Ana-Maria Ruse [KF]

Hwang Jin Yi – episodul 12

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Hwang Jin Yi, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

rec 12

Published on ianuarie 24, 2012 with 22 comentarii

Hwang Jin Yi OST – Jaae

Ca răzbunare pentru că i-a anulat banchetul la care ar fi trebuit să asiste, Myung-wol îl umileşte pe lordul Baek oferindu-i ea bani ca să petreacă noaptea cu el, după care pleacă lăsându-l în furia lui. Bu-yong îl invită pe Kim Jung Han la un pahar de vin, văzându-l foarte trist, dar acesta o refuză.
Baek-moo contraatacă, şi cere destituirea lui Mae-hyang din poziţia sa, şi acordarea acestei poziţii ei însăşi, dacă dansul săbiilor nu va fi învăţat în cele 3 luni, iar Myung-wol să fie făcută sclavă a guvernului. Ea nu cedează, şi acceptă provocarea de a învăţa dansul în cele 3 luni disponibile, alături de trupa din capitală, chiar dacă asta o poate costa libertatea. De ruşine că Myung-wol la umilit noaptea trecută, şi dorind ca asta să nu se afle, o linguşeşte oferindu-i postul de şefă a trupei de la palat, fără a mai participa la competiţie, dar ea refuză.

Jin Yi se pregăteşte de antrenamente, chiar dacă mama ei încearcă din răsputeri să o oprească, spunându-i să nu se folosească de dans pentru a face rău, altora dar şi ei însăşi. Primul antrenament e un dezastru pentru ea, iar fetele din gyobang se amuză pe seama ei, mai puţin Dan-shim care este îngrijorată. Lordul Baek se gândeşte la o metodă de a-i închide gura lui Myung-wol, de teamă ca ce s-a întâmplat în acea noapte să rămână un secret. Bu-yong şi restul fetelor refuză să danseze împreună cu Myung-wol, până ce aceasta va învăţa regulile de bază ale dansului. Pentru asta, Mae-hyang o pune să repete obsesiv, iar când vede că aceasta nu reuşeşte, îi spune să renunţe la idee până nu e prea târziu. Renunţarea însă nu e o opţiune pentru ea, şi continuă antrenamentele dure sub îndrumarea lui Mae-hyang. Bu-yong îi cere lui Baek-moo să o înveţe dansul cocorului, după ce află de la Dan-shim, că profesoara o consideră pe Myung-wol singura demnă de a învăţa acest dans, dar acesta îi spune să renunţe momentan la această idee. Gye Soo trimite o mulţime de lăzi cu bijuterii şi accesorii către Myung-wol, iar Kim Jung Han îl întreabă dacă intenţiile sale faţă de această femeie sunt sincere. Cei doi se înţeapă reciproc, subiectul principal de discuţie fiind celebra curtezană.

Mae-hyang şi Myung-wol părăsesc oraşul, pentru a ţine antrenamentele departe de agitaţie, iar acestea decurg întreaga ziuă, şi mişcările lui Jin Yi se îmbunătăţesc vizibil. Îngrijorată că maestra ei lipseşte de mai bine de o lună, Bu-yong decide să meargă după ea, iar celelalte fete o urmează pentru a vedea unde şi cum se antrenează Myung-wol. Ce văd le uimeşte pe toate, dar mai ales pe Bu-yong, mişcările de dans sunt perfecte, iar Mae-hyang radiază de veselie.

Întoarsă în Songdo, Myung-wol returnează cadourile primite de la lordul Baek. Pe drumul lor, servitorii se întâlnesc cu Kim Jung Han, care stă de vorbă cu managerul gyobangului. Acesta îi dezvăluie că Myung-wol nu petrece niciodată noaptea cu bărbaţi, aşadar, văzând cum aceasta returnează cadourile, lordul trebuie să fi suferit o mare umilinţă din partea ei.
În fine, Myung-wol poate dansa în sincron cu celelalte fete, iar fetele din trupă din Songdo îşi fac tot mai multe griji pentru maestra ei, dar şi pentru ele.
Kim Jung Han o urmăreşte pe Myung-wol care exersează singură, şi deodată observă ceva ciudat. O capcană menită să o rănească pe Jin Yi este declanşată, iar el sare în faţa ei, pentru a o salva pe curtezană.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

22 comentarii

There are currently 22 comentarii on Hwang Jin Yi – episodul 12. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Prima?

 2. Va anunt ca de la episodul 14 incolo, din pacate, nu voi mai putea face capturi atat de clare, cunoasteti problema cu megaupload-ul, nu mai pot descarca episoadele. Doar asa ieseau capturile atat de clare, acum va trebui sa fac capturi de pe online, si vor iesi mai neclare :(

 3. Prima

 4. Scuze, a treia, când am intrat eram prima dar acum sunt a treia. Asta e

 5. Multumesc frumos Ana! Ma apuc repede sa citesc si sa ma uit la poze, Ha Ji Won totdeauna e superba si foarte eleganta!

  • Cu multa placere :) Asa e, in acest serial Ha Ji Won a fost de-a dreptul superba.

   • Si eu zic ca e superba. Acuma ca re-re-revad serialul imi dau seama cat poate sa fie de frumoasa in acest rol, cum infloreste ea ca fiinta. Rolul o implineste, fata de alte roluri. E parerea mea, cred ca acest rol i-a adus multe impliniri, pe langa premii. E o performanta sa joci asa de bine pe cineva atat de important in istoria tarii sale. Felicitari ei! Eu am iubit-o chiar din Damo, dar cu rolul acesta mi-a cucerit inima si va fii tot timpul acolo undeva, unde nu se fac clasamente.

    • Idem :)

    • Ca de obicei, gandim la fel :)

 6. In poza cu palarie este miraculoasa si lumina aceea palida ii da un aer misterios

  • Aceea e Bu-yong, nu Jin Yi :)

   • Da, am vazut dupa ce am descarcat poza si am marit-o. :)

    • Ahh, am uitat ca esti pe telefon :) Scuze….

 7. Eu trebuie sa-ti cer scuze Ionela ca am sarit in faţa ta. Sorry! Maine ma voi abtine :)

 8. Ah! De abia acum pot sa arunc o scurta privire… mai sunt cateva minunte pana incepe!!! Sunt topita dupa serial!!! De cand a inceput mi-am facut mereu timp pt. el… A devenit relaxarea mea intre orele de studiu pt. sesiune!

  • Ce ma bucur ca iti place Marina! Pacat ca cei de la Euforia au eternele si fascinantele probleme cu traducerea si cu potrivirea replicilor.
   Sper sa-ti placa in continuare!
   :)

   • Daca nu sunt rea, aceasta observatie le-as face-o si eu celor de la Euforia. E cam suparator sa nu ai parte de o subtitrare adecvata si in plus publicitatea e un alt incovenient. Totusi le sunt recunoscatoare la ” a adus” in casele noastre aceste minunate seriale. E o placere sa stau in timpul liber relaxata, in pat, la Tv.

    • Nu esti rea, si eu cred la fel…ce fel de traducatori sunt aia care traduc intr-un asemenea hal? E chiar suparator…

 9. Pai daca va place asa de mult dece nu l-ati urmarit pana acuma ,ca doar este tradus de o gramada de vreme?

  • Eu l-am urmarit de vreo 3 ori pana acum Livia :)) Asta ar fi a 4, pt ca fac rezumate, dar eu oricum nu l-am urmarit tradus in romana, pt ca traducerile sunt ft slabe :(

 10. Mi-a placut asa mult cum a invatat sa danseze…
  Cand am vazut-o pe malul raului la sfarsit cand se uitau si celelate fete la ea si ziceau ca acum hartia o sa danseze cu ea, pur si simplu mi s-a facut pielea de gaina, sa frumoasa era scena. Si am vazut-o si in reluare ca am stat pana tarziu sa mai invat :D.

  • Da, e una din scenele care te fac sa te-nfiori de-a dreptul, una din preferatele mele…de fapt iubesc totul la acest serial, pana si micile imprefectiuni daca ele exista.

Leave a Comment