koreafilm

Regele Geunchogo, episoadele 44-48

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Geunchogo

Tagged: , ,

7

Published on ianuarie 23, 2012 with 24 comentarii

de Florina E.

După momente de suspans în care copilul aşteptat pare să fie mort, Hongran naşte un prinţ. Yeogu îi scrie lui Yeohwa că nu se poate întoarce imediat, rugând-o să aibă grijă de lordul Heukganggong, de Hongran şi de copilul lor. Aceasta consideră că mesajul său înseamnă că a abandonat-o pe ea şi pe copil, aşa că pleacă înapoi la Wiryegung.
Yeogu evită capcana întinsă de cei din Yan, luându-i prin surprindere, şi îi cruţă viaţa prinţului din Yan, care jură că se vor lupta din nou. Prin alianţa cu Goguryeo, Baekje a înfrânt Yan şi a preluat controlul asupra Liaoxi. Sayu a reuşit şi el să recapete Gungnaeseong în urma acestei bătălii. Totuşi, alianţa lor era temporară, aşa că speră să profite de luptele interne din Baekje şi consideră că a venit momentul să atace.

Ajikai îi dezvăluie lui Yeogu vestea morţii lordului Heukganggong, pe care i-o ascunsese până atunci. Auzind că Yeogu se întoarce la Hanseong şi rămânând fără provizii în urma asediului lui Jin Godo, cei din Wiryegung se gândesc să abandoneze palatul şi să se refugieze în Goguryeo. Clanul Jin doreşte ca Yeohwa şi copilul ei să fie ucişi în timpul acestor evenimente, înainte de întoarcerea lui Yeogu. În acelaşi timp, şi cei din Wiryegung doresc moartea copilului lui Yeohwa. În confuzia creată, camera copilului este incendiată, dar acolo moare alt copil, deoarece micul prinţ fusese luat de generalul Mahul, care primise porunca să-l omoare.

La întoarcerea lui Yeogu, Yeohwa îl tratează cu răceală, reproşându-i că n-a sprijinit-o când toţi o acuzau că a născut copilul lui Sayu. Cuprinsă de durere, îl acuză că a dezamăgit-o, punând mereu Baekje înaintea ei şi sacrificându-i pe ea şi pe fiul lor. Dandan îl înduplecă pe generalul Mahul să nu ucidă copilul şi hotărăsc să nu se mai întoarcă la curte. Yeogu şi Yeochan se acuză reciproc de toate relele întâmplate familiei lor. Yeochan şi Hae Nyeong sunt executaţi, iar Yeohwa şi Yeogu vor intra în conflict pentru vieţile prinţilor Yeomun şi Yeomin.


Rahae află că este însărcinată, astfel ca pretenţiile celor din Wiryegung vor fi duse mai departe de copilul ei. Yeogu acuză clanul Jin că nu slujeşte Baekje, în timp ce aceştia doresc ca puterea să fie împărţită între rege şi nobili. Yeohwa îi cere lui Yeogu s-o detroneze şi să-i exileze fraţii, spunându-i că ruptura dintre ei nu mai poate fi evitată. La consiliu, Yeogu hotărăşte să dizolve armata din Wiryegung, să le confişte pământurile şi să îi decapiteze pe cei doi prinţi, capetele lor urmând să fie expuse timp de trei zile. Deşi sfetnicii îi cer detronarea reginei, refuză. Înainte de a fi executaţi, prinţii îi transmit lui Yeogu că linia regelui Goi nu se va sfârşi odată cu ei.

Singurul prinţ care a scăpat este Yeosan, care se duce în Mahan cerând azil şi exprimându-şi dorinţa de răzbunare faţă de Yeogu. Dandan, Mahul şi copilul lui Yeohwa ajung în Cheolsan, unde Mahul va lucra într-o oţelărie şi vor trăi toţi trei ca o familie. Pentru bunicul lui Yeogu se ţin funeralii regale şi doliu de 100 de zile. Yeohwa nu a permis ca rămăşiţele presupusului ei copil să fie îngropate tot acolo. În tot acest timp, Yeogu nu şi-a văzut celălalt copil, fiul lui Hongran. Yeohwa îi cere lui Yeogu să se despartă şi declară că se consideră noua conducătoare a Wiryegungului, deşi el îi spune că toţi au sângele regelui Onjo şi luptele pentru succesiune nu ar trebui să conteze.

A doua zi, toţi cei care au avut merite deosebite luptând alături de Yeogu sunt recompensaţi. Yeogu le cere să-i fie alături până va unifica peninsula. Însă clanul Jin se simte dat la o parte şi nemulţumirea începe să mocnească. În plus, ei cred că regele încearcă să distrugă nobilii din Baekje. Copilul lui Yeohwa este crescut în anonimat, iar Yeogu îl vede în sfârşit pe fiul său cu Hongran. Cu această ocazie îşi anunţă intenţia de a o detrona pe Yeohwa şi de a o numi pe Hongran prima regină.
Yeohwa jură la mormântul tatălui ei că va continua visul celor din Wiryegung şi-l va ajuta pe fiul lui Rahae să devină rege. Yeogu declară că va începe unificarea peninsulei, urmând să atace Mahan şi Goguryeo. Cucerirea confederaţiei Mahan, formată din 54 de state, va dura 20 de ani.
Au trecut 15 ani, iar prinţul Yeogeun, fiul lui Yeogu cu Hongran, este interesat mai mult de asigurarea unor recolte bune, care să aducă prosperitate şi stabilitate ţării, decât de arta militară, deşi fusese bine pregătit şi în acest domeniu, ca orice prinţ. În paralel, au loc ceremonii la Hanseong şi la Wiryegung, fiul lui Rahae, prinţul Yeogwang, jurând că se va răzbuna şi-i va lua tronul lui Yeogu.

Cei din Mahan se infiltrează în tabăra atacatorilor, reuşind să-l rănească pe viitorul soţ al prinţesei Yeojin, sora lui Yeogeun. Din cauza atitudinii lui Yeogu, care doreşte să centralizeze puterea, clanul Jin se orientează spre Wiryegung, Jin Seung mergând la ospăţul dat în cinstea prinţului Yeogwang.
Yeogu doreşte să-i ia pe cei doi prinţi cu el în încercarea de a cuceri ultima parte din Mahan, care asigură accesul la ocean. În acest timp, fiul lui Yeohwa, Soekkop, a învăţat să folosească sabia şi doreşte să devină general. Yeohwa se întâlneşte cu Yeogu după atâţia ani, într-o atmosferă glacială. Pe câmpul de luptă, prinţii Yeogeun şi Yeogwang au atitudini opuse în privinţa ordinului de a nu face diferenţe între civili şi soldaţi.
Yeogu devine regele popoarelor Ye şi Han. Rămăsese de cucerit doar Goguryeo. Înainte de a muri, prim-ministrul Jobul îl sfătuieşte pe Sayu să încheie un armistiţiu cu cei din Yan, pentru a putea lupta cu Yeogu.
În timpul procesiunii organizate de Yeogu ca să-şi vadă noii supuşi, prinţul Yeosan, deghizat în om de rând, încearcă să-l ucidă, dar este împiedicat chiar de Soekkop şi omorât. Spre disperarea părinţilor săi adoptivi, Soekkop îşi exprimă dorinţa de a deveni general, aşa că este luat la curte, unde prinţul Yeogeun îl prezintă drept noul său ajutor. Este prima dată când Yeohwa îşi vede fiul pe care îl crede mort.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

24 comentarii

There are currently 24 comentarii on Regele Geunchogo, episoadele 44-48. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumesc pentru rezumat Florina! Ce vremuri tumultuoase! Iar numele tinerilor printi tot incepe cu Yeo! Macar fiul lui Yeohwa are alt nume, se poate retine mai usor :)

  • Cu multa placere, Liliko! Eu parca abia de acum incep sa am probleme cu numele, de la noua generatie :))

 2. Multumim, Florina :)

  • Cu multa placere, Ana :)

 3. Multumim pentru rezumat, Florina.Ce vremuri tulburi,chiar credeam k Yeogu o să rămână impreună cu Yehwa şi cu copilul lor, dar se pare k mam cam inşelat

  • Cu multa placere! Si pe mine m-a luat prin surprindere intorsatura asta. Chiar credeam ca dupa atatea peripetii nu-i mai poate desparti nimic, dar se pare ca necazurile sunt departe de a fi luat sfarsit.

 4. Buna tuturor, multumi Florina pentru amlpu rezumat,ce intorsatura neasteptata in timp pacat ca se va repeta povestea tatalui sau.

  • Cu multa placere :) Deja avem premise dintre cele mai sumbre pentru viitor, am impresia ca s-au adunat cam multi care ar cam vrea sa se razbune pe Yeogu.

 5. Nu-mi place episodul de astazi. La un moment dat nu stiam cine cu cine se lupta. Iar Yeogu e din piatra, a intrat in camera lui Yeohwa ca o statuie, nu a asezat langa ea, nu a luat-o de mana, nu a mangaiat-o, cum a vrut sa o aline durerea asa cum a facut? Mi se pare ca nu are sentimente fata de nimic si de nimeni. Dar mi-a placut foarte mult Dandan!

  • Probabil Yeogu subordoneaza totul ideii de unire si nu-si permite sa fie in primul rand sot sau tata. Insa in astfel de situatii e greu de inteles atitudinea lui, poate s-a datorat si faptului ca Yeohwa i-a spus in fata niste adevaruri nu prea placute si l-a facut sa se simta vinovat. Si mie mi-a placut interventia lui Dandan :)

 6. Cred ca dupa acest serial o sa-mi cada bine unul cu tema din era Joseon :)

 7. Voi credeti ca pruncul este al lui Yogu? Eu si acuma dupa ce am vazut tot filmul tot mai am indoieli! Dar cine poate sti? ADN inca nu se descoperise pe vremea aia!

  • Intr-una din scene, Dandan ii explica bunicului lui Yeogu ca Sayu nu avea cum sa fie tatal. Dar acum depinde daca asta nu o fi fost o idee a realizatorilor serialului :)

 8. Eu mă uit la Tv la serial, şi până acum nu sa spus nimic concret, dak fiul lui Yeohwa este a lui Sayu, sau a lui Yeoyu. Eu prefer să cred k e fiul lui Yeogu, dar încă nu se ştie

 9. eu as vrea sa fie a lui sayu…nu imi place yeohwa chiar deloc….

 10. Eu una o consider pe Yeohwa o victima a lui Yeogu…A fost prea mandru si prea egoist gandindu-se numai la propria lui bunastare…Yeohwa dorea sa-si salveze fratii,dar el nu a vrut sa renunte la ea …si totusi a pierdut-o pentru totdeauna…Atitudinea sa,din punctul meu de vedere ,a lasat de dorit!

 11. Sumt de acord ca au fost tradatori fratii reginei…dar atata timp cat Yeohwa isi pierduse copilul…sa mai suporte si tragedia aceea ..era prea mult…

 12. *Sunt

 13. Ai dreptate Lovely, Yeogu a fost egoist, nu sa prea gândit la suferinţa lui Yeohwa. Mie milă de ea , după ce şia pierdut copilul, acum sia perdut şi fraţii. Parcă e prea mult pentru ea. Prea multă suferinţă

 14. Ionela,ce parere ai despre Sayu? Crezi ca a iubit-o cu adevarat pe Yeohwa?

 15. Apropo…e dragut fiul lui Yeohwa!!!:D:D:D:D:D

 16. Si mie mi se pare mult prea rece Yeogu cu Yeohwa. Trebuia macar sa ii arate iubire si intelegere daca tot a sacrificat atatea pentru el; tatal, fratii, copilul. A pierdut multe din cauza lui si merita mai multa compasiune. Nu s-a vazut deloc ca o iubea….

 17. Am zis sa trec si pe aici putin, urmaresc in continuare serialul, de fapt e singurul pe care il pot urmari la tv din cele difuzate si marturisesc ca inca nu m-a convins Yeogu, dar vom vedea ce va face in continuare. Si mie imi place de fiul lui Yeohwa, chiar simpatic in comparatie cu ceilalti printi, sunt curioasa ce ii rezerva viitorul.

Leave a Comment