koreafilm

Întoarcerea lui Iljimae – episodul 19

Written by koreafilm. Posted in Ȋntoarcerea lui Iljimae, K-drama, Povestea

Tagged: , , ,

YaOAlPECAP

Published on martie 13, 2012 with 12 comentarii

de Dana Ivancea


The Return of Iljimae OST – The place where I dream of – Yoon Jin Seo

Iljimae împreună cu cerşetorul, cu eruditul Seon-Dal şi cu micuţul Cha-Dol pun la cale un plan de a o salva pe Wol-He din casa lordului Kim, din magazia unde era ţinută închisă. Lordul Kim va face noapte albă, pentru că aşa cum i-a prezis clarvăzătoarea, aceasta va fi seara în care Iljimae îşi va face apariţia pentru salvarea fetei. Însă, contrar aşteptărilor, Iljimae îi va trimite mai întâi lordului un mesaj scris, iar acesta speriat îşi va pune luptătorii plătiţi să-l urmarească peste tot, până îl va găsi. Ceea ce nu va fi uşor pentru că aceştia îl vor urmări prin oraş, prin pădure, până când Iljimae după ce va crede de cuviinţă se va lăsa descoperit tocmai pentru a le spune acestora adevărul despre lord, şi despre motivul pentru care-l vrea prins pe el, pe Iljimae. Spre dimineaţă, pe când lordul aştepta veşti de la luptători va primi însă o veste neplăcută pentru el aceea că lutătorii renunţă la această slujbă în favoarea alteia, şi-i returnează lordului Kim toate bunurile pe care acesta le dăduse luptătorilor pentru treaba în care-i angajase.

După acest eşec, însă, merge să o vadă pe Wol-He, însă de o altă surpriză neplăcută are parte, aceea că fata dispăruse împreună cu cea mai mare parte din bunurile strânse de lord. După lungi căutări descoperă un tunel săpat pe sub casă, dar mergând pe firul acestuia se blochează, deoarece acesta dădea într-o curte interioară, şi datorită unor trucuri puse la cale de eruditul Seon-Dal, le dă de înţeles că toate acestea au fost încărcate şi trimise pe apă. Deci, vom declara că echipa lui Iljimae a câştigat detaşat datorită învăţăturilor dobândite de eruditul Seon-Dal din cărţile sale despre arhitectură. Rămânând în linişte, Seon-Dal şi Iljimae au o discuţie despre împărţirea de la curtea regală a nobililor şi guvernanţilor, şi pun la cale planuri cu ce ar trebui să facă în viitor pentru ţara lor, să o apere de conspiratori şi vânzători de ţară ca ministrul Gwon şi lordul Kim.

Ofiţerul Gu Ja-Myeung vine la casa ministrului Choi, deoarece fusese înştiinţat de gardienii cu care se întâlnise Iljimae seara când a ieşit din curtea ministrului, după ce a citit ordinul regal prin care se solicita fabricarea unui tun pentru a fi pregătiţi de eventualitatea unui război cu Qing. Însă ministrul tot glumind cu ofiţerul îşi dă seama că nu a luat în calcul şi siguranţa ordinului regal, merge să cerceteze ce s-a întâmplat şi găseşte pe lângă ordin şi o crenguţă de aur, precum şi un bilet scris de Iljimae în care-i spune că va veni la el târziu în noapte să discute ceva important pentru ţară. Ministrul iese din casă şi-i spune ofiţerului că nu-i lipseşte nimic. Nopatea, Iljimae vine la ministrul Choi şi-i propune ca banii pe care i-a furat de la nobilii şi funcţionarii corupţi să-i dea lui pentru a fabrica tunul, dar mai cere o favoare, şi anume ca iubita sa Wol-He şi cerşetorul să se ocupe de gătit pentru meşterii fierari, cât priveşte terenul şi alte lucruri necesare, acesta deja s-a interesat şi sunt stabilite undeva în afara oraşului.

Mergând să cumpere ginseng, Wol-He se întâlneşte cu Baek-Mae, despre care fata nu ştie că este mama biologică a lui Iljimae, şi aceasta se oferă s-o ajute în alegerea celui mai bun ginseng. Luptătorul misterios, Yang Po, vine la spionul Wang Hweng-Bo, îi spune întreaga poveste despre el şi tatăl fostei logodnice a lui Iljimae, şi-i cere ajutorul în prinderea lui Iljimae pentru a-l duce în Qing, deoarece fosta sa logodnică Mo-Ran, încă mai plânge şi oftează după el.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

12 comentarii

There are currently 12 comentarii on Întoarcerea lui Iljimae – episodul 19. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumim pt rezumat Dana ;)

 2. Mulţumim pentru rezumat Dana. Am o întrebare pentru cei care au văzut episodul trecut, călugărul care a surprinso pe Wol hee sărutândul pe Iljimae nu a jucat în Jumong în rolul ginerului lui Daeso? Mi se pare cunoscut :)

  • Da, Ionela, el este, asa am zis si eu de cum l-am vazut. Multumim pentru rezumat.

  • Era socrul lui Daesoh poate… nu ginerele. Sau Daesoh era ginerele lui :D

   • Asa e, scuzati, gandeam si eu la fel, dar in scris a iesit altceva :D

 3. Crina ai dreptate, era socrul lu Daeso nu ginerele, mam grăbit şi mam încurcat :)

  • Stiati ca actorul in realitate are cam atat de mult par pe cap cat am vazut ieri cand juca rolul calugarului? :))

   • Da, l-am vazut in editia speciala Jumong cum arata, cred ca de-aia l-am si recunoscut repede :)

 4. Oh am fost sigura ca YangPo este din China…adica Qing :D hmmm…

 5. Si aici am gasit pe cineva!!!!!da, Crin are dreptate ..calugarul acela era socrul lui Dae-Soo…ma bucur de fiecare data de comentariile voastre aici, si de multe ori raman uimita in fata calculatorului de cuvintele voastre frumoase, dar nu pot intra tot timpul ca trebuie sa ma ocup de rezumat…dar in sufletelul vostru stiti ca eu va admir si citesc ce scrieti…doar asa eu ma pot perfectiona in arta scrisului…..hahhahahahhah.Va iubesc!!!!pe toti…….

 6. Tare frumoasa povestea de dragoste dintre Iljimae si Wol-He, le sta bine impreuna si secventele amuzante dintre ei sunt savuroase… Wol-He pare destul de posesiva din cate observ :)

 7. am citit pe un alt site cum ca in filmul acesta joaca Park Shi Hoo din iubitul printesei adevarat?…nu am vazut :intoarcerea lui iljimae din cauza timpului prea scurt iar PSH e un actor preferat

Leave a Comment