Ana-Maria Ruse [KF]

Hwang Jin Yi – episodul 15

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Hwang Jin Yi, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

rec 15

Published on ianuarie 27, 2012 with 22 comentarii

Hwang Jin Yi OST – Roo – Kim Dong Wook

„Ape repezi, nu vă lăudaţi cu viteza voastră, odată ce ajungeţi în ocean, nu mai e cale de întoarcere. Luna străluceşte puternic deasupra munţilor, de ce să nu vă odihniţi o vreme?” Acesta e poemul pe care îl recită Myung-wol, dar nu cade în plasa lordului, şi nu îl urmează, iar acesta, furios că ea pleacă, cade de pe cal. Curtezana se amuză pe seama lui, şi îi dispreţuieşte lipsa totală de sinceritate.
Ajunsă, reciteşte poemul primit de la lord, şi e convinsă că nu-i aparţine acestuia, având în vedere falsitatea lui de mai devreme. Kim Jung Han observă lipsa poemului, şi îşi dă imediat seama că Baek Gye Soo l-a furat. Acesta recunoaşte că l-a furat, încercând cu orice preţ să o cucerească, iar Kim îi spune că nu va putea face asta fără sinceritate.

Myung-wol îşi trimite servitorul acasă la ministru, şi află că acesta a plecat spre capitală. Se urcă pe un cal pentru a-l prinde din urmă, dar oamenii lordului încearcă să o oprească. Mu-myung, garda de corp a curtezanei, o salvează. Aflăm că Myung-wol a ştiut de intenţiile false ale lordului, chiar mama ei a pus totul la cale, pentru ca ea să nu cumva să cadă în plasa lordului, şi să poată crede din nou în sinceritate şi iubire.
Jin Yi îl ajunge din urmă pe ministru, şi îi cere să nu renunţe la atribuţiile sale în calitate de protector a artei Joseon-ului, de dragul unei femei. Acesta o îmbrăţişează, şi îi mărturiseşte că o iubeşte, dar totodată că se dispreţuieşte pentru asta, conştient fiind că o relaţie între cei doi e imposibilă. Ministrul rămâne în Songdo, pentru a-şi continua munca, în timp ce lordul Baek decide să plece spre capitală.
Mae-hyang îi spune lui Bu-yong că e o mare pierdere pentru ea că Myung-wol nu a rămas în capitală, astfel ar fi avut o şansă să devină mai bună ca ea, dar aşa, niciodată nu o va putea întrece. Maestra cunoaşte un dans, dar acesta e neterminat, iar Bu-yong o imploră să finalizeze împreună acest dans.

Kim Jung Han şi Myung-wol se comportă ca doi îndrăgostiţi, scriu poeme, şi vorbesc despre cum ar fi fost ca ei doi să poată fi împreună, să fie o familie. El îi spune că ar putea încerca, puterea iubirii trece peste orice barieră, dar Jin Yi nu doreşte să fie pentru a doua oară rănită. În capitală, Bu-yong îi promite lordului că-l va ajuta să o cucerească pe Myung-wol, dar acesta nu o mai vrea, în schimb, e hotărât să o distrugă pentru toate umilinţele îndurate din partea ei.
A doua zi, Myung-wol îi spune managerului gyobang-ului, că doreşte un soţ, un bărbat din aceeaşi clasă socială ca şi ea, alături de care să ducă o viaţă fără griji (curtazenele puteau aveau un aşa zis „soţ”, numit gibu. Aceştia erau de regulă foşti soldaţi sau servitori ai familiei regale. Ei le susţineau financiar, în schimbul serviciilor). Acesta îl surprinsese cu o seară în urmă, pe Mu-myung, garda de corp a lui Myung-wol, la bibliotecă, unde citise cartea unui clasic, şi realizează că bărbatul poate fi de origine nobilă, şi un posibil gibu pentru Myung-wol. Confruntat, acesta spune că e doar un pribeag fără nume. După ce află, Kim o confruntă pe Myung-wol, şi aceasta îi spune că a ales un bărbat pe gustul ei. Îl întreabă pe acesta dacă doreşte să fie soţul ei, iar acesta acceptă. Văzându-l pe Jung Han lângă pavilion, Myung-wol se pregăteşte să-l sărute pe Mu-myung, sub ochii celui care o iubeşte.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

22 comentarii

There are currently 22 comentarii on Hwang Jin Yi – episodul 15. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima

  • Bravo :)

 2. La rezumatul acestui episod am cam depasit nr de poze pe care le pun de obicei :D Dar am facut atatea capturi frumoase, ca nu m-am indurat sa renunt la unele :))

 3. Imi place serialul!!!HA JI WON E ASA FUMOASA SI ELEGANTA…MULTUMIM DE REZUMAT!

  • Cu placere, Dory :) L-ai inceput? O sa-ti placa Ha Ji Won, are talent, e frumoasa si ft eleganta in acest serial. Cred ca Hwang Jin Yi reprezinta apogeul frumusetii ei.

   • Imi placve ca e o femeie profunda..si neinfricata!

   • Si eu zic ca e apogeul ei ca si frumusete, parca tind sa cred si ca rol. Acuma ca re-re-re-revad serialul, ceea ce a facut dupa el, ma refer la Tv, seriale nu se ridica la serialul Hwang Jin Yi. In cinema mi-a placut enorm rolul din “My love by my side”, unde joaca rolul unui director la pompe funebre.

    • Si eu cred ca e probabil cel mai bun rol al ei din cariera.

 4. Ana…am observat ca pe Euforia sunt mai multe k-dramas…

 5. E un semn bun..nu crezi?

 6. Da, dory. E un semn bun. Ma bucur ca iti place Hwang Jin Yi. E unul dintre cele mai bune filme pe care le-am vazut. Mai dau pe Euforia si Bad guy(cu Kim Nam Gil :X) si City Hunter, iar cam pe la 6 dimineata e si Boys over flowers, in reluare cred.

 7. Multumesc pentru rezumat Ana! Nu-i bai ca ai pus mai multe poze, cele cu luna sunt magnifice si atat de misterioase. Jin Yi pare atat de fragila, dar numai pe dinafara.

  • Da, chiar superbe scenele cu luna :) Multumesc!

   • Si mie imi plac cele cu luna…. Mirifice. Totdeauna mi-a placut luna si imi place si numele pe care l-a primit Hwang Jin Yi: Myung wol, Luna Stralucitoare. I se potriveste perfect :).

 8. Oh! De mult ma intrebam ce poveste are paznicul lui Myung-wol. De cand l-am vazut mi-a atras atentia … nu stiu de ce dar imi aducea aminte mult de dragul meu general Choi (din Chuno). Felul in care Mu-myung sta/statea pe langa Myung-wol ma facea sa o vad speciala (mai mult decat este deja). Il tot urmarea si am vazut ca ea e singura lui indatorire. Apoi am inteles ca celalalte curtezane nu dispun de acest privilegiu. In final a aparut acest episod… m-a surprins, m-a intrigat si acum nu vreau decat sa vad decizia finala. Astept cu nerabdare sa vad urmatorul episod maine.

Leave a Comment