Ana-Maria Ruse [KF]

Hwang Jin Yi – episodul 1

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in Hwang Jin Yi, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

recomandata

Published on ianuarie 18, 2012 with 8 comentarii

Hwang Jin Yi OST – Ungkwibaram

.

Im Baek-moo este matroana celei mai mari case de curtezane kisaeng (gyobang) din Songdo, trupa ei de fete este renumită pentru frumuseţea şi talentul de care dau dovadă. Aflate în faţa guvernatorului local, şefei Baek-moo i se atrage atenţia asupra faptului că Hyun-geum, cea mai talentată muziciană, doreşte să se retragă din activitate. Aceasta, cu inima frântă după ce a fost părăsită de bărbatul pe care îl iubea, îşi pierde vederea, iar pentru ea, viaţa pare să nu mai aibă nici un sens.
La un schit călugăresc, Jin Yi, o fetiţă care se află acolo de 10 ani, împreună cu alţi copii, şi sub ocrotirea călugărilor, îşi doreşte să cunoscă lumea, dar mai ales mama care a lăsat-o la templu, şi pentru asta e capabilă să facă chiar şi 3000 de plecăciuni. Un călugăr mai slab cu duhul îi promite că o va duce în piaţă dacă va face cele 3000 de plecăciuni, convins fiind că fata nu va reuşi. Călugărul-şef este îngrijorat, Jin Yi nu trebuie să părăsească sub nici o formă templul.

La gyobang, trupa de curtezane se pregăteşte intens pentru banchetul dat în cinstea ambasadorului Ming. Va participa de asemenea şi trupa de curtezane din capitală, considerată cea mai bună, care este în competiţie cu trupa din Songdo.
Dorinţa lui Jin Yi este împlinită, şi este dusă în piaţă. Ea încearcă să-şi recunoască mama după mirosul şi culoarea hainelor pe care aceasta le purtase când o vizitase într-o noapte la templu. La trecerea alaiului de curtezane, ea încearcă să-şi dea seama dacă mama ei se află printre ele, dar fiecare dintre ele arată la fel, şi lacrimile îi curg şiroaie pe obraji.
Începe banchetul, iar Jin Yi, aflată în apropiere, este atrasă de muzica frumoasă. Ceea ce vede, o fascinează complet. Ambasadorii Ming sunt impresionaţi de trupa din Songdo, pe care o consideră şi talentată şi foarte frumoasă. Îşi face apariţia şi trupa din capitală, condusă de renumita Mae-hyang, care încearcă să umilească trupa condusă de Im Baek-moo. Lupta pentru titlul de trupa capitalei se dă între cele două doamne şi fetele lor. Mae-hyang are în trupă o fetiţă foarte talentată, Bu-yong, care stăpâneşte unul din cele mai grele dansuri, geommu, sau dansul săbiilor. Chinezii sunt impresionaţi, trupa capitalei a captivat şi a atras atenţia, în defavoarea fetelor conduse de Baek-moo.

Jin Yi şi copiii de la schit sunt pedepsiţi pentru că au privit dansul curtezanelor, lucru interzis, dar Jin Yi nu se căieşte, consideră că nu a greşit ci doar a privit ceva deosebit de frumos. Rememorând mişcările văzute, Jin Yi dansează singură, fascinaţia ei pentru noua lume descoperită crescând simţitor. Fiecare sunet care are un ritm îi oferă ocazia să exerseze mişcările văzute.
Matroana Baek-moo este îngrijorată de viitorul trupei sale, considerând că nici una din fete nu are talent, şi nici una nu stăpâneşte dansurile ei. Este în căutare de fete talentate, cu potenţial mare. Jin Yi fuge de la templu, cu ajutorul micuţilor ei prieteni, şi aflată în piaţă, vede anunţul prin care sunt recrutate tinere domnişoare care să devină curtezane. Merge la gyobang, dar mâna dreaptă a matroanei o alungă, văzând-o în straie călugăreşti. Chiar şi aşa, Jin Yi nu doreşte să renunţe, şi escaladează zidul pentru a vedea dansul trupei, care însă pentru Baek-moo este dezamăgitor. Furioasă, aceasta iasă din curtea casei şi o vede pe Jin Yi dansând de una singură în drum, şi este impresionată după ce fata îi spune că a văzut dansul şi l-a memorat. Şefa doreşte să o coopteze pe micuţa fată în trupa ei, dar călugărul de la templu nu permite asta, şi o pedepseşte pe Jin Yi, închizând-o în hambar, până se va căi.

Călugărul este văzut de subordonata matroanei, împreună cu profesorul de instrumente muzicale, intrând în gyobang, în încăperile curtezanei Hyun-geum, artista fără vedere. Aflăm astfel că ea este mama lui Jin Yi, dar a născut-o şi a lăsat-o la templu, fără ca nimeni să ştie, temându-se pentru viitorul fetei sale. Conform legii, fiicele de curtezane erau obligate să devină la rândul lor curtezane. Baek-moo este informată şi trimite imediat oameni care să o aducă la gyobang pe Jin Yi, care între timp reuşeşte să fugă din hambar. Acuzată că a ascuns fata, Hyun-geum este pedepsită prin lovire, dar refuză cu îndârjire să recunoască că Jin Yi este copilul ei. Nu vrea sub nici o formă ca aceasta să-i moştenească destinul crud.
Hyun-geum este eliberată, dar în ultimul moment îşi face apariţia Jin Yi. Baek-moo îi întinde mâna, tot ceea ce trebuie să facă este să prindă mâna ei şi să treacă pragul porţii, şi va deveni parte din trupă. Hyun-geum, disperată, îi strigă să nu treacă niciodată pragul acelei porţi, dar Jin Yi face exact asta, glasul interior îi spune că şi-a găsit adevărata cale, calea curtezanelor. Sângele apă nu se face!

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on Hwang Jin Yi – episodul 1. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. WAAAAA!!!!Ce destin…

 2. Da…

 3. Un minunat film pe care l-am savurat ,in toata splendoarea lui! Nu ma pot abtine sa nu citesc si rezumatele,care-mi reimprospateaza memoria prin calitatea redactarii!

  • Multumesc frumos, Livia :) Pt mine e un serial de care nu ma pot satura, chiar daca l-as vedea zilnic.

 4. Rog fanii serialului Hwang Jin Yi sa-mi spuna daca stiu,de pe ce site as putea descarca filmul;nu reusesc sa-l urmaresc la tv;cu multumiri,Crina

  • Il poti descarca de pe MyAsianCinema, cu subtitrare in engleza, sau il poti urmari online, fara al descarca, de ex pe dramacrazy.

 5. este a 3 a oara cand vad acest film… acum la tv si in romaneste…recitesc si rezumatele…nu pot spune decat ca e la fel de impresionabil…ca si prima data !

  • Pt mine e chiar a 4-a oara :) Ma bucur enorm ca am ocazia sa fac eu rezumatele :) M-as bucura si de faptul ca il vad in sfarsit tradus in romana, dar din pacate, traducerea de la tv e ft slaba.

Leave a Comment