koreafilm

Arborele genealogic al familiei regale din Baekje

Written by koreafilm. Posted in Istorie, Istorie si cultura, Recenzii Koreafilm

Tagged: , ,

71-610x225

Published on februarie 16, 2012 with 36 comentarii

de Florina H.

Un subiect interesant de dezbatere în timpul difuzării serialului „Regele Geunchogo” a fost cel legat de numele personajelor din cele două ramuri ale familiei regale a Baekje, care îşi disputau succesiunea la tron. Prin urmare, m-am gândit să realizez un „arbore genealogic” care să facă puţină lumină şi să arate pe ce se bazau pretenţiile fiecărei ramuri.
Arborele genealogic este cel real, aşa cum reiese din scrierile vremii care au ajuns până la noi, de la început până la Regii Biryu, respectiv Gye (un punct controversat în prezent este dacă Regele Biryu a fost într-adevăr fratele Regelui Saban, anumiţi istorici considerând că ar fi putut fi vărul sau nepotul acestuia). Apoi, pe lângă personajele istorice ca Yeogu (Regele Geunchogo) sau fiul său Yeogusu (Regele Geungusu), l-am completat cu personajele fictive care apar în serial. Yeochan, Yeosan, Yeohwi, Yeomong, Yeohwa, Yeomin, Yeomun, Yeogeun sau Yeogwang nu sunt personaje a căror existenţă să fie atestată istoric, dar au contribuit din plin la un scenariu mult mai interesant – şi cu siguranţă ar fi putut exista.
Unul dintre motivele pentru care au apărut în serial a fost cel de a ilustra mai bine lupta pentru tron dintre cele două ramuri ale familiei regale, care era o problemă reală în Baekje în urma accederii la tron a Regelui Goi, cel de-al doilea fiu al Regelui Gaeru. Odată creat un precedent, pretenţiile fiilor mai mici puteau fi considerate întemeiate, iar conflictele deveneau aproape garantate prin existenţa mai multor fii.
Numele de familie al dinastiei regale din Baekje era Buyeo sau Bu Yeo, dar, pentru uşurarea exprimării, în serial a fost folosit doar Yeo, după o scurtă explicaţie în primele episoade. De asemenea, cu toate că Yeohwa a fost un personaj foarte interesant şi putem spune că i se datorează o mare parte din succesul serialului, se pare că mama lui Yeogusu a făcut parte din clanul Jin, iar acesta nu a crescut departe de palat, ci a avut o viaţă obişnuită pentru un prinţ.
Aceste câteva libertăţi sunt însă obişnuite şi chiar necesare pentru o dramă, mai ales că, având în vedere perioada când are loc acţiunea, este foarte greu de găsit surse care să prezinte integral sau fidel evenimentele. Putem spune, prin urmare, că serialul îşi păstrează valoarea aproape documentară, reuşind să pună în faţa ochilor noştri istoria veche a Coreei cu minuţiozitate şi verosimilitate şi valorificând în mod exemplar izvoarele istorice care au supravieţuit acelor vremuri tulburi, în care una din marile probleme ale istoriografiei era alterarea sau distrugerea cronicilor de învingători.
Sper ca acest arbore genealogic să le fie de folos celor care au urmărit cu interes serialul şi nu numai lor. Puteţi găsi portrete mai detaliate ale regilor care apar în această dramă în următoarele articole: http://koreafilm.ro/blog/2010/11/regele-biryu-39501/, http://koreafilm.ro/blog/2010/11/regele-gye-39507/, http://koreafilm.ro/blog/2010/11/regele-geunchogo-1-39642/, http://koreafilm.ro/blog/2010/11/regele-geungusu-39654/.

Surse: wikipedia

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

36 comentarii

There are currently 36 comentarii on Arborele genealogic al familiei regale din Baekje. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. un articol f interesant si lamuritor…
  asa putem urmari mai bine si intelege toata “imbarligatura” de relatii din serialul Regele Geunchogo… tot sunt multi care au nelamuriri
  multumim

  • Multumesc, Carina! :)

 2. Foarte utile genealogia. Sincer, banuiam si eu ca povestea cu Yeogusu care a crescut departe de palat si revine la tanc pentru ca in cativa ani sa ajuga print mostenitor e cam… dramatica si ca si daca ar fi fost adevarat, dupa adoptie el ar fi fost doar fiul regelui si al reginei.
  Kamsahamnida, Florina!

  • Asa e, dar a contribuit mult la momente-cheie din serial, cum ar fi despartirea dintre Yeogu si Yeohwa, plus ca a creat o paralela interesanta cu destinul lui Yeogu, in sensul ca amandoi au stat mult timp departe de palat in perioada lor de formare si totusi au devenit regi foarte buni.

 3. Foarte interesant şi lămuritor articol. In multe seriale coreene istorice apar şi elemente fictive pe lângă personajele istorice, asta face ca serialul să fie mai interesant. Kamsahamnida Florina!

  • Cu multa placere :) Asa e, ar fi imposibil sa nu adauge si elemente fictive, pentru ca e vorba de seriale, nu de un documentar, deci nu au cum sa gaseasca in cronici suficiente detalii. Important e ca partea fictiva este foarte bine construita :)

   • e cu atat mai dificil sa fie mai exacti, cu cat perioada istorica pe care o evoca este mai indepartata

    • Iar detaliile care sunt de multe ori foarte interesante pentru noi si contribuie foarte mult la succesul serialelor, cum ar fi povestile de dragoste, rareori apar in cronici, cu exceptia cazurilor in care au ajuns material de legenda :)

 4. Ft binevenita lamurirea arborelui genealogic :) Multumim, Florina :)

  • Cu multa placere, Ana :)

 5. Foarte interesant !

  • Multumesc :)

 6. Waaa … kamsahamnidaaaa!!! Jeongmal kamsahamnidaaa!!! Am studiat fotografia cu mama :)) mi-am dat seama ca sunt doi regi Biryu, si eu ii incurcam mereu…credeam intotdeauna ca tatal lui Geunchogo a fost fiul lui Jumong & Seosono =))))))))))))) ACUM SUNT LAMURITA pe deplin! :X :X :X

  • Copilul lui Jumong si Soseono nu a fost nici macar rege aici in Baekje. Fratele lui mai mic, Onjo a intemeiat regatul :).

   • Mai sunt coincidente de nume de-a lungul istoriei si uneori te zapacesc

    • da, exact :)) dar eu ce sa intaleg daca nu l am urmarit de la inceput, si m am trezit la mijloc….acum, cauta mamica sa intelegi ceva :))

     • Bine ca avem unde ne documenta sa nu ramanem in ceata :))

  • Ma bucur mult ca ti-a fost de folos :)

 7. multumesc mult. chiar eram foarte confuza cu regii din Baekje :)

  • Cu multa placere :)

 8. Aigoooooo! Bun tare acest articol,te limpezeste la creieri,ametisem printre atatia Y-greci in film! De aia am spus eu ca e mai greoi acest film,scenele de lupta te ajutau sa te mai dumiresti putin ,cine cu cine ,care pe care ,la inceput a fost ceata locala si chiar am vrut sa-l abandonez,dar acuma i-mi vine sa ma pup ca nu am renuntat! Bravo mie,sant modesta nu-i asa?

  • Ai facut foarte bine, Livia! Ai fost un exemplu de perseverenta pentru ca l-ai terminat de vazut mai repede si ne-ai convins ca merita :)

 9. foarte interesant multimim:D

  • Cu multa placere :) Ma bucur ca v-a placut!

 10. multumesc Florina ai adus o informatie destul de interesanta, cam toti am fost confuzi, dar ne-ai lamurit

  • Cu multa placere, Elena, ma bucur ca v-a fost de folos :)

 11. cum pot posta un articol pe coreea film?

 12. Netata multumim pentru informatie, interesant acum e mai clara idea din ce stramosi se trag. Multumim . A fuot un film care mi-a placut mult.

  • Cu multa placere :) Ma bucur ca ti-a placut serialul :)

 13. Minunata ideea de a prezenta arborele genealogic al Baekje ! Multumim Florina pentru aceste precizari!
  Am vz.si serialul ! De multe ori in timpul unui serial ma intreb …oare o fi adevarat ?!.

  • Multumesc, Ada :) In majoritatea cazurilor sunt adevarate chiar mai multe lucruri decat ne-am gandi, dar si partea fictiva e destul de consistenta. In orice caz este de admirat ca intotdeauna se pastreaza armonia intre cele doua laturi, de asta pana la documentare ne e si greu sa ghicim ce e adevarat si ce nu :)

 14. salut, vin si eu cu o precizare din serialul Jumong ,care arata ca numai Yuri a fost fiu de singe a lui Jumong din prima casatorie ,el raminind prizonier cu mama sa la curtea tatalui sau pina au fugit si la maturitate s-au regasit ccu Jumaong, deja rege in Gogureo , noul regat . Acesta era casatorit cu Soseno care avea deja 2 baieti dintr-o casatorie cu razboinicul nobil , seful armatei tataluiei,mort intre timp. La regasirea primeoi sotii Jumong o ridica si pe ea la rang de regina si Yuri, primul dintre printi devine print mostenitor luind inainte celorlalti. Viata lui Yuri si idealul sau am vazut-o in serialul difuzat de TVR ca rege al Gogureao si lupta sa si a fiului sau (jucat tot de minunatul actor din Jumong si Imparatul marii) contra fiilor lui Soseno (Onjo si Biryu) si a puternicului regat Baekje creat de acesta SOSENO ,la sud dupa ce a parasit cu nobilii sai, cu dusmanie nedisimulata pe Jumong si Gogureo. Mentionez ARMURA LUI SOSENO care este arata mereu in altarul curtii regale Baekje. Razboiul dintre cele doua regate Baekje si Gogureo , aliantele si razboaiele lor intre ele si relatiile cu regatele chineze separate ( de nord si de sud)sint parca vesnice .continuate si in ziua de azi intre NK si SK .
  Eu urmaresc acum in weekend pe KBS World Marele rege GWANGAETO si conflictele sint tot intre bogatul regat Baekje mare forta navala si Gogureo cu regele Gwangaeto prins intre regatul HUYAN al Kitanilor si triburile Mohe si Buyeo.
  Nici Imparateasa de fier nu este departe de conflictele regatelor coreene din primul mileniu si spritul lor ca natie nu s-a erodat in 3000 de ani indiferent daca sint femei sau barbati . O posibila explicatie a situatiei Nk-SK-China de azi:prosperitate, munca , mindrie si incapatinare arogant pozitiva -tigrul coreean tine piept dragonului chinez cu comert si pacte-alinate milenare si respect reciproc confucianist. Japonezii nu au fost iertati de nici una dintre natii , doar respectati valoric si simpatia noului val de tineret muzica si studenti.Eu urmaresc serialele cu ochii moderni si cele trei seriale moderne de pe Eforia TV ma uluiesc prin mentalitati si relatii nobili-saracanoi, tineri batrini ,politicieni -popor , masini autobuz ma trimit mereu la situatii similare din serialele istorice nobili, dregatori, generali, sclavi, curtezane, fete saraca si ofiteri devotati , formidabile reguli in familii si clanuri.
  O bucurie atitea filme , timp sa ai si spirit de analiza a scenariiilor si documentarii istorice sau sociologice .
  Va cer iertare daca interventia mea a fost lunga . Mi-ati lipsit vreo 2 luni!!!

 15. Multumim pentru comentariu, foarte buna ideea de a face o paralela intre serialele istorice si cele moderne din punct de vedere al relatiilor si mentalitatilor :)

 16. acum suntem cu totii lamuriti, multumim mult de tot florentina

 17. Biryu credeam ca este fiul lui Jumong, dar nu imi explicam cum de Onjo murise demult si el inca traia :)))))) multumesc mult; abia acum am vazut acest arbore. Si numele de Bu Yeo…nu faceam legatura cu vechiul regat Buyeo :))) si totusi Yuri a domnit in Goguryeo, si i-a avut pe Dojul, Haemung, Muhyul si Yuhjin… sa intelegem ca din Muhyul care i-a urmat la tron au fost Hodong si Haeaewu care nu au domnit, in locul lor a venit fratele lui Muhyul, Haesaekju. De unde este Haesaekju? Era fiul lui Yuri si el? Aici sunt nelamurit.

  • Daemushin (Muhyul)…

Leave a Comment