koreafilm

Întoarcerea lui Iljimae – episodul 23

Written by koreafilm. Posted in Ȋntoarcerea lui Iljimae, K-drama, Povestea

Tagged: , , ,

hXldkzYhj1

Published on martie 19, 2012 with 9 comentarii

de Dana Ivancea

The Return of Iljimae OST – Yearning – Bae Hae Sun

Iljimae ajunge la casa mamei sale , Baek-Mae şi o găseşte pe aceasta culcată ca urmare a faptului că se otrăvise şi-şi aştepta clipa de sfârşit, dar totul se năruie pentru ea când îl vede pe Iljimae care-i spune că este fiul ei, arătându-i scrisoarea pe care tânărul o primise de la bunica lui când aceasta trimitea mesageri cu daruri în Qing. Acesta îi povesteşte că ofiţerul Gu Ja-Myeong l-a salvat de la execuţie cu propria-i viaţă, spunându-i să meargă sa-şi caute mama, datorită promisiunii pe care i- o făcuse acesteia. Când află toate acestea, Baek-Mae cuprinsă de păreri de rău că nu l-a putut aştepta mai mult pe Iljimae, şi că el va rămâne singur toată viaţa lui, plânge alături de el de emoţie sau de fericire până cade lipsită de viaţă în braţele acestuia, care realizează că se otrăvise, deoarece ea a crezut că el este mort, la fel ca şi ofiţerul.

Tânărul nostru va merge la templul bătrânului călugăr pentru a medita la cele întâmplate lui, şi pentru a se gândi ce va avea de făcut în viitor, dar pe neaşteptate se întâlneşte aici cu misteriosul luptător, Yang Po, care-i spune motivele pentru care l-a drogat şi l-a luat de la locul exploziei. Yang Po îi spune că dacă va mai sta în Joseon va fi în primejdie deoarece îl caută toată lumea, şi că trebuie să meargă cu el în Liaodong să se căsătorească cu Mo-Ran şi să uite de cei de aici, iar un alt motiv solid ar fi acela că armata Qing va ataca curând Joseon.

Când aude toate acestea merge să vorbească cu călugărul, iar acesta-i spune la rândul său să meargă să discute despre acest aspect al problemei cu ministrul Choi. Ajuns la ministrul Choi, acesta îl primeşte cu căldură şi-l sfătuieşte să-i ajute să descopere ce ascund cei din Qing privind strategia de atac, şi să meargă acolo pentru a transmite informaţii. Iljimae într-un moment de linişte îşi aminteşte de toţi cei apropiaţi lui care şi-au pierdut vieţile, precum şi amintirea lui Wol-He care nu-i poate da pace, deoarece el doreşte să o ştie în viaţă şi în siguranţă, dar gândul îi trece şi-şi asună forţele pentru a fi pregătit de ceea ce trebuie să ducă l îndeplinire. Îl caută pe Yang Po şi-i spune să fie pregătit că va merge cu el în Liaodong.

Cerşetorul îl întâlneşte pe Iljimae la templu şi va fi foarte supărat pe el când va afla că acesta se pregăteşte să plece în Qing. Va alerga repede la Wol-He şi-i va povesti ce se întâmplă rugând-o să meargă şi ea la templu poate-l va convinge pe acesta să nu plece, dar odată ajunsă fata pe munte unde îl întâlneşte pe Iljimae, îi spune să o ia şi pe ea cu el, acolo unde merge, indiferent cât de departe va fi. Acesta o va respinge necruţător, atât de dur şi atât de inuman încât şi misteriosului luptător Yang Po i se va face milă de fată.

Ajunşi în Qing, Iljimae se va opri la casa unde a copilărit el, dar aici se va întâlni cu Mo-Ran, care va alerga într-un suflet să-l vadă, şi-i va povesti ce s-a întâmplat cu părinţii lui. După aceea, tânărul nostru va face o oprire la un han unde se asculta muzică din Joseon, şi unde trebuia să se întâlnească cu alţi oameni care trebuiau să afle ce pun la cale cei din Qing referitor la atacul asupra Joseon. Fetele care cântau la instrumente aici la han îl observă datorită evantaiului, ca semn de recunoaştere şi-l abordează pentru a-l duce la cel care era capul operaţiunii, şi pe care-l chema Lee Myeong.

În timpul acesta, însă, bătrânul călugăr va merge la casa eruditului Seon-Dal şi-i va da lui Wol-He din partea lui Iljimae o pânză fină şi frumoasă pe care el o cumpărase pentru ea, dar îl rugase pe călugăr s-o păstreze până la reîntoarcerea lui.

După lungi filări asupra Palatului regal, Iljimae va reuşi să intre în interiorul acestuia, chiar în dormitorul regelui, pentru a citi Planul Joseon, un document de o importanţă vitală, pentru ţara în care s-a născut, va reuşi acest lucru, însă la ieşire va lua sabia regală şi-i va lăsa în schimb nepreţuita crenguţă de aur.

Însă în Qing se vede treaba că toţi cei interesaţi, aflase că Iljimae se găseşte aici, drept pentru care pe urmele lui erau acum, spionul Wang Hweng-Bo, care va fi torturat deoarece se credea că el este Iljimae, călugărul cel rău întâlnit în Joseon pe vremea când îl vizita pe lordul Kim, dar şi o surpriză,…. venise aici şi Su-Ryeon pentru a-l ucide pe Iljimae, dar nu va reuşi decât să-l rănească foarte grav, înfigându-i sabia în abdomen. Acesta cu ultimele puteri îi dă o scrisoare secretă pe care trebuia să o ducă în Joseon, rugând-o pe ea să facă lucrul acesta.

Pe de altă parte, Wol-He însoţită de cerşetor va ajunge la templul bătrânului călugăr să-i înapoieze ce i-a dat călugărul, şi să păstreze până la venirea lui Iljimae, dar călugărul îşi va da seama că fata este însărcinată şi-i va spune acest lucru cu bucurie, bucurie ce o va transmite şi viitoarei mămici, dar cel mai bucuros va fi cerşetorul.

Capul operaţiunii care se numea Lee Myeong, o urmăreşte pe Su-Ryeon şi-i povesteşte totul despre evadarea lui Iljimae din inchisoare şi faptul că nu el este cel care l-a ucis pe ofiţerul Gu, dându-i astfel scrisoarea pentru a o citi, află adevărul despre tânărul nostru, precum şi motivele acestuia de a lupta împotriva corupţilor. Dar şi Su-Ryeon va avea de înfruntat obstacole în drumul ei de întoarcere în Joseon, va reuşi să ajungă însă, fiind străpunsă de săgeţi se va prăbuşi la pământ chiar pe faleza iar scrisoarea secretă va ajunge în mâinele lordului Kim căreia îi vada foc.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

9 comentarii

There are currently 9 comentarii on Întoarcerea lui Iljimae – episodul 23. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumim Dana! Tare trist, nu e asa cum speram sau imi doream, dar asta e scenariul… Se pare ca nici in China Iljimae nu poate sta linistit si mai are o serie de aventuri :)

 2. Buna dimineata, mutlumim pentru rezumat, ma bucur pentru reitalriea dintre mama si fiu.ce intorastura a luat aventura noastra, intoarcerea in china se pare ca ii aduce mai multe probleme decat se astepta, pacat ca o respinge asa rud pe wol-he sper sa reuseasca vreo data sa stie ca ea ii va da un copil.

 3. Mulţumim pentru rezumat. O să fie un final trist. Păcat k se termină!

 4. Eu nu am vazut “Iljimae”, insa am urmarit cand am reusit “Intoarcerea lui Iljimae” si mi-a placut, nu pot spune ca foarte mult, dar este interesant alternanta intre prezent/trecut si ca scenaristi s-au gandit sa dea un rol important naratorului. Recunosc ca nu m-am abtinut si am tras cu ochiul la finalul serialului pe net, eu, una, nu-l consider trist, cel putin pt cuplu protagonist. Ei se reintalnesc in prezent, numai ca modul in care se reintalnesca lasa loc unui final deschis. Si e mai bine asa, decat sa fie un final inchis.
  Dar va incepe de miercuri “Gye Baek” la Tvr 1. Aseara am observat reclama, eu abia astept, mai ales ca nu l-am urmarit pe net. Si astept sa-l revad pe Mr Gropite sau Regele Gropite, cum ii spun cei de la Tvr in reclama. :)

  • Chiar au facut reclama la Gyebaek? Nu am vazut-o….Si eu am sa ma uit, sper :))

 5. Dana ,multumesc pentru rezumatele tale care au fost foarte bune si concise ,mi-am reimprospatat memoria si am urmarit serialele printre picaturi.In ce priveste GB ,cred ca rezumatele ar trebui sa-i apartina Carinei! Chiar daca nu am comentat mereu sa sti ca am citit cu placere!

 6. Livia ai inceput sa-ti revii si sa ai o parere buna despre tine ca sa poti continua sa scrii…iti multumesc tie si altora care comenteaza aici pe blog, sau la articolele mele…astept in continuare cu caldura sa ne reintalnim printre randurile scurte si strengare pe care le vom aseza…..in rest numai de bine…..si finalul este cu bucurie…va promit!!!!!

 7. De ce Sooryeon? :o3 De ce?… macar cand te gandesti ca asta e o legenda e ceva adevarat si bine ca in prezent putem sa ne aducem aminte de cei care au facut chestii demne de tinut minte (Iljimae, Sooryeon, etc.) dar si de cei nesimtiti cum este ministrul Kim >:)) hmm…deci chiar se termina maine? Nu imi vine sa cred :o3 Sper sa vad si eu reclama la Gyebaek ^^

 8. Imi pare rau de Soo-Ryeon!! Si imi vine sa-l fac ceva FOARTE dureros ministrului Kim (poate ce i-a prezis ghicitoarea, dar cat mai repede!) Si nu am mai avut speranta unui sfarsit cat de cat acceptabil- Dana, daca tu spui ca va fi, incerc sa te cred. Multumesc pentru rezumate!

Leave a Comment