koreafilm

Grădina Secretă – episodul 12

Written by koreafilm. Posted in Gradina Secreta, K-drama, Povestea

Tagged: , ,

okvcjc

Published on decembrie 01, 2011 with 32 comentarii

de Diana Cristolțean

Hyun Bin – That Man

Joo Won îi explică lui Ra Im că o relaţie de dragoste între ei doi nu poate fi decât una asemănătoare cu cea din povestea “Micuţa Sirenă”: profundă, însă de scurtă durată, ca şi inexistentă. Motivul pentru care ei nu se pot iubi pentru totdeauna îl constituie datoria pe care el o are faţă de familie: trebuie să se însoare cu o femeie bogată şi de neam bun pentru a putea prelua afacerile bunicului său şi pentru a le arăta respect membrilor familiei sale.

Ea îi dă dreptate, însă îi mărturiseşte că nicăieri pe lume nu există o femeie care să accepte să investească sentimente într-o relaţie care apoi dispare precum spuma mării. El încearcă să o convingă să accepte, spunându-i că privirea ei o trădează şi că şi ea îşi doreşte această relaţie.

Când mama lui merge la el acasă şi vrea să arunce coşul de portocale, Joo Won intervine, spunându-i că el decide ce face cu obiectele din casa lui. Doamna Moon îi spune că ea deţine casa şi chiar îşi ameninţă fiul spunând că îl poate da afară oricând. Aceasta îi aduce aminte de îndatoririle pe care el le are faţă de familie, şi îi cere să meargă la o nouă întâlnire aranjată.

Yoon Seul stabileşte să se vadă cu Ra Im, căreia îi spune despre întâlnirea lui Joo Won cu o tânără dintr-o familie înstărită. Yoon Seul se proclamă ca fiind cea mai potrivită pentru Joo Won în acest context, şi îi cere scuze lui Ra Im, ştiind de relaţia dintre ei. Aceasta din urmă o întreabă dacă nu îl mai place pe Oska, şi Yoon Seul îi mărturiseşte că dragostea ei s-a schimbat în ură.

Joo Won continuă să fie ignorat de Ra Im care nu îi răspunde la apeluri, aşa că acesta merge la ea acasă pentru a-i cere explicaţii. Ra Im se arată şi ea deranjată de insistenţele lui şi, drept răzbunare, îl întreabă cum a decurs întâlnirea aranjată. Joo Won este uimit că ea a aflat, şi o crede geloasă.

Mama lui Oska o sfătuieşte pe sora ei să o înlăture pe Ra Im folosindu-se de ajutorul altei tinere. Aşa că, doamna Moon o invită pe Yoon Seul la o aniversare cu familia şi o prezintă ca fiind viitoarea soţie a lui Joo Won, spre uimirea tuturor. Prezentată lui Oska, Yoon Seul se declară fanul lui, însă Joo Won intervine spunând că aceştia se cunosc de mai mult timp.

Când sunt singuri, Oska o critică pe Yoon Seul pentru că a ajuns să accepte această invitaţie doar de dragul de a-l răni, însă ea aruncă vina asupra acestuia spunându-i că el a schimbat-o.

Oska se arată supărat pe vărul său deoarece acesta a umilit-o pe Yoon Seul atunci când a remarcat că ei doi se cunosc. Artistul îl mai acuză pe Joo Won că niciodată nu este interesat de altceva decât de propria-i persoană. Ra Im îl sună în acel moment, şi Oska îi cere să se întâlnească, în ciuda lui Joo Won.

Drept răspuns, businessmanul  aranjează o întâlnire cu Yoon Seul căreia îi spune că Oska încă o mai iubeşte. Tânăra îi spune că ea este soţia perfectă pentru el deoarece nu se va implica deloc în viaţa lui privată. Joo Won insistă asupra faptului că ea nu poate să facă asta atâta timp cât Oska nu a uitat-o. Yoon Seul este uimită să vadă cât de mult l-a schimbat Ra Im pe acest bărbat care odată îi spunea cât de puţin înseamnă dragostea comparativ cu onoarea şi datoria faţă de familie.

La un bol cu şorici, Oska îi spune lui Ra Im că toată viaţa lui a iubit o singură persoană, care acum îl urăşte. Ea încearcă să îl îmbărbăteze spunandu-i că femeile pot urî şi iubi la fel de mult, în acelaşi timp. Oska este sigur acum că tot ceea ce Yoon Seul face e din cauza lui.

Directorul Şcolii de Acţiune află că o persoană a plătit jumătate din împrumutul pe care ei îl datorau. El se îndreaptă spre biroul lui Joo Won.Văzând un om că fumează într-un loc nepermis şi în prezenţa copiilor, Hee Won, sora lui Joo Won, merge la acesta şi îi face observaţie. Omul, iritat de interdicţie, vrea să o lovească, dar e oprit de către Jong Soo. Tânăra este fascinată de acesta, însă deşi o recunoaşte, acesta îi mărturiseşte că se grăbeşte.

Dupa cum a ghicit, Joo Won se dovedeşte a fi cel care a plătit datoria. A aflat de greutăţile prin care trece Şcoala atunci când se afla în corpul lui Ra Im şi a răspuns unui apel prin care i se aducea la cunoştinţă apropierea datei limită. Lui Jong Soo îi spune că a făcut acest gest fiindcă nu a vrut ca Ra Im să fie nevoită să le ceară scuze agenţilor şi că va aştepta ca acesta să-i dea banii pe parcurs. Jong Soo spune că nu are nevoie de ajutorul lui şi va explica situaţia băncii.

Ra Im află că bobocii renunţă la visul de a deveni cascadori deoarece se tem de viitorul care îi va aştepta dacă urmează această cale. Membrii Şcolii se pregătesc pentru un training. Unul dintre prietenii lui Ra Im îl anunţă pe Joo Won de planurile lor şi acesta rămâne să organizeze ieşirea.

Undeva la munte, unde Joo Won e responsabil cu construcţia unor vile, ajung şi cascadoii, uimiţi să-l întâlnească pe Dl. „Ştiu-Să-Fac-Bani-Şi-Să-Îi-Cheltuiesc”. Cum obişnuiesc, ei denumesc următorul director al Şcolii, prietenul lui Ra Im care a insistat ca Joo Won să participe la training.

Mai târziu, Joo Won o priveşte pe Ra Im dormind. El vede că tânăra se încrună în vis şi ducând un deget la fruntea ei, o trezeşte.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

32 comentarii

There are currently 32 comentarii on Grădina Secretă – episodul 12. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Vai, cat imi place melodia asta… ieri am ascultat-o de nenumarate ori

  • koreafilm

   Carina, si noi de asemenea!!

 2. multumesc si pt acest rezumat

  • Cu multa placere! Versiunea lui Hyun Bin este foarte buna! Ma bucur ca l-au trimis in studio sa o inregistreze ^.^

 3. GAAAH!! JOO WON!!!! Cand ai de gand sa incetezi sa mai spui prostii? >__> ….

  oricum mi-a placut episodul, n-am mai avut rabdare si m-am uitat pe net… haaa~~~ sper sa-si dea seama cat mai curand ce au de fapt toti de facut… ah, iar meloddile sunt superbe, am inceput sa le fredonez si eu ^_^

  • haha :)) Eu cred ca Joo Won este ingradit de aceasta datorie pe care o are pentru familie si asupra careia mama sa insista sa o respecte.. Eu un baiat bun, care ajunge sa o raneasca pe Ra Im chiar daca nu intentioneaza acest lucru..

   • Mda, asa e… eu am insa de foarte mult timp impresia ca el nu crede ce spune atunci cand isi gaseste scuze… de fapt, pare ca vorbeste asa mai mult pentru a se convinge pe sine…

 4. ar trebui zguduit putin… i-a inghetat creierul de la frig, precis >_>

 5. Iti multumesc si eu pt rezumat. Eu ma intreb daca in Coreea oamenii chiar privesc casatoriile ca pe o afacere, cum facea Joo Won si au intalniri aranjate cu scopul de a se casatori. Adica se vad pt prima data si deja incep sa faca planuri pt nunta, cum arata in unele k-drame.

  • Cred că există multe cazuri de acest gen…

  • Ce pot sa spuneste ca da, ascultarea fata de parinti este o componenta destul de puternica. Ceea ce nu e un lucru rau in teorie, dar de multe ori asta implica si acceptarea unui destin prestabilit in familie.

   In momentul acesta, din ce am citit si am vazut, as spune ca japonezii si coreenii sunt intr-un fel de perioada de tranzitie intre vechea generatie conservatoare si noua generatie care vrea sa se ridice si sa spuna si ce vrea ea. Am citit de curand o carte a unui japonez (imi cer scuze ca dau un astfel de exemplu pe un site dedicat Coreei, dar cred ca e relevant), care a trait totusi destul de multi ani in Franta si deci sa spunem ca are o viziune mai larga asupra lucrurilor, putand sa compare tara natala cu Europa. Chiar el spune ca pana nu demult, dragostea in casatorii era ceva adiacent, putea sa fie sau sa nu fie, sotii aveau o datorie ca si familie de a avea grija de copii. Dupa cativa ani cei doi erau “tatal” si “mama” copiilor si atat (chiar asa se adresau unul altuia), in rest fiecare avea indatoririle sale. In finalul acestui capitol oarecum pesimist, el spune totusi ca se pare ca acest lucru se schimba la tineri, care prefera o casatorie bazata pe iubire.

  • Cred ca inca se practica aceasta “tactica”, nu doar in Coreea (Nord si Sud), ci si Japonia :(

   • Tactica se practica in tarile asiatice, dar nu numai. Inclusiv in Europa, inainte de perioada moderna si de emanciparea femeii, se facea la fel. Conta cat pamant are x sau y si ce statut social are(celebrul exemplu din Ion arata o atitudine de acest gen foarte raspandita chiar si printre romani).

    • ma tem ca snobismul nu va muri niciodata… intotdeauna vor fi oameni care se vor simti superiori celorlalti (chiar si cand nu au de ce), indiferent de timp si spatiu. In Est este insa o situatie un pic mai speciala, este acea calitate morale, “datoria fata de familie”.

     • E drept. Variatiuni pe aceasta tema exista. La ei presiunea de a-si face datoria de fii/fiice e parca mai mare, dar realitatea e ca astfel de casatorii aranjate, paturi sociale, sterotipii si snobism vor exista intotdeauna :(.
      Noi putem doar sa nu ne conformam acestora.

  • De ascultarea fata de parinti stiam (pana la un anumit punct nu pare un lucru rau) si dn cate am inteles la ei conteaza mult si statutul social, mai mult chiar decat caracterul unei persoane. Astfel de lucruri se mai intampla si in societatea noastra dar poate la o scara mai mica. In definitiv cred ca la fel ca toate culturile si cea asiatica are si parti bune si rele.

   • Este intr-adevar la o alta scara, si e vizibil chiar si in nume: de obicei in Europa, iti spui mai intai numele tau si apoi numele de familie. In Est insa, spui mai intai numele de familie si apoi numele tau. De multe ori, chiar si prietenii se striga dupa numele de familie. Asa se arata cu alte cuvinte apartenenta la clan, familia inainte de toate.

    Sa zicem ca noi suntem un caz putin mai special, un fel de amestec: exista situatii in care iti spui mai intai numele de familie, in altele mai intai prenumele.

    • In Romania, in mod traditional tot numele de familie e cel mai important. Cu el se incepe prezentarea si chiar si la tara, apartenenta se specifica(Marioara lui Ion a Olarului).
     Adevarul e undeva la mijloc: contezi si tu ca persoana, conteaza si din cine te tragi. Asta te modeleaza destul de puternic, dar nu inseamna ca nu poti sa iti depasesti predecesorii, sau din contra, sa nu te ridici la nivelul lor…

 6. Regizorul o salveaza din nou pe sora lui Joo Won, caruia pare ca ii cam place de el.

 7. Joo Won e asa de enervant in aceste momente, vrea o relatie care sa nu implice nici o datorie, responsabilitate sau sacrificiu :|

  Multumim Diana :) Frumos rezumat!

  • Eu sper sa se schimbe… Cred ca o noua transformare este obligatorie acum :))
   Cu placereee!! ^.^~~

 8. Ce credeti, se vor mai schimba personajele intre ele? :D

  • Eu votez DA! Mi se pare ca au ajuns in punctul in care o schimbare e obligatorie :)))

   • Da, o transformare care sa il schimbe un pic pe Joo Won si sa il faca un fic mai … iubaret :D

    • KYAAA!!!!! Da, da,da!!! abia astept ^w^

  • ah, scuze, am scris aproape acelasi lucru ca tine mai sus! :))) n-a fost intentionat!

 9. ;)) Puf! daca ati sti cat de surpinsa am fost cand am vazut rezumatul. La cat de incarcata de proiecte si lectii de studiat sunt, am pierdut notiunea timpului. Peste tot se vorbeste de Romania, zi nationala , 1 dec. etc, dar azi pt. mine “este” sambata. Ma si miram de ce e rezumatul deja postat pt. episodul de “luni”. :)) Bine ca am citit printre randuri si comentarii ca altfel pierdeam difuzarea episodului de azi.

  P.S La multi ani Romania si KF!!! ♥

  • Eu am crezut ca azi e miercuri, asa ca te inteleg :))
   Vizionare placuta, si la multi ani! ^.^

 10. Superb filmul asta…cine nu ar vrea sa fie si baieti,barbati…asa ca Joo Won…ca si Hyun Bin…? :). Are cineva melodia in format mp3? Multumesc…

 11. Si cand zic baieti ca el, ma refer la altele decat fizicul, desi omul asta arata extrem de bine… . Sa speram ca sunt precum personajul lui si sa speram ca el va avea parte de armata usoara ;)…constat ca natia asta de oameni sunt chiar deosebiti…distinct de chinezi,japonezi… foarte faini. Am citit ca pe Hyun Bin l-au trimis in alta tara ca si ambasador pt industrie daca nu ma insel….SIG ambasador pt cultura coreeana.
  Ideea e ca ei se fac cunoscuti prin filmele lor, muzica…valul coreean. Desi Coreea de Sud a 12-a economie a lumii…stiu ei de ce fac asta… . Sper ca poporul asta sa nu mai sufere si candva sa fie unul singur.

 12. Atat am de comentat: ador scena de la final!!! ♥ Pt. Ra Im se aplica vorba : “Urasc ca te iubesc.” Cat despre Joo Won, de fiecare data cand Ra Im e in preajma cuiva, el isi exprima iubirea, afectiunea, grija intr-un mod amuzant. :)

Leave a Comment