Ana-Maria Ruse [KF]

Hwang Jin Yi – episodul 18

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Hwang Jin Yi, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

rec 18

Published on februarie 01, 2012 with 17 comentarii

Hwang Jin Yi OST – Yahwa

Baek-moo comite greşeala pe care nu trebuie să o facă o curtezană, aceea de a-şi arăta emoţiile. Lordul Baek ordonă ca maestra să fie arestată. Tot gyobangul e în fierbere, curtezanele sunt îngrijorate teribil pentru maestra lor, chiar şi Myung-wol îşi arată tristeţea. Guvernatorul încearcă să salveze viaţa curtezanei, rugându-l pe lord să o graţieze, chiar dacă a făcut o greşeală imensă, dar acesta cere să i se rupă picioarele, pentru a da un exemplu celorlalte curtezane.
Fetele se străduiesc să o salveze pe Baek-moo, cerându-i lui Jin Yi să meargă în faţa lordului şi să-l implore. Mu-myung este trimis în capitală pentru a o anunţa pe Mae-hyang, care să încerce să facă ceva pentru a-şi salva vechea rivală şi prietenă. Dan-shim merge în faţa lordului, pentru a-i cere să o cruţe pe maestra sa, şi îi mărturiseşte că este însărcinată cu copilul său. Acesta nu o crede, spunând că poate fi copilul oricui. La ieşire, o întâlneşte pe Jin Yi, care se prezintă şi ea în faţa nobilului. Îi spune că e gata să devină concubina sa, în schimbul libertăţii maestrei sale.

În închisoare, Baek-moo cere să i se aducă un pieptene, pentru a se aranja, iar Hyun-geum o ajută. Profesoara rememorează momente din trecut, când mama lui Jin Yi era doar o novice, o fată sensibilă şi plină de afecţiune, iar ea, o maestră dură, la fel cum a fost şi cu Jin Yi, şi cu toate fetele, cum s-a purtat rece la moartea tinerei Sum-sum. Îşi recunoaşte greşelile şi îşi cere iertare, dar nu doreşte să fie salvată, pentru că a greşit cu bună ştiinţă. În capitală, Mae-hyang află ştirea şocantă, şi nu stă pe gânduri, îi cere ajutorul ministrului Kim, şi pleacă de îndată spre Songdo.
Baek-moo cere un ultim favor, doreşte să-şi petreacă ultimele clipe din viaţă la gyobang. Jin Yi îi spune să nu plângă, pentru că va avea ocazia să mai danseze de multe ori de acum înainte. Maestra îi spune că nu doreşte mila ei, şi să renunţe cât mai poate la ideea de a deveni concubina lordului, doar pentru a o salva, şi să se concentreze doar pe artă, acesta fiind unica ei idee de viaţă. Discuţia le lasă ambelor lacrimi amare. Baek-moo scrie o scrisoare lordului Baek, în care îi spune că va plăti pentru fapta ei, dar nici să nu îndrăznească să se gândească că Myung-wol va fi concubina sa.

Jin Yi se frământă, şi merge din nou spre încăperile maestrei, dar aceasta nu mai e acolo. În schimb găseşte o carte goală, gata pentru a fi umplută, semnată „Dansul cocorului, de Hwang Jin Yi”. Tot gyobangul o caută pe profesoară, dar aceasta e de negăsit. Pe marginea unei stânci, deasupra apei reci, pentru ultima oară, Baek-moo dansează, e dansul la care a lucrat o viaţă întreagă, dansul cocorului. Apoi, se aruncă în gol, lăsând în urma ei o pereche de pantofi. Trupul femeii este găsit, şi adus la casa curtezanelor. Fetele o plâng cu toate, până şi dura Mae-hyang varsă lacrimi pentru rivala şi cea mai bună prietenă a sa, iar lui Jin Yi nu-i vine să creadă. Mai avea atât de multe de disputat cu maestra ei, aceasta nu poate pleca aşa. Lordul Baek e furios, şi cere ca Myung-wol să-şi respecte promisiunea, pentru că el nu a omorât-o pe Baek-moo. Kim Jung Han îi spune să renunţe la idee, o viaţă deja a fost pierdută, să revină în capitală, şi să nu o mai hărţuiască pe Myung-wol.

Aşa cum a dorit, cenuşa maestrei este împrăştiată deasupra apei, pentru a putea dansa şi dincolo de moarte. Toată trupa e în doliu, pe marginea apei, şi îşi plânge profesoara. Jin Yi soseşte aranjată, în straiele de curtezană, părând că vrea să o insulte pe Baek-moo, chiar şi după moarte. Jin Yi însă aduce un ultim omagiu profesoarei sale, un tribut prin dans, un dans care durează până la apusul soarelui.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

17 comentarii

There are currently 17 comentarii on Hwang Jin Yi – episodul 18. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Un episod plin de emotii!!!

 2. Ce am plans eu la sfarsitul acestui episod. E asa de dur pentru toate, dar mai ales pt Jin Yi care realizeaza ca maestra a fost mama ei, de fapt, si prietena ei, unica chiar. Minunata ultima imagine si cantecul ales e cel care se aude in ultimele 2-3 minute ale episodului.

  • Si eu am plans atat de mult, cred ca e cel mai trist episodul, iar dansul de la final, si muzica, pur si simplu iti fac pielea de gaina, te trec fiori pe sira spinarii… Yahwa este intradevar melodia care se aude cand danseaza Jin Yi, e atat de frumoasa, una din preferatele mele. Episodul e ft trist, si dureros, si desi pare ciudat, cred ca e episodul meu preferat, poate datorita acestui tribut pe care Jin Yi il aduce profesoarei ei.

   • ana,as vrea si eu melodia asta…cum pot face rost de ea?

   • de fapt de toate….

    • Anja, se poate downloada tot ost-ul, da un search pe google “download Hwang Jin Yi ost”, si il vei gasi.

     • ok! merci…ar fi prima data cand ”fur”de pe net!!!dar ce nu face omul cand ii place ceva atat de mult…

     • Ehh, nu prea avem ce face, nu? :))

 3. Ma bucur ca acest minunat serial este difuzat de o televiziune dand posibiltatea sa fie vizionat de cat mai multa lume.
  O poveste si o interpretare deosebita.
  Vizionare placuta in continuare.

  • Da, ar fi fost mare pacat sa nu fie difuzat, dar as fi preferat sa-l fi difuzat Tvr-ul…

   • Si eu as fi vrut sa-l fi difuzat Tvr-ul, dar nu s-a putut, sper din tot sufletul sa difuzeze ei macar Deep Rooted Tree, macar pe acela. Dar nu mai zic nimic, ca poate nu va fi asa…:(

    • N-am fi avut reclame, n-am fi avut poate asa mari probleme de traducere….asta e. Din pacate si The Princess’s Man tot de Euforia va fi difuzat :( Si eu sper sa dea Tvr-ul DRT…

 4. URAAA!!! am reusit ana …merci…!!!

  • N-ai pt ce :) N-am facut mare lucru…Ma bucur ca ai reusit, acum le poti asculta cand doresti. Eu am ost-ul de mult timp, de cand am vazut serialul prima oara, si inca nu m-am saturat sa ascult melodiile, sunt foarte frumoase.

 5. ooff… chiar am plans la episodul asta… si am zis ca nu ma mai uit… asta e… trist, dar frumos… sper sa gaseasca intr-un final putina fericire…

  • Va gasi fericirea in final, nu pe toate planurile, dar o va gasi.

 6. Asa e :)

Leave a Comment