koreafilm

Întoarcerea lui Iljimae – episodul 1

Written by koreafilm. Posted in Ȋntoarcerea lui Iljimae, K-drama, Povestea

Tagged: , , ,

1311463U7VIKCzU-return1-032

Published on februarie 16, 2012 with 40 comentarii

The Return of Iljimae OSt – I am Il Ji Mae – H20

de Dana Ivancea

In episodul 1 din „Intoarcerea lui Iljimae”, actiunea incepe prin plasarea lui Iljimae (Jung Il-Woo) in lumea actuala, in Seoulul secolului 20, povestea lui Iljimae fiind de data aceasta una diferita.
Un necunoscut cu chipul mascat intervine salutar in momente cruciale, salvand oamenii. El zareste de cateva ori o tanara fotografa (pe care cumva parca o recunoaste dintr-un timp trecut imortalizat in actiuni prezente), care doreste sa imortalizeze momentele in care acesta intervine, in speranta unor imagini deosebite, porneste astfel intr-o adevarata vanatoare in cautarea senzationalului.

Insa barbatul cu chip mascat scapa mereu printre degete, lasandu-i in palma o ramura de prun, identica cu acelea pe care le lasa mereu la locul unde intervenea salvator, ca un fel de semnatura.
Incitata, banuind un mister, tanara fotografa porneste o munca asidua de cercetare, descoperind ca ramura de prun are o semnificatie deosebita si scotand astfel la iveala povestea unui talhar din trecut, aparatorul celor saraci si spaima celor bogati.

Naratiunea ne spune ca daca am urmari istoria prin vremurile sale tulburi, putem gasi aparitia unui erou care se ridica pentru a-i apara pe cei slabi, asa cum este Iljimae, nu este doar o poveste despre o anumita persoana, ci o metafora pentru acele tipuri de eroi.

Asa incepe povestea lui Iljimae, Floare de Prun, tanarul frumos ca o fata dar inspaimantator ca un demon, poveste ce ne captiveaza prin paleta larga de culori folosite pentru a descrie un OM, care devine fara voie EROU.
Ne intoarcem in timp, la originea legendei, in anul al 13-lea al domniei regelui Injo, in Joseon, care a condus intre 1623-1649, inainte cu un an ca Joseon sa fie invadat de catre dispretuitul imperiu Qing, considerat de localnici barbar.
In tara coruptia, conspiratia si intriga au luat o amploare inimaginabila, oamenii simpli fiind in fata hotilor fara aparare.

In acel timp, in capitala Hanyang, doua bande rivale de raufacatori isi disputau puterea si se angajau in dispute sangeroase. Insa rivalitatea dintre cele doua bande era sa ia o noua turnura prin racolarea in banda Bongseoni a unui urias crud si invincibil care ataca nu numai oamenii bandei rivale, ci si oamenii nevinovati. Avem de-a face cu un personaj negativ, un gigant care teroriza lumea cu puterea lui bruta si care era o amenintare pentru societate. Insa intr-o noapte, eruditul Seon-Dal si micutul Cha-Dol privesc cu groaza aparitia monstrului, pregatiti de moarte. Brusc, insa, in carciuma unde se intamplau cele povestite, apare din senin un tanar care se lupta timp indelungat cu monstrul si intr-un final il pune la pamant printr-o miscare speciala, un stil de arte martiale mai deosebit recunoscut de Seon-Dal, ca fiind practicat numai de un singur om capabil de asa miscare de rapunere si anume, Iljimae. Din dorinta de a descoperi mai multe despre Iljimae, Seon-Dal va citi, va cerceta tot ce va putea pentru a merge pe firul actiunii, ca sa descopere ce fel de om este acest tanar care incearca sa faca dreptate.
Muti de uimire raman cu totii inclusiv ofiterul Gu Ja-Myeong, seful gardienilor.
Cine este acel tanar ciudat care a disparut fara sa lase o urma?

Tot in acest prim episod aflam despre originea lui Iljimae, si anume faptul ca este fiul unei sclave si al unui om de rang inalt, iar pentru a nu crea probleme in ascensiunea tanarului de rang inalt, mama acestuia hotaraste ca tanara sclava sa renunte pentru totdeauna la copil (acesta este gasit intr-un cos pe o apa curgatoare de un cersetor si un calugar, care vor hotara ca acest copil sa traiasca). Tanara sclava o implora pe mama tanarului de rand inalt sa-i dea copilului un mesaj scris din partea ei daca acesta va fi sa traiasca. Miscata pana la lacrimi femeia promite ca acest mesaj sa ajunga la fiul sclavei deoarece este un mesaj trist la care si ea simte emotie. Fara alte optiuni tanara sclava nu poate decat sa devina gisaeng sub numele de Baek Mae.

In fuga lui nebuna de a ingriji copilul pe care l-a salvat, cersetorul ajunge si la casa gisaeng, unde cere ca una din femei sa-l alapteze. Baek Mae se ofera sa-l ingrijeasca ea, iar la plecare ofera cersetorului un ornament pe care-l purta Baek Mae, cu rugamintea de a lua hainute pentru copil. Pe cand mergea satisfacut de faptul ca a reusit sa-i dea copilului mancare este prins de gardieni si intrebat de unde a furat ornamentul asa de scump si de rar. Acesta spune ca i l-a dat o gisaeng si merg impreuna pentru a se convinge la casa gisaeng pentru a o intreba pe Baek Mae care confirma totul.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

40 comentarii

There are currently 40 comentarii on Întoarcerea lui Iljimae – episodul 1. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Prima. Cred că o să fie un serial frumos şi interesant…

  2. Nultumim ca ne veti tine la curent si cu acest serial, pare interesant astept sa vand episodul deoarece mi se pare interesant modul in care incepe.

  3. A treia ^^
    Multumim KoreaFilm,asteptam de mult timp acest serial :D

  4. Multumim, Dana, pt rezumat! N-am avut ocazia sa-l vad pana acum, cred ca o sa fie foarte interesant, mai ales ca joaca si Jung Il-Woo! :)

  5. Acel gardian a jucat in “A MAN CALLED GOD”!!!!!! MULTUMIM PENTRU REZUMAT!!!

    • Merci de veste, e super daca apare cineva cunoscut din AMCG!! Si am citit ca joaca si dragul nostru Mopalmo :D!

      • Serios, Mopalmo din Jumong? Super, miera dor de el. Sper sămi placă serialul

        • Daa, chiar el!! Si mie mi-era dor de el, e o aparitie deosebita pe micul ecran :), mi-a placut mult si in Dong Yi

          • Mopalmo!:x

  6. Combinatie intre modern si istoric… Va fi, asa cum ati zis, interesant :)

    • Asta e singurul punct in minus pe care l-as da serialului. Nu imi plac lucrurile amestecate!

      • Nu am mai vazut, deci deocamdata sunt deschisa la nou. Oricum, societatea contemporana coreeana este o mixtura foarte reusita zic eu intre vechi si nou.
        Vom vedea. :)

        • Vorba ta, e ceva nou, si ft bine spus cu societatea coreeana, aceasta combinatie de vechi si nou :) Cred ca doar la inceputul primului episod e faza cu lumea moderna, cred ca se vrea a fi un fel de introducere in povestea lui Iljimae, poveste cunoscuta si azi in lumea moderna :)

  7. Multumim si pentru rezumatele la acest serial. Neobisnuit inceputul, sper sa imi placa serialul, voi vedea pe parcurs…

  8. multumim pt rezumat.
    voi incerca sa-l vad… sper sa ma atraga

  9. Abia astept sa inceapa aventura :) Multumim Dana!!!

  10. Pe ce canal se difuzează şi la ce oră ?

    • Tvr 1 cu incepere la 18:25, putina pauza dupa jumatate de ora, si din nou de la 19:05 :) Daca nu gresesc…

      • Multumesc mult

  11. Poate ar fi trebuit sa difuzeze IlJiMae prima data si apoi Intoarcerea, avea sens pentru a intelege ce reprezentase eroul pentru oamenii de rand din Joseon, oricum Jung Il Woo e fenomenal…

  12. Ce curioasa sunt :D Pare dragut personajul principal…si de abea astept sa o vad din episodul 7 (cred ca) pe Sandara din 2ne1 <3

  13. scuzati-mi parerea dar mie mi se pare o porcarie… mie imi plac serialele koorene bazate pe realitate si pe istoria lor.

  14. MY SCHEDULER :X :X :X nici eu nu voi urmari serialul, nu ma atrage :( astept ce va urma dupa :X :X :X

    • …dar voi citi rezumatele ca sa fiu in tema :P

  15. Nu stiu ce sa zic, dar primul episod nu prea mi-a placut, ma asteptam la altceva, prea SF dupa parerea mea, noroc cu cersetorul -mai bine zis Mopalmo – care mi-a placut foarte mult, m-a amuzat ca intotdeauna :)

    • Iti impartasesc parerea Gabriela!

  16. pe mine m-a derutat putin cu trecerea la diferite perioade din viata personajului si cu flashback-urile , oricum mi-a trezit interesul suficient cat sa vad si ep urmator. ce nu prea mi-a placut e cum e facuta naratiunea.

  17. imi place ca avem un serial diferit si ne indepartam de regi si viata la palat, dar nu ma atrage atat de mult povestea. am sa urmaresc si episodul de azi fiindca pe restul n-o sa pot sa le mai vad in totalitate. scheduler este la fel de dragalas si avem un vot pt. tvr pentru schimbare si sper ca si serialul urmator va fi diferit. Multumim pt. rezumate! :D

  18. Mulţumim pentru rezumate. Începutul a fost un pic ciudat, şi nu prea mia plăcut, dar sper sămi placă pân la urmă serialul, imi place că e cu arte marţiale.

  19. da e prea mult sf si astept sa se termine acest serial sa fie unu cu regi urmatorul…

  20. mie mi-a placut mult inceputul.

  21. Multumesc pentru rezumat Dana! Am vazut primul episod numai astazi in reluare si pot sa spun ca mi-a placut. Daca vedem ca o poveste, cum a inceput, cu uriasul, este chiar relaxant, ne duce intr-o alta lume. Cat despre saltul in timp, poate vrea sa inseamna ca adevaratii eroi nu mor niciodata, ei reintorc in fiecare data cand cineva are nevoie de el, cat timp nu sunt dati uitarii?

  22. Imi place cersetorul (Mopalmo :D), imi place calugarul (maestrul Wol-cheon din Secrete, pe care acum il revad), imi place tatal adoptiv a lui Iljimae (eunuchul Nam din Furtuna), iar tanarul pe care l-a batut astazi Iljimae e omul fidel a hwarangului Alcheon! Oare mai vedem si alte feţe cunoscute?

    • Da. Multe fete cunoscute :).

  23. @Liliko si mie mi se parea cunoscut cel care a fost batut de Iljimae :))
    Imi place ca e si actorul care l-a jucat pe Wol-cheon in Secretele de la palat ^^
    Imi aduce aminte de Deok-man si ceilalti ^^
    Pana acum,pot sa spun ca mi-a placut serialul
    M-a captivat,si nu numai din cauza actorilor,care sunt foarte frumosi(mai ales cel care il joaca pe Iljimae,pt mine^^)ci si din cauza povestii care este interesanta

  24. Buna seara!si bine v-am regasit!!!

  25. vad multe”coment-turi “referitoare la noul serial,precum si la personajele pe care le regasim in aceasta naratiune,cum spunea cineva mai devreme………………da revedem multi artisti care au mai jucat in alte seriale,chiar imi face placere sa-i revad si mai ales pe acei care au fost distribuiti tot in roluri pozitive :))

  26. WOW.Luni incepe un nou serial-corean istoric:”MOON RIVER”[LEGENDELE..]la TVR1 noaptea la 5 si jumatate…Abia astept,sper sa fie un serial minunat.Multumim pentru filme si seriale coreene,sunt uimitoare si foarte frumoase.Kamsamidha.Viva Corea&Viva Love Forever.

  27. Frate ! Ador filmu asta ! Cum il pot viziona ? Il vreau neaparat ! E primu fulm Iljimae aparut cand il tot urmarau 2 indivizi pe el cum era imbracat in ninja …acei tipi erau un adult si un copil

  28. Pe ce site pot vedea serialul intoarcerea lui Iljimae dar sa fie tradus in romana?Ca nu gasesc deloc.E tradus pe site dar e tradus foarte aiurea adica deloc.

Leave a Comment