Ana-Maria Ruse [KF]

Hwang Jin Yi – episodul 16

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Hwang Jin Yi, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

6 ep 16

Published on ianuarie 30, 2012 with 24 comentarii

Hwang Jin Yi OST – Maeum jooji ahn neun ggot

.

Kim Jung Han pleacă furios, în timp ce Mu-myung o respinge pe Myung-wol, spunându-i că el va fi mereu lângă ea, îi poate fi partener doar atunci când va dori să se odihnească, şi nu să se rănească singură. Ministrul o aşteaptă în încăperile sale, şi îi spune că e gata să renunţe la totul pentru ea. Jin Yi îi spune că nobilii au mereu impresia că sunt singurii care pierd ceva, la fel şi Kim, care îi spune că va renunţa la toate ambiţiile sale pentru ea, dar poate şi ea are ceva de pierdut.
Bu-yong lucrează intens la dansul cel nou, dorindu-şi să-l facă mai impresionant decât dansul cocorului. În schimb, Jin Yi are probleme în a avansa cu paşii din dansului cocorului, pentru că nu se poate concentra. Mu-myung îi spune să meargă după ministru, să facă totul pentru ca el să devină gibu, astfel ea nu-şi va pierde arta.

Deok-pal îi spune lui Dan-shim că o iubeşte, şi doreşte să devină soţul ei (gibu), dar ea îi spune că nu vrea, şi oricum, este deja însărcinată. Geum-choon o aude, şi o trage la răspundere, aflând că tatăl este chiar lordul Baek. Mama lui Dan-shim e foarte încântată, mai ales că lordul este verişorul regelui.
Doi nobili din Hyang-chon, aflaţi în Songdo, cer ca Myung-wol, renumita curtezană, pe care nu au avut ocazia să o vadă până acum, să cânte pentru ei. Unul dintre ei spune că Jin Yi îi pare foarte cunoscută, pentru că seamănă cu cineva pe care a cunoscut-o cu 20 de ani în urmă. Celălalt nobil îi cere să povestească despre persoana respectivă, iar bărbatul spune că a avut o relaţie trecătoare cu o curtezană din Songdo, căreia i-a dat speranţe false, în ciuda faptului că el dorea doar o aventură. Myung-wol continuă ea povestea, spunând că nobilul a abandonat-o pe femeie după ce aceasta a rămas însărcinată, iar femeia e nimeni alta decât mama ei, după care îi aruncă băutura-n faţă celui care-i este tată.

Nobilul îşi anunţă vizita, iar Hyun-geum se pregăteşte să-l întâlnească după 20 de ani. Profesorul de muzică îi spune lui Jin Yi să-şi întâmpine tatăl împreună cu mama ei, şi să nu-i frângă inima acesteia, prefăcându-se impasibilă. Bărbatul îşi cere iertare faţă de femeia pe care a rănit-o atât de mult, iar Myung-wol îi ţine companie profesorului, conştientă de suferinţa sa lungă, în atâţia ani în care a iubit-o pe mama ei, dar şi de faptul că el l-a rugat pe nobil să o întâlnească pe Hyun-geum.
Vin veşti din capitală, se celebrează cei 20 de ani de domnie ai regelui, iar Maiestatea Sa doreşte interpretarea dansului cocorului, dar şi cel al tobei, la banchet. De fapt, Bu-yong a cerut această favoarea lordului Baek, care l-a informat pe rege. Ministrul se pregăteşte să plece spre capitală, iar Myung-wol îi spune să o uite repede, pentru că şi ea va face la fel. Bu-yong îi cere acestuia să primească inima ei, care tânjeşte după el, iar acesta este pe punctul de a face o greşeală, şi a se culca cu ea, dar se opreşte la timp, cerându-şi iertare.

Întoarsă în capitală, Bu-yong îl vizitează pe lord, iar acesta îşi dă imediat seama că planul ei de a-l seduce pe Kim a dat greş. În schimb îi spune că el are un nou plan prin care să o cucerească pe Myung-wol, după care să o distrugă. Ministrul îşi ia rămas bun şi porneşte călare spre capitală. Se opreşte în locul unde a întâlnit-o pentru prima oară pe Jin Yi. Aceasta la rândul ei pleacă spre locul în care ministrul a apărut cu flautul său în timp ce ea interpreta la banchet, iar cântecul flautului se aude din nou. Dintr-un motiv sau altul Kim a fost convins că o va întâlni dacă vine în acest colţ de natură, unde îi spune că s-a întors pentru a-şi lăsa inima. Cei doi petrec împreună noaptea, iar când se trezeşte, tot ce găseşte Jin Yi este flautul iubitului ei.

„Doar în vis îmi pot întâlni iubitul. Drumul pe care am pornit ca să-l întâlnesc, el l-a pornit ca să se întoarcă la mine. Când va mai veni din nou în vis? Într-o zi, pe acelaşi drum, ne vom întâlni din nou.”


Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

24 comentarii

There are currently 24 comentarii on Hwang Jin Yi – episodul 16. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima

 2. ”Ca un om sa iubeasca pe altul e probabil cea mai grea sarcina care ne-a fost incredintata, sarcina suprema, examenul final, opera pentru care toate celelalte sunt doar un preludiu…. Iubirea e un imbold pentru fiecare sa se desavarseasca, sa devina cineva, sa devina o lume el insusi de dragul cuiva.” – Rainer Maria Rilke

  • Frumos citat :)

  • Imi place citatul. Foarte frumos. Se vede ca Rilke e poet. :P

 3. Cat de frumoooossss :

  „Doar în vis îmi pot întâlni iubitul. Drumul pe care am pornit ca să-l întâlnesc, el l-a pornit ca să se întoarcă la mine. Când va mai veni din nou în vis? Într-o zi, pe acelaşi drum, ne vom întâlni din nou.”

  • Da :) Superb, e unul din poemele artistei Hwang JIn Yi.

 4. Super întâlnirea dintre Jin Yi și tatăl său.Nota 10+ pentru recenzie!!!

  • Multumesc, Ana-Maria :)

 5. Multumesc pentru rezumat Ana! Of, de ce trebuie sa sufere atat de mult saraca Jin Yi! Fotografiile sunt minunate, ca de obicei :)

  • Multumesc, Liliko :) Esti ft draguta, ca de obicei :D

 6. Eu am zis am tras chiulul de la facut proiecte si am urmarit episodul. Mi-am adus aminte ce drag mi-e acest episod. Si pe zi ce trece, iubesc mai mult culorile din costumele lui Jin Yi.
  Apropo, ati vazut reclama de pe Euforia la The Princess Man? Am impresia ca va incepe dupa ce se termina Hwang Jin Yi.
  Ana, melodia aleasa se potriveste episodului de azi, pe langa aceast lucru, imi plac capturile puse la rezumatul episodului.
  O seara placuta tuturor!

  • PRINCESS MAN incepe dupa City Hunter :X :X :X

   • dragele mele, Princess Man este tradus integral… asa ca daca nu l-ati vazut inca si nu aveti rabdare sau timp sa-l vedeti la tv :))

   • Nu dupa Hwang JIn Yi?

  • Mie imi sunt dragi toate episoadele :) Ma incanta acest serial, e deosebit, cred ca nu mai exista un serial atat de profund ca Hwang Jin Yi.
   Da, Cecilia, costumele si culorile sunt senzationale, Ha Ji Won a avut parte de o garderoba imensa la acest proiect, si ft frumoasa.

   Multumesc! Ma bucur ca iti plac capturile. De fiecare data incerc sa surprind momentele importante, cu incarcatura, si trasaturile fetei lui Myung-wol.

 7. Jin Yi ramane cu noul domn? Cel care o ajuta mereu?! Pot spera la un..happy ending?!
  - Huuuuugs Ana!

  • Buna Lore! Pupici din partea mea pentru tine! O meriti!

  • Nu-ti spun daca ramane sau nu, dar pt mine finalul e unul happy :)

   • =)) HUGS, Liliko!
    - ah, ana, ce sa spun, total nesatisfacator raspunsul tau pentru sinele meu avid dupa lucruri concrete :)) :P

    • E prea mare pierderea sa stii finalul dinainte, mai ales la Hwang Jin Yi, care e un serial atat de profund si sensibil, care trebuie urmarit cap-coada…cred ca e cel mai bun serial pe care l-am vazut (desi Chuno era pe primul loc, cred ca Hwang Jin Yi va trece primul, dupa a 4-a vizionare, si sansa de a face rezumatele).

 8. „Doar în vis îmi pot întâlni iubitul. Drumul pe care am pornit ca să-l întâlnesc, el l-a pornit ca să se întoarcă la mine. Când va mai veni din nou în vis? Într-o zi, pe acelaşi drum, ne vom întâlni din nou.”

  Ador poezia asta. Si parca am mai citi-o pe blog…

  • Ai citit-o, asa e :) In recenzia mea, intitulata “Cu dragoste, a ta iubita”, in care am prezentat poeme ale curtezanelor din era Joseon, printre care si Hwang Jin Yi.

   • Daca am tinut-o minte de atunci, cred ca e cea mai buna dovada ca imi place :P

 9. Ce mi-a placut finalul in care fiecare il cauta pe celalalt si se opreste din cautat pentru ca stie ca nu ar trebui sa fie impreuna, ba mai cauta putin si spera sa se intalneasca… Si cum a aparut lordul Kim cantand la flaut…

Leave a Comment