koreafilm

Întoarcerea lui Iljimae – episodul 22

Written by koreafilm. Posted in Ȋntoarcerea lui Iljimae, K-drama, Povestea

Tagged: , , ,

MuXCb5ZSTS

Published on martie 16, 2012 with 9 comentarii

de Dana Ivancea

The Return of Iljimae OST – Yearning – Bae Hae Sun

Iljimae reuşeşte să o elibereze pe Wol-He cu ajutorul micuţului Cha-Dol, care apare deghizat ca Iljimae, în costum cu mască neagră, şi induce în eroare oamenii plătiţi ai lordului Kim.

Tânărul nostru îl răneşte foarte rău pe luptătorul Park, omul de încredere al lordului Kim, însă lordul aflând de sensibilitatea lui Iljimae de la clarvăzătoare, privind faptul că la sunetul tobelor era ca paralizat până la starea de leşin, sensibilitate dobândită în urma şocului execuţiei fostei sale iubite Dal-Yi, aduce un grup de oameni care bat tobe pentru a putea să-l captureze. Însă victoria lordului care devine foarte insistent şi suspect în prinderea lui Iljimae, nu durează mult deoarece îşi face apariţia ofiţerul Gu Ja-Myeong care împreună cu gardienii reuşeşc să-l obstrucţioneze pe lord luându-l pe Iljimae sub protecţia lor, însă nu pentru multă vreme.

Ofiţerul Gu începe să-l interogheze pe Iljimae, dar lordul Kim solicită ordin regal pentru a-l interoga el, ceea ce şi se întâmplă. Astfel luat de gardienii regali, Iljimae va fi interogat de însuşi lordul Kim şi condamnat la moarte, execuţia fiind propusă chiar pentru ziua următoare. Ofiţerul Gu va rămâne foarte surprins când va afla de la Su-Ryeon că Iljimae va fi executat în ziua următoare, şi va fi foarte mâhnit în sufletul lui de teama că nu-şi va putea ţine promisiunea făcute lui Baek-Mae, mama lui Iljimae.

Toti cei care-l cunosteau foarte bine pe Iljimae, dar mai ales eruditul Seon-Dal, micuţul Cha-Dol, cerşetorul şi Wol-He când află această veste se prăbuşesc cu toţii într-o mare de plânsete şi bocete fără vreun ajutor pentru Iljimae. Însă ofiţerul nu se lasă deznădăjduit, şi pune la cale un plan foarte periculos, atât pentru el cât şi pentru Iljimae, acela de a merge la închisoare la tânărul nostru, ceea ce va şi face, îi va povesti lui Iljimae întreaga lui poveste, precum şi din câte cunoştea despre cea a mamei lui, Baek-Mae, şi-i va propune lui Iljimae, dar mai mult forţat s-o facă, şi anume să evadeze îmbrăcat cu hainele lui de ofiţer, şi să meargă s-o găsească pe Baek-Mae. Dar din câte îşi povestesc unul altuia, Iljimae deduce că femeia pe lângă care trecuse de atâtea ori era mama lui, şi el nu a putut-o recunoaşte, ceea ce îl va face să plângă în hohote.

Ofiţerul îl va substitui pe tânărul nostru în închisoare, rememorând toate clipele frumoase trăite pentru persoana iubită din sufletul lui, iar Iljimae acesta va pleca îmbrăcat cu hainele ofiţerului Gu, dar în urma lui ofiţerul îşi va sacrifica viaţa în numele iubirii ce o purta femeii adorate, precum şi ca o modalitate de sacrificiu pentru iubirea eternă. Puterea de sacrificiu a ofiţerului Gu din acest episod este enormă, grandioasă şi demnă de apreciat, el îşi va sacrifica propria viaţă, prin sinucidere, doar pentru femeia iubită. Baek-Mae dorind să meargă în Hanyang, află din întâmplare de la nişte trecători că Iljimae este mort, ceea ce o face să se gândească la sinucidere, deoarece consideră că nu mai are niciun motiv să trăiască. În timpul acesta, însă, Iljimae o caută, pe Baek-Mae, pentru a o cunoaşte mai bine şi a-i spune că este fiul ei.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

9 comentarii

There are currently 9 comentarii on Întoarcerea lui Iljimae – episodul 22. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumim mult pentru rezumat. Un episod dramatic din cate se pare, mi-ar fi placut ca ofiterul si Baek Mae sa ramana impreuna…
  O zi frumoasa tuturor!

 2. NU vreau sa moara ofiterul Gu Ja myeong…. :((
  E asa de bun si bland, asa de corect si integru si arata si foarte bine. E un personaj numai cu trasaturi pozitive…

 3. Multumim pt rezumat! Eu pe actorul din rolul ofiterului Gu il urmaresc in unul din serialele de la inceputul carierei lui Ha Ji Won, se numeste Secret, e din 2000. Actorul a atat de tanar in acel serial…

 4. De ce trebuie sa moara ofiterul Koo? :-< Ar fi fost mai interesant daca nu adica ar fi diverse chestii interesante care s-ar mai putea intampla cu el… Nu e posibil sa nu fi murit ci sa il vedem totusi in ultimele 2 episoade? :o3 Adica asa a fos si cu Wolhee :D Ma rog, oricum curand trebuie sa ma despart de personajele acestea pentru ca se termina filmul si din pacate nici Gyebaekare nu va avea cu mult mai multe episoade, doar 32 (cred). Sper sa urmeze dupa aceea din acelea mai lungi! ^^ Dar filmul acesta (orice final va avea) mi-a placut foarte mult <3

 5. sa stiti ca si mie mi-a placut ofiterul Gu!!!!!dar totusi nu se mai reintoarce la viata, ca Wol-He……pacat….asa vedeam si eu ca Baek-Mae sa ramana cu ofiterul Gu …si Iljimae cu Wol-He……ar fi fost frumos,……dramatic!dramatic!!!!cel putin cum sfarseste ofiterul mi-a starnit o emotie profunda….pentru ca mi-a placut de el….si de Iljimae…dar acesta a cam avut ghinioane…in dragoste…..si nu numai!!!!sunt curioasa de episodul urmator…..

  • Mdaa…mi-am dat semama :D :| dar Baekmae nu moare nu? Si eu sunt curioasa cum va continua…

 6. Mai sunt cateva ep , ce pacat ca se termina! :p

 7. pentru serialul asta am avut avut sentimente amestecate, oscilante dar si indiferente, dar am avut si revelatii, si doua dintre ele sunt personajele geol chi si wang hweung, neliniare, spumoase, amuzante.

 8. Se apropie momentul in care vom spune La revedere Iljime si Bine ai venit GB! Doua filme pe care le-am vazut cu placere!

Leave a Comment