Ana-Maria Ruse [KF]

Hwang Jin Yi – episodul 2

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Hwang Jin Yi, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

captura 3 ep 2

Published on ianuarie 18, 2012 with 3 comentarii

Hwang Jin Yi OST – Kim Jung Eun – Haeohwa

Pentru Jin Yi, pasul a fost făcut, acum va urma calea curtezanelor, iar Baek-moo îi dezvăluie că femeia din faţa ei este mama ei. Hyun-geum însă continuă să nege cu vehemenţă, copila nu este fata ei, ea nu e mama nimănui. O imploră pe matroană să lase fata să plece, nu doreşte să ducă aceeaşi viaţă pe care a dus-o şi ea.
Jin Yi doreşte să afle mai multe despre mama ei, iar profesorul de muzică, care o iubeşte de mult timp pe Hyun-geum, rememorează momentele în care aceasta l-a cunoscut pe cel ce avea să devină tatăl lui Jin Yi, un nobil demn de iubirea ei, dar care avea să-i ceară mai târziu să avorteze copilul. Durerea pricinuită de bărbatul iubit a lăsat-o pe Hyun-geum fără lumina ochilor. Jin Yi se întristează crezând că este un copil nedorit, dar profesorul o îndeamnă să-şi iubească mama demnă de milă.
La insistenţele curtezanei-şefe, Hyun-geum este eliberată din închisoare dar poziţia lui Baek-moo este pusă în pericol. Cealaltă matroană, Mae-hyang din capitală îi poartă lui Baek-moo atât antipatie cât şi un mare respect pentru talentul pe care aceasta îl are.
Planurile lui Hyun-geum de a-şi trimite fiica de la gyobang nu încetează, şi pentru asta cere ajutorul prietenului ei de nădejde, profesorul de instrumente. Pentru prima oară îşi strânge în braţe copilul, şi îl recunoaşte, iar din acest moment, această mamă nu mai poate renunţa la copilul ei, decide să o lase în continuare în casa de curtezane, convinsă fiind că va regreta mai târziu.

Pentru prima oară Jin Yi poartă ţinute de mătase, şi participă la lecţiile ţinute chiar de matroana casei. Aceasta le învaţă tot ce trebuie să ştie o curtezană, cum să-şi ţină în frâu emoţiile, ele învaţă să picteze, să poarte accesorii dar şi să cânte la instrumente şi cu vocea. Antrenamentele sunt dure, fetele trebuie să se scufunde în apa rece ca gheaţa şi să îşi ţină cât mai mult timp respiraţia. Anii trec, iar Jin Yi este deja adolescentă.

Kim Eun Ho este un tânăr fiu de nobili, iar colegii săi îl atrag spre cascadă pentru a fura hainele tinerelor curtezane. Eun Ho acceptă cu greu, iar când agaţă una din fustele fetelor, frumuseţea lui Jin Yi îi atrage privirea. Fetele încep să ţipe la vederea tânărului, iar pentru asta sunt pedepsite de matroană, deoarece curtezanele nu au voie să-şi arate emoţiile. Jin Yi este diferită, şi consideră că nu trebuie să-şi suprime trăirile, refuzând să fie de acord cu sfaturile profesoarei. Pentru asta este pedepsită şi mai abitir.
Mâna dreaptă a matroanei soseşte în timpul examenului tinerilor nobili, râzând de profesor, care în tinereţe făcuse acelaşi lucru ca şi băieţii, furând fustele curtezanelor. Se spune că dacă studenţii stau pe o fustă de kisaeng, vor trece examenele.
Mama lui Jin Yi îi vorbeşte despre cum e să iubeşti un bărbat, să încerce să părăsească trupa şi să trăiască ca o femeie normală, ca soţia bărbatului pe care îl iubeşte. Jin Yi însă spune că nu are astfel de preocupări, pentru ea, doar arta este cea care contează.

Tatăl lui Eun Ho îşi aduce acasă o nouă concubină, iar soţia acestuia este foarte tristă. Îi spune fiului ei să nu devină ca tatăl lui, şi să-şi iubească doar soţia. Familia tânărului se gândeşte deja la o căsătorie cu o tânără de viţă nobilă, fiica guvernatorului local, dar Eun Ho nu o iubeşte pe aceasta, ci se gândeşte doar la frumoasa curtezană pe care a văzut-o la cascadă. Picioarele îl conduc spre gyobang, iar inima speră să o poată vedea pe cea care a furat-o.
Jin Yi pictează bambuşi, iar hârtia cu desenul zboară până la picioarele lui Eun Ho care stătea în faţa porţii. Fata fuge după desen şi se întâlneşte cu tânărul domnişor. Amândoi trag de desen, iar acesta se rupe în două.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

3 comentarii

There are currently 3 comentarii on Hwang Jin Yi – episodul 2. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Nici un comentariu aici? :( Atunci il fac eu pe primul ;)

  2. vin si eu …scena intalnirii mamei cu fiica ei…lasa in inima mea o emotie speciala,
    ”antrenamentele”de respiratie ale fetelor ,un exemplu dur a ceea ce inseamna a te
    perfectiona…si simpatica scena a celor doi tineri-copii in fata portii si cu desenul de tip
    sumi -e …Eu am o slabiciune pentru acest tip de desene…:)!

    • Da, momentul in care mama vine la ea, iar ea se preface ca doarme, cand de fapt e cu ochii plini de lacrimi, ascunsa sub asternut…a fost unul ft sensibil, ca de altfel majoritatea momentelor mama-fiica :)

Leave a Comment