koreafilm

Regele Geunchogo – episoadele 30-33

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Geunchogo

Tagged: , ,

13

Published on ianuarie 03, 2012 with 54 comentarii

de Florina E.

Yeogu îi cere Regelui Sayu să admită că cele trei fortăreţe aparţin Baekje şi să se retragă, altfel se va uni cu cei 5.000 de soldaţi ai Baekje şi va produce pierderi uriaşe armatei Goguryeo. Întrebată, Yeohwa îi spune soţului său că tatăl ei s-ar alia cu duşmanul pentru binele ţării. Hongran o avertizează pe Yeohwa să nu vină în Baekje, dar aceasta nu o ascultă. Regele Sayu îi cere lui Yeogu să renunţe la sigiliu şi să se predea, aproape ajungându-se la o confruntare directă între ei.

Soldaţii din Moroseong, conduşi de prinţii Yeochan şi Yeomun, atacă Sutanseong. Sayu îşi dă seama că Yeogu a minţit când a spus că s-a aliat cu Regele Gye. Acesta din urmă îl înfiază pe Hae Geon, cerându-i să-l urce pe Yeomin pe tron când va sosi momentul potrivit, deoarece Yeogu este prea periculos. Regele Gye consideră că unirea peninsulei este o utopie, care ar duce la distrugerea poporului Baekje. Îi cere lui Hae Geon să o ia pe Yeohwa de la soţul ei şi să i-o dea de soţie lui Yeogu, convins că astfel l-ar împiedica să-şi ducă la bun sfârşit planurile. Apoi, după dorinţa Regelui Gye, Hae Geon îl ucide pe acesta. Este anul 346, domnia lui a durat doar trei ani, iar succesiunea la tron este din nou supusă confuziei.


Decretul Regelui Biryu, prin care cerea ca Yeogu să devină prinţ moştenitor, iar Yeochan să fie executat, ajunge la Yeohwi, care îşi dă seama că nu Yeogu, ci mama lor i-a ucis tatăl. Yeohwi porunceşte ca prinţii Yeomin şi Yeomun să fie duşi la Sutanseong, Jin Jeong şi Jin Godo sunt eliberaţi, iar Yeochan, care trebuia să fie arestat, fuge, împreună cu mama sa.

Yeohwa află că tatăl ei a murit. Hae Geon se duce la Yeogu cu sigiliul Regelui Ye. Yeochan este îndemnat de mama lui să meargă la Hanseong şi să devină al treisprezecelea Eoraha.
Viaţa lui Hae Geon este obiectul disputelor din tabăra lui Yeogu. În acest timp, Regele Sayu se pregăteşte să atace Moroseong şi pe Yeogu la sosirea generalului Ko Noja. Yeohwa este prinsă când încerca să plece spre Moroseong, dar soţul său este de acord s-o lase să plece şi să se întoarcă apoi.

Tatăl lui Hae Geon vine să-l ia, cerându-l lui Yeogu să-l ucidă în caz contrar, însă acesta refuză. În schimb, îi eliberează pe prinţii Yeomin şi Yeomun. Yeohwi îi dă decretul tatălui lor lui Yeogu şi vrea să plece să lupte cu generalul Ko Noja.

Hae Geon doreşte să i se dea zece soldaţi pentru a deschide poarta fortăreţei Gomori. Hongran îşi roagă fratele să n-o aducă pe Yeohwa lângă Yeogu, iar el acceptă. Jin Jeung şi Jin Godo îi spun acelaşi lucru lui Jin Seung: regina va trebui să fie din clanul Jin, dar nu Yeohwa. Hongran se roagă la Soseono ca Yeohwa să moară dacă nu poate rămâne în fortăreaţă.
Hae Geon reuşeşte să deschidă porţile fortăreţei Gomori sub pretextul că a venit să-i dea reginei vestea morţii tatălui ei. Aflat într-o covârşitoare inferioritate numerică, Regele Sayu vrea să fugă din fortăreaţă, iar soţia sa îl ajută. Yeogu îşi exprimă dorinţa de a-i ucide de Sayu şi pe prim-ministrul Jobul pentru a produce confuzie în Goguryeo.


Hae Geon îşi dă seama că Sayu este cu Yeohwa şi că aceasta se află în pericol. Yeogu, intuind acelaşi lucru, pleacă singur după ei. Yeohwa îi spune soţului ei că şi-a îndeplinit datoria faţă de el salvându-i viaţa, dar că nu vrea să mai rămână împreună. Sayu încearcă să o ucidă, dar Yeogu ajunge exact la timp pentru a o salva. Sayu jură că se va întoarce după ea. Yeohwa şi Yeogu au o discuţie în contradictoriu pentru că ea şi-a salvat soţul.


Yeogu se întoarce victorios la Hanseong, fiind întâmpinat de curteni cu titlul de “Eoraha”. Când regina Haesosul încearcă să-l încoroneze pe Yeochan, soseşte Yeogu cu decretul Regelui Biryu şi cere să fie închişi.

Abia urcat pe tron, deşi ceremonia încoronării încă nu a avut loc, Yeogu confirmă temerile susţinătorilor săi: declară că Yeohwa va fi numită prima regină la încoronarea lui. Această hotărâre stârneşte discuţii furtunoase, la care participă şi Hongran, care o acuză pe Yeohwa că şi-a lăsat soţul să trăiască, deşi era contrar intereselor Baekje, iar căsătoria lor fusese doar una de faţadă. Însă Yeogu nu se lasă înduplecat de proteste şi argumente şi hotărăşte anularea căsătoriei dintre Yeohwa şi Regele Sayu.

În mijlocul scandalului produs de intenţia lui Yeogu de a o face pe Yeohwa prima regină, Hongran află că este însărcinată, ceea ce sporeşte hotărârea fratelui ei şi a susţinătorilor lor de a nu permite acest lucru. Hae Geon încearcă să îndeplinească ultima dorinţă a Regelui Gye, rugând-o pe Yeohwa să accepte căsătoria cu Yeogu, iar aceasta se consideră vinovată de moartea tatălui ei.


Deşi este asigurată de susţinerea tuturor, Hongran nu reuşeşte să-l convingă pe soţul ei să renunţe la Yeohwa, iar acesta nu pare să fie încântat auzind că va deveni tată. Atitudinea lui o face pe Hongran să îşi dorească şi mai mult să devină prima regină, pentru ca viitorul ei copil să devină Rege al Baekje. După înmormântarea lui Buyeo Jun, începe ancheta pentru pedepsirea ucigaşilor Regelui Biryu. Yeogu doreşte ca regina Haesosul şi prinţii Yeochan şi Yeosan să fie ucişi, însă Haesosul îşi joacă ultima carte: încearcă să-l convingă pe Yeohwi să moară în locul lui Yeochan.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

54 comentarii

There are currently 54 comentarii on Regele Geunchogo – episoadele 30-33. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Waw, desi nu il mai urmaresc, citesc rezumatele cu interes, actiunea a avansat ft mult si iata ca Yeogu ajunge rege. Dar vazandu-l cat l-am vazut, actorul nu m-a convins deloc, tot am impresia ca rolul nu i se potriveste….
  Florina, multumim pt rezumat :)

  • Cu multa placere, Ana :). Nici pe mine nu prea m-a impresionat Yeogu, pare cam prea relaxat, aproape ca i s-ar potrivi epitetul de “casual”, cel putin mie asta imi vine in minte cand il vad. Insa in scenele imediat urmatoare urcarii pe tron, in timpul discutiilor despre Yeohwa, a reusit sa transmita bine ideea de autoritate regala, cred. Poate de acum incolo o sa ne tot arate latura solemna, potrivita cu ideea de rege – o fi vrut sa prezinte evolutia personajului si a pastrat rezervele pentru perioada de dupa incoronare :)

   • Da, cred ca i se potriveste “casual”, prea relaxat mi s-a parut si mie, o atitudine parca nelalocul ei pt un personaj istoric.

    • E posibil si sa ne fi obisnuit noi cu un stil ceva mai impresionant cand vine vorba de personaje extraordinare, iar el pare sa aiba prea mult aerul unui om obisnuit. Poate si de asta avem asteptari, mai ales de la un rege. El nu prea m-a convins nici in rolul de fiu rebel, din pacate. Parca ma cuprinde linistea cand il vad – ceea ce nu e rau, la atatea evenimente, care mai de care mai tragic si mai important. :)

     • Sunt de acord,pare un om relaxat,dar ochii lui transmit pericol! Rolul lui Yeogu e unul imprevizibil,iar eu cred că actorul e potrivit. Ştiţi proverbul…”Mâţa blândă zgârie rău!”

 2. Asa e rolul nu i se prea potriveşte, dar asta e

 3. Ba i se potriveste manusa,prin calm intelegere si mai ales prin convingere ,dar si prin lupta cand a fost cazul ,a reusit sa faca o tara unita si prospera . Eu asa cred ,dupa ce am vazut tot filmul!

  • Felicitari pentru vizionare, Livia! Frumoasa concluzie, e foarte posibil sa privim si noi lucrurile la fel dupa ce il vedem pe tot. In fond, uneori abia in ultimele episoade se desfasoara intregul potential al unui actor/rol, asa ca nu-i trecuta vremea, Yeogu ne poate convinge si de acum incolo. :)

  • Haha,acum am citit părerea ta,Livia,şi se pare că suntem gând la gând:)

   • Poate calmul lui o fi si secretul succeselor militare, excelenta comparatia cu pisica :). O explicatie pentru stilul mai relaxat ar putea fi si trecutul lui ca negustor de sare, nu si-a petrecut anii formarii la curtea regala, asa ca poate si de asta e mai putin solemn.

 4. deci se pare ca „marea dragoste” a lui hongran nu e chiar dezinteresata. Desi voi sunteti poate de alta parere , yeohwa l-a iubit pe yeogu fiind in stare sa isi paraseasca pana si tatal pentru el. Cand el i-a propus sa renunte la ceva ea a fost mereu in stare sa o faca. Hongran …. nu cred ca va fi un personaj care va accepta sa cedeze. Sper sincer ca yeohwa va fi regina. Merita si ea putina fericire.

  • Hongran are si ea sange regal, asa ca trebuia sa i se trezeasca si ambitia odata ce s-a vazut acceptata ca sotie a lui Yeogu, era nevoie de o noua provocare, cred. In plus, s-a simtit mereu inferioara fata de Yeohwa, iar Yeogu nu prea o ajuta sa simta altceva, desi ii da explicatii politice pentru dorinta de a o face prima regina pe Yeohwa. Atat in cazul ei, cat si al lui Yeohwa, planul personal se impleteste cu cel mai larg, ambele reprezinta si interesele unei tari. Hongran pare sa reprezinte pasiunea gata de orice, in timp ce Yeohwa reuseste sa filtreze sentimentele prin prisma patriotismului si a regulilor de la curte, desi la inceput dorea si ea doar dragostea lui Yeogu.

 5. saracuta Yeowha :( Imi place mult de ea… :D Si de Sayu, care este la polul opus :))

  • E foarte interesant cum au prezentat subtil afectiunea pe care o are Yeohwa pentru Sayu – desi in mare parte este vorba de simt al datoriei si recunostinta pentru ca si el s-a aratat uman cu ea cand gresise. Nu cred ca Sayu va renunta atat de usor la ea.

 6. Şi mie imi place mai mult de Yeohwa decât de Hongran, şi sper sa fie prima regină. Şi de Sayu imi place, chiar dacă e la polul opus

  • Parca Hongran imi aduce putin aminte de Yeohwa la inceput, cand era foarte taioasa si respingea pretendentii. E mai baietoasa si mai are de evoluat, dar cred ca de acum incolo se va aventura si ea in intrigi.

 7. Nici eu nu sunt prea convinsa de Yeogu. Cand are de luat o decizie… nu stiu… parca o ia la intamplare. Nu vad sa aiba un plan bine facut. Parca asteapta sa aiba noroc…

  Yeohwa imi place foarte mult. Imi placea de la inceput. Sper sa ajunga ea regina.

  Hongran e prea artificiala in “dragostea” ei. Adica vezi un barbat si gata ii iei inelul de la gat si ii zici verde in fata ca el trebuie sa se casatoreasca cu tine??? Din punctul asta de vedere se potriveste cu Yeogu care si el ia decizii la fel de neasteptat.

  • Despre Yeogu si eu am o parere asemanatoare cu a ta.

  • Am impresia ca au vrut sa arate ca a fost un geniu al strategiei, si cum sunt atatea evenimente nu au incercat sa-i motiveze intotdeauna hotararile. Hongran poate fi descrisa foarte bine prin termenul “impulsiva”, e trasatura ei cea mai pronuntata, iar dragostea pentru Yeogu sentimentul care le face sa paleasca pe toate celelalte. De asta ar putea incepe sa ia hotarari gresite de acum incolo, dar sper sa nu se transforme intr-un personaj negativ.

 8. Buna tuturor! Multumesc pentru rezumat Florina! Nu pot sa va spun care cele doua doamne imi place mai mult pentru ca nu-mi place niciuna in special, dar imi place slujnica lui Yeohwa, e foarte devotata. Imi place si de Sayu, mi se pare un om foarte frustat, cum a spus odata Yeohwa ,,un suflet atat de trist” care s-a indragostit de-a binelea de sotia cu care s-a casatorit din scopuri politice si acum nu stie ce sa faca: ce spun ministrii sau ce isi sugereaza inima.

  • Cu multa placere, Liliko! E bine ca ai amintit si de un personaj minor, ele dau culoare serialelor :) Imi place cum au prezentat relatia dintre Sayu si Yeohwa, amandoi lasa sa se vada si sentimente dincolo de deciziile politice, chiar daca Sayu este intr-adevar indragostit, iar Yeohwa mai mult induiosata.

 9. Buna, Florina iti multumesc pentru rezumat, parerile sunt impartite despre Yeogu, dar el isi joaca bine rolul, spunea cineva ca ne-am obisnuit cu personajele din filmele coreene, dar eu cred ca fiecare personaj il intruchipeaza pe eroul respectiv, de aceea vi se pare ca Yeogu este casual, nu este deloc , asa trebuie jucat, nu putem stii ce fire a avut, iar Hongran si ea la randul ei joaca b ine rolul, tinand cont ca facea parte dintr-o tabara de asa zisi talhari, ce sa invete ea ,de la ei, cum se comporta o fata, pe cand Yeohwa a trait in alta lume , a nobilimii, si iubirea ei fata de Yeogu are un trecut, pe cand cea lui Hongran este de moment , ea a deschis ochii pe acesta, si i se pare cel mai potrivit pentru ea in ciuda celor ce se intampla

  • Ei,încă cineva cu aceeaşi părere ca şi mine despre Yeogu şi actorul ce-l interpretează. Cât despre Hongran şi Yeohwa,nu mi-am pus problema până acum din punctul ăsta de vedere…De fapt,nu mi-am pus problema mai deloc, dar nu pot să spun care ar merita să ajunga prima regină. Nu uitaţi că şi Hongran a rupt odată legăturile cu fratele ei din cauza lui Yeogu, la fel cum Yeohwa a făcut şi ea multe sacrificii.

  • Cu multa placere, Elena :). Ai dreptate ca nu putem sti exact cum au fost personajele istorice, si cred ca au fost enumerate destule motive care sa justifice interpretarea de pana acum. Ca si in cazul lui Hongran, primul pare sa fie trecutul lor mai putin obisnuit pentru niste membri ai unor familii regale. Cat despre Hongran si Yeohwa, Bianca a punctat foarte bine ca amandoua au fost gata sa-si sacrifice familia si pozitia pentru Yeogu.

   • Cred că prima regină ar trebui să fie pe cât de afectuoasă şi devotată,pe atât de cerebrală!

 10. Sayu in comparatie curolul jucat in Reg Vant este diferit de la acel om bland si iubitor frate a devenit un om plin de ura si dupa mine putin nechipzuit crezand ca o va supune pe Yeohwa,

 11. Sayu e pata de culoare din monotonia filmului ,tipul este bestial !

  • Seara buna tuturor! Total de acord cu tine, Livia! Mi-a placut Sayu de la inceput, ai spus bine ca el este pata de culoare, uneori ma face sa rad cand il vad cum reactioneaza si ce repede ia foc! E la polul opus fata de Yeogu, aproape ca ma ia somnul cand il privesc pe el, probabil asa trebuie sa-si interpreteze rolul, dar personal nu imi place, nu imi transmite nimic, sa vedem daca se schimba ceva dupa ce va deveni rege…

 12. WOW! Deja pot să spun că aştept cu nerăbdare următoarele episoade.
  Astăzi,m-am convins că Bu Yeojun e un personaj inteligent,iar Han Jin-hee un actor excelent! Yeohwi capătă un rol din ce în ce mai important în desfăşurarea evenimentelor,nu mai spun de Hae Geon. Iar Sayu…încă are multe de spus! L-aţi văzut cum o privea pe Regină la aflarea veştii că tatăl ei a murit? Sunt sigură că,de dragul ei,ar schimba multe,chiar în defavoarea regatului Goguryeo…Ce face dragostea din om…:D

 13. Mie imi place figura lui Yeogu, una gen foarte calma si stapana pe situatie, care iarta pe nevinovati si distruge in modul cel mai umilitor pe inamici. Imi place si Sayu, cu toate ca este arogant, arata ca este un adevarat lider, nu iarta nimic, la cea mai mica greseala esti sanctionat. La el imi place mimica fetei, foarte serioasa, de dur :-”. Dar problema la el este ca ambitia pe care o are capata niste dimensiuni asa mari , de nici el nu si mai da seama de ce se intampla, si de aceea cedeaza imediat. Mai imi place de invatatul ko Heung, daca nu ma insel, pentru ca il tot corecteaza pe Ajikay: “Vezi, de asta nu ai invatat cum trebuie!”, iar Ajikay imediat isi recunoaste greseala. Si cele 2 printese, Hongran si Yeohwa imi plac foarte mult. Am spus prea putine ca sa trag o concluzie, dar serialul este EXTRAORDINARl!!!!

 14. Am citit toate părerile voastre şi mi se par pertinente,bine argumentate,din care ai ce învăţa. Mulţumesc!

 15. Calm in aparenta ,calculat si in primul rand drept si milos pentru oamenii de rand! Un bun strateg si vizionar!Chiar daca nu este o prezenta spectaculoasa si efervescenta dar realizeaza lucruri marete si obtine dragostea poporului care-l va urma pana-n panzele albe!

 16. Florina ,sa nu te lasi influentata de parerile noastre,tu ce ai inceput ,faci foarte bine prin aceasta comasare de episoade,noi santem chibitii de pe margine,asta e rolul nostru sa avem pareri pro si contra!

  • Aşa e:)

 17. Parerea mea despre acest film este una singura ,un film psihologic care poarta masca actiunii!

  • Scurt şi la obiect^^ Într-adevăr, filmul ăsta ne oferă nişte lecţii de viaţă uimitoare.

 18. Florina,mulţumim pentru excelenta relatare a episoadelor! Eu am renunţat la obiceul de a citi dinainte,fac asta doar atunci când nu pot urmări la tv. În schimb, am început ca după ce ce termină un episod, să citesc “rezumatul”,ca să înţeleg mai bine:) Încă nu ştiu ce se va întâmpla în următoarele 3 episoade;))

 19. Bună seara,Livia!

 20. Buna seara si La multi ani!

 21. La mulţi ani! Am şi uitat că suntem în 2012! :O:))

 22. Fetele astea ,bag seama ca au inceput sa faca recenzii din ce in ce mai bune si mai interesante ,abordand subiecte care mai de care ,mai atragatoare!

 23. Cred ca anul asta o sa fim niste rasfatati in priveste subiectele abordate!

 24. Nu am apucat să citesc prea multe recenzii, dar am observat că subiectele sunt interesante şi variate,gata să ne conducă în toate colţurile Coreei! :)

 25. Din tot filmul cel mai tare si mai mult,m-a enervat mama vitrega a lui Yogu!

 26. Pa Bia ,noapte buna!

  • Livia, mai esti?
   vezi ca a aparut un anunt legat de revista :))

 27. Bine ati revenit ma bucur enorm sa stiti ca v-am simtit lipsa foarte mult, e greu fara o mica cafeluta koreana!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 28. Si la mine a fost greu dar a trecut,ma bucur mult ca ati revenit,din pacate trebuie sa plec la serviciu dar sper ca pe seara sa fim cit mai multi si sa comentam”la gura sobei” episodul.O zi buna tuturor cu multe realizari!
  Sa va loveasca norocul cel mare-))
  Cu bine!

 29. Buna, as dori sa va intreb cam cat mai dureaza acest serial (cate saptamani) pentru ca nu am avut timp deloc sa-l urmaresc si as vrea sa urmaresc filmul care umeaza dupa el

 30. Pai sunt 60 de episoade,pe un calendar poti sa vezi,adica acum este ep 80,pina la 120….,Ma grabesc sa inchid,pa!

 31. Nu imi place atat de mult filmul…L-am urmarit putin pe tvr si nu ma atrage.

 32. Yeogu nu imi place deloc…pentru ca pune prea mult pret pe Baekje.Pana intr-un punct se aseamana cu Jumong…dar pana la a-si lasa femeia iubita sa ii fie luata de langa el…e departe… Nu am uitat de cazul lui Soseono…dar situatia e diferita aici…

 33. intrasem sa va intreb cand e termina , dar vad ca a mai intrebat cineva……si mai sunt 40 de episoade … de regula sunt topita dupa filmele coreene , dar serialul asta nu a reusit sa ma captiveze, abia astept sa vad ce urmeaza dupa el

 34. BUNA SEARA TUTURORRR!

Leave a Comment