koreafilm

Iubitul Prinţesei – episodul 24

Written by koreafilm. Posted in Iubitul Printesei, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

0

Published on martie 16, 2012 with 21 comentarii

de Julia79

1-3 Destino (운명) – 이지용

Ultimul Episod

Se Ryung şi Seung Yoo se revăd în sfârşit. Cu lacrimi în ochi domniţa îi spune ce pune la cale ofiţerul Shin. Domniţa este primită diferit în tabăra rebelilor: cu deschidere şi reţinere în acelaşi timp. Armata de aici trebuie să se pregătească pentru un atac, dar nu mai este timp pentru a fi anunţaţi toţi aliaţii. Cele două tabere se regrupează rapid. Shin Myun atacă o tabără lăsată intenţionat goală, ca o capcană. Represaliile apar mai repede decât şi-ar fi închipuit. Urmează o luptă crâncenă, în care dezavantajul pentru ofiţerul Shin apare destul de repede. De această dată, însă el este decis să meargă până la capăt. Ja Beon, omul lui de încredere este ucis. O primă luptă este câştigată de armata rebelă. Se retrag, dar ştiu că trebuie să fie pregătiţi pentru un nou atac, cel mai important.

Se Ryung se adaptează rapid în tabără îngrijind răniţii. În timp ce îi îngrijeşte mâna, Seung Yoo se simte liniştit în bratele soţiei sale, e liber să-şi spună gândurile, să uite pentru moment de lupta ce urmează. Ja Beon este îngropat. Myun Shin realizează că în tot acest timp a fost singura persoană care l-a susţinut indiferent de cât de mult a greşit. La Palat Regele este neliniştit că nu are veşti de pe câmpul de bătălie, că nu ştie încă dacă duşmanul său a murit sau nu. Fiica lui se bucură de clipe de linişte lângă soţul ei, pe malul apei. Seung Yoo se pregăteşte de luptă nu înainte de a-şi ruga soţia să îl aştepte la templul unde se afla şi Kyung Hye.

Ofiţerul Shin se pregăteşte de luptă ştiind că Regele şi-a pierdut deja încrederea în el. Iar faptul că armata condusă de Secretarul Regal va fi în spatele său nu este un lucru bun. Se Ryung şi Seong Yoo se despart plini de speranţa că se vor revedea cu bine. Cele două armate adverse regrupează rapid pregătite de înfruntarea totală. Oamenii Secretarului Regal sunt pregătiţi să intervină şi ei. Faţă în faţă Seung Yoo şi Myun Shin ştiu că unul dintre ei va muri în urma acestei bătălii. Nu bănuiesc însă că de fapt acum au un duşman comun: Secretarul Regal. În timp ce armatele lor se luptă şi cei doi sunt cot la cot, ploaia de săgeţi se abate asupra lor. Armata lui Su Yang din spatele liniilor e condusă pentru a scăpa de amândoi. În ultima clipă Myun Shin pare să regrete totul şi prin gesturile lui, fără să realizeze, îi salvează viaţa vechiului prieten. Rebelii au obţiunut o mare victorie, dar Seung Yoo este tulburat. Acum vrea să vadă situaţia din capitală şi tânărul obţine acordul colegilor pentru a cerceta situaţia.

Regele Su Yang este nemulţumit de activitatea Ofiţerului Shin chiar dacă acesta a murit pe câmpul de luptă. Ca o reacţie îl îndepărtează de el pe tatăl acestuia sub pretextul că trebuie să se reculeagă după marea pierdere. Până la urmă cei care l-au trădat pe Kim Jong Seo pierd acum în faţa răutăţii lui Su Yang.
Se Ryung ajunge la templul unde îşi revede prietena. Află şi de moartea ofiţerului Shin. Deşi amândouă au suferit din cauza lui, îi regretă moartea. Domniţei i se face din nou rău şi realizează că este însărcinată. Regele Su Yang are un coşmar în care îi apare tânărul Rege plângând. Când se trezeşte vede în acelaşi loc, pe mână, o pată de sânge.
În ascunzătoarea din munte are loc o ambuscadă şi astfel noi probleme apar pentru Seong Yoo. Dar vizita la templu a Regelui este o oportunitate de nepreţuit. Fără a ştii că va fi tată, tânărul este pregătit să se răzbune în sfârşit pe Su Yang. Vrea să o facă singur şi de aceea îl roagă pe Jo Suk Joo să aibă grijă de soţia lui dacă va i se va întâmpla ceva.

Regele şi Regina ajung la templu. Auzind discuţia dinte cele două prietene, Regele realizează că fiica lui e însărcinată cu Seong Yoo. E şi mai tulburat când află că aceasta este deja soţia lui. Îşi exprimă revolta în templu, în faţa zeilor. Mama îşi ceartă fiica pentru că a avut curajul să meargă atât de departe cu duşmanul lor de moarte. Nici acum nu poate încă înţelege puterea sentimentelor fiicei ei, chiar dacă o doare. Seung Yoo pătrunde în templu şi ajunge în faţa Regelui amintindu-şi de oamenii dragi pe care i-a pierdut până atunci. Tânărul este decis să termine totul. Îşi spun cuvinte grele, vorbe care aşteptau să fie spuse, fapte care au provocat multă durere. Încercarea de ucidere a Regelui eşuează pentru că se opreşte când află că soţia lui e însărcinată. Este prins si bătut de oamenii Regelui. Su Yang îi cere să-l recunoască ca Rege dacă vrea să trăiască. Chiar dacă este plin de sânge îl înfruntă pe acesta în continuare şi moartea lui pare să fie amânată doar de apariţia domniţei disperate. Regina îşi înfruntă soţul conştientă că acum e importantă fiica ei.

În închisoare Seung Yoo îşi imaginează ce fericit ar fi să aibă un copil şi să stea undeva departe alături de soţia lui. Regina şi Kyung Hye încearcă să o convingă pe Se Ryung să ceară iertarea Regelui pentru copilul ei. Prinţesa îi spune că trebuie să se gândească mai presus de toate la cât de important este ca pruncul ei să nu crească fără tată. Îndurerată şi confuză îşi vizitează soţul în închisoare cu acordul tacit al reginei. Aici au loc momente de tandreţe între cei doi care îşi vorbesc unul altuia cu inima, întrebări pentru care îşi dau răspunsuri în gând unul altuia. Prinţesa îl asigură că deşi până acum nu l-a ascultat mereu, în această ultimă clipă va acţiona doar conform dorinţelor lui. Îşi doresc să se revadă într-o lume mai bună într-o viaţă viitoare după care „profesorul” leşină. E o ocazie bună pentru Regină să ia atitudine.

Peste ani, prietenii lor le simt lipsa şi se roagă la mormântul lor crezând că au murit împreună. Anii au trecut şi peste Regele Su Yang care este acum destul de bolnav, dar o are alături pe soţia lui. Merg împreună la Palatul de vară, dar pe drum Regele observă un bărbat ce seamănă cu Seung Yoo mergând fericit alături de o fetiţă şi trecând pe lângă el fără a-l vedea. Regina îi vede şi ea fericită şi rememorează noaptea când ea a decis să fie mamă mai presus de regină, când a decis că fiica şi ginerele ei trebuie să fie consideraţi morţi pentru toată lumea. Le-a dat astfel şansa la o viaţa tihnită departe de lumea complicată. Îşi aminteşte cum şi-a minţit soţul că din cauza lui şi-a mai pierdut încă un copil.


Acum Regele e liniştit să vadă că fiica lui este fericită alături de fiica şi servitoarea ei. Că deşi soţul ei este orb, ea este zâmbitoare şi plină de viaţă. Îi poate mulţumi reginei că măcar această crimă l-a împiedicat să o facă. Dacă altădătă ar fi certat-o acum e fericit că măcar de departe şi-a revăzut fiica mult iubită.
Seung Yoo nu regretă că a renunţat la răzbunare, la lumea lui pentru că a câştigat dragostea soţiei sale, liniştea pe care mult timp nu şi-o găsise. Că poate simţi vântul şi glasul iubirii în timp ce călăreşte alături de soţia lui.
SFÂRŞIT

Vă mulţumesc că aţi urmărit acest serial minunat şi că aţi citit rezumatele!

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

21 comentarii

There are currently 21 comentarii on Iubitul Prinţesei – episodul 24. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima?

 2. Multumim mult pentru rezumatele frumoase ! A fost si este un serial minunat! Pupici

 3. Julia, multumesc frumos pentru rezumate si pentru minunata muzica! Nu am reusit sa urmaresc serialul in intregime, am vazut numai cateva momente, dar am inteles din rezumatele tale toata actiunea. A fost o poveste ce trebuie recitit de mai multe ori, ca sa invatam ce e important in viata. Mi-a placut foarte mult Se Ryung cu firea ei luptatoare, fara puterea ei Seung Yo nu ar fi ajuns atat de departe. Dar era si iertatoare si blanda, fata de Printesa, care un timp a considerat-o dusmana, dar ea a inteles si nu si-a intors spatele. Si sfarsitul…e usor a muri pentru dragoste, dar mi se pare mult mai greu a trai mai departe, purtand in suflet dragostea si a lupta cu problemele zilnice si cu viata. Avem ce a invata de la acesti tineri!

  • Ai pus punctul pe i, Liliko. Si eu zic ca e mai greu sa traiesti iubind si sa dovedesti asta zi de zi decat sa mori pentru dragoste.
   Din pacate si eu am pierdut cam multe episoade, dar rezumatele au fost foarte utile asa ca multumesc Julia pentru efort.

 4. serial SUPERB…actori SUPERBI…coloana sonora SUPERBA….un final SUPERB…

 5. Foarte frumos gif-ul,cu mainile celor doi indragostiti!

 6. Încă un serial memorabil s-a terminat…..actorii au interpretat foarte bine rolurile…am trăit cu ei…am râs şi am plâns….
  Julia, mulţumesc pentru rezumate şi mai ales pentru DESTINO…este superbă….

 7. Un proiect al rezumatelor dus la bun sfarsit :) Felicitari Julia, sunt convinsa ca nu a fost usor :) Stiu din propria experienta cata pasiune se pune in scrierea rezumatelor, cel care le face isi doreste mereu sa surprinda totul intr-un mod cat mai frumos, iar sa alegi ce momente sa surprinzi prin capturi, prin poze, e la fel de greu :)
  Un serial care mi-a placut ft mult, si pe care l-am urmarit cu deosebita placere. Actorii m-au incantat :)

 8. ” Intreb lumea: ce este mai exact iubirea? … Voi raspunde asa: Daca fara ezitare putem sa ne promitem unul altuia ca vom fi impreuna pana cand moartea ne va desparti, atunci asta trebuie sa fie iubirea. ”

  … pentru ei, nimic nu e mai important decat dragostea ce si-o poarta. Nu se tem, caci sufletele lor impart aceeasi rasuflare. Sunt tineri, frumosi, increzatori. Au renuntat la multe si s-au sacrificat in aceeasi masura pentru binele celuilalt.. au lasat durerea in urma. acum au o viata doar a lor si a fetitei lor. Zambesc nestingheriti in adierea usoara a vantului si mangaierea delicata a razelor de soare. Se iubesc precum doua picaturi de roua pe petalele unui iris, se iubesc precum o soapta si-un ecou. se iubesc pur si simplu… dincolo de spatiu si timp.

  SFARSIT… :X

  • Imi amintesc cand erau pe malul raului si au zis citatul asta. Si el scria cu pensula, cu apa pe pietre… Mi s-a parut unul dintre cele mai frumoase momente. Si citatul imi place foarte mult. Ma bucur ca l-ai scris aici. Se potriveste perfect.

 9. Si multumim Julia. Destio e numai potrivita pentru ultimul episod, iar rezumatele tale foarte detaliate m-au ajutat sa recuperez episoadele pierdute si sa ma faca sa vreau sa le vad.:)

 10. un serial pur si simplu fantstic….dar cam lacrimogen pentru mine ultimele doua episoade….eu nu vroiam sa se tremine asa…..eeeehhhhhh….si frumoase rezumate….

 11. Draga Julia

  si eu iti multumesc pentru recenziile episoadelor acestiu minunat serial, ma bucur ca cel putin cei doi indragostiti au reusit in cele din urma sa isi traiasca iubirea si viata impreuna.

  O zi buna

 12. Buna dimineata!

  Chiar daca nu am reusit sa prea intru pe blog va multumesc tuturor! Am trait intens fiecare clipa a acestui film minunat si am incercat, ca prin fiecare rezumat, sa va transmit emotia mea. Eu la randul meu multumesc echipei Koreafilm pentru suport si pentru sansa oferita de va pregati aceste rezumate. E munca pe care o fac de fiecare data cu o deosibita placere!

  O saptamana frumoasa tuturor!

 13. Noi iti multumim…..
  Inainte sa vad serialul…mi-l povestea Alex Seondeok Jumong.. Eram de pe atunci impresionata de poveste…dar nu credeam vreodata ca am sa plang la final…A fost Un fel de Romeo si Julieta…dar cu happy ending…si asta m-a impresionat…
  Dragostea a triumfat…iar regele cel batran gaseste alinarea in iubirea celor doi…pentru ca…El a fost tiranul fiicei lui…iar faptul ca legatura DE INIMI A lor a rezistat in fata cruzimii sale i-a demonstrat ca dragostea invinge orice dusmanie….chiar si in aceasta situatie ce parea fara sfarsit…

 14. Nu uit acest film..m-a fermecat…

 15. HAPPY ENDING!!!!Minunat seria!!!!
  Actorii au fost extraordinari, iar rolurile pe care ei le-au interpretat au fost de-a dreptul divine…..
  Multumim pt rezumate,Julia!

  • Daaaaaaaa. Happy ending. :).

 16. Am revazut ultimele momente din serial. Un film foarte bun. (si am recuperat din episaodele pe care le-am pierdut cand s-a dat prima data). :)

 17. S-a mai terminat un serial minunat la care am râs şi am plâns împreună cu personajele, eu abia acum l-am văzut pe tot şi mi-a plăcut enorm, cel mai mult mia plăcut că a avut un final fericit. Din acest serial am avut multe de învăţat, am învăţat ce înseamnă loialitatea, prietenia, sacrificiul şi cel mai important am învăţat ce înseamnă iubirea adevărată şi că iubirea poate învinge orice obstacol. Mulţumim pentru rezumate şi melodii Julia, ne-au fost de mare ajutor să înţelegem mai bine acţiunea :)

Leave a Comment