Ana-Maria Ruse [KF]

Hwang Jin Yi – episodul 17

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Hwang Jin Yi, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

rec 17

Published on ianuarie 31, 2012 with 27 comentarii

Hwang Jin Yi OST – Yeinehgil

.

În timp ce Bu-yong se antrenează intens pentru banchetul la care va dansa dansul tobei, Myung-wol refuză să mai danseze, şi este aspru pedepsită. Baek-moo e disperată, neştiind ce să mai facă ca să o determine să înveţe mai departe, iar mama ei îi cere de asemenea o explicaţie.
În capitală, ministrul Kim îi cere regelui să reducă bugetul banchetului regal oferit cu ocazia aniversării celor 20 de ani de domnie, şi să distribuie în schimb mai multe ajutoare populaţiei, astfel încât să fie un bun rege. Ceilalţi miniştrii se opun vehement, iar Kim îşi atrage furia acestora. Primeşte vizita lordului Baek, care îl întreabă dacă a reuşit să o cucerească pe Myung-wol, dar acesta îi răspunde sec că nu mai are de ce să o vadă de acum înainte. Bu-yong decide să renunţe momentan la încercarea de a-l cuceri pe ministru, şi să se concentreze în schimb pe dans. Lordul Baek întreprinde acţiuni pentru a-l impresiona pe rege, gândindu-se că doar aşa poate avea o şansă la Myung-wol.

Baek-moo e disperată, Myung-wol a fugit de la gyobang, iar cartea cu mişcările dansului cocorului trebuie trimisă curând în capitală. Sunt trimişi oameni să o găsească. Împreună cu Mu-myung, aceasta urmăreşte mişcările cocorului în natură. Cartea cu mişcările dansului tobei este gata, dar Bu-yong îi cere desenatorului să facă încă o carte, după instrucţiunile ei.
După ce a urmărit mişcările naturale ale păsării, Myung-wol îi spune maestrei că dansul ei este fals şi arogant, reprezintă doar o imitare a cocorului, căreia îi lipsesc emoţia şi trăirile cocorului, şi arată cum ar trebui de fapt să danseze. Baek-moo e deznădăjduită, timp de 30 de ani a lucrat la acest dans, iar acum totul pare să se năruie, deoarece dansului îi lipseşte esenţa, emoţia.

Jin Yi se duce la pavilionul unde a îngropat dragostea pentru Eun Ho, îşi cere iertare faţă de acesta, şi dă drumul inelului primit de la acesta în apa iazului. Baek-moo soseşte şi recunoaşte că dansul ei e eronat, şi doreşte ca Jin Yi să o înveţe mişcările ei. Pentru asta îngenunchează în faţa ei, însă aceasta refuză în continuare să mai danseze, spunând că urăşte această obsesie a maestrei, şi se teme de ea.
Lordul Baek descoperă o mină de metal, şi realizează fapte măreţe, pentru care regele îl laudă, şi doreşte să-i ofere o recompensă. Acesta cere să fie lăsat să o facă pe curtezana Myung-wol, concubina sa. Ministrul Kim îi cere să o lase pe Myung-wol să rămână o artistă, dar lordul îi cere să nu se amestece în treburile sale. În Songdo soseşte vestea banchetului pentru lordul Baek şi Myung-wol, care va deveni concubina sa din ordinul regelui. Baek-moo e consternată, iar Dan-shim suferă în singurătate, purtând în pântece copilul lordului.

A sosit ziua banchetului. Myung-wol îşi face apariţia în haine albe de doliu, cu o frânghie în mână, spunând că preferă să se sinucidă decât să devină soţia unui bărbat pe care nu-l iubeşte. Lordul îi propune o provocare, poate evita căsătoria cu el, dacă va câştiga un concurs cu tematică poetică împotriva a zece învăţaţi, inclusiv lordul. Dacă pierde va deveni concubina nobilului, dacă câştigă, nobilii trebuie să se dezbrace. Myung-wol câştigă rundă cu rundă, iar straiele bărbaţilor încep să cadă.
Lordul fierbe de furie, iar Baek-moo instruieşte trupa să danseze pentru a potoli furia acestuia. Bărbatul însă şi-a ieşit din fire, şi jigneşte dansul, pe profesoară, şi pe curtezane în general. Cere ca ele să înceteze să danseze, şi să toarne vin. E rândul maestrei să-şi iasă din fire, şi să le ordone fetelor să continue dansul. Conflictul escaladează, iar Myung-wol îi cere profesoarei să înceteze, şi să se supună, dar aceasta nu mai vede şi nu mai aude nimic, decât pe lord, şi răstoarnă masa din faţa acestuia, sub privirile şocate ale tuturor.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

27 comentarii

There are currently 27 comentarii on Hwang Jin Yi – episodul 17. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima?

 2. Multumesc, Ana! Oare lordul Baek o iubeste pe Jin Yi sau are numai o obsesie pentru ea? Pentru ca urmareste numai dorinta lui si nici nu-o baga in seama dorintele lui Jin Yi.

  • Este evident o obsesie, obsesia pentru ceva ce nu poate obtine, chiar daca are atata putere. Va realiza si el asta, ai sa vezi. Nu e deloc iubire, e ca un copil rasfatat care isi doreste cu orice pret o jucarie, iar dupa ce o obtine, nu o mai vrea. Numai ca Baek nu o va avea niciodata pe Jin Yi.

 3. Rochiile purtate de Jin Yi sunt incredibil de frumoase! Acele flori oare sunt brodate?

  • Unele probabil sunt brodate, cel putin asa par. In orice caz, brodate sau nu, sunt superbe. Ca femeie cred ca te simti ca o regina purtand o astfel de rochie :) Imi doresc enorm ca intr-o zi sa am un hanbok :) (visez frumos) :D

 4. Si rochiile pe care le poarta Jin Yi si Baek-moo cand danseaza dansul cocorului sunt geniale. Atat de diafane, frumoase, cu acele modele florale deosebite :) Accesoriile din par, perucile gache, totul este la superlativ in acest serial. Aceste femei din serial au fost niste rasfatate :) Desigur, cu durerile de rigoare suferite de la perucile grele…care in cazul lui Ha Ji Won i-au provocat dureri mari, si gat intepenit.

 5. Mulţumesc pentru rezumat Ana. Aşa e foarte frumoase sunt rochiile curtezanelor, şi rochiile în care danseaza Jin Yi dansul cocorului sunt superbe. Ana continuă să visezi, k poate întro bună zi va deveni realitate.

  • Haha, da :))

 6. superba lectia de dans…
  s-ar putea spune multe ,dar pauza la serial e scurta…:)

  • Da, Jin Yi ii da profesoarei sale o lectie de dans, care-i deschide ochii, si realizeaza ca zeci de ani a trait o deziluzie.

 7. ador acest serial…!!!

  • Si eu il ador!

 8. Si eu :)

 9. Si eu ma uit un pic acum..si imi place!!!!!!!!!

 10. Ana, sa stii ca iti citesc rezumatele, desi nu prind serialul! palpitanta actiune!…ha Ji Won mai superba ca niciodata! A dat drumul inelului?! De ce?! :((

  • Ahh, ce pacat ca nu-l urmaresti…nu stii ce pierzi, e cel mai bun rol al ei. Ai sa intelegi de ce da drumul inelului, cand ai sa vezi, nu prea pot sa-ti explic…

 11. Superb episod. Am vazut cum la sfarsit nu o mai privea de sus pe maestra. I s-a schimbat privirea din ochi. Nu stiu daca e numai respectul pentru ca ea vrea sa apere arta sau socul ca a impins-o si a ceea ce urmeaza sa faca.

  • Este si respectul pt ea, si poate si socul. Cu siguranta, desi parea ca o uraste, in adancul inimii, Jin Yi nu-si uraste profesoare, ci ii poarta un mare respect si recunostinta.

   • Da, ai dreptate. Se vede ca o si respecta. Chiar si ministrul cred ca a zis asta candva.

 12. Rochia alba cu flori de cires roz si cu podoaba argintie de par… SUUUPER.
  De fapd, daca ar fi sa aleg doar o tinuta nu as putea. Imi plac la nebuie chiar si perdelele diafane de la usi… si peisajele si muzica si culorile si miscarile… E un film care le are pe toate la superlativ.

  • ai dreptate …este rochia care imi place si mie ,ca si toate decoratiile …dar in serialul
   QSD ,aceste decoratii mi s-au parut si mai fantastice alaturi de forma geamurilor…
   avem ce invata din aceste filme ,in multe si diverse domenii…

   • Si cele din QSD sunt superbe. Ma uit acum in reluare ca nu am vazut atunci prima parte (decat dupa ce a aparut Bidam :P) si imi plac la nebunie. Si si felul in care e construita actiunea. Desi stiu ce va urma, nu ma plictisesc deloc.

  • Toate tinutele, accesoriile, muzica, dansul, culorile superbe imi plac la nebunie. Nici eu nu cred ca as putea alege…

 13. Si mi-a placut ultima replica a maestrei: Dansul nu s-a termiant. Sunt curioasa ce se intampla, cum se incheie dansul.

  • privind si acest film…sa fim recunoscatoare inaintaselor noastre care au luptat,au luat atitudine intr-o lume prost croita,cu prejudecati in ceea ce priveste femeia…si sa nu
   uitam a ne mentine statutul cu demnitate.

 14. fetelor unde vedeti voi serialul eu am vazut doar 16 pe vplay dar s a oprit aici.cum pot vedea continuarea va rog

Leave a Comment