosteşte de vecina sa, o dansatoare, dar şi în Shanghai Grand (新上海灘), film produs în Hong Kong, în care joacă alături de celebrii actori chinezi Andy Lau şi Leslie Cheung. În City of the Rising Sun (태양은 없다), 1998, joacă alături de actorul Lee Jung Jae. Cei doi interpretează rolurile a doi buni prieteni, care se îndrăgostesc în mod nefericit de aceeaşi femeie, iar Jung Woo Sung este boxer.


Alte filme până în anii 2000: Motel Cactus (1997), Phantom: The Submarine (1999) şi Love (1999).

În anul 2001, Jung acceptă unul din cele mai reprezentative roluri ale carierei sale, în blockbuster-ul  Musa – The Warrior (무사). El joacă rolul lui Yeo-sol, un sclav, alături de actorul Jo Jin Moo şi chineza Zhang Ziyi (Memoirs of a Gheisa). Filmul îi aduce faimă atât în ţară cât şi în străinătate. După ce în anul 2002 s-a ocupat de mai multe reclame şi alte activităţi conexe, a acceptat excentricul rol principal din Mutt Boy (2003).

Următoarele sale roluri aveau să fie unele în filme romantice, sau povestea personajelor sale se învârte în jurul iubirii. A Moment to Remember (내 머리 속의 지우개) din 2004, în care a jucat alături de Son Ye Jin, prezintă viaţa unui arhitect, a cărui soţie suferă de boala Alzheimer, iar Sad Movie (새드무비, 2005) prezintă viaţa unui pompier şi a iubitei sale (interpretată de actriţa Im Su Jeong). În Daisy (데이지, 2006) joacă rolul unui asasin plătit, care se îndrăgosteşte de o artistă de stradă, interpretată de actriţa Jeon Ji Hyun. Tot în 2006 a jucat şi în The Restless (중천), fantasy film, alături de Kim Tae Hee

The Good, the Bad and the Weird (좋은 놈, 나쁜 놈, 이상한 놈), acest kimchi western al lui Kim Ji Woon din 2008, i-a oferit lui Jung unul din cele mai reprezentative roluri, reuşind să interpreteze un rol similar cu cel al mult mai celebrului Clint Eastwood din The Good, the Bad and the Ugly (1966). Un an mai târziu interpreta rolul lui Park Dong Ha, un coreean care se îndrăgosteşte de o fostă colegă de facultate, interpretată de chineza Gao Yuan Yuan, în A Good Rain Knows (호우시절).

În 2010 a jucat în filmul chinezesc Reign of Assassins, alături de chineza Michelle Yeoh, iar anul acesta ar trebui să se lanseze filmul The Killer, un remake al filmului chinezesc cu acelaşi nume din 1989. Pentru acest film va colabora cu regizorii filmelor A Moment to Remeber şi Reign of Assassins.

În ceea ce priveşte serialele, Jung Woo Sung a debutat în 1994 în Asphalt Man (아스팔트 사나이), produs de SBS, în care i-a avut colegi pe Lee Byung Hun şi Lee Young Ae, iar în 1995 a jucat în drama MBC, 1.5. De atunci au mai trecut 15 ani până la următorul său serial, Athena – Goddess of War (아테나: 전쟁의 여신, 2010, SBS), un fel de continuare al serialului Iris din 2009.

În 2011 şi-a făcut debutul şi într-o dramă japoneză, printr-o apariţie surpriză în 2 episoade din Good Life ~Arigatou, Papa. Sayonara~ (Fuji TV), şi a jucat în Padam, Padam (빠담빠담… 그와 그녀의 심장박동소리, jTBC), alături de Han Ji Min şi Kim Bum.

Despre viaţa personală a actorului se ştie că a abandonat liceul după doar un an, pentru a deveni actor. A existat o controversă la acea vreme, despre faptul că nu a ascuns decizia sa, ba chiar a făcut-o publică şi a spus că nu regretă. Cel mai bun prieten al său este actorul Lee Jung Jae, alături de care deţine mai multe afaceri. Anul trecut în luna martie actorul a confirmat că are o relaţie cu actriţa Lee Ji Ah, alături de care a jucat în serialul Athena, dar după ce detalii legate de trecutul acesteia, în care a fost măritată iar apoi divorţată de cântăreţul Seo Taiji, au apărut în luna următoare, presa din Coreea a scris în luna iunie că cei doi au pus capăt relaţiei.

De-a lungul carierei actorul a fost premiat cu următoarele distincţii:
• Cel mai bun nou actor, pentru rolul din seria Asphalt Man, la gala premiilor Baeksang din 1996;
• Cel mai bun nou actor, pentru rolul din filmul Beat, în 1997 la Korean Critics’ Choice Awards;
• Premiul de Popularitate la gala Blue Dragon Film Awards 1999;
• Premiul de Popularitate la gala Blue Dragon Film Awards 2001;

• Reuşită incredibilă în Actorie, 2008, Hawaii International Film Awards;
• Premiul de Popularitate la gala Blue Dragon Film Awards 2008;
• Cel mai popular Actor, pentru filmul The Good, the Bad and the Weird, la ediţia a 29-a a premiilor Blue Dragon Film, 2008;
• Cel mai bun actor într-un rol secundar, pentru filmul The Good, the Bad and the Weird, Asian Film Awards 2009;
• Premiul Hallyu pentru film acordat de Ministerul Culturii, Sportului şi Turismului din Coreea, în anul 2011.

Sursa: Wikipedia

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

22 comentarii

There are currently 22 comentarii on Jung Woo Sung, 생일 축하합니다^^. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. La multi ani, Jung Woo Sung! Am prins astazi pe youtube un episod din Padam padam cu subtitrare in engleza, si mi-a placut foarte mult.

  • E ft frumos serialul :) Merita vazut! Si multe din filmele actorului de asemenea.

 2. Rusinica ,mie! Nu am vazut nici un film din cele in care a jucat,iar in vulpea cu 9 cozi nu-mi aduc aminte,doar este destul de carismatic!Altceva nu pot sa zic ,pentru ca nu stiu,oricum La multi ani!

  • Livia, nu-mi spune ca ai vazut Vulpea cu nou cozi, filmul din 1994???

 3. Saengil chuka hamnida! pana acum l-am vazut doar in Musa si in The good, the bad, the weird, dar mi-a placut mult interpretarea lui. ^_^

  • Ambele filme sunt extrem de bune, ma bucur ca le-am urmarit :)

 4. La multi ani, Jung Woo Sung!eu l-am vazut doar in A Moment to Remember si mi-a placut cum interpreteaza …urmeaza Athena
  multumim ana ! si sa ne traiasca multi ani cu sanatate ,fericire si impliniri ,de care sa ne bucuram si noi.

 5. eeeeeei, la multi ani, nu am stiut ca e ziua lui. l-am vazut in multe filme, e printre actorii pe care ii apreciez cel mai mult.

 6. eu l-am vazut doar in Musa, unde a avut un rol plin de onare si o moarte foarte tragica :(( Saengil chuka hamnida

 7. La multi ani, JWs!
  Un actor greu de uitat, in special rolul din Daisy m-a cucerit!

 8. Chiar saptamana asta am terminat de vazut Padam Padam, a interpretat bine Jung Woo Sung si serialul e bun, printre singurele in care mi-a placut mai mult familia si prietenia creata intre personaje decat povestea de iubire. In alte roluri nu l-am mai vazut.

  • Si mie mi-au placut ft mult ca familie, Kang Chil, mama lui, fiul lui…chiar daca nu era fiul lui cu adevarat, si Gook Su, care era si el ca un copil pt biata mama…

 9. Un actor pe care il admir si care m-a cucerit cu rolul din Daisy ‘sunt bucuroasa ca suntem nascuti in aceeasi zi.La multi ani si din partea mea.

 10. la multi ani!

 11. Sa nu uit! Daca nu ati urmarit inca Padam Padam WATCH IT!!!!!!
  Nu m-am plictisit nici o secunda! E ffff original plotul si te CAP-TI-VEA-ZA. Cred ca nu am alt serial pe care sa il recomand mai mult.

  • Eu l-am urmarit de cand s-a difuzat in Coreea :) Superb serial!

 12. ciudat…nu imi apare primul comentariu…

 13. La multi ani! Mie imi place cum joaca si am vazut mai multe filme in care joaca,dar prea putine drame.

  • Eu o singura drama: Padam, si 4 filme: Musa, A good rain knows, The good, the…..si The Restless ;)

 14. HAPPY BIRTHDAY,Jung Woo Sung!!! Eu l-am vazut pana acum doar in Athena, insa sper sa il vad si in Padam Padam.
  Ii doresc multa sanatate si mult succes in viata!

 15. Heiii! E ziua lui azi :) La multi ani! Hehe, eu am scris articolul :P

Leave a Comment