koreafilm

Întoarcerea lui Iljimae – episodul 17

Written by koreafilm. Posted in Ȋntoarcerea lui Iljimae, K-drama, Povestea

Tagged: , , ,

Hj1A1zcy3Z

Published on martie 09, 2012 with 8 comentarii

de Dana Ivancea


The Return of Iljimae OST – Lullaby – Han Dae Soo

Iljimae află cine este răspunzător de macabra crimă, şi-i urmăreşte pe toţi cei implicaţi, pas cu pas, dar ce nu ştie este faptul că şi el are o umbră salvatoare mai tot timpul, şi anume misteriosul luptător Yang Po.Ministrul Gwon doreşte să evite complicaţiile şi decide să îşi trimită fiul nebun în Qing, mai ales că acesta a descoperit capul tăiat în cutie. Ceea ce nu va şti fiul ministrului este că odată cu el se va trimite şi o scrisoare secretă, de care află în schimb Iljimae.Însă planul tatălui referitor la fiul său se cam complică, deoarece acesta vede o tânără de familie nobilă, şi doreşte să se căsătorească cu ea, provocând un mare scandal.

Această nebunie a fiului de ministru parcă l-a cuprins şi pe tată, care recurge la o modalitate mai puţin ortodoxă, şi anume la crimă.Dar ce nu face un tată pentru fiul său?face o ofertă pentru ruperea logodnei fetei nobilului de băiatul pe care-l iubeşte ceea ce familiile celor doi refuză, şi asrfel ministrul se vede nevoit să pună la cale uciderea celor doi tineri.Iljimae care era deja, cu ochii pe ministru Gwon, află prea târziu de această crimă şi trece la fapte.

El fură o scrisoare compromiţătoare a conspiratorilor, cu ajutorul său din umbră, Yang Po, pe care o arde în pădure.Bucuria noastră va fi maximă atunci când constatăm că Wol-He trăieşte, dar extraordinar de tristă şi tăcută. Ea se hotărăşeşte să nu-l mai caute pe Iljimae, ci să plece la Hanyang, ceea ce îi spune şi cerşetorului, care este de acord cu ea.Stând la han şi trăgând cu urechea la ceilalţi meseni, Iljimae află toate detaliile ministrului Gwon, cel responsabil de toate atrocităţile din oraş. Întorcându-se acasă, într-o seară, ofiţerul Gu Ja-Myeung îl găseşte pe Iljimae la el în casă bând o cană cu apă, şi-i spune acestuia unde găseşte capul trupului retezat adus la biroul gardienilor, pe care-l caută de atâta timp, şi că alături mai este un alt cap al altui om nevinovat.

Când aude acestea ofiţerului nu-i vine să creadă, şi încearcă să-l oprească pe Iljimae de la a comite o nelegiuire, sfat de care tânărul nostru nu va ţine cont, drept pentru care îl va omorî pe ministru chiar în acea seară. Din momentul acesta va afla şi bătrânul călugăr că Iljimae este căutat de gardieni, faptă cu care nu va fi de acord.

În schimb lordul Kim, un alt nobil şi funcţionar corupt începe să se teamă atât de tare de răzbunarea lui Iljimae, şi că acesta cunoaşte prea multe secrete legate de el, încât nopţile nu mai poate dormi deoarece are coşmaruri.Ajunşi în Hanyang, Wol-He şi cerşetorul sunt observaţi în oraş de către micuţul Cha-Dol şi eruditul Seon-Dal, care le povesteşteşte celor doi despre isprăvile lui Iljimae şi de crim afăcută de acesta asupra ministrului Gwon.

În timp ce trăia din amintiri, la casa pusă la dispoziţie de către bătrânul călugăr pentru cerşetor şi Wol-He, Iljimae este împuşcat de nişte foşti ofiţeri militari angajaţi de lordul Kim şi de ceilalţi nobili corupţi care-l voiau mort pe Iljimae.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on Întoarcerea lui Iljimae – episodul 17. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima! Ce bine îmi pare k Wol hee trăieşte mulţumim de rezumat!

 2. aveti idee ce incepe dupa iljimae pe tvr 1?

 3. impuscat? :o cine a mai trebuit sa inveteze si pustile? :| dar ma intreb in ce an are loc filmul…(stiu ca a mai precizat de cateva ori chiar in film dar nu mai tin minte) si daca existau deja pusti cum de mai foloseau sabii? probabil pentru lupta corp la corp sau inca nu erau asa de eficiente pustile… ah, nu ma pricep cu chestiil acestea :D important ca Wolhee mai traieste si sper sa se impace cu Iljimae cat de curand ^^

  • Evident ca existau si pustile, parca se numeau muschete :) Dar tot sabia era arma de baza…

  • 1636 in timpul domniei regelui injo cand joseon a fost cucerit de catre Qing

   • oh okay…multumesc de explicatii/informatii ^^

 4. Multumim pt rezumat :)

 5. hhhmmmmm,,…….si eu m-am intrebat um exista atunci pusca?…..da…arma de foc a aparut in jurul anului 1300 in Anglia/………pe langa faptul ca fac rezumatul serialului am inceput o “poveste de iubire virtuala”….ghici fata de cine??????,,…….fata de ofiterul Gu Ja-Myeong….chiar imi place …..hahhhhahahah

Leave a Comment