koreafilm

Regele Geunchogo – episoadele 5-9

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Povestea, Regele Geunchogo

Tagged: , ,

01

Published on noiembrie 28, 2011 with 58 comentarii

de Florina E.

Cu ajutorul tribului Mohe, Prinţul Yeogu cucereşte fortăreaţa Gomori, reuşită pentru care tatăl său începe să-l aprecieze. Prinţul Moştenitor, dornic să-şi impresioneze tatăl printr-o faptă de arme mai importantă decât cea a fratelui său Yeogu, părăseşte fortăreaţa Gomori şi cade în capcana întinsă de Buyeo Jun şi de Regele Sayu al Goguryeo, fiind luat prizonier.
Solia din Goguryeo îi cere Regelui Biryu, în schimbul vieţii Prinţului Moştenitor, predarea fortăreţei Gomori şi o Prinţesă din Baekje drept consoartă secundară pentru Regele Sayu. Evident, este vorba de Yeohwa, care-i plăcuse Regelui Sayu.
Prinţul Yeogu merge la Buyeo Jun pentru a o cere de soţie pe Yeohwa, aşa cum îi promisese aceasta când erau mici, înainte de alungarea lui de la palat, dar este respins sub pretextul lipsei consimţământului tatălui său.
Regele Biryu le comunică trimişilor din Goguryeo că nu acceptă condiţiile şi că Prinţul Moştenitor poate fi ucis. În acelaşi timp, îi cere Prinţului Yeogu să nu plece, dezvăluindu-i convingerea sa că îl crede singurul în stare să-l înfrunte pe ambiţiosul Rege Sayu al Goguryeo. Astfel, se conturează deja ideea că Yeogu va deveni noul Prinţ Moştenitor.

Prinţul Moştenitor află de la Regele Sayu că tatăl său nu ezită să-l sacrifice. Hotărârea Regelui Biryu de a-l înlocui pe Prinţul Moştenitor cu fratele său mai mic marchează o schimbare extrem de importantă în drepturile de succesiune ale regatului.
La Consiliul Nobililor apar, deşi nu aveau dreptul, Buyeo Jun, pentru a împiedica numirea lui Yeogu ca Prinţ Moştenitor, şi Regina Haesosul, cerând salvarea Prinţului Moştenitor. În urma protestelor Reginei, Regele Biryu acceptă cererile Regelui Sayu.
Yeohwa refuză să-i fie consoartă Regelui Sayu, cerându-i tatălui său s-o lase să devină soţia Prinţului Yeogu. Cum Buyeo Jun nici nu vrea să audă de asta, fiica sa îi trimite lui Yeogu un mesaj în care îi propune să fugă împreună.
Buyeo Jun merge la mormântul Regelui Bunseo împreună cu Yeohwa, cerându-i acesteia să-l ajute, sacrificându-şi iubirea pentru Prinţul Yeogu. Într-o scenă paralelă, Regele Biryu jeleşte în faţa lui Yeogu, rugându-l să rămână şi să devină Prinţ Moştenitor pentru binele regatului Baekje. Noaptea, la întâlnirea cu Yeohwa, Prinţul Yeogu îi spune acesteia ca nu pot pleca împreună şi că trebuie să-şi jertfească iubirea, punând mai presus datoria faţă de părinţii lor.

Prinţul Moştenitor, eliberat, dar umilit, este în sfârşit primit de tatăl său şi îi mărturiseşte că îşi doreşte doar aprecierea lui, fiindu-i indiferent statutul de Prinţ Moştenitor şi agăţându-se de acesta doar din teama de a nu pierde afecţiunea paternă. Într-o scenă emoţionantă, Regele Biryu le spune Prinţilor Yeogu şi Yeochan că ţine la amândoi, dar a doua zi acordă toate funcţiile importante celor din clanul Jin, pregătind astfel urcarea pe tron a Prinţului Yeogu.
Regina Haesosul conspiră cu Buyeo Jun (căruia trebuia de fapt să-i devină soţie în tinereţe şi care ar fi obţinut astfel tronul), pentru a-l ajuta pe Prinţul Moştenitor să devină Rege. Buyeo Jun consideră că singura soluţie este să-l asasineze pe Regele Biryu înainte ca acesta să-l proclame pe Yeogu Prinţ Moştenitor.
Yeohwa pleacă spre Goguryeo. Prinţului Moştenitor i se propune de către bunicul său să devină negustor de sare, cum fusese fratele lui, Yeogu, în anii de exil de la Curte, dar refuză categoric, deşi i se explică importanţa negoţului cu sare pentru Baekje.
Prinţul Yeogu o vizitează la un popas pe Yeohwa şi, cu toate că este alungat, jură că va veni după ea. În acest timp, Prinţul Moştenitor ucide gărzile Regelui, intrând în camera acestuia şi implorându-l să-l omoare în loc să-i ceară să devină negustor de sare.

Yeohwa ajunge în Goguryeo, devenind consoarta Regelui Sayu, care găseşte astfel o justificare pentru pretenţiile sale de a subjuga Baekje. La fortăreaţa Cheoseongni, Buyeo Jun şi-a pregătit trupele pentru lovitura de stat. Regele Biryu îi spune Prinţului Yeogu, la altarul lui Onjo cel Mare, că viitorul regatului Baekje depinde de el. Într-o scenă similară, Regele Sayu îşi exprimă dorinţa aprigă de a cuceri Baekje.
În noaptea nunţii, Regele Sayu îi spune lui Yeohwa că fiul pe care aceasta i-l va dărui va deveni Regele Baekje, chiar dacă poporul nu va dori un Rege din Goguryeo, aşa cum afirmă ea.

Regina Haesosul hotărăşte că, în dimineaţa întrunirii Consiliului, Regele Biryu va fi mort şi îi pune în ceai otrava primită de la Buyeo Jun. Într-o discuţie înduioşătoare, de la tată la fiu, Regele Biryu îl roagă pe Prinţul Moştenitor să-l ierte. Apoi, rugându-se către Soseono, îşi exprimă hotărârea de a-l numi Prinţ Moştenitor pe Yeogu şi de a-i cere lui Yeochan să se sinucidă.
Consiliul este pe cale să înceapă, iar Regele Biryu întârzie. Prinţul Moştenitor îşi dă seama că tatăl său este în pericol, aşa că pleacă să-l caute, urmat de Prinţul Yeogu.
Cu ultimele puteri, Regele Biryu îl numeşte Prinţ Moştenitor pe Yeogu şi îi înmânează sabia moştenită de la Chogo cel Mare, cerându-i să apere Baekje. Anul morţii sale este 334, iar domnia lui a durat 41 de ani. S-a straduit să mărească influenţa Baekje şi să pună capăt luptelor interne dintre descendenţii familiilor regilor Goyi şi Chogo, dar nu a reuşit. Domnia urmaşului său se anunţă a fi una plină de provocări încă de la început.


Buyeo Jun păstrează drept garanţie edictul scris înaintea morţii de Regele Biryu, prin care Yeogu este numit Prinţ Moştenitor, iar Yeochan este condamnat la moarte. Clanul Jin, simţind că se întâmplă ceva suspect, ameninţă Palatul Wirye. Prinţul Moştenitor o arestează pe consoarta regală Saha, sub acuzaţia că şi-ar fi otrăvit soţul.
Regele Sayu îşi anunţă intenţia de a interveni în problemele interne ale Baekje, lucru pe care Yeohwa doreşte să-l împiedice. Trupele Goguryeo trec graniţa cu Baekje, iar generalul Jin Godo se îndreaptă spre Hanseong, dornic să-i pedepsească pe ucigaşii Regelui Biryu. Prinţul Yeogu îl bănuieşte pe Prinţul Yeochan că l-ar fi ucis pe tatăl lor. Cele două tabere sunt gata de confruntare, iar intervenţia Regelui Sayu complică şi mai mult lucrurile.


Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

58 comentarii

There are currently 58 comentarii on Regele Geunchogo – episoadele 5-9. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Multumim pt rezumat, Florina
  Bine ai venit printre noi!

  • Multumesc si eu, Carina! Ma bucur sa ma numar printre membrii acestei minunate comunitati, pe care abia astept s-o descopar putin cate putin :)

   • koreafilm

    Bine ai venit, Florina! Kamsahamnida!^^

    • Multumesc mult!

 2. Buna zimineata, tuturor. Incepe iar o saptamana plina de actiune si de momente intense in kdramele noastre.

  Eu va doresc, sa aveti o saptamana frumoasa, plina cu soare.

 3. Bine ai venit, Florina! Un rezumat foarte frumos, multumesc! Mi-e mila de Yeohwa, fortata intr-o casatorie politica.

  • Multumesc mult, Liliko! Intr-adevar, Yeohwa are o soarta trista, mai ales ca, pe langa sacrificiul facut, se simte si oarecum tradata de Yeogu, care a pus iubirea lor pe planul al doilea. Dar cum el promite ca lucrurile nu vor ramane asa…

 4. Bine te-am găsit Florina :) Mulţumim pt rezumate! Episoadele acestea se anunţă ft alerte, se pare că se întâmplă atâtea lucruri, şi rele şi mai bune…
  Păcat că Yeohwa trebuie să devină soţia lui Sayu şi nu a lui Yeogu :(

  • Multumesc frumos, Ana! Sunt foarte multe de spus, aproape ca nu sunt momente de respiro de-a lungul unui episod. Eu una am incredere in vointa lui Yeogu si nu cred ca povestea lor de dragoste se va sfarsi asa :)

 5. Multumim Florina E.

  • Cu cea mai mare placere :) Multumesc si eu!

 6. Multumesc Florina pentru acest rezumat condensat,intradevar ,evenimentele se precipita si iubirea dintre domnita Ami si Yougu este una cu nabadai si cu scantei! Acum descarc episoadele 53si54!

  • Cu multa placere, ma bucur ca-ti place. Abia astept sa ajung si eu mai departe cu vizionarea :)

 7. Incep sa se clarifice lucrurile in acest serial, se se contureze mai bine personajele, care de partea cui e, ce ambitii are fiecare etc. Sper sa ne atraga cat mai mult cu fiecare episod, deocamdata voi continua sa-l urmaresc.

  • Asa este, Gabriela, a fost un inceput tumultuos, cu multe evenimente si personaje si dureaza putin pana ne lamurim, dar mi se pare ca merita urmarit :)

 8. bine ai venit florina!
  Devine tot mai interesant filmul. Aseara am urmarit si eu un episod cap-coada. Incep sa-l inteleg, dar inca e greu. Sunt cativa actori care joaca bine, actiunea incepe sa se lege si chiar daca am fost sceptica cred totusi ca merita urmarit. Cumva cred ca filmul acesta ar trebui urmat de king gwaettano the great si the legeng pentru a arata cum a stat dominatia celor doua tari in acele vremuri. Am intelege mai bine o perioada destul de incarcata si complicata pentru coreea.
  Frumos rezumat! Felicitari!

  • Multumesc mult, Julia! Pe mine m-a prins de la inceput serialul, chiar daca mi-a dat batai de cap aglomerarea evenimentelor din primele episoade. Pe de alta parte, e semn ca n-o sa ne plictisim. Cred ca fiecare serial reprezinta o piesa din puzzle-ul istoriei coreene si e o bucurie sa le descoperim pe rand, desi istoria ramane inepuizabila datorita multitudinii abordarilor posibile :)

 9. multumim foarte frumos pentru rezumat si bine ai venit Florina :)…
  Sa inteleg ca de atunci le placeau sporturile exreme?… Ingenios mod de a patrunde in cetate cu ajutorul “stramosului” parapantei :)

  • Multumesc foarte mult, Ramona! Nu vad de ce nu le-ar fi placut sporturile extreme, mai ales ca erau antrenati, cu atatea batalii :)

 10. Florina ,ma bucur ca cineva s-a incumetat la asa serial lung si greoi, dar extraordinar dpdv al istoriei,umpic de colo sau de dincolo ne ajuta sa intelegem mai bine perioadele din istoria coreeana! eu mai am 16 episoade si-l dau gata ,m-a captat din prima!

  • Felicitari, Livia! Asta am simtit si eu, e captivant, nu-mi pare rau ca are multe episoade. Oricum, pana acum n-am vazut serial coreean care sa mi se para prea lung! :))

 11. Devine tot mai interesant :) Avem personaje bune!

 12. Prinţul Yeochan e foarte antipatic, fratele lui, Yeosan la fel, de mama lor ce să mai spun :)) O adevărată zgripţuroiacă. Nu prea îmi dau seama, celălalt fiu al regelui Biryu, care de la început i-a ţinut partea lui Yeogu, e tot fiul reginei? Adică frate bun cu Yeochan şi Yeosan, sau e frate bun cu Yeogu?

 13. Buna Ana! Printul se numeste Yeohwi si este al doilea fiu a reginei, dar mi s-a parut ieri ca aceasta nu prea il indrageste. Mi se pare ca e mai bine un soldat decat politician si nu are talent la viclesuguri cum e fratele cel mic. Daca am intelest bine, regina a acceptat casatoria cu regele Biryu numai daca el promite ca urmasul va fi primul fit a ei, de aceea e atat de pornita impotriva lui Yeogu a carui mama era marea dragoste a regelui (casatorie politica impotriva casatoriei din dragoste vezi Muhyul-Yiji-Yeon) si simte amenintat statutul lui Yeochan. Printul al doilea mi se pare baiatul tatalui, iar ceilalti doi sunt puisorii mamei. Cel mic dupa parerea mea e foarte rautacios, un ,,cere palme”

  • Aşa, Yeohwi, nu-mi aminteam nicicum numele :)) Mersi Liliko! Deci este fiul reginei şi el, al doilea fiu. Întradevăr el pare băiatul tatălui, iar ceilalţi doi băieţii mamei. Dar mă gândeam că e cel mai mare fiu, aşa pare,,,dar nu e.
   Din comportament parcă e frate mai bun cu Yeogu decât cu ceilalţi doi. Mă întreb de ce regina nu-l prea îndrăgeşte, în fond e şi el fiul ei. Poate tocmai din cauză că acesta îl protejează pe Yeogu.

   Daa, Yeosan e un pămpălău cred eu, un fel de Youngpo, poate puţin mai şiret, dar nici Yeochan nu mi se pare prea inteligent…

   Întradevăr se vede cât de mult o iubeşte regele Biryu pe mama lui Yeogu…iar pe regină deloc. Încă aştept să-mi fac un personaj favorit, Yeogu încă nu m-a convins.

 14. Nici pe mine nu m-a convins Yeogu (inca). Cauza poate fi varsta actorului, are peste 40 de ani si joaca un tanar in jur de 20, iar actorii care joc fratii lui mai in varsta, sunt cu mai tineri cu mai multi ani. Poate mai tarziu cand caracterul devine mai matur, si actorul devine mai credibil. (SIG a reusit la 37 de ani sa joaca un pusti… :))) Muhyul aja aja!)

  • Da, şi eu cred că vârsta poate fi de vină…Parcă nu prea merge să joci rolul unui tânăr de 20 de ani, cum spui tu, iar tu ca actor să ai dublu :)) Trebuie să fii şi destul de credibil. Oricum, actorul nu arată chiar de 40 de ani, dar nici de 20…

   • Aveti dreptate, fetelor! Nu mi se pare extraordinar de bine ales protagonistul, dar o sa trecem peste asta daca ne convinge prin interpretare.
    Un caz similar este in “Gye Baek”, printul Uija pare la fel de matur sau chiar putin mai in varsta decat tatal lui :))
    Liliko, multumesc ca ai dat tu lamuririle necesare :)

    • Întradevăr şi Uija e mult prea matur…

  • nu toti actorii pot sa interpreteze roluri fara sa-si tradeze varsta
   SIG este unul dintre cei care reuseste foarte bine :)

 15. Kamsahamnida, Florina!

  Actiunea devine tot mai interesanta.
  Mie inca nu imi place in mod deosebit niciun personaj masculin, dar sunt foarte placut impresionata de printesa Yeohwa. E un bun strateg, inteligenta, desteapta si stie sa lupte pentru ceea ce vrea, ca sa nu mai vorbim ca nu e genul care sa faca pe sfioasa ci spune exact ce simte(cand e cazul).
  Ce mai? Dintr-o bucata. Cred si eu ca era un soi de Soseono 2 ;))

  • Cu multa placere! Asa e, mai avem de asteptat pana sa ne impresioneze Yeogu, deocamdata doar promite, iar Yeohwa este o femeie puternica, desi pentru moment a ajuns intr-o situatie care nu prea ii mai permite sa se manifeste direct.

   • Din pacate, asa e. Dar cred ca o sa-i baga bete in roate la Sayu ca o sa-i para rau ca s-a insurat :)).
    Poate ii face si un printisor… cu Yeogu =))

 16. iti multumesc si eu Florina, datorita rezumatelor tale am ajuns si eu la zi cu filmul, pentru ca nu l-am vizionat de la inceput, dar devine din ce in ce mai captivant

  • Cu multa placere, Elena! Ma bucur si sper ca vei reusi sa-l urmaresti in continuare, cred ca merita :)

 17. un rezumat dragut! personal prefer rezumatul la fiecare ep in parte. cum eu sunt la internat si mai sunt ep pe care le mai ratez rezumatele detaliate sunt comori pt mine. dar e dragut si asa. de-abia astept cum vor evolua personajele

  • parerile sunt impartite. sunt multi care au spus ca nbu vor sa stie ce se intampla in fiecare episod :)

  • Multumesc, Angelica! Sper ca vei fi incantata de evolutia intrigii si a personajelor, iar eventualele episoade pierdute le vei gasi descrise aici, chiar daca sunt grupate mai multe in fiecare rezumat. Dupa cum zice si Carina, nu putem gasi o solutie universal valabila, dar poti fi sigura ca nu neglijam momentele esentiale din nici un episod :)

 18. BUNA ALL!!!BINE AI VENIT FLORINA!!!

  • Multumesc mult! Ma bucur sa fiu printre voi :)

   • SI EU!!!

 19. LA MULTI ANI TUTUROR PENTRU MAINE!!! SA FITI IUBITI SI MANDRII!

 20. neata tuturor.

 21. LA MULTI ANI ROMANIA,LA MULTI ANI TUTUROR ROMANILOR DIN TOATE COLTURILE TARII DAR SI DIN TOATA LUMEA.VA DORESC MULTA SANATATE VOUA SI FAMILIILOR VOASTRE,FERICIRE,PUTERE DE MUNCA,REALIZARI PE TOATE PLANURILE SI SA AVETI MEREU ZAMBETUL PE BUZE,PTR. CA NOI AM AJUNS UN POPOR DE OAMENI TRISTI.LA MULTI ANIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.

 22. LA MULTI ANI VREAU SA TRANSMIT SI ECHIPEI KOREAFILM AKA KOREUTZA,SA AVETI PARTE DE O VIATA LUNGA SI FRUCTUOASA,SI CAT MAI MULTE SUCCESE IN ACTIVITATEA PE CARE O DESFASURATI.SI LA MULTI ANI DE ZIUA ROMANIEI.

 23. La Multi Ani Romani de pretutindeti, bucrutati-va de acesta sarbatoare care ne definete identitatea ca popor.
  Multumiri Florinei, pentru rezumate , ma bucur ca ea ne va inititia in firul aecestiu serial, interesant dar inca pentru mine nu asa atragator ce si celelalte, voi mai astepta sa mai treaca ceva episoade.

  • Cu multa placere, Ramona. Sper sa constati ca merita vazut :)

 24. LA MULŢI ANI ROMÂNIA, LA MULŢI ANI KOREAFILM!!!!!!
  :)
  Toată lumea să fie fericită azi, să fim mândrii că suntem români şi trăim în România !!!!

 25. M-a cam dezamăgit Yeogu în episodul de ieri-seară, pt că nu a plecat împreună cu Yeohwa. Era de aşteptat să se întâmple asta, din moment ce e evident că va deveni rege, şi n-ar fi putut deveni dacă ar fi plecat (sau poate da, după o reîntoarcere împreună cu Yeohwa ca soţie a sa). “Decât să-l văd pe tata plângând, mai bine te văd pe tine plângând…” cred că aceste cuvinte au fost ca un pumnal pt ea. Deşi îşi iubeşte tatăl la rândul ei, ea a fost capabilă să-l părăsească, chiar dacă acesta i-a cerut clar ajutorul, Yeogu în schimb n-a fost capabil să facă acelaşi lucru. În fond, cred că şi el la fel ca fratele său, Yeochan îşi doreşte ft mult tronul.

  A fost bine conturat personajul Yeochan, care deşi părea dur la început, se pare că e doar un copil încă, care tânjeşte după atenţia tatălui, asta s-a văzut din “spovedania” făcută în faţa lui Biryu…

  Ar mai fi multe de spus despre ep de ieri, dar mă limitez deocamdată la atât :)

  • AI dreptate. Yeonchan si Yeohwa si alte personaje sunt mult mai bine conturate decat Yeogu(cel putin deocamdata)… Sper sa se schimbe situatia in peisoadele urmatoare. Cred ca dupa ce ii creste mustata o sa fie altfel(o sa arate si mai potrivit pentru rol, printre altele). :P

   • *episoadele

 26. ce fain ee

 27. A reuşit cineva să găsească ostul? Sunt ft curioasă să-l ascult. În serial se aude ceva interesant…

 28. Ii creste si mustata si barba,si niste copii,si influenta ,si credibilitatea si multe altele! Urmariti-l in continuare ca nu o sa va para rau! Pot sa zic ca a fost spoiler? Nu cred!

  • Spoiler nu, dar ca reclama merge de minune! :))

 29. Era sa uit ,ii mai cresc si niste dusmani! hi hi hi!

Leave a Comment