Ana-Maria Ruse [KF]

~~Romeo şi Julieta cu happy ending~~

Written by Ana-Maria Ruse [KF]. Posted in K-drama, Recenzii Koreafilm

Tagged: ,

tpm5

Published on noiembrie 17, 2011 with 24 comentarii

Drama istorică The Princess’s Man, recent încheiată, a primit pseudonimul de Romeo şi Julieta ai dinastiei Joseon, tocmai pentru că povestea de dragoste dintre protagonişti, prinţesa Lee Se Ryung (Moon Chae Won) şi Kim Seung Yoo (Park Shi Hoo) părea una imposibilă, şi cu un final iminent tragic.

Ea, fiica cea mare a marelui prinţ Su Yang, fratele regelui Moonjong, şi aspirant la ocuparea tronului prin orice mijloace, chiar dacă asta însemna uciderea oricărui oponent, iar el fiul venerabilului general Kim Jeong Soo, cel mai mare oponent şi duşman al lui Su Yang.

Cei doi se cunosc la palatul regal, Seung Yoo fiind însărcinat cu predarea lecţiilor către prinţesa Kyung Hee. Aceasta, plictisită de lecţii şi profesori, îi permite verişoarei ei, Se Ryung, să asiste în locul ei la lecţii. Desigur, în spatele unei perdele, pentru a nu fi văzută. Se Ryung dorea să-l cunoască pe Seung Yoo, întrucât acesta era posibilul ei viitor soţ. Su Yang dorea o alianţă cu Kim Jeong Soo, de aceea propusese căsătoria fiicei sale cu fiul generalului. Bineînţeles că Kim Jeong Soo nu doreşte înrudirea sa cu tiranul Su Yang, şi lupta începe.

Astfel, cei doi încep să se cunoască şi să dezvolte sentimente unul pentru celălalt, fără ca Seung Yoo să ştie cine este Se Ryung. Trec prin multe situaţii periculoase, până când tatăl lui Seung Yoo este ucis de oamenii lui Su Yang, iar el, condamnat la exil. Reuşeşte să revină în capitală, măcinat de ură şi gânduri de răzbunare împotriva celui care i-a ucis familia, şi tatăl, iar revederea cu Se Ryung este una dureroasă, el o răpeşte pentru a o folosi ca momeală, şi astfel să-l poată ucide pe tatăl acesteia, care e pe cale să devină rege.

Nu reuşeşte să-l omoare pe Su Yang, iar Se Ryung îl salvează în momentul în care săgeata lui Shin Myeon zboară spre el. Acesta e momentul în care Seung Yoo realizează că încă o iubeşte pe Se Ryung, în ciuda faptului că e fiica duşmanului său cel mai mare.

De acum, dragostea nu mai poate fi evitată, sentimentele lui Seung Yoo nu mai pot fi înnăbuşite, şi face tot posibilul să o apere pe Se Ryung, şi să o ţină lângă el. Ea renunţă la statutul de prinţesă, numai pentru a fi cu el, dar asta nu este atât de uşor, Su Yang este hotărât să-i despartă pe cei doi, chiar dacă asta înseamnă şi moartea lor.

Cea care le întinde o mână de ajutor este regina, mama lui Se Ryung, care îl păcăleşte pe rege spunându-i că Seung Yoo a murit din cauza rănilor, iar Se Ryung s-a sinucis, astfel îngropându-i împreună. De fapt, cei doi au fugit departe, şi au trăit fericiţi, ca o familie, alături de fetiţa lor, rodul iubirii, chiar dacă Seung Yoo din păcate a rămas fără vedere.

Despre Ana-Maria Ruse [KF]

Ana-Maria Ruse [KF]

Browse Archived Articles by Ana-Maria Ruse [KF]

24 comentarii

There are currently 24 comentarii on ~~Romeo şi Julieta cu happy ending~~. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. am vazut acest serial si tin sa spun ca e oau. Chiar de la primul episod ma captivat, iar sfarsitul…minunat

  2. Nu pot sa spun decat ca regret ca s-a terminat ….. M-a tinut sufletul la gura pe tot parcursul lui… Merita cat mai multe premii pt.sfarsitul de an… Iar Park Shi Hoo are un zambet “killing me softly” … nu se poate sa nu-l indragesti … mUltumim pentru recenzie

    • Daa, Ramo, zâmbetul lui Park Shi Hoo e atât de dulce ;)

  3. L-am inceput sapt asta si sunt la ep 5 deja. Este SUPERBBBBBB!!! :X :X :X

  4. pot sa spun doar… pacat ca s-a terminat
    mi-a placut f mult
    iar pozele alese de tine sunt super
    le vreau si eu :)

  5. O tulburatoare poveste de dragoste care ma tinut cu sufletul la gura! O demonstratie de altruism si credinta ,gata de sacrificiu,infruntand lumea intreaga,pentru persoana iubita. Renuntarea la o viata confortabila si ROZ pentru a demonstra lumii ce inseamna dragostea,un minunat film ,pe care l-am savurat milimetru cu milimetru,o sa capodopera nu e de ratat! Ana frumoase fotografii si un rezumat pe masura!

  6. din pacate nu l-am vazut, dar este o premiera cu adevarat fiindca majoritatea serialelor istorice au un final trist. deci chiar trbuie sa aceasta poveste cu happy ending. multumim Ana!:*^_^

  7. Şi mie mi-a părut tare rău că s-a terminat, atât de frumos şi prea scurt :) Povestea a fost senzaţională. Lore, mă bucur tare că te-ai decis să-l vizionezi, iată că deja te-a prins :) Sigur vei fi inspirată după ce.l termini să ne şi scrii ceva :D

    Deea, nu-l rata!

    Mulţumesc pt comentarii!

    • Daaaa…. mor! Este excelent! Imi place tot, de la pantofiori la actori, peisaje, etc :)) :X :X Si joaca foarteee bine, tare mi-as fi dorit sa-l fi dat Tvr-ul acum :D

      • Chiar ar fi fost ft frumos să fie la Tvr, dar eu sper ca Tvr-ul să difuzeze curând şi seriale istorice de24 de episoade :)

  8. Serialul l-am urmarit “asa la foc continuu” pe parcursul transmiterii lui la KBS World , un serial cu o deosebita poveste de iubire comparativa ,cu capodopera lui Shakespeare , cu un suspans permanent si cu un final neasteptat .
    Ceea ce a dat unicitate acestui serial a fost inginiozitatea realizatorilor in privinta conceptiei finalului “surpriza” a povesti ,surpriza pe care nu o vor putea savura cei care vor urmari serialul dupa citirea acestei recenzii (ce insista prea mult in nararea finalului).

    • Aşa e, am insistat pe final, dar spre deosebire de mine, există multe persoane care doresc să afle finalul în avans. Îmi pare rău pt cei care vor să.l urmărească şi le-am dezvăluit finalul.

      Am uitat să menţionez Spoiler :(

  9. O drama care cu siguranta trebuie vazuta! Pe mine de la inceput pana la sfarsit m-a tinut in suspans… m-am bucurat cand Regina i-a salvat… chiar meritau…
    Multumin Ana! Pozele sunt wow, wow… imi plac foarte mult cele cu pinky swear! hehe

    • Şi mie îmi plac acelea, sunt ft drăguţe :)

  10. Frumos, atat de tare incat iti taie parca legatura cu realitatea, cred ca asa as putea descrie pe scurt acest serial. Fiecare episod m-a fascinat, insuflandu-mi o suita de sentimente. Primele episoade au fost “dulci”, placute ca o zi de primavara. Prima lor privire m-a dus cu gandul la un basm si era necesar pt. mine ca totul sa se termine cu un final fericit. Insa din pricina incipitul “intunecat” ma tot ducea cu gandul la tragedie, era parca anormal sa ma gandesc la povestea lui Romeo si Julieta ca la o iubire pana la adanci batraneti. Durerea se revarsa pe parcursul episoadelor, legatura dintre ei era din ce in ce mai instabila, insa nu-si pierdeau din farmec. Toate greutatile lor era motivul spulberarii sperantei mele ca totul se va termina cu bine. Chin, suferinta, cruzime, dorinta nemiloasa de razbunare, ambitia sangeroasa, ura, lupta crancena pt. putere, toate astea umbreau iubirea lor si acele zile in care se bucurasera unul de celalalt. Totusi urma de iluzie a fericirii era si ea uneori prezenta. Se Ryung stia ca dragostea ei era imposibila, insa devotamentul ei fata de Su Yang parca isi croia drum printre obstacole si uite ca in cele din urma a razbit. Salvandu-i viata a vazut si el puterea dragostei si a inceput sa lupte contra acelelor sentimente negre. Drumul anevoias care l-au parcurs de aici trebuia sa-i duca spre fericire, meritau asta.

  11. Regina mama in adancul ei tot timpul i-a dorit fericirea fiicei sale, si era normal ca pana la urma sa actioneze. O mama nu poate indura suferinta copiilor, se vedea doar cata suferinta ascundea in interior. Pentru binele protagonistilor ( si multumirea noastra) a facut ce trebuia, caci alta cale de salvare eu una personal nu gasesc.
    Am fost de-a dreptul surpinsa de final. Chiar crezusem ca Su Yang a murit, insa ma intrebam ce a facut Se Ryung. Apoi curiozitatea s-a amplificat cand l-am vazut pe rege batran… murisera amandoi? Intrebarea m-a macina pana acea copila si-a facut aparitia langa tatal ei. Traieste! Au ramas impreuna, iubirea lor a invins, totusi nu stiam de ce am o apasare in piept. Raspunsul final venise el era orb, si corpul nu ii mai era atat de “solid” ca in trecut, bataile nu ii luasera viata, dar l-au marcat. Se Ryung ramasese la fel de increzatoare, cu zambetul putin mai blajin ca in trecut si avea tot aceeasi sclipire in ochi cand si-a vazut iubirea. Ma temeam ca personalitatea ei se schimbase radical odata cu brusca maturizare, insa si-a pastrat si din farmecul domnitei voioase din trecut. Plimbarea lor pe cal, in combinatie cu zambetele si privirile dragastoase, m-au convins ca iubirea lor era predestinata spre dainuire.

    • Seung Yoo* !!!
      primul comentariu – ” …insa devotamentul ei fata de Seung Yoo* … ”
      comentariul doi – ” Chiar crezusem ca Seung Yoo* a murit … ”
      Scuze… oboseala isi face efectul. :|

  12. Felicitari pt. recenzie! A fost o placere sa imi amintesc de acest serial la o perioada asa scurta de cand am terminat vizionarea lui.
    Imi pare rau, dar eu una nu vreau sa mai aud ca li se spune Romeo şi Julieta, ei sunt Lee Se Ryung si Kim Seung Yoo din dinastia Joseon. Sunt cei care au inteles ca iubirea va invinge numai daca crezi in ea.

    • Da, bine zis :) Mersi!

  13. vai … deci nu am citit nimic din ce scrie mai sus, dar am vazut din greseala o poza T.T…. nu vroiam sa-mi dau singura spoilere.. inca nu am termnat princess man

  14. Am auzit numai lucruri bune despre serial, dar nu ma apuc sa-l vad online, sper ca poate o sa-l dea cei de la TVR la anul.

  15. am inceput sa vad filmul si chiar e foarte captivant

  16. Eu cred ca Shakespeare,ar fi invidios pentru aceasta poveste!

  17. Buna,tocmai am aflat de aceasta minunata drama si nu gasesc un site pe care o pot viziona.Ma puteti ajuta va rog frumos?

Leave a Comment