koreafilm

Gye Baek – episodul 5

Written by koreafilm. Posted in Gye Baek, K-drama, Povestea

Tagged: ,

0

Published on martie 27, 2012 with 85 comentarii

Julia 79


Sub pretextul că vrea să vorbească cu stareţul, Gye Baek doreşte de fapt să se răzbune pe Prinţul care îl umilise. Întors pe munte, tânărul se odihneşte chiar în camera unde tatăl său îşi găsea mesajele secrete. Uija este nevoit să ia parte la o ceremonie dureroasă, în memoria mamei lui. Se comportă în continuare prostesc retrăgându-se în băutură spre disperarea eunucului său. Sa Taek Bi îşi face apariţia neînţelegând gesturile lui Uija faţă de memoria mamei lui naturale. Prinţul însă îşi continuă jocul şi îi spune Reginei că el preferă să slujească o Regină vie şi nu o bucată de lemn. La sugestia răutăcioasă a fratelui său vitreg, Uija nu ezită şi aruncă în foc placa comemorativă a Reginei Seonhwa plângâng şi râzând ironic. Sa Taek începe să înţeleagă jocul pentru supravieţuire al fiului său vitreg.

Gye Baek se trezeşte şi părăseşte cabana la timp, înainte de a ajunge tată său. Îl vede şi îl urmăreşte. Uija continuă să facă tot ceea ce poate pentru a-şi convinge mama vitregă de sinceritate, deşi aceasta nu-l crede. Împreună cu fratele său se întoarce spre Palat, dar este oprit de Mu Jin care apare din pădure. Gye Baek se interpune între sabia tatălui său şi Prinţul Uija. Mu Jin realizează că de fapt fusese pus să-l ucidă pe Prinţul pentru care şi-ar fi dat el însuşi viaţa. Amintiri vechi revin, în timp ce Sa Taek consideră că de acum a început era succesiunilor pur sânge Baekje prin uciderea fiului ei vitreg.


Pentru Mu Jin este momentul întoarcerii în timp şi nu înţelege atitudinea de acum a lui Uija. Simte din vorbele lui că de fapt nu este sincer. Gye Baek nu înţelege relaţia dintre tatăl său şi Prinţ şi mai ales de ce îi spune general. Mu Jin nu crede băiatul hotărât de altădată s-a schimbat atât de mult şi e la un pas să se sinucidă pentru că a trăit crezând într-un om deja mort. În faţa acestei situaţii, Uija este cu adevărat sincer şi îi spune că are cel puţin trei motive pentru a se întoarce la Palat. În final el trebuie să ajungă Rege şi să-i pedepsească pe cei care i-au ucis mama. Pentru asta însă va avea nevoie de general. Mu Jin este în sfârşit împăcat şi îşi prezintă fiul pe care Prinţul „îl văzuse” doar nenăscut. Prinţul realizează că el însuşi, printr-o împrejurare a sorţii, era să-şi trimită la moarte „fratele” mai mic. Între timp, sunt atacaţi de membrii bandei de criminali Wi Je şi Mu Jin decide să se ducă singur în curtea criminalilor, chiar dacă Prinţul nu este de acord. Îl roagă pe Uija să nu-i spună încă nimic fiului său despre trecutul lor. Gye Baek nu-şi mai recunoaşte tatăl, nu mai înţelege nimic, dar îi arată încredere. Mu Jin îi lasă sculptura făcută altădată pentru el şi mama lui şi se despart.


După mulţi ani, la sediul grupării Wi Je, Sa Taek şi Mu Jin se reîntâlnesc. Regina e ferm convinsă că ucigaşul a cărei faţă nu o poate încă vedea l-a ucis pe Uija. Când îl vede pe ucigaş este şocată vizibil. Omul pe care îl iubise cândva a rămas fără o mână din cauza ei. Generalul s-a întors pentru a se răzbuna şi pentru asta are nevoie de registrul asasinatelor. O roagă pe Regină să-şi îndepărteze oamenii, dar aceasta îl avertizează că orice va face nu va scăpa uşor. Mu Jin însă nu se teme pentru că este prea dornic de răzbunare şi pune mâna pe registrul asasinatelor. Într-un final, cu sabia la gâtul Reginei Sa Taek Bi, pe care o ia prizonieră, reuşeşte să părăsească sediul grupului Wi Je. Vestea celor întâmplate îl pune pe jar pe Primul Ministru care speră ca Jeo Un, şeful bandei, să o elibereze cât mai rapid. Trebuie însă să afle şi unde este Uija.

Prinţul şi Gye Baek ajung acasă şi sunt întâmpinaţi cu multă curtoazie de mama vitregă a băiatului. A doua zi, o luptă aprigă se duce pentru salvarea Reginei. Registrul asasinatelor ajunge din nou la Regină care nu înţelege de ce generalul vrea parcă să moară oricum. Şeful bandei Wi Je este pregătit pentru o lovitură decisivă asupra lui Mu Jin, dar de data aceasta Regina îi cere să se oprească. Vrea să mai rămână o vreme ostatica lui pentru că mai sunt încă vorbe nespuse. Încă mai are sentimente pentru el lucru evidenţiat şi de modul în care îi pansează rana generalului. Îşi aduce aminte de ziua când l-a cunoscut pe Mu Jin şi pe soţul ei. Cât de mult i-a atras atenţia şi cât de mult îşi dorea să fie soţia lui. Dar mai ales de durerea pe care i-a pricinuit-o refuzul lui.

Zorii dimineţii îi dau de gândit lui Gye Baek care nu ştie de ce tatăl său nu s-a întors încă şi are motive să-l certe pe Prinţ pentru tot ceea ce se întâmplă.
Uija ştie că salvarea pentru General este doar Regele, dar nu se poate întoarce acum în Palat. Gye Baek decide să apeleze la negustoreasa Eun Go pentru a-i ajuta. Vrea ca tânăra să-l convingă pe Rege să se întâlnească cu fiul său pe ascuns la casa acesteia. Chiar dacă mătuşa ei nu este de acord, domniţa riscă şi îi promite Prinţului că-l va ajuta. Nu înainte de a afla care este relaţia lui cu Gye Baek. Sub pretextul că vrea să-şi ia cadoul promis de la Rege pentru că i-a salvat viaţa acesteia, Eun Go reuşeşte să intre în Palat. Între timp află despre răpirea Reginei şi aproape că nu poate să creadă că în spatele operaţiunii se află fostul său general Mu Jin. Primul Ministru îl consideră un încă un spion al Silla şi cere mobilizarea tuturor soldaţilor pentru a-l prinde. Obţine acordul Regelui, în timp ce suveranul rămâne singur şi şocat de vestea că vechiul prieten este încă în viaţă. Eun Go reuşeşte să-i transmită mesajul lui Uija.

Între timp, Mi Jin şi Regina Sa Taek Bi au o nouă discuţie dură despre politică şi jocurile murdare. Toate crimele au fost făcute în numele unităţii Baekje. Generalul e decis să ajungă la Rege ajutat chiar de prezenţa Reginei care se lasă în continuare pe mâna acestuia având după ei un grup mare de criminali Wi Je. Regele ajunge la casa domniţei unde îl recunoaşte pentru prima dată pe fiul prietenului său. Îi spune acestuia şi Prinţului Uija de sacrificiul lui Mu Jin care are loc chiar în acele momente. Merge apoi la un alt general fidel pentru a-i cere sprijinul. Între timp la poarta de sud a Palatului este întărită paza şi este dat ordinul de ucidere a lui Mu Jin.
Regele şi Prinţul Uija merg să-şi salveze prietenul şi îi cer lui Gye Baek să se întoarcă acasă. Chiar dacă Prinţul îi vorbeşte „fratelui său mai mic” cu blândeţe acesta îl respinge şi nu poate să-l înţeleagă. Vestea că Mu Jin se îndreaptă spre Palat alături de Regină nu este placul Primului Ministru care se gândeşte că, la nevoie, trebuie făcute mari sacrificii pentru recuperarea registrului asasinatelor. Mu Jin este căutat şi de Dok Gae, care dă chiar peste fiul său vitreg care nu se poate abţine şi spune că este tatăl lui. Este nevoit să-l conducă acasă, unde, între timp, ajunsese şi Gye Baek. Dok Gae vrea să se răzbune pentru că din cauza lui Mu Jin a fost la un pas să-şi piardă viaţa. Mu Jin şi Regina se opresc la o răscruce pentru a bea apă. Banda Wi Je e pregătită de atac…

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

85 comentarii

There are currently 85 comentarii on Gye Baek – episodul 5. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumesc, Julia! Un episod plin de emotii, nu inteleg de ce acest serial a avut ratinguri scazute in Coreea?

  • Sunt din nou prima??!

  • sa stii ca nici eu n-am inteles asta… poate s-a suprapus atunci cu altele si ratingul s-a impartit… chiar nu stiu ce sa spun… eu cu Florina cand l-am tradus chiar ne-am gandit ca la noi va avea succes si intr-adevar, are cel mai mare numar de descarcari pt un serial asiatic, inregistrat vreodata. Numai pe SN a ajuns azi la 11038 :)

   • nu mai pun la socoteala cate vizualizari online a avut :)

    • Si eu am aceeasi nedumerire. Cred ca de vina a fost ca era difuzat in paralel cu cine stie ce emisiuni sau seriale… :(

     Mie imi place foarte mult. Poate succesul de peste hotare o sa ajunga si la urechile echipei de productie si o sa ii incante :P.

   • Buna..sunt noua pe aici..ma bucur mult ca existati koreafilm:x noul e serial e f frumos..mai ales ca sunt si actori cunoscuti:x

 2. Imi place serialul, e mai interesant decat Regele Geunchogo. Astept cu nerabdare sa apara Lee Seo Jin…

 3. Un alt episod interesant si plin de evenimente de tot felul, deci sigur nu ne vom plictisi :)

 4. Buna tututro , multumim pentru rezuamt, acum am si eu un pit de timp liber ca sa imi spun parerea despre acest serial, a inceput in forta cu multa actiune cu multi actori cunosctuti dar si cu multe asemanari cu secretele de la palat. Im place.

 5. Ahh, ce multe se intampla in episodul asta….ce rau imi pare de Uija :( Cat trebuie sa tina in el….imi place ft mult actorul, cand personajul creste mare insa, nici el nu mai imi place asa mult…(ma refer actorul din rolul Uija adult). Dar serialul e ft bun, mult mai bun ca Geunchogo, cum spune si Negrisor :)

  Multumim Julia!

  • Hai ,mai nu fi-ti rautaciosi si KG a fost un film bun,a fost de mare ajutor pentru a intelege mai bine istoria,adevarat nu asa de spectaculos ca GB dar asta e!

 6. Buna! Din 2 Aprilie …la Euforia tv incepe Dream High 1.

  • Ahh, e serialul cu adolescenti, muzica, dans etc? Nu ma atrage…:(

   • Acela :)

    • Ma gandesc ca fanii acestui gen de seriale, se bucura :)

 7. Mie una mi se pare interesant : http://www.youtube.com/watch?v=NoSsn15VHQc .Joaca Kim Soo Hyun, Ahn Gil Kang si Bae Yoon Joon.

  • Eu nu zic ca nu e, dar nu e genul meu.

  • serialul a avut succes si acum deja se difuzeaza sezonul 2

   • Parca s-a terminat deja de difuzat si Dream High 2.

 8. Am vrut sa va multumesc ana si carina72 ca mi-ati raspuns ieri la intrebare :D Hmm…de abea astep sa mai treaca 2 ore sa inceapa filmul ^^

  • Cu placere :)

  • n-ai pentru ce :)

 9. Nu stiu voi ce parere aveti, dar eu am impresia ca se taie din mijlocul episodului. Sunt lipsuri ciudate in firul actiunii…

  • Hmmm, n-am bagat de seama, dar nu e exclus. Probabil sunt episoadele mai lungi de 60 de minute, iar ei taie ca sa se incadreze in timp. Nu mai tin minte la care serial s-a mai intamplat, dar erau ft vizibile taierile….

   • Spre sfarsitul primei parti Mujin si regina au calarit in intuneric, apoi Mujin a luptat pe scari si era ziua plina. Cum au ajuns acolo? Apoi omul ala (pentru care ,,lucra” Mujin) a fost atacat acasa, iar dupa un timp a aparut la carciuma, cum a scapat?

    • Ei si tu acuma ,nu te poti face ca nu vezi,chiar si eu am sesizat asta inca de la prima vizionare!

     • Livia, dar tu ai vazut online, nu? Am crezut ca e vina celor de la Tvr..

    • Ahh, nu s-a taiat, asa e serialul….eu am vazut 18 episoade, si imi amintesc ca asa era…intradevar se trece de la o faza la alta, cateodata cam fara alte explicatii…

  • se fac taieturi fine de pina in doua minute, nu grosiere ca in jumong de zece minute sau peste. in episodul de astazi s-a taiat la inceputul serialului si la pauza dintre cele doua parti, am avut deschisa varianta online si varianta tvr intr-un unu la unu. de fapt se taie de la primul episod

   • Da?? Chiar n-am sesizat, desi am mai vazut episoadele…

    • maine pe reluarea de la 12.45 daca deschizi varianta online poti verifica chestia asta

     • Te cred pe cuvant :D Important e sa nu taie in nesimtire, desi chiar si sa taie 1-2 minute mi se pare aiurea….

     • Mie mi se pare ca fata de ceea ce se intampla la Jumong aici e parfum. Acolo s-a taiat foarte mult. Dar intradevar se mai sterge asa pe ici pe colo cate un minut doua. Si uneori este neplacut! Nu stiu ce sa mai zic, sa ne bucuram de film si asa.

 10. Ce tiran e tatal reginei, e capabil sa-si sacrifice propria fiica daca e nevoie….

  • Da, ai dreptate! Probabil il are alte fiice pregatite in caz de nevoie…

   • :)) Se poate….

    • Eu intr-un fel inteleg de ce face asta. Daca ajunge lista la rege o sa aiba necazuri mari si sigur o sa piarda puterea pe care au consolidat-o pana acum. Adica a pus in balanta sa piarda ceva foarte important cu sa piarda tot si a ales prima varianta… Crud, dar perfect logic si potrivit cu caracterul lui.

 11. Adevarat graiesti Ana ,un mare tiran,mi-a cam stricat azimutul in acest rol pentru ca i-mi este foarte drag ca si actor.

  • Eu nu pot spune ca imi place in special tipul….parca rolurile si modul in care interpreteaza e cam la fel, indiferent ca e personaj bun sau e rau..

 12. He ,he ,regina ,stie ea ce stie inca din frageda pruncie! Cum ii mai curgeau balele si acum dupa Mujin, macar la faza asta nu a mai fost ipocrita,vorba aia ce-i frumos si lui Dumnezeu ii place.De noi ce sa mai zicem,muritoarele de rand ,privim si oftam,inghitim in sec!hi hi hi!

  • =)) Da, asa e….inca il iubeste pe Mujin…

  • Cred ca-i place ca a fost rapita :))

   • Cum sa nu-i placa ,tie nu ti-ar place sa fi rapita de el? Mai are putin si se da la antrenor!

    • Haha, nu, ca e insurat :))

 13. L-am avut descarcat si l-am vazut cand am avut timp ,dar si On line am vazut cateva episoade cand nu am avut timp de descarcat!

  • Si eu tot descarcat il urmaream, ajunsesem la episodul 18, si nu trecusem mai departe…numai bine s-a nimerit la Tvr si il reiau :)

 14. Nu fiti rautacioase :)) Saracul Mugin, a inghitit ceaiul fierbinte, acum urmeaza dusul rece!

  • *Mujin

  • Mujin chiar are niste scene amuzante si simpatice. Prima a fost in primul episod, cand sotia lui il intreaba “Daca si eu si regina am cadea in apa in acelasi timp, pe cine ai salva?”, iar el raspunde “….nu stiu sa inot” :)) Si cea de azi la fel, amintirea cu ceaiul, cum l-a baut asa fierbinte =))

   • Da. =))
    Si eu am ras la fazele alea. E foarte simpatic in ele. Sincer ca nu copli mic, in contrast cu cum e el in rest :P.

 15. Uija nu -mi place nici acum dar mai ales adult ! Eun -go nici atat,am avut o usoara tresarire cand a aparut adulta ,dar mi-a trecut repede!

  • Mie imi place Uija acum, dar nu-mi place ca adult….Eun-go imi place :)

 16. In schimb, nu-mi place personajul principal, Gyebaek, atunci cand e adult. Parca rolul nu i s-a potrivit prea bine lui LSJ, chiar daca a fost unul istoric, si in trecut acestea au fost serialele lui cele mai bune.

  • Mie imi place foarte mult tanarul Gyebaek! Mi-a placut si in Intoarcerea lui Iljimae, e simpatic si joaca bine!

   • Ohh, e un dulce copilasul :) Si e ft dragutel!

    • In QSD in rolul tanarului Yushin mi s-a parut un copil speriat :) Acum a trecut peste aceasta varsta!

     • Era mai mititel atunci, si mai timid probabil :)

 17. Tot Mujin e cel mai interesant personaj….

 18. Regina mi-a placut maxim,dar prea zmacuita excesiv,dar dupa ce am aflat de parasirea serialului parca nu prea .

  • Si mie mi-a placut, si decizia ei de a parasi serialul m-a dezamagit profund. Nu te mai poti astepta la profesionalism din partea ei…cel putin eu asa simt.

   • Subscriu. Sunt foarte dezamagita de decizia ei. Sunt curioasa ce s-a intamplat in film. Cum au adaptat…

 19. Dar ce labirint are gruparea Wijie, cu atatea usi si perdele si statui care sufla sageti ucigase…

  • Statuile au fost ucise :) au tras unul in celalalt si viceversa!

   • :))

   • Offf… ca mi-a scapat faza. Trebuie sa o mai vad o data :P

 20. GB adult este extraordinar ,dar nu-mi place ca timp de multe episoade, nu am putut admira gropitele!

  • Mie nu-mi place…..parca ceva nu s-a potrivit acolo, dar asta nu m-a determinat sa nu-mi placa serialul, si alte personaje.

   • Nici nu am apucat sa-ti zic ceva si closca imediat sare sa-si apere puiul!

  • sa nu se ia cineva de el, ca ma supar rau… hihihi…

  • oricum, recunosc, ca dintre toate rolurile istorice, va avea mereu un loc aparte Yi San de care m-am indragostit :)

 21. LSJ a dat viata unui personaj foarte complex si greu de reliefat!

  • Eu oricum vorbesc din perspectiva celor 18 episoade pe care le-am vazut, si in care nu mi-a placut…ramane de vazut daca ma va convinge pana la final.

   • M-ai facut curiaosa, Ana. Abia astept sa vad mie cum o sa mi se para. Deocamdata numai scenele de la inceput le-am vazut cu LSJ.

 22. Ce mi se pare dragut e cum s-au potrivit Gyebaek cu Queen Seon Deok, in care chiar acum sunt scenele de lupta cu Baekje. Chiar vreau sa vad cat o sa apara despre acele batalii aici in serial :).

  • Da, interesant, pe Kim Yu Shin il vom mai intalni :)

 23. Yu Shin, din acest film iar i-mi place tare mult,de personaj,este un tip integru si cu onoare!Practic el l-a crescut pe GB!

 24. Fetelor va las cu eroii vostri preferati ,eu ma duc sa vad DJY si la nani,ca saptamana asta ma trezesc la 4.30, ce-a mai urata tura ,de dimineata!

  • Noapte buna!

  • somn usor

 25. Si eu sunt aici, ah, am pierdut ep de azi…insa abia il astept pe cel de maine :X :X :X imi place muuuult de Gye Baek mic, am un crush pentru un pusti, incredibil =))))))) ma simt aiurea :P

 26. Ma bucur sa vad caaate comment-uri sunt si cata lume draga mie. va pup pe toti si va doresc o saptamana usoara! :*

 27. toata ziua mas uita la aceste filme

Leave a Comment