koreafilm

Outsider – 17 silabe pe secunda

Written by koreafilm. Posted in Alte genuri, Hanguk Eumak - Muzica

Tagged: , ,

Published on decembrie 21, 2011 with 5 comentarii

de Da Eun

Image and video hosting by TinyPic

Outsider (pe numele adevarat Shin Ok Cheol) este un rapper cunoscut pentru viteza sa de rapping. Outsider este – neoficial – cel mai rapid rapper din lume, putand sa spuna 17 de silabe pe secunda. Rap-ul sau se revarsa fulgerător fara loc de greseli. Viteza este importanta, insa, versurile trebuiesc spuse cu acuratete. El urma sa detina recordul mondial, insa judecatorii nu au acceptat decat rap in limba engleza.
Outsider debuteaza in anul 2004 ca artist underground cu EP-ul “Come Outside”.

Dupa o aparitie televizata, legenda hip-hop a Coreei, MC Sniper, este impresionat de tehnicile lui Outsider si decide sa il ia pe acest in agentia sa, “Sniper Sound”. La putin timp dupa semnarea contractului cu “Sniper Sound”, Outsider isi lanseaza primul album “Soliloquist” (2007) cu care demonstreaza publicului abilitatile sale uimitoare:

Pe acest album, el include si o melodie dedicata fratelui sau:

Printre internauti, Outsider, este recunoscut pentru asemnanarea cu actorul Kim Myung Min.
Image and video hosting by TinyPic

In anul 2009, rapper-ul revine cu cel de-al doilea album “Maestro”, album care ocupa locurile fruntase ale chart-urilor.

Melodia “Alone”a ocupat locul 1 pe chart-urile M.net si Melon music mai mult de 5 saptamni consecutive, facandu-l pe Oustider unul dintre cei mai rapizi rapperi care sa atinga locul 1 in chart-urile din Coreea. De asemenea, promoveaza si melodia “My Youth Confession” cu ajutorul lui Joy si Vassco. Spre deosebire de ‘Alone’ , ‘My Youth Confession’ nu are acelasi succes pe chart-uri. Insa, Outsider are ocazia sa colaboreze cu mentorul sau, MC Sniper, dar si cu alti rapperi cunoscuti, cum ar fi: LEO, Illnit, R2 DJ, Bae Gi Chi, Dok2.

Varianta live a melodiei “Alone”:

In, primavara anului 2010, rapper-ul lanseaza cel de-al doilea EP “Vol. 2.5 The Outsider”.

Popularitatea sa creste, iar Outsider primeste oferte si de peste granita, el colaborand cu grupul american Bone Thugs-N-Harmony.

In toamna aceluiasi an, Outsider aduce fanilor al 3-lea album “Hero”. Melodia de promovare, cu acelasi nume, transmite mesajul : ” Viata este grea, dar haideti sa ne urmam visurile ca si cum am fi eroii propiului destin”.
Albumul are un succes relativ, ocupand locul 7 pe Mnet Singles Charts, locul 5 pe Melon si locul 4 in prestigiosul Gaon Chart.

Varianta live a melodiei ‘Hero’

Pe parcursul anilor, Outsider devine un adevarat artist, reusind sa-si impresioneze ascultatorilor. In prezent Outsider, Shin Ok Cheol, isi indeplineste stagiul militar obligatoriu, pe care il va finaliza in tomana anului 2012.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

5 comentarii

There are currently 5 comentarii on Outsider – 17 silabe pe secunda. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. LIKE!!! Desi nu ascult mult rap, sunt fana muzicii de acest tip daca imi plac versurile ( Eminem, la noi Guess Who, si inca cativa )…Desi aici clar nu inteleg versurile =)))) prima melodie imi suna chiar bine! Bravo, Da Eun! Multumim mult! :D Am fresh music pentru azi! :D

  2. O să ascult şi eu, dar mai târziu :P Mulţumim pt melodii!

  3. Uau ! Ce viteza are ! Ar fi super sa il pot auzi live . Imi place genul rap, dar in coreeana e u pic cam greu de ascultata, cum spunea si Lorena, din cauza versurilor, chiar daca mai prind pe ici pe colo cuvinte sau expresii. Dar baiatul asta nu stiu , chiar daca ar canta in romana la viteza asta, tot nu l-as intelege. Eu sunt ardeleanca – gandesc foarte incet :)))

    • da, si mie mi se pare la fel! Parca e Speedy Gonzales :D

  4. Wow!!! Ce debit verbal are!!!!!!!!!

Leave a Comment