koreafilm

Iubitul Prinţesei – episodul 7

Written by koreafilm. Posted in Iubitul Printesei, K-drama, Povestea

Tagged: , , ,

0

Published on februarie 15, 2012 with 68 comentarii

de Julia79

02. 그날이 오면 – 美(미)


Su Yang părăseşte palatul după anunţul că a pierdut tronul cu promisiunea în gând că îl va ucide pe Kim Jong Seo. La templu Se Ryung şi Seung Yoo îşi mărturisesc iubirea sinceră pentru prima dată. În liniştea nopţii curg multe lacrimi. Se Ryung refuză însă să-şi spună numele real şi spune că se numeşte Yeo Ri (numele servitoarei) şi că locuieşte la templu. Cei doi se despart cu promisiunea că se vor revedea din nou. Servitoarea, care văzuse de departe totul, o atenţionează că trebuie să fie mai precaută pentru a nu avea probleme.

Noul Rege îşi preia atribuţiile încrezător că va fi susţinut de Kim Jong Seo, al doilea consilier în stat. Marele Prinţ Su Yang îşi face apariţia la palat sub aparenta grijulie, iar conflictul cu Jong Seo este evident. În urma ultimei umilinţe de la palat, forţele se regrupează. Tatăl lui Shin Hyun este retrimis la Academia Regală primind un ultim avertisment de la Jong Seo. Ofiţerul Shin priveşte de departe suferinţa tatălui. Vechile prietenii riscă să se destrame, chiar dacă în aparenţă totul e bine. Shin Myun este tot mai rezervat.

Seung Yoo merge să-şi întâlnească iubita la templu. Încearcă din nou să afle cine îi sunt părinţii fetei, dar renunţă destul de uşor ştiind că va continua să îi ascundă adevărul. În mijlocul naturii lecţiile profesorului pentru eleva sa sunt de fapt cuvinte pline de dragoste ce nu pot fi spuse direct. Departe de ochii lumii sunt fericiţi.

În acest timp, Su Yang pregăteşte în pădure o armată gata să-i ia viaţa oricând tocmai omului iubit şi tatălui acestuia. Un sărut fugar, iar Se Ryung şi Seung Yoo se despart după momentele frumoase petrecute împreună. Seara aduce cu ea umbra morţii şi numele celor care ar trebui eliminaţi. Planul este pus la punct cu atenţie. Su Yang află că fiica lui s-a revăzut cu Kim Seung Yoo şi are o discuţie cu aceasta în care o atenţionează că angajamentul căsătoriei nu va putea fi încălcat. Se Ryung este pedepsită şi nu are voie să părăsească camera. Se foloseşte însă de faptul că e ziua Prinţesei şi, însoţită de sora ei, cel puţin la plecare, are acceptul de părăsi casa.

Prinţesa se pregăteşte să îşi întâmpine fratele, actualul Rege, în timp ce soţul ei îi vizitează în secret camera dorind să îi lase două inele. Este însă surprins de soţia lui care ca de fiecare dată este distantă cu el, în ciuda bunăvoinţei soţului. Inelele ce aparţinuseră cândva mamei lui ajung într-un sertar. Se Ryung are parte de aceeaşi primire rece, dar e fericită când observă că vechea prietenă păstra cu grijă florile trimise de ea de la mormântul mamei sale şi mai ales când o vede gustând din bucatele pregătite de mama ei.
Tânărul Rege părăseşte palatul, iar Su Yang şi oamenii lui sunt pregătiţi să îşi pună în aplicare prima parte a planului. Din alaiul Regelui face parte şi Shin Hyun care are încă în minte discuţia dintre tatăl săi şi Jong Seo. Cuvintele nevinovate ale Prinţului Consort care spune râzând că Se Ryung este în apropiere şi că e un moment bun ca Seung Joo să o revadă îi cresc duşmănia din suflet.


Cei doi îndrăgostiţi se revăd în secret şi tânăra găseşte o scuză pentru că nu va putea fi găsită o vreme la templu. De departe Shin Myun îi vede. Seara, mama îşi pedepseşte fiicele neascultătoare, iar Se Ryung află de la mama ei cât de mare este ura dintre cele două familii.

Cei trei prieteni se reîntâlnesc la un pahar de băutură seara şi noile duşmănii încep să iasă la iveală. Shin Myun îl consideră favorizat pe Seung Yoo datorită tatălui. Acesta ştie că nu mai este cale de întoarcere când află că prietenul său este chemat de Su Yang. Aici Shin Myun o revede pe Se Ryung şi are loc o discuţie dură între cei doi. Ea îl văzuse ca pe un prieten şi nu soţ. Acum însă, riscă să devină duşmani. E o ocazie bună pentru Su Yang, care auzise discuţia, să-şi atragă viitorul ginere de partea sa în planul de ucidere al lui Kim Jong Seo şi al fiului acestuia. Chiar dacă e şocat de propunere Shin Myun va trebui să ia o decizie. Imagini care îl împing spre răzbunare îi trec prin faţă, dar în inima lui nu ar dori să îndrepte sabia spre prietenul ce i-a fost alături atâţia ani.
Seung Yoo se îndreaptă spre casă trist, iar când ajunge acasă află că ar trebui să se căsătorească. Nu are puterea decât să spună că are deja în inimă o femeie care nu este nobilă.

Marele Prinţ Su Yang caută soluţii prin care să poată intra în palat şi o momeală prin care să îi atragă într-o cursă pe cei ce ar trebui ucişi. Îşi vizitează fiica şi îi spune acesteia că ştie despre întâlnirile ei cu Seung Yoo. Se Ryung cade în plasa întinsă de tatăl ei şi îi mărturiseşte dragostea pe care i-o poartă tânărului, dar şi speranţa că într-o zi iubirea lor va fi posibilă. Marele Prinţ îi promite că va face o propunere de căsătorie lui Kim Jong Seo doar dacă nu îşi va dezvălui până atunci identitatea. Su Yang se foloseşte la maxim de sinceritatea inocentei sale fiice şi află de la aceasta că este strigată iubitul ei cu numele servitoarei.

Prinţul Consort îl vizitează pe rege şi îi spune acestuia că sora lui nu se simte prea bine. Alertat Regele solicită să meargă la casa Prinţesei Kyung Kye. Pentru Su Yang se pare că tocmai a sosit momentul să-şi pună planul în aplicare.
Se Ryung se înţeapă în timp ce brodează o batistă, o pătează de sânge şi merge la mama ei pentru a-i cere o altă pânză. Fără să vrea ascultă discuţia dintre părinţii săi care vorbeau despre uciderea lui Kim Jong Seo şi Kim Seung Yoo. Dintr-o dată se simte trădată chiar de tatăl în care avea atât de multă încredere…

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

68 comentarii

There are currently 68 comentarii on Iubitul Prinţesei – episodul 7. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Lucrurile incep sa se limpezească in palat, insa ispita puterii este mult prea mare si nu întotdeauna sentimentele sincere sunt prioritare intr-o familie.
  Merci Julia pentru postare.

 2. first KISS :X :X :X

  • Se-ryung a fost prins “off-guard” :))

 3. Ce-mi plac imaginile cu degetul mic, gestul inseamna promisiunea “yaksok” :)

  • daaaa, si eu stiu termenul…si-mi place cum il rosteste Se Ryeong…imi place de ea cum vorbeste, de fapt, nu stiu :)))) are asa un accent aparte al cuvintelor.

   • Si mie imi place :)

    • Da. Sunt frumoase. Stiu ca am mai vazut faza cu degetul in Dong Yi. Si acolo a fost foarte dragut.

 4. Nu mi pot imagina un asa tata, cum are Se Ryeong… cred ca este cel mai malefic personaj ever din toate serialele pe care le am urmarit :(

  - pacat de Myeon, ca de obicei, personajele negative ma atrag, e ceva ce nu pot explica. Pentru el simt mila, compasiune, si pe undeva poate, intelegere, dar nu sunt de acrod cu faptul ca si a lepadat prietenii adevarati…

  • este intr-adevar un personaj malefic din cauza felului in care ajunge la putere, dar in istorie a ramas ca unul dintre cei mai buni regi ai Joseonului datorita felului in care a guvernat tara

   • Asa este….a avut multe realizari ca monarh, chiar daca a ajuns la putere prin inlaturarea nepotului sau, pe care l-a si ucis…

  • Lorena sunt perfect de acord cu tine. Tatal lui Se Ryeong e cu adevarat malefic, cu greu ii pot urmari rautatile.
   Cat despre Myeon m-a cucerit inca de cand l-am vazut dormind in casa curtezanelor. Mi-a fost greu sa gandesc negativ despre el, chiar si cand vedeam ca faptele sale sunt demne de dispret. Ma gandeam ca poate e ceva gresit, care nu e la vedere, insa cand am descoperit ca si-a tradat prietenii am fost profund dezamagita. In ciuda tuturor acestor lucruri am putut simti compasiune si mila pt. el pana la final.

   • @ Carina & Ana – serios? A ramas in ist ca un monarh bun? That s good 2 know… Bv lui. Insa in serial e nesuferit mai mult decat pot duce :)) am sperat, pana la final ca se va indrepta.Cate, dar cateee persoane a ucis ca sa castige puterea…ma infior cand ma gandesc (si nu inteleg) cate fapte poate face un om pt putere/bani… :( L-am urat de tot mai tarziu…va voi anunta atunci, caci nu pot face spoiler :))))
    @ Marina – daaa, Myeon, nu stiu…o iubeste sincer pe Se Ryeong, nu cred ca vrea putere, asemeni tatalui sau, insa, pana si aceasta dragoste ajunge obsesie, o obsesie nebuna… :( Ce pacat ca toti tinerii au fost prinsi in jocul parintilor…

    • Da, poti citi despre el ca rege in seria mea cu regii Joseon-ului, trebuie sa faci niste sapaturi pe blog :))

     • =))))))))) sapaturi pe blog!!! Buna asta!!! atunci o sa caut, imi pun abilitatile de arheolog la incercare!

     • Sunt sigura ca a fost un monarh bun. E un strateg excelent si foarte inteligent si daca nu stai in calea lui si i te alaturi, stie sa te rasplateasca pe masura.
      Eu nu ma pot abtine sa nu il admir pentru asta. E foarte bine surprinsa sa capacitatea lui de lider.

      Poate daca fratele lui il lasa pe el regent reusea cumva sa salveze tot masacrul…

     • Am facut eu sapatura pt voi: http://koreafilm.ro/blog/2010/09/regii-dinastiei-joseon-7-regele-sejo-26442/
      Aici puteti citi despre Suyang, ca monarh, sub numele de Sejo :)

     • MULTUMESC, ANA :)

     • Kamsahamnida, Ana. Am facut sapaturi si am ajuns la rezultat. :)
      A fost palpitant. Am descoperit si ceva recenzii mai vechi despre serialul Princess Man. :)

 5. @ Ana & Carina: ce mi place ca dimineata stiu ca va gasesc pe voi pe blog =)))))) bine, dimineata este impropriu spus :))

  • Eu incerc sa fiu putin activa de “dimineata” :D

  • Lore, ai cont pe Twitter?

   • nuu :(

    • Tu n-ai Twitter, eu n-am Facebook :))

     • =)))) i know. sa stii ca eu te pomenesc pe facebook :)) KoreaFilm au un Kdrama battle, modern vs istoric, si ultima data a fost Chuno vs City Hunter…A castigat City Hunter, insa eu care am votat pt Chuno am intrebat la un mom dat daca pot vota si pentru Ana Ruse =))))

     • Stiu, stiu :P Urmaresc si eu battle-urile de pe FB….am vazut ultima oara a fost de fapt 49 Days vs Hwang Jin Yi :)

  • eu am mai tot timpul blogul deschis si in timp ce lucrez mai imi arunc privirea pe aici :)

   • Carina, ai urmarit primul episod din God of War? A aparut deja subul, eu l-am urmarit ieri, am lasat un comm cu impresiile mele la art Florinei despre serial.

  • eu n-am cont nici pe twitter, nici pe FB :)
   asa ca pot fi gasita aici sau pe mess :)

   • Nici eu n-am pe FB, dar pe Twitter da, pt ca pot citi tot ce scriu vedetele coreene :P

    • APROPO – stiti piesa la chitara care intra mereu cand este MYEON?! Nu este inclusa in OST sau cel putin eu n am gasit o niciunde si o VREAU! Ș((

     • Nu-mi dau seama care e….e posibil sa nu fie in ost…

     • poate o sa fie la unul din rezumatele urmatoare :)
      pana la finalul serialului probabil le vei avea pe toate

     • Si eu astept sa aud la rezumate melodia mea preferata din ost :) E una superba….

 6. Da Lorena, eu mereu am crezut ca a iubit-o pe Se Ryeong. A dovedit acest lucru, insa acel refuz continuu si foarte evident din parte ei, au dus l-a obsesie si o ambitie oarba care nu a facut decat sa inrautateasca lucrurile.
  L-a inceput am inteles actiunile sale, care s-au declasat din acea lupta politica a parintilor. Myeon a fost poate speriat si totul a izbucnit prea repede ( chiar pentru toti). El, Se Ryeong si Seung Yoo au fost implicati brusc intr-un asemenea “razboi” si au procesat lent gravitatea situatiei. Pana atunci ei erau doar niste “copii” care se bucurau in felul sa de viata, aparent frumoasa si libera spre exprimare.

  • este o iubire la inceput sincera, care apoi se transforma treptat din disperare, neputinta, gelozie…

 7. Tin minte cand am vazut scena de la final cu Se Ryung am simtit un nod in gat. Durerea ei e chiar palpabila pe toata durata serialului.

  • :( daaa, ai dreptate! oof… Oare isi inchipuia Shakespeare ca povestea sa va ajunge serial in Asia in anul 2011? =))

 8. Buna ziua tuturor!
  Acest film merita pe deplin urmarit. Pentru mine este deja ca o revelatie. Sunt actori tineri care cu siguranta vor avea multe de spus in viitor. Sunt si actori cu experienta care fac roluri magistrale.
  Personajul Su Yang este pe cat de negativ pe atat de bine definit.
  Imbracamintea si accesoriile sunt foarte frumoase. Mie imi plac in mod deosebit.
  Imi pare rau ca intru mai rar aici, dar e o placere deosebita sa fac rezumatele.
  O zi frumoasa tuturor!

  • Buna Julia :) Noi iti multumim pt ca ne oferi frumoasele rezumate! O zi perfecta si tie!

  • Kamsahamnida pentru rezumate.

 9. Imi place mult acest seial! In primul rand,e ceva aparte fata de ce am mai urmarit la Tv… Asta le diferentieaza de celelalte contemporane,care cu parere de rau imi par a fi telenovele majoritatea lor.
  Povestea de dragoste dintre cei 2 este foarte frumoasa,dar totodata mult prea dureroasa…
  MULTUMIM PENTRU REZUMAT!

  • *serial

   • Ma refer la cele istorice! Vizionare placuta tuturor!

 10. Si tot legat de acest serial, actrita Hong Soo-Hyeon care o interpreteaza pe Printesa Kyeong Hye isi aniverseaza astazi ziua de nastere daca sursa, hancinema e buna.
  Inca un personaj frumos din acest film!

  • Da, asa e :) Am publicat un articole chiar azi, de ziua ei.

   • articol*

    • Da da.
     Vazut, comentat, revazut… :P

 11. deci, revenind la piesa la chitara :)) de acum inainte, ascultati fondul muzical ce este pus la scenele cu Myeon…:)) si l am cautat pana am innebunit pe youtube si pe blog in recenziile cu OST urile, dar nu este :(( !!!!!!!!

  - imi pare asa, cu tente spaniole/ american latine…gen Zorro :))

 12. He ,he ce s-au mai incins spiritele ,eu am depasit aceasta faza,desi la inceput i-mi venea sa intru in calculator sa-l jupoi cu mana mea pe acest rege!

 13. First kiss!!!!!!!!!!!!mi-a placut mult episodul de azi, norocul meu ca am reusit sa il prind , sper sa reuses sa vin si maine mai repede de la olimpiada si sa il vad…mi-au placut momentele tandre dintre Se Ryung si Seung Yoo, le sta bine impreuna, dar regele isi baga mereu nasul si isi pacaleste propria fiica. Ionela, ai vazut ep?

 14. Andreea,nu te supara ca te intreb,dar in ce clasa esti?

  • Nu ma supar,draga mea…sunt in clasa a noua….

 15. buna seara
  ce mai fac fetele?

 16. Doua personaje din filmele K,m-au facut sa-mi ies din minti si sa le blagoslovesc cu tot ce-mi vine la gura si nu numai,este vorba de acest rege Javra si Regina din Visul Regelui! Am mai intalnit personaje antipatice si malefice dar nu ca astea doua,sant rautatea intruchipata ,diabolice este putin zis!

 17. Da, l-am văzut şi mi-a plăcut enorm, mai ales momentele dintre Se Ryung şi Seung Yoo, sunt atât de drăguţi împreună, le stă atât de bine împreună, şi sărutul… Superb… Su Yang e atât de rău, cum a putut să îşi înşele în halul ăsta fiica, e un nemernic…

 18. Mult succes la Olimpiadă Andreea să iei note cât mai mari :)) pentru mine săptămâna asta a fost foarte grea, am avut primele simulări pentru BAC, dar a trecut şi sunt puţin mai liberă :)

  • Bafta in continuare,Ionelus! La romana inca nu stiu rezultatul dar la latina, m-a sunat recent domn profesor si mi-a spus ca e posibil sa fie cea mai buna, deci poate ma trezesc prin aprilie la Botosani…cine stie?!

   • Eu la română am luat 9 la Simulare, cea mai bună notă din clasă şi printre cea mai bună din liceu, la mate mâine aflu rezultatul :)

    • Oooohhhh!!!Bravo,bravisimo!!!!Felicitari, Ionelus!!!!!

   • Ionelus, am vorbit din nou cu prof si mi-a zis ca o sa merg la faza nationala…m-a cuprins asa o stare de beatitudine…oricum,bafta iti doresc! E unul dintre cei mai grei ani ai scolii,daca nu cel mai greu…..
    Ar fi fost bine daca erai din Botosani, poate ne intalneam si noi cumva….

  • Ma bucur pt tine! Si pt mine saptamana asta a fost cea mai dificila, caci weekendul asta am avut doua olimpiade, dar acum pot sa rasflu linistita, caci au trecut..mai am la istorie , dar mai sunt vreo doua saptamani…..

 19. Felicitari, fetelor! Am observat ca fetele coreeafane sunt cele mai desteapte!

  • Mulţumim mult Lil, mai avem încă multe de învăţat :)

  • Multumim,multumim! Nu numai fetele coreeafane sunt destepte , ci toti kfani sunt destepti!E plin site-ul de oameni inteligenti!

   • Adicatelea ,si io sant telectuala si teligenta! ? Ca di disteapta ,mai ca-mi crapa capu’ !

    • Da cum sa nu? Daca stau bine sa ma gandesc, nu cred ca exista oameni prosti, fiecare om se pricepe la ceva mai bine decat ceilalti ,deci….toti oamenii au ceva special si exceleaza in munca pe care o practica…concluzia:toti oamenii sunt intelegenti.

 20. Bravo ,fetelor asa va vreu sa aveti numai note bune si sa va claditi un viitor sigur care sa va plimbe in Coreuta!

Leave a Comment