Carina T. [KF]

Scrisori de la îngeri

Written by Carina T. [KF]. Posted in Coreea azi, Hot Issues, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , , , , , , , , , , ,

0

Published on februarie 12, 2012 with 52 comentarii

Enya_-_Angels

Image and video hosting by TinyPic

“Letters From Angels”: O chestiune de mândrie şi prejudecată coreeană

Peste tot în lume sunt copii abandonaţi, copii orfani… unele ţări vor să recunoască existenţa lor, altele nu vor să spună numărul exact. În unele ţări se organizează campanii pentru promovarea adopţiilor, una dintre acestea fiind şi Coreea de Sud.
Fotograful Cho Sei Hyun este omul din spatele unui proiect de caritate, ce are ca scop promovarea adopţiilor interne în Coreea. În ultimii nouă ani, Cho a organizat câte o expoziţie de fotografii intitulată „Letters from Angels” (Scrisori de la îngeri). Ultima, din decembrie 2011, a avut ca temă „Privirea”.
Campania pentru adopţiii naţionale a început să câştige mai multă atenţie datorită implicării unor artişti de top şi a altor celebrităţi.

Image and video hosting by TinyPic

“Sunt impresionat de aceste staruri, care ţin în braţe aceşti copii orfani, timp de două-trei ore, hrănindu-i cu lapte şi legănându-i, chiar înainte de şedinţa foto”, a mărturisit fotograful Cho Sei Hyun în timpul unui interviu acordat televiziunii YTN. “Anul acesta cel mai impresionat sunt de transformarea lui Tiffany, de la SNSD”.
De asemenea, el a mulţumit public respectatei actriţe Kim Hye Soo, care a sprijinit campania în ultimii trei ani.

Image and video hosting by TinyPic

“Am organizat expoziţia în fiecare an, dar sper că nu va mai trebui s-o fac, sper să nu mai fie copii care să aibă nevoie de adopţie”, au scris şi agenţiile locale de ştiri, citându-l pe fotograf care mai spunea: “Prin această expoziţie, sper ca tot mai mulţi copii să crească bine şi iubiţi, găsindu-şi familii bune.”
Ideea i-a venit atunci când un lucrător social l-a rugat să fotografieze un orfan care împlinea a 100-a zi de la adopţie. De atunci au trecut nouă ani, şi expoziţia are tot mai mult succes. În 2011, au participat actorii Shin Bong Sun, Min Hyo Rin, Lee Min Ho, Park Si Hoo, Lee Seo Jin, Choi Ji Woo, dar şi cântăreţi precum Tiffany, Kim Hye Soo, 2NE1, Nichkhun de la 2PM, Doojun de la BEAST, Yoseob şi Dongwoon, CN Blue, alte şapte celebrităţi.

Image and video hosting by TinyPic
[Peste 10 ani sper să ne întâlnim] Într-o zi, tata, unchiul şi fraţii se vor întâlni din nou. Din păcate, ne despărţim acum. Cu toate acestea, ne vom întâlni din nou, peste 10 ani.
E promisiunea făcută de Lee Jong Hyun, Jung Yong Hwa, Kang Min Hyuk şi Lee Jung Shin de la CN Blue.

De la sfârşitul războiului coreean, Guvernul sud-coreean este cunoscut ca având cel mai îndelungat program de adopţie internaţională. De atunci au fost trimişi spre adopţie în alte ţări peste 150.000 de copii. Dar de la sfârşitul anilor ‘70 Guvernul a început să încurajeze adopţia internă, succesul prorgamului fiind destul de moderat. Atunci s-a pus întrebarea: „Cum pot idolii K-pop şi celebrităţile să ajute la rezolvarea acestei probleme?

Image and video hosting by TinyPic
[Dara] Drăguţ, te voi vedea crescând. Peste zece ani vei fi foarte frumos.

Iniţial, adopţia internaţională a apărut ca răspuns la existenţa copiilor bi-rasiali sau “G.I.” (copii născuţi de femei coreene şi personal militar străin, în principal americani), care nu şi-au putut găsi părinţi adoptivi în Coreea. Cu toate acestea, în prezent, 90% dintre copiii adoptaţi provin de la mame necăsătorite, care nu pot avea grijă de ei şi sunt astfel forţate să renunţe la ei.

Image and video hosting by TinyPic
[Minzy Gong, cu zâmbetul unui înger]
Scrisoarea lui Minzy: Tu eşti o fată specială şi preţioasă.

Linia genealogică este foarte importantă în cunoscuta societatea confucianistă din Coreea, în care există un accent puternic pe liniile paternale. Aceasta nu a dus nu numai la situaţia în care mamele îşi abandonează copiii, dar, de asemenea, la reticenţa de a adopta chiar şi copii “pur” coreeni, creând astfel doar două opţiuni: să fie crescuţi în orfelinate sau adopţia internaţională. În 1990, Coreea de Sud a devenit principala ţară de la care cetăţenii americani adoptau copii (30% din adopţiile internaţionale din Coreea fiind din SUA). La începutul anului 2000, după o revizuire a legilor cu privire la adopţia internaţională şi internă, precum şi iniţierea de programe de îngrijire, care încurajau bunicii şi alte rude să îngrijească copiii, au determinat scăderea cu doar 10% a adopţiilor internaţionale.

Image and video hosting by TinyPic
[Îngerul întâlneşte pe CL de la 2NE1] Faţa îngerului este de o imensă puritate.

Această scurtă istorie şi aceste statistici furnizate de Ministerul coreean al Sănătăţii şi Protecţiei Sociale, nici nu conving, nici nu infirmă. Ele au fost doar incluse în acest articol pentru ca cititorii să poată face propriile evaluări asupra problemei, şi să spună dacă influenţa şi popularitatea idolilor K-pop sunt suficiente pentru a ajuta la eliminarea adopţiilor internaţionale, până în 2015.

Image and video hosting by TinyPic
[Bom de la 2NE1] Fotografia unui copil privind în ochii unui înger.

După ce a fost recunoscută ca o naţiune avansată şi a devenit membră a Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) în 1996, Coreea de Sud a afirmat că este suficient de bogată economic să aibă grijă de această problemă. Supraveghetor al adopţiilor de la Ministerul Sănătăţii, Kim Dong-won, citat în New York Times, afirma că: “Coreea de Sud este pe locul 12 ca cea mai dezvoltată economie şi… o ţară avansată, aşa că am dori să ne scapăm de stigmatul internaţional sau ruşinea de a fi o ţară exportatoare de copii. Este jenant.”
Fie că este o chestiune de mândrie de a avea singuri grijă de ei sau de scăderea numerelor, în scopul de a-şi salva onoarea, există prejudecăţi sociale şi stigmatizare împotriva adoptării unui copil, a cărui linia genealogică nu se cunoaşte.

Image and video hosting by TinyPic
Yoon Doojun, Yang Yoseob, Son Dongwoon… iată-i aici pe cei de la ‘Beast’

Image and video hosting by TinyPic
[Yoseob de la Beast] Momentul primei priviri. Ochii lui Yoseob sunt plini de dragoste

În mod evident, campania lansată de Cho Sei Hyun funcţionează, dar în ce măsură? Unii ar putea spune un “înger” care a fost fotografiat fiind ţinut în braţe de un idol ar avea mai multe şanse de a fi adoptat decât un orfan care nu este în această situaţie. S-ar mai putea argumenta, de asemenea, că simplu fapt că celebrităţile şi liderii de opinie au fost încurajate să facă declaraţii publice cu privire la adopţii, a ajutat la creşterea numărului de adopţii interne, pentru prima dată în 2007, când Wonder Girls, cuplul Hong Eun Hye-şi Yoo Joon-Sang, modelul / actor Joo Ji-Hoon, şi actriţa, Kim Jung-Eun au participat la campania lui Cho.

Image and video hosting by TinyPic
[Lee Min Ho] Fratele mai mare Min Ho se roagă să nu mai treacă mult pentru ca acest înger să-şi găsească o familie bună.

Este acesta un alt mod pentru celebrităţi să-şi facă publicitate? Este doar o altă cale de a alimenta popularitatea unui idol, pentru a creşte statisticile şi de a salva onoarea? Adopţia internă a fost deghizată ca o tendinţă?
Nu, un copil nu este o pereche de căşti, o gamă de îngrijire a pielii sau un purificator de apă, campania lui Cho este o expoziţie de caritate, cu o licenţă „forOne”, ca o acţiune socială. Creşterea s-a datorat în principal sistemului de cote adoptat în 2007, care a fost creat pentru a stimula adopţiile interne limitând în acelaşi timp pe cele străine. Deşi adopţiile externe au scăzut foarte mult, de la 3.000 în 1990 la 1.000 în 2010, iar numărul copiilor plasaţi în centre de plasament a crescut, adoptarea internă rămâne în medie la 1400 de copii pe an. Copiii aflaţi în îngrijire instituţională a ajuns la 4.000 anual.

Image and video hosting by TinyPic
[Kang Min Hyuk, un înger şi o promisiune] Min Hyuk, de la CN Blue, privind în ochi unui înger. Ei se ţin de mână şi îşi promit să se reîntâlnească.

Totuşi, aceasta nu este o problemă de numere, dar percepţia da şi, într-o societate conservatoare cu accent pe conformităţii, K-pop-ul are capacitatea de a aborda şi de a scăpa de anumite tabu-uri sociale, de la grupul de fete bi-rasiale Chocolat la Heechul şi sărutul pe scenă a lui Siwon, cu divertismentul ca o mască. Starurile K-pop se pot juca cu o idee (piaţa fiind un concept de imagini) şi permit publicului, cel puţin, se le ia în considerare înainte de a fi aspru criticate, apoi să se schimbe sau să respingă.

Image and video hosting by TinyPic
[Choi Ji Woo] „Îngerul meu păzitor îmbrăţişează-mă şi roagă-te pentru mine.”

Image and video hosting by TinyPic
Timp de trei ani, Kim Hye Soo i-a susţinut în tăcere pe îngeri.

Coreea de Sud este o ţară avansată, ai cărei cetăţeni sunt foarte mândri că au devenit una dintre cele mai mari economii ale lumii. Cu toate acestea, dezvoltarea lor socială nu este la nivelul celei economice. Deşi tabuurile sociale pot fi abordate pe scenă, acesta este doar un act şi K-pop poate schimba doar faţada nu complet percepţia unei întregii societăţi, în care mamele necăsătorite nu există, deoarece familiile lor şi guvernul oferă sprijin, şi în care adopţia este de evitat din cauza unui sistem social centrat pe relaţii de sânge. Cu toate acestea, nu totul este pierdut. În Statele Unite, a durat 20 de ani şi o mişcare socială pentru drepturile femeilor, iar mamele singure, în general, au câştigat toleranţa şi acceptare socială.

Image and video hosting by TinyPic
[Park Si Hoo] Aştept să te văd înrolat în armată. În mintea mea eşti un bărbat tânăr şi frumos.

Ca răspuns la sondajul efectuat pentru a afla motivele pentru care coreenii nu adoptă copii, s-a ajuns la concluzia că problema sunt oamenii înşişi, care au devenit din ce în ce mai pozitivi, dar, în scopul de a le transforma în acţiuni concrete, trebuie să crească numărul activităţilor de promovare.

Image and video hosting by TinyPic
[Lee Seo Jin]: În timpul şedinţelor foto, îngerii au fost atât de frumoşi şi expresivi!

Prejudecăţile nu pot fi complet eliminate, deoarece ele se bazează pe un sentiment uman: frica. Teama de necunoscut sau de ceea ce este neobişnuit, dar, printr-o expozitie care surprinde un moment de tandreţe dintre un copil şi un idol, sentimentul de compasiune, umanitate, se poate ajunge la succes, fără cuvinte sau statistici.

Image and video hosting by TinyPic
[Un înger singuratic] Primele momente ale lui Tiffany (SNSD), într-un colţ al studioului.

Image and video hosting by TinyPic
[Sărutând un înger] Mă îmbrăţişezi şi mă hrăneşti cu lapte? Dar… tu vei pleca. Nichkhun (2PM): Te voi întâlni din nou peste zece ani. Te iubesc, Ji Hoo-ya.
Image and video hosting by TinyPic

Surse: soulbeats, soompi, 2ne1.musicasia.net

Despre Carina T. [KF]

Carina T. [KF]

Pentru mine Coreea este o lume aparte, o lume misterioasă care îşi dezvăluie treptat secretele... dar acestea par nesfârşite. În fiecare zi mai descopăr câte ceva care mă face să-mi doresc şi mai mult să ajung acolo şi să pipăi, să miros, să gust şi să mă desfăt cu savoarea Coreei.

Browse Archived Articles by Carina T. [KF]

52 comentarii

There are currently 52 comentarii on Scrisori de la îngeri. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Foarte frumos din partea celor implicati, e o campanie despre care am citit deja de multe ori, e foarte bine ca se deruleaza in fiecare an :)

 2. Si eu am mai citit despre campania asta, dar nu am vazut pana acum asa multe poze. Sunt asa dragute. Niste adevarati ingerasi.
  Ma bucur ca acest program continua si ca a inceput sa atraga tot mai mult atentia oamenilor. Fie ca acesti ingerasi sa isi gaseasca un camin unde sa creasca frumos!

 3. credeti ca implicarea starurilor e doar pentru publicitate?

  • nuu.. li se citeste pe chipuri faptul ca nu o fac pentru publicitate. in ochii lor se citeste multa caldura

  • Cred ca nu se poate spune in numele tuturor. Fiecare are motivele si motivatiile lui. Dar eu tind sa cred ca nu e vorba de imagine sau publicitate.
   E un gest frumos si care poate ajuta niste copii nevinovati.

 4. Nah…….., nu sunt ipocriti ca altii, in acest sens sunt chiar sinceri si naturali si asta ii deosebeste de americani.

  • Ai dreptate. In Coreea e cu totul alta atmosfera in lumea vedetelor decat in SUA. Totul e mai natural si mai orientat spre a fi un om de calitate, ceea ce imi place foarte mult.

 5. la asta ma gandeam si eu… mai ales ca multi s-au implicat de atatea ori in actiuni caritabile

 6. ce recenzie emotionanta…. chiar ma bucur ca numarul celor implicati este destul de mare. este un gest nemaipomenit de bunatate si ingaduinta

 7. si eu cred ca gestul lor este unul angelic.dar partea trista este ca la nivel mondial un numar mic de copii pot fi ajutati si alte mii si mii sufera in continuare.e o crima urata din partea mamelor care isi abandoneaza copilasii.poate cu o mai buna educatie din partea c medicilor ginecologi prin scoli si poate o campanie continua poate reduce numarul acestor ingerasi care sufera.daca medicii ginecologi ar face si intreruperi de sarcina gratuite peste tot in lume poate nu ar mai aparea sarcini nedorite si copii abandonati.oricum sa speram ca oamenii vor deveni mai sensibili cu aproapele lor in viitor si numarul celor ce vor sa ajute sau sa faca donatii vor creste.

  • Nu cred ca intreruperile de sarcina sunt o solutie, mai bine un copil abandonat, care isi poate gasi mai tarziu o familie adoptiva, decat un copil omorat.

  • problema de multe ori este legata si de religie…sunt multe femei care nu concep avortul pe motive religioase…
   eu cred ca majoritatea copiilor abandonati apar in urma unor sarcini nedorite, aparute in urma inconstientei (a se citi si a lipsei de educatie), a consumului de alcool si droguri etc

   • Asa e, dar eu sunt de principiu ca viata unui prunc nu poate fi ucisa, nu e vorba numai de religie, e vorba de o viata.

    • Scuze, nu poate fi luata*

    • Sunt de acord. Nu trebuie sa ne jucam cu viata lor chiar daca nu s-au nascut inca. Daca am gandi asa, poate multi din ingerasii din poze nici nu ar exista :(

 8. Carina, multumim pentru articol! F frumos, cat si piesa de la inceput si fotografiile. I love Lee Min Ho & Park Shi Hoo & actrita din winter sonata, Choi Ji Woo…..cat despre mogaldetzele acelea mici, cu ochisori mai vii decat stelele noptii… ce sa spun….fie ca Dumnezeu sa i ocroteasca si sa le gaseasca o familie iubitoare!

 9. o idee cu adevarat frumoasa care ar trebui sa-i inspire si pe altii sa invete sa ajute. sunt doar niste copii nevinovati, niste ingeri micuti care au dreptul sa fie fericiti si poate ca daca vor fi crescuti bine intr-o zi vor fi si ei artisti renumiti si vor ajuta alti copii, desi sper ca atunci sa nu mai fie nimeni singur si abandonat. Bravo lor si dupa parerea mea cred ca sunt sinceri si nu o fac pt. publicitate. Kamsahamnida Carina pt. o recenzie emotionanta si pt. ca ne-ai mai amintit inca un motiv pt. care iubim Coreea!:*

 10. Toti bebelusii sunt foarte draguti!! Nu mai zic si de actori.. Super!

 11. sunt convinsa ca, dupa vizita facuta la micuti, fiecare isi doreste sa aibe cate unul acasa.

  • probabil ca da, desi unii dintre ei sunt inca foarte tineri, aproape copii :)

 12. eu raman la parerea ca decat sa-i da-i unui copil viata si apoi sa-l condamni la o viata plina de suferinta mai bine nu-l nasti.maibine mama poarta doar ea pacatul si suferinta.eu sunt mama.nu as putea sa-mi abandonez copilul in nici o situatie.decat sa-l abandonezi si sa-l condamni la o viata plina de suferinta mai bine nu.eu ii inteleg pe copii abandonati mai bine poate decat multi dintre voi ptr. ca si eu la randu-mi am fost un copil abandonat de mama intr-o familie cu care nu aveam nici o legatura de sange cu nici unul, doar cu fratele meu.si nu va pot spune ce copilarie trista si plina de suferinte am avut.rana si acum o am si v-am zis am si eu un copil si sunt casatorita.am fost si l-a un spiholog care mi-a zis ca ranile din copilarie in special cele sufletesti raman intiparite in suflet pe viata.e pacat ca o mama sa faca viata unui copilas un infern de suferinta.

 13. Si avortul nu e considerat abandon? Ca mama, avortand, iti abandonezi copilul, ca sa-ti fie tie bine. Oricum, fiecare percepe diferit o astfel de situatie…

  • Este un abandon ,dar mai putin dureros si de preferat cand posibilitatile materiale exista ,dar lipsesc cu desavarsire!

 14. ce bine ar fi daca niciun copil n-ar trece prin asa ceva…

 15. dar cunosc cazuri in care copii parasiti de parinti au fost mai fericiti in familii adoptive… evident ca nu toate cazurile sunt la fel… oricum ar fi, e dureros

 16. Clar ca nu toate cazurile sunt la fel. Celine, imi pare rau sa aud asta, dar in cazul ala eu consider ca nu e vina copilului, ca a celor mari care nu stiu sa ii arate iubire. Iar campania asta tocmai acest lucru vrea sa-l schimbe. Pe langa a creste numarul adoptiilor, parerea mea este ca se urmareste si SENSIBILIZAREA coreenilor in general ca sa nu-i mai discrimineze pe cei cu “genealogie necunoscuta”.

 17. Buna seara la toata lumea,eu sunt de parere ca aceste vedete nu-si fac publicitate ci doar vor sa ajute in vreun fel pe acesti ingerasi;si cind te gindesti ca altii isi doresc cu ardoare sa aiba copii si nu vin…,(e tragic,(((Celine,daca as putea as lua asupra-mi din durerea ce o ai dar nu numai tie ci a tuturor celor care au avut si au dureri sufletesti.
  Sa stiti,eu asa cred ca totul vine de la….Cel De Sus adica de la Etaj.Mintea e singura care coordoneaza viata unui individ,adult sau copil dar pentru asta trebuie multa,multa educatie si cultura!
  Nimeni nu are dreptul de a exploata pe nimeni,sunt de acord ca medicii si nu numai,au un mare rol in viata oamenilor cu toate ca raul se rasfringe asupra lor si a societatii din care fac parte.Pe de alta parte ei stiu ca omul de rind,daca nu e tratat corespunzator tot la…ei vin.

 18. Din moment ce sant deja vedete ,nu mai au nevoie de publicitate! Cu aceste actiuni ei inapoiaza lumii o parte din bunatatea si aprecierile pe care le-au primit .La noi da se poarta sportul asta ,dar acolo nu este nevoie !

 19. Stiu despre copii nascuti in timpul razboiului ca erau foarte oropsiti.Daca nimereau in orfelinate conduse de misionari americani era mai bine ,in sensul ca erau persecutati de orfanii pur coreeni si atat.Iar daca ajungeau undeva in vreun sat sau un orfelinat coreean ,baietii erau persecutati,castrati,iar fetitele erau ucise.Toate demersurile facute de tatii americani pe la ambasada SUA s-au lovit de un refuz categoric.

 20. Dragalasi tare ,acesti bebelusi,nu poti sa nu-i indragesti din prima ,parca sant niste papusi vii! Super interesant acest subiect pe care l-am regasit si in unul din episoadele din MASH!

 21. Asocierea pruncilor cu vedetele este de bun augur,fiecare vrea sa arate lumii ce copil frumos are sub tutela,nici nu sti la ce sa te uiti ,la artist sau la miniaturile dragalase!
  http://www.peteava.ro/id-817512-mash-s08e15-yessir-that-s-our-baby

  • am constata ca nu le sta deloc rau cu cate un bebe in brate… mai ales celor mai maturi :D

 22. Mai ales lui LSJ! hihihi!

  • tu de colo…te-ai uitat repede la el… hihihi

 23. Am revazut aceste imagini,si din toate reiese un imens sentiment de tandrete si dragoste ,daca as locui acolo cred mai mult ca sigur ca as adopta si eu un bebelus ,pentru ca sant tare dragalasi ,iar mai tarziu cine stie poate ma va invata si pe mine limba coreeana!

  • Si eu Livia ,daca as avea o ocazie de a adopta un copilas ,nu as spune nu niciodata daca ar fi si un puiutz coreean ,mi sar umple sufletul de bucurie si drag

 24. “la reticenţa de a adopta chiar şi copii “pur” coreeni”.

  Iubesc poporul coreean pentru sensibilitatea lui, pe care am descoperit-o prin intermediul filmelor si mai ales a muzicii (fac o paranteza aici – m-am indragostit de limba coreeana datorita muzicii – este atat de muzicala si chiar daca nu stiu limba, este ceva care ma face sa o inteleg si sa o simt).

  De aceea, ma doare cuvantul “pur”! Mi-a adus aminte de Hitler!
  Oare cati din noi suntem “rasa pura”. Au o istorie incercata. Au fost ocupati de chinezi, au suportat ocupatia japoneza atatea ani, au fost americani si probabil si alti (francezi, olandezi sau englezi care colonizasera prin zona).
  Chiar si din filme reise ca multi oficiali isi casatoreau copii, din rationamente politice, nu numai cu “coreeni puri” ci cu oficiali din afara.
  Chiar toti isi cunosc arborele genealogic? Si chiar in familiile de chabol nu exista un “amestec”?

 25. Carina, mulţumesc pentru această recenzie…..povestea copiilor abandonaţi este un subiect sensibil în orice ţară nu numai în Coreea de sud sau la noi în ţară.
  Faptul că acolo aceşti îngeri sunt ajutaţi, susţinuţi de vedete este un lucru bun, deşi nu au avut rezultate remarcabile…am înţeles că rata adopţiei nu a crescut foarte mult în urma acestor campanii.
  Ce trebuie schimbat este mentalitatea oamenilor şi asta începând din copilărie chiar….în primul rând tinerii ar trebui să fie mai responsabili, să înţeleagă ce consecinţe urmează după câteva momente de plăcere…iar dacă totuşi se întâmplă din două rele au aş alege răul cel mai mic şi adică avortul…să faci un copil, să treci prin chinurile unei naşteri şi apoi să-l abandonezi sau să-l ucizi este….nici nu ştiu cum să spun, cred că nu există cuvinte care să descrie exact…nici nu vreau să mă gândesc….
  Să abandonezi un copil în speranţa că v-a avea o viaţă mai bună…..cine îţi garantează asta?…sau speranţa asta este doar pentru aţi linişti conştiinţa …..
  Celine îmi pare rău de suferinţele din copilărie, tot ce-ţi doresc este să fii sănătoasă şi fericită alături de copiii tăi…
  Ca mamă prefer să *mor cu copiii mei de gât* decât să-i abandonez……

  • Tot ce pot eu sa spun e opinia mea, daca as fi fost in situatia sa raman insarcinata, intr-un moment din viata total nepotrivit si nelalocul lui, nu as fi renuntat la copilul meu, oricat de greu ar fi fost, nu l-as fi ucis dinainte sa se fi nascut…cred ca e o crima sa avortezi…pentru o femeie nimic nu poate fi mai dureros, atat fizic cat si sufleteste. Unele femei trec usor peste asta, dar altele sufera toata viata, si regretele avute in urma unei astfel de decizii, cred ca sunt cele mai dureroase…

 26. Sunt convinsa ca aceste vedete nu au incercat nici o clipa sa-si faca publicitate cu acesti ingerasi ,ei sunt deja niste celebritati ,desi unii sunt foarte tineri .Bucuria de a tine un pui de om in brate li se citeste pe fata .Am vazut un clip in care sunt prezentati si la un moment dat ,Lee Min Ho are o surpriza neasteptata …..bebelasul face pipilica si nu l-am vazut deloc dezgustat de situatie chiar s-a amuzat ,asadar …… asteptam zece ani sa urmarim o reantalnire ? De ce nu? dar sunt convinsa ,ca multi dintre actori vor dori sa-i intalneasca de cate ori e posibil
  Multumim Carina pentru recenzia deosebita .

   • Multumim Domnului ,ca sunt oameni carora le pasa de cei abandonati si uneori le ofera sansa de a avea o viata mai buna

   • Ce dragut e clipul! O minunatie mica si simpatica si LMH. Like it!

   • chiar e tare dragut Lee Min Ho… n-a schitat niciun gest de dezgust cand ala mic a facut pipi… si cat de frumos il priveste… cred ca va fi un tatic poe cinste

    • Asa e. Ii sade tare bine cu bebelusu in brate.

 27. In ce priveste nasterea unui copil? un subiect pe marginea caruia am putea discuta ore in sir .Nu sunt nici eu de acord cu avortul dar……mai exista un dar la care ar trebui sa fim foarte atenti ….depinde foarte mult cum s-a zamislit acel puiut de om ,in ce conjucturi ,?din ce fel de parinti ?de foarte multe ori se aduc pe lume copii bolnavi din parinti bolnavi ,care nu sunt sortiti decat chinului sau femei abuzate de soti alcoolici ,atunci cine garanteaza ca acel copil v-a fi sanatos?.Atunci va intreb ce ar trebui facut ?…Cunosc multe astfel de cazuri……dupa cum v-am zis am avea mult de discutat la subiectele :nastere sau abandon? Eu am ramas de tanara vaduva cu doi copilasi mici si citez pe Mirela :”as fi murit cu ei de gat” decat sa-i abandonez ei sunt si vor fi totul pentru mine

 28. este intr-adevar un subiect foarte delicat… parerile vor fi mereu pro si contra avortului… chiar pro si contra abandonului…
  desi este o tema sensibila, am vrut s aprezint si aceasta “fata” a Coreei poate mai putin cunoscuta

 29. Oltito este tare dragalas bebelul care face pipilica ,acum chiar daca sant renegati acesti copii nu mai au soarta celor din timpul razboiului,pacat ca nu a-ti avut timp sa vedeti filmul pe care l-am prezentat mai sus,nu sant decat 25 de minute si garantat nu va ve-ti plictisi!

 30. Urmaresc de mult aceasta campanie, pe care am descoperit-o datorita artistilor k-pop. Sunt demni de apreciat si respectat toti cei care se implica. De fiecare data cand vad pozele cu acei bebelusi, ma intristez. Totusi as vrea sa le privesc in continuare, ei sunt chiar niste ingerasi.

 31. aigoo, ce poze frumoase! <3
  sper sa aiba cat mai mult succes aceasta initiativa! sper ca mamele singure sa fie acceptate si de societatea coreeana, si sa nu-si mai lase copiii la orfelinate din frica de a fi stigmatizate!

 32. foarte frumoase pozele si eu sper ca toti aceei ingerasi sa -i adopte niste parinti buni si iubitori,k ei nu au nicio vina.Eu nu sunt de accord nici cu avortul,nici cu abandonul si cu metodele de protejare ca doar sunt atatea modalitati de protejare.un copiil e usor de facut dar greu de crescut daca nu ai posibilitati.multi parinti fac copii pentru ai trimite la cersit sau la furat.aia cu se mai numesc?vot

Leave a Comment