Ramona J. [KF]

Ineluş învârtecuş

Written by Ramona J. [KF]. Posted in Fashion, Funny stuff, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: ,

crown

Published on februarie 10, 2012 with 26 comentarii

09.우리 그냥 사랑하게 해주세요 (Inst.)

Image and video hosting by TinyPic
Inelul, cel care parcă se înfăşoară după deget, asemănat cu cercul, un simbol de unitate, un simbol al începutului fără sfârşit. În antichitate, inelele erau considerate magice sau sacre, mai ales datorită faptului că erau asociate cu luna sau soarele, iar prin aceasta se considera că-i asigura protecţie celui care-l purta.
Simbolul inelului s-a schimbat pe parcursul timpului, dacă în vechime acesta simboliza statutul social, autoritatea, convingerea religioasă sau iubirea pentru o altă persoană, astăzi ţine mai mult de modă sau o formă de angajament (inelul de logodnă, verigheta şi inelul promisiunilor) sau o moştenire de familie (inelul sigiliu).

Image and video hosting by TinyPic
Coreeni însă acordă o atenţie mai specială inelelor de cuplu. De obicei nu există diferenţe prea mari între conceptul coreean şi cel american al inelului de cuplu (şi americanii au aşa ceva, însă nu le acordă atâta importanţă). Ca şi regulă generală, aceste inelele trebuie să se potrivească. Ele sunt dăruite în ziua 100 a relaţiei.

Image and video hosting by TinyPic
“A 100 zi” are o semnificaţie aparte în cultura coreeană, deoarece în trecut când rata mortalităţii infantile era foarte ridicată, oamenii credeau că dacă un copil ar putea trece de primele 100 de zile, atunci are şanse să trăiască, deci se poate spune că dacă relaţia durează cel puţin 100 de zile, atunci sigur va rezista în timp şi de aici un motiv pentru a-i dărui inelul de cuplu persoanei iubite.

Image and video hosting by TinyPic
Spre deosebire de americanul inel al promisiunii, care semnifică o promisiune pentru o viitoare logodnă, inele coreene de cuplu sunt mai mult un simbol al relaţiei, mai mult o piatră de hotar decât un început de logodnă urmat de ”şi-au au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi”.

Dacă aveţi vreodată şansa de a vizita Coreea veţi putea vedea pe străzi cupluri de coreeni ţinându-se de mână, purtând inele identice pe mâna stângă. Pot fi de toate formele şi dimensiunile, de la cele mai cele ieftine, până la cele mai scumpe. Pentru străini această idee a inelelor de cuplu, este destul de ciudată, însă nu şi pentru cuplurile din Coreea.

Image and video hosting by TinyPic
Mai jos vă voi relata o întâmplare hazlie referitoare la inelul de cuplu, al unei tinere din Australia care are un prieten coreean.
“Jo si cu mine am cumpărat pentru prima dată inelele cam la un an după ce am ieşit împreună. El a sugerat această idee şi tot el a fost cel care le-a cumpărat. Tot el a fost cel care a ales modelul şi a negociat cu proprietarul magazinului de bijuterii. Cred că noi occidentalii suntem mai familiarizaţi cu “inel al promisiunii de logodnă”, însă semnificaţia lor este foarte diferită. Aceste inele ale promisiunii de logodnă se referă la o o pre-logodnă înaintea logodnei oficiale, când cavalerul îi promite alesei inimii sale că într-o zi o va cere în casătorie.

Image and video hosting by TinyPic
Un inel de cuplu pentru coreeni este mai mult un motiv de a te mândri şi de a spune lumii întregii că eşti îndrăgostit (când vezi doar norişori roz şi inimioare pretutindeni) şi ai o relaţie cu cineva pe care-l iubeşti la nebunie. În mod tradiţional un inel de cuplu este dat în a 100 zi de la prima lor întâlnire pentru a-şi demonstra afecţiunea şi respectul faţă de persoana iubită.

Image and video hosting by TinyPic
Cu toate acestea să cumpărăm inele de cuplu în Melbourne a fost o provocare şi la aproape fiecare magazin ne-au intrebat “Deci .. vreţi inele de nuntă?”. Nu, nu vrem. Dar, din păcate, în cele din urmă am ajuns să cumpărăm verighete şi să le numim inele de cuplu. În fond, un inel cuplu are acelaşi semnificaţie ca şi multitudinea de alte activităţi pe care cuplurile coreene le fac împreună, cum ar fi cumpararea de haine speciale pentru cupluri, să aibe acelaşi ton de apel la telefon, să-şi potrivească gusturile în ceea ce priveşte pantofii sau genţile, de potrivire, de potrivire, de potrivire! Pentru că nu mai sunt o entitate individuală, ci două entităţi care s-au contopit într-o mare dragoste (acea dragoste cu îmbrăţişări lungi, când o ţii strâns de mână ca şi cum nu ai mai vrea să-i dai drumul niciodată, să-i susuri vorbe dulci).

Image and video hosting by TinyPic
Să vă povestesc cum a reacţionat familia mea la vederea acestui inel de cuplu: Cred că era ziua cuiva din familie, iar toată familia era adunată pentru a-l sărbători.
Vărul meu: Wow un inel nou! Este că de la priteeeeeeeenul tău? (cu acea voce enervantă ca atunci când cineva vorbeşte despre o iubire nou-nouţă şi deja te simţi jenat)
Eu: Oh da .. îţi place?
Mama mea: Încearcă să digere ce a spus vărul meu şi-mi înfaşcă mâna ca un ninja şi o inspectează. Ce este asta? O verighetă?

Image and video hosting by TinyPic
Eu: Ei bine, da, este – dar nu are acelaşi simbol. Este un inel de cuplu.
Mama mea: Deci .. eşti logodită? Îl ai pe mâna stângă!
Bunica mea:. Care aude şi ea conversaţia LOGODITĂ? Oh! minunat – de ce nu ne-ai spus! Lasă-mă să-l văd, lasă-mă să-l văd … (pauză) îi pot citi pe faţă îngrijorarea. Ăsta nu este un inel de logodnă!
Eu: Ştiu – Asta pentru că nu sunt logodită! Este un inel de cuplu – Are menirea de a arăta că am un iubit. Doar atât. Nici vorbă de logodnă sau căsători.
După o pauză ciudat de lungă …
Eu: … Este un obicei coreean.

Image and video hosting by TinyPic
Toţi: OH! De ce nu ai spus aşa! Oh, ce drăguţ din partea lui că a cumpărat aşa ceva pentru tine, ce om cumsecade!
Şi aşa cum puteţi vedea oamenii pur şi simplu nu înţeleg. Însă odată ce aud că este vorba despre ceva coreean trec peste asta şi se revine la rutina de zi cu zi. Dar cu toate astea eu cred că inelele de cuplu sunt un obicei drăguţ. Şi poate dacă aveţi o relaţie cu un coreean şi vă gândiţi să cumpăraţi un inel de cuplu sunt sigur că persoana iubită va aprecia lucrul acesta.”

Image and video hosting by TinyPic
Totuşi pentru cei care vor să respecte tradiţia celebrării celor 100 de zile şi să-i dăruiască ceva persoanei iubite, inelul poate fi înlocuit de exemplu cu 100 de flori sau o listă cu 100 motive pentru care o iubeşti sau lumina difuză a 100 de lumânărele pastilă aşezate discret, dar totodată strategic, şi multe altele, depinde doar de imaginaţia fiecăruia, sigur persoana iubită va aprecia gestul şi efortul depus.

Surse: answers.yahoo.com, busanhaps.com, akoreanmansgirlfriend.wordpress.com

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

26 comentarii

There are currently 26 comentarii on Ineluş învârtecuş. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. felicitari, Ramona.
    super materialul…. ce-mi place traditia asta a lor… dar se poate practica poate si pt ca e mai multa seriozitate in ceea ce priveste relatiile :)

  2. tare dragut si romantic…inelul de cuplu…si cred eu ca in spatele acestui concept sta ideea de a-ti aminti permanent ca nu esti singur…frumos…!

  3. Felicitări, Ramona. Foarte frumos obicei au coreeni. Eu cred k până la urmă contează doar gestul pentru persoana iubită, ori un simplu trandafir, ori un buchet sau un cadou scump, contează doar gestul şi persoana mult iubită

  4. Haha, super povestirea australiancei :)) Imi place acest obicei, e foarte simpatic si romantic :D Potrivita melodia aleasa :) Multumim, Ramo ;)

  5. CE FRUMOOOOOOSSSS :X :X :X vrea vreau vreaaaauuu – o mega poveste de dragoste!!! :)) si inele, bineinteles!!! In multe serial am intalnit aceasta practica, incepand cu QSD chiar :X :X :X

    Si ca sa stiti, eu si KIM NAM GIL avem deja, au trecut demult 100 de zile de cand am inceput realtia, ca sa ma gandesc mai exact, se fac 2 ani aproape, deci cred ca atunci cand se va intoarce facem direct nunta! :*

    • Felicitari Lorena! Vom fi invitati toti, nu? Si Crib va fi domnisoara de onoare…

      • Multumesc, Liliko! Normaaal, toti sunteti invitati! Nu stiu ce sa zic cu Crib, cred ca nu ma risc sa o pun domnisoara de onoare ca e instare sa-mi fure mirele =))))))))) De fapt, cred ca cateva persoane or sa aiba acces interzis, ca sa ma asigur ca totul decurge in liniste si pace, si dupa ce we’re married, dau si pentru ele un banchet :))))

        Crib – saranghaeyoooooooo! :)

        • Lorena, ce rea eşti!!!! Ai uitat că fericirea lui este şi fericirea noastră?!!!!
          Deci nu ne uita….

          • Cam asa zic si eu. Adica ma iei pe sus daca vin la nunta? Nu se poate… :p

  6. Multumesc pentru prezentare Ramona, mi se pare un obicei foarte drăguţ. Dacă amâdoi vor să arate că sunt împreună, de ce nu? Săraca australiancă, cu neîntelegerea din partea familiei… Asa e în cultura occidentală, dacă cineva poartă un inel pe mâna stânga, toţi cred ca e logodită (am păţit şi eu, cu un inel de argint…) Aceste inele sunt foarte frumoase, imi plac cele albastre si cele care formeaza impreună o inima. Şi e frumoasă şi muzica, am reuşit să descarc, lângă fotografii cu temă coreeană acum am si muzică coreeană în telefon. Ce să fac, îmi place tot ce e coreean!

  7. Ramona minunată idee ai avut cu această recenzie…inelele de cuplu sunt superbe!!!!

  8. Suuuuperba recenzie, demult voiam sa aflu mai multe despre aceste inele.Ce bine ar sta unul pe degetul meu si celalalt pe degetul lui Yoo Seung Ho :))) Am trecut si noi de 100 zile deci e cazul sa faca o miscare in sensul asta. Si Lorena, eu voi fi domnisoara de onoare, poti sa ma chemi fara probleme la nunta ta, cu KNG nu am nicio treaba.:)))
    Vreau si eu ineeeeel!!!! :))))

  9. Aaaa si melodia e din protect the boss:X:X:x ce dor imi e de serialul asta.

    • cine stie poate va aparea si pe la noi protect the boss nu se stie niciodata :)

  10. Ce obicei romantic! Am observat inelele in mai multe filme. In Qween Seon Deok, in Dong Yi si alte, dar aceastea mi-au ramas in minte si m-au impresionat. De atunci ma tot gandesc ca au un obicei asa de frumos. De fapt, e destul de asemanator cu ceea ce se intampla in Occident, dovada ca romatismul trece orice granita.

  11. Minunate aceste bijuterii,in cel mai real sens! Esti o romantica pana in varful unghiilor.Aceasta tema a inelelor de cuplu nu m-a luat prin surprindere ,am intalnit-o destul de des in filme.Interesanta este abordarea acestui subiect si prezentarea modelelor de inele,un mod discret si elegant de a arata lumii intregi ca iubesti. Iar daca tot vine Sf.Valentin este o minunata ocazie pentru un cadou surpriza!hi hi hi,pentru tineretul studios al patriei,nu pentru membri UJB asa ca mine!

  12. Super prezentaree Ramona felicitari:X:X:X: adorr Coreea sii tot ce tine de aceastaa :X:X:X

  13. Cit de frumoase sunt aceste inele de cuplu ! un obicei destul de dragut !.
    Cit despre prezentare si povestea fetei cu prieten coreean…………..minunat !
    Multumim Ramona !.

  14. Ce obicei frumos…mi-ar placea sa am parte de un asemenea cadou.Ms pentru prezentare,foarte interesant. :)

  15. Foarte frumos si intaresant acest obicei
    ca intotdeauna,poporul coreean continua sa ne surprinda cu traditiile minunate ale acestuia.:)
    Da cate fane Kim Nam Gil pe aici :)):))

    • Clar ;)
      KNG is great!

      • Da,si mie mi-a placut si inca imi place foarte mult ^^
        Ascultam ost-ul de la QSD,si ajunsesem la melodia in care Bi-dam fusese omorat:((:((
        Pacat,pt ca Bi-dam a avut o viata zdruncinata

        • Da. A fost prima data cand am plans… la moartea lui Bidam :(((

  16. Foarte interesant obiceiul si modelele prezentate. Eu cred ca este o practica concreta a a marca un “TERITORIU OCUPAT “pentru a preveni o abordate necuvincioasa sau chiar flirt ,hararasment sexual atit in vechime cit si astazi. Am vazut si in Iubitul printesei expresia “barbatul meu “sau “femeia prietenului meu “in sens de proprietate emotional impartasita pe care cei din exterior sa o accepte si sa o respecte. Ce diferenta fata de unii soti care isi scot verigheta sau nu o poarta ca i s-au umflat dsegetele !!! Cred ca este in Koreea tot o forma de corectitudine si respect a relatiilor interumane ce vin din educatia confucianista in familie si scoala . 100 de zile de viata in cuplu sint pline de semnale pentru cei doi care se cintaresc relational si nu se arunca intr-o aventura mondena sau de vacanta. Pentru asta sint curtezanele angajate la barurile Karaoke sau call-up girls. Serialelmoderne sint pline d edetalii surprinzatoare ale vietii actuale la oras sau sat ,si uneori tragediile sin superemotionale(Parfum de femeie ).Chiar si intilnirile prin agentiide tip BLIND DATE la restaurant ,foarte des intilnite mi se par o solutie asiatica supercivilizata de a se intilni oameni de conditii sociale elevate si de familiie buna sau PETITOARELE profesioniste cu dosar precum firmele de angajare Executives.b

  17. vaaai, povestea =))) m-am distrat copios!! e foarte frumoasa traditia asta cu inelul la 100 de zile; ar fi dragut sa avem si noi asa ceva (dar cred ca cer prea mult :D )!
    ~vreau si eu ineeeel!!!~

    am ajuns la concluzia ca orice subiect am aborda pe site tot se ajunge cu discutia la frumosul KNG! =))) astea da fane adevarate! fighting girls! :DD

    Ramona, felicitari pentru articol! >:D<

  18. ce frumos ar fi daca s-ar aduce si in Romania inele de cuplu.apropo ador inelele de cuplu din fotografiile prezentate.
    eu si cele mai bune prietene ale mele am avut ideea de a ne cumpara inele identice de prietenie si nea-am cumparat niste inele dragute cu pietricele.fiecare dintre noi ne-am ales cate o culoare;prietenele mele si-au ales alb si roz deschis,iar eu mi-am ales albastru inchis, fiecare ne-am ales culoarea dupa personalitatea pe care o avem si eu spun ca ni se potrivestc asa.si pe noi toata lumea ne intreaba daca suntem logodite,iar noi trebuie sa le expicam ca sunt doar inele de prietenie.
    foarte frumoasa povestea pe care ai prezentat-o.

Leave a Comment