Ana-Maria Ruse [KF]

Hwang Jin Yi – episodul 21

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Hwang Jin Yi, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

rec 21

Published on februarie 06, 2012 with 14 comentarii

Hwang Jin Yi OST – Jaae

În ultima clipă, Mu-myung soseşte şi o salvează pe Jin Yi, în ciuda împotrivirii acesteia. Tânărul din sat îi aduce instrumentul muzical, pe care Jung Han l-a gravat cu propriile mâini. Jin Yi îşi doreşte să meargă în capitală, nu-l poate lăsa pe Kim să moară de unul singur, nu după ce acesta a renunţat la tot pentru ea, dar Mu-myung nu o lasă.
În schimb, îi găseşte un loc unde să se ascundă, până când va găsi o modalitate de a-l salva pe tatăl pruncului pe care îl poartă în pântece. Mu-myung o duce într-o casă, aparţinând, bănuieşte Jin Yi, tatălui acestuia, primul ministru. Încă o dată, bărbatul neagă că ar fi fiul acestuia. Jung Han este torturat, pentru a spune unde se află curtezana Myung-wol, dar acesta nu cedează. Lordul Baek ordonă ca Myung-wol să fie căutată în capitală, fiind sigur că se află deja în oraş.

Prietenului meu, cu care împărtăşesc muzica

În faţa regelui, Kim îşi recunoaşte crimele comise, acelea de a-şi fi părăsit postul, trădat regele, şi luarea unei curtezane de soţie. Va plăti cu viaţa, iar regele îi promite o moarte dureroasă şi lentă. Bu-yong suferă la vederea bărbatului pe care îl iubeşte, într-o stare deplorabilă. Myung-wol îi spune lui Mu-myung că-l va întâlni pe lordul Baek, întrucât acesta e cel care deţine cheia salvării vieţii lui Kim. Îl roagă pe acesta să-i cruţe viaţa bărbatului, făcându-l să nege dragostea pentru ea, şi să implore să fie cruţat. Doar aşa se va putea răzbuna pe ei doi. De asemenea, o roagă pe Bu-yong să o ajute. Dacă aceasta îi va spune lui Jung Han unde se ascunde ea, după tortură el va vorbi, ea va fi arestată, iar el, cruţat.

Lordul merge în faţa regelui, şi îi spune să-l ierte pe Kim, dacă acesta va spune unde se află femeia. Regele îi oferă 3 zile pentru a vorbi, dacă va face asta, îl va ierta, şi îi va reconferi poziţia avută. Tortura chinuitoare însă nu-l face să vorbească, îi spune regelui să-l condamne la moarte, iar acesta ordonă să fie rupt în două. Mae-hyang îi cere lui Bu-yong să-i spună unde e Jin Yi, şi o întâlneşte pe aceasta, rugând-o să nu renunţe la viaţă, chiar dacă viaţa ministrului e în pericol. Pentru a-şi plăti păcatele faţă de Baek-moo, trebuie să trăiască.
Ziua execuţiei publice a ministrului Kim a fost stabilită. În aceeaşi zi regele a dat ordin să se organizeze un banchet fastuos, pentru a arăta oamenilor ce păţesc cei care-l trădează. Jin Yi e decisă, va dansa în ziua banchetului, va trăi ca o artistă, iar dacă va fi să moară, va muri pe scenă. Mu-myung îi cere tatălui său, primul ministru, să intervină, şi să-l salveze pe Kim Jung Han, dar acesta îl refuză.

Bu-yong nu poate să creadă că maestra sa o va lăsa pe Myung-wol să danseze la banchet, astfel, îşi poate pierde şi ea viaţa, dar profesoara îi spune că trebuie să o facă, fiind meseria ei să pună o curtezană pe scenă. Jin Yi îşi cere iertare copilului nenăscut, îşi rămas bun de la mama ei, şi se pregăteşte de banchet.
Ziua a sosit. Kim Jung Han este dus spre locul execuţiei, într-o căruţă trasă de boi, iar Jin Yi în altă căruţă, într-o floare uriaşă. Cei doi trec unul pe lângă celălalt, fără se vedea.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

14 comentarii

There are currently 14 comentarii on Hwang Jin Yi – episodul 21. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima. O să fie un episod trist si totodată interesant

 2. He,he,scena de la banchet,plina de emotie si sentimente,iubirea si arta dusa la perfectiune pot topi si un ghetar ,nu numai furia si inima unui rege!

 3. Ah! Nu pot sa nu sufar alaturi de ei!!!

 4. daaaa,suferinta,chin,tortura …dar si dovada unor sentimente profunde…
  iar melodia anexata de ana…superba…

  multumim ana pentru recenziile de sustinere a acestei bijuterii a filmului Koreean!

 5. Si eu va multumesc, tuturor celor care urmariti serialul, si rezumatele :)
  Pt mine Hwang Jin Yi e o capodopera.

  • Si pentru mine. Melodia care ai ales-o pt azi este perfecta, nu putea fi alta decat aceasta.
   Multumesc Ana, ca prin munca ta faci cunoscuta minunatia aceasta de serial, care prezinta viata asa cum este ea, cu bune si cu rele.

   • Multumesc Cecilia :) Am incercat la episoadele de final, sa nu reiau melodiile in ordinea lor, ci sa aleg melodii reprezentative pt fiecare episod. Sper ca am fost inspirata si la celelalte. Nu puteam sa las deoparte acest serial, atat de drag mie :)

 6. Ce trist episod. Sper ca dansul ei sa il imbuneze pe rege. Kim Jung Han nu merita sa moara asa.
  Cea mai trista poza e ultima cu cele doua trasuri asa de diferite una langa alta si cei doi asa de aproape si totusi despartiti de atatea lucruri…

 7. Intradevar, trista acea ultima scena :(

  Un remember, articolele mele despre cele doua dansuri de importanta in serial :)

  http://koreafilm.ro/blog/2011/01/dansuri-in-hwang-jin-yi-dongrae-hakchum-dansul-cocorului-2/

  http://koreafilm.ro/blog/2011/01/dansuri-in-hwang-jin-yi-geommu-dansul-sabiilor-1/

 8. o idee stralucita ana,sa recitim cele doua recenzii…cu adevarat am avut lucruri
  deosebite de urmarit pe acest blog,iar cele 2 recenzii afisate de tine ,fac parte din bogatia lui.
  cat priveste acest serial,poza de la sfarsitul episodului ,cu portretele-medalion ale celor doua personaje…pline de iubire ,suferinta si daruire…sunt fantastice,da ,ele reprezinta esenta acestui serial…
  imi pare rau ca se apropie de sfarsit…

  • Multumesc :) Si mie imi pare rau ca se apropie de final, dar sunt fericita ca acest serial a cucerit deja multe inimi, inclusiv a mea, de mult timp :)

 9. Multumesc pentru rezumat Ana! E mult prea trist acest episod, nu am curajul sa te intreb daca ministrul Kim va muri sau nu…oricum voi afla maine…

  • Da, vei afla maine dimineata….multumesc frumos :)

 10. Ma simt oarecum nostalgica ca se apropie de final :( Desi il vad pentru a 4-a oara…ma consolez cu ideea ca il pot revedea oricand mi se face dor de Hwang Jin Yi :) Cred ca Ha Ji Won nu putea face un rol mai bun ca acesta, cu rolul asta m-a cucerit definitiv, si de atunci o iubesc neconditionat :) Ha Ji Won fighting!!!! Hwang Jin Yi fighting!!! :D

Leave a Comment