Carina T. [KF]

Parfum de femeie

Written by Carina T. [KF]. Posted in K-drama, Noutati, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , ,

Published on noiembrie 05, 2011 with 103 comentarii

de Ramona J. şi Carina T.

Image and video hosting by TinyPic
“Scent of a Woman” este o comedie romantică, care descrie viaţa unei femei de 34 de ani care lucrează ca şi funcţionar în cadrul unei companii de turism. Ea lucrează din greu, dar îşi trăieşte viaţa fără prea multă bucurii. La un moment dat află că mai are doar 6 luni de trăit. Femeia decide să facă o călătorie mult visată pentru a-şi însenina timpul rămas.

Image and video hosting by TinyPic

Lee Jae-Yeon (Kim Sun-ah) în vârstă de 34 de ani lucrează la agenţia de turism „Line Tour”, în calitate de asistentă a unui director de departament. Însă nu este apreciată la justa ei valoare, de cele mai multe ori este nevoită să accepte sarcini de serviciu destul de umilitoare şi să încerce să treacă şi peste faptul că şeful ei o tratează fără niciun pic de respect şi o hărţuieşte mai tot timpul, dar ea niciodată nu refuză de teama de a fi concediată. Lee Jae-Yeon îşi sprijină financiar mama şi crede că fără locul ei de muncă nu va putea să se căsătorească.

Image and video hosting by TinyPic

Într-o zi, din cauza unui minor accident de maşină, Lee Jae-Yeon este nevoită să se ducă la spital pentru investigaţii. Aici îl întâlneşte pe dr. Chae Eun-Suk (Uhm Ki-Joon). În copilărie, Yeon-Jae şi Eun-Suk au fost prieteni şi colegi în clasele primare, însă Eun-Suk se comportă acum ca şi cum nu ar cunoaşte-o. Doctorul Eun-Suk o informează pe Yeon-Jae că are o tumoare şi că este necesară o biopsie pentru a da verdictul dacă este malignă sau benignă. Yeon-Jae se întoarce la agenţie pentru a solicita o zi liberă pentru a-şi efectua analize medicale. Însă în loc să primească o zi liberă, i se dă sarcina de a fi ghid pentru un client foarte important şi anume un pianist de renume – Andy Wilson.
Kang Ji-Wook (Lee Dong-Wook) este singurul fiu al preşedintelui companiei Line Tour şi singurul moştenitor al companiei de turism. Deşi are toate atuurile – bogat, arătos – se pare că nimic nu-l entuziasmează şi viaţa trece într-un ritm monoton pentru el. Tatăl său îi aranjează o căsătorie cu Im Se-Kyung (Seo Hyo-Rim), fiica lui Seo-Jin, preşedintele unui conglomerat din domeniul turismului. Im Se-Kyung este o tânără frumoasă, însă extrem de arogantă şi lipsită de orice picătură de compasiune sau respect pentru ceilalţi, toţi ceilalţi fiind doar simple piese care trebuie să i se supună. Ea fiind cea care a aranjat ca turul oraşului pentru muzicianul Andy Wilson să fie făcut de către compania viitorului ei soţ.

Image and video hosting by TinyPic

Însă acest tur al oraşului va fi începutul problemelor pentru Lee Jae-Yeon, probleme care vor debuta cu o neînţelegere în ceea ce priveşte masa de prânz, care nu trebuie să includă carne de porc, care este interzisă celor de religie musulmană, religie de care aparţine Andy Wilson (cu toate că Lee Jae-Yeon, personal a supravegheat ca la prânz să fie pregătită carne de pasăre care a fost sacrificată după riualul musulman, însă cei de la restaurant au înlocuit carnea adusă de ea). Andy Wilson se înfurie peste măsură şi se întoarce la hotel hotărât să anuleze şi concertul pe care trebuia să-l susţină. Pentru a repara neînţelegerea ivită, Yeon-Jae îl vizitează la hotel pe Andy Wilson aducându-i ca dar de împăcare prăjituri tradiţionale din orez. Însă când se părea că apele s-au liniştit, se iveşte o altă problemă şi anume Andy Wilson descoperă că inelul lui favorit “fără care nu poate cânta la pian” lipseşte. Im Se-Kyung şi Andy Wilson, o bănuiesc pe Yeon-Jae că ar fi furat inelul. Deşi Yeon-Jae neagă vehement că a luat inelul şi implicit este o hoaţă, nu este crezută fiind chiar umilită şi pălmuită (plesnită peste faţă) de Im Se-Kyung.

Image and video hosting by TinyPic

Pe fondul acestor tensiuni Yeon-Jae Totuşi reuşeşte să ajungă în ziua stabilită pentru biopsie însă dr. Eun-Suk îi comunică pe un ton placid că are cancer la vezica biliară şi că mai are doar 6 luni de trăit, asta numai în cazul în care va urma un tratament foarte strict de chimioterapie. Încă în stare de şoc, Yeon-Jae se întoarce la biroul ei, iar şeful ei o ia la rost umilind-o cum face de obicei însă se pare că de această dată paharul s-a umplut iar Yeon-Jae răbufneşte şi îi aruncă în faţă scrisoarea de demisie pe care o scrisese cu mult timp în urmă însă de fiecare dată nu avea curajul să o înainteze “Asta-i scrisoarea mea de demisie, nenorocitule. Vrei să apari pe lista neagră a acestei companii? Pot face astfel încât să nu mai fii angajată de nimeni, niciodată. Niciodatã? Râzi? Pentru mine, niciodatã… e prea mult.”

Image and video hosting by TinyPic

Ce-ai face dacă ai afla că mai ai doar 6 luni de trăit? Greu de spus. Yeon-Jae hotărăşte că ar trebui să-şi schimbe felul de viaţă şi să se bucure de micile plăceri ale vieţii iar primul lucru pe care ar trebui să-l facă este să plece în sfârşit în acea călătorie pe care o visase de mult însă amânase momentul pentru că era mai important să adune bănuţi decât să-i cheltuie. Dar înainte va trebui să-şi schimbe look-ul şi să-şi înnoiască garderoba. Îşi cumpără bilet de avion chiar la clasa I pentru că celelalte erau deja vândute şi este tratată regeşte pe tot cursul călătoriei ei până în Okinawa. Ajunsă aici se bucură din plin pentru orice lucru mărunt – soarele care-i mângâie plăcut faţa, briza mării care o înviorează, camera de hotel care are panoramă mirifică. Aici va avea parte de o surpiză, managerul general al agenţiei de turism la care ea lucrase. Kang Ji-Wook va veni pentru o vizită de afaceri pentru a se interesa de “fezabilitatea ofertei de vacanţă”…

Image and video hosting by TinyPic

Cu adevărat o şansă nemaipomenită pentru ea, cea care-l admira în tăcere pe acesta încă de când era o simplă angajată cu toate că ştia că nu avea nicio şansă de inzbândă fiind o fiinţă nesemnificativă dar îşi spune că “ înainte să mor, vreau să mă întâlnesc cu cineva ca el.” Va fi confundată de către Kang Ji-Wook cu ghida care trebuia să-l însoţească pentru turul insulei o anume domnişoară Lee. Lee Jae-Yeon va intra în joc pretinzând că este domnişoara Lee (deşi într-o anumită privinţă nu minţea, ea numindu-se tot Lee) şi îi va fi ghida lui însoţindu-l pentru a face turul insulei. Se vor distra copios trecând prin tot felul de peripeţii, însă va fi descoperită că nu este ceea ce pretinde chiar de către logodnica lui Kang Ji-Wook acea tânără arogantă care a plesnit-o fără a-i da şansa de a se disculpa.

Image and video hosting by TinyPic

Acuzată iară de cele mai mari grozăvii pleacă tristă şi rătăceşte fără ţintă pe străduţele insulei ajungând în amurgul serii pe faleză unde o pereche trecută de prima tinereţe dansează un pasional dans numit tango, este invitată de către distinsul domn să danseze, cu toate că nu ştie paşii se lasă purtată de dans dând frâu liber lacrimilor, uşurându-se astfel de toată tristeţea si grijile acumulate. “Ai vrea să dansezi tango? Nu ştiu ce e în neregulă, dar nu-ţi face griji. Vreau să trăiesc. Vreau să mă îndrăgostesc şi mă căsătoresc… şi să trăim aşa, mult timp. Exact ca voi…Vreau să îmbătrânesc. Vreau să trăiesc ca un om normal. Când va muri mama, vreau să fiu ca ea. Să mă mărit… Să fiu mamă… Până se vor căsători copiii mei, până în acel moment… Până în acel moment, vreau să trăiesc.”

Întoarsă în ţară îşi face o listă cu 20 de lucruri pe care ar trebui să le facă înainte să moară printre ele fiind: “Să o fac pe mama să zâmbească, măcar o dată pe zi. Să mă răzbun pe cei care m-au făcut să sufăr.Să iau lecţii de tango.Să nu mă mai abţin să port,să mănânc,ce vreau. Să probez o rochie de mireasă. Să fac toate astea cu persoana iubită. Şi în final…să închid ochii în braţele celui iubit.”

Image and video hosting by TinyPic

Va începe şi lecţiile de tango la un club de dans, unde într-o zi îşi va face apariţia şi Kang Ji-Wook, grăbit să-i returneze telefonul uitat în maşina lui.
Lecţia lor de tango începe timid la început, trebuind să înveţe opt paşi de bază şi se pare că numai Kang Ji-Wook este total pe lângă ritm însă când schimbă partenera de dans cu Lee Jae-Yeon ca prin farmec îi ies paşii şi reuşeşte să danseze tango.

Image and video hosting by TinyPic

El zâmbeşte şi este atât de încântat că i-au reuşit în cele din urmă paşii, însă Lee Jae-Yeon îi strică toată bucuria subliniindu-i faptul că celorlalţi le-a ieşit din prima şi nu după 20 de încercări ca ale lui. Dar oare de ce Kang Ji-Wook simte că inima lui o i-a razna şi începe să bată cu putere, oare să fie faptul că Lee Jae-Yeon tocmai şi-a aşezat mâna tocmai în zona inimii lui, căci aşa cerea poziţia pentru dans şi totuşi de ce inima lui bate ca nebuna?
Atracţia dintre ei este prea puternică pentru a fi descrisă în cuvinte. Îmi place când o simplă atingere transmite o asemenea energie. O scenă de genul acesta este mai intensă decât un simplu sărut.

Image and video hosting by TinyPic

„Ştii că eşti o persoană tare ciudată? Este imposibil ca viaţa ta să fie plictisitoare, odată ce faci tot ceea ce îţi doreşti… Am fost obişnuită să trăiesc, fără să mă bucur de nimic, dar am decis sã schimb asta. Am simţit că aş regreta o viaţă monotonă, când voi muri. Ar trebui să fac asta mâine, am să fac asta mâine… o astfel de gândire… şi poţi afla deodată că poate n-ai să mai apuci ziua de mâine.”

Image and video hosting by TinyPic

Cu toate că povestea ei este tristă, din film nu lipsesc şi scenele hazlii. Am putea să o amintim pe cea din episodul 6 când salvează un căţeluş pe nume Malbok. Căţelul fusese cumpărat de către proprietarului imobilului unde locuieşte cu chirie Yeon-Jae şi mama ei. Proprietarul, un bătrânel morocănos şi arţăgos, l-a cumpărat cu un scop foarte bine definit şi nu prea ortodox. Într-o seară Yeon-Jae ajunge acasă tristă şi îngândurată, tocmai fusese dată în judecată de către Im Se-Kyung cerându-i-se daune morale de 300 de milioane de woni pentru discreditarea imaginii companiei ei, în afacerea cu inelul lui Andy Wilson.

Image and video hosting by TinyPic

Atunci vede căţeluşul cel alb şi zburlit şi se duce să-i dea bineţe: “Bună! Viaţa ta este cea mai bună. Nu ai cum să fii dat în judecată. Dă-mi lăbuţa. Ai tu 300 milioane woni? Nu.” Însă din întuneric apare “lupul cel rău”, proprietarul cel arţăgos şi pus mereu pe harţă “Ce faci?! Bună seara. Nu atinge câinele altcuiva. Malbok. Aici… mănâncă. Malbok? E un nume drăguţ. Ia şi mănâncă… Malbok este ultima zi (Malbok- zi specificã, ce marcheazã sfârşitul zilelor călduroase). Ar trebui să creşti şi sã te îngraşi înainte de a veni acea zi. Bunicule… N-ai sã-l mãnânci pe Malbok, nu-i aşa? Ba aşa am să fac. Am să fac din el ceva comestibil. Bunicule… Cum poţi face aşa ceva? Nu te mai băga în treburile altora, vezi-ţi de ale tale. Prostănacă şi fatã bătrână. Câinele ăsta mănâncă aşa de bine, dar de ce nu se îngraşă deloc?…. Malbok? mai este doar o săptămână până atunci…”. Singura soluţie este să-l salveze pe Malbok atunci când proprietarul nu este atent, ceea ce şi face, ţinându-o tot într-o fugă până la doctorul ei curant, unde se gândeşte că poate să-l adăpostească pe micul patruped.
Întrebată de către doctor ce s-a întâmplat de a adus cu ea un căţel : “Vroia sã-l mănânce în ziua Malbok. Mi-a pãrut aşa rău pentru el şi n-am ştiut ce altceva ce să fac. Şi el are aceeaşi soartă ca a mea. Viaţa lui e pe sfârşite… Dar… Eu mai am 5 luni, pe când el are mai are doar o săptămână. Ştiind asta, cum îl puteam lăsa să moară?”

Image and video hosting by TinyPic

Şi bineînţeles, nu se poate să lipsească “cireaşa de pe tort” – scena tangoului pasional.
El vine grăbit spre ea, îşi aruncă jacheta de pe el cu un gest nervos, îşi suflecă mânecile şi fără vreun cuvânt îşi pune pune braţul în jurul taliei ei şi trage o înspre el. (Mrrrr).
Uimită ea face un pas înapoi, el unul înainte se mişcă înainte, deja paşii de dans prind viaţă şi el preia conducerea, poate pentru prima oară, şi dansează.

Image and video hosting by TinyPic

Cred că pentru o astfel de scenă s-a inventat tangoul. Toate sentimentele pe care ei au refuzat să le recunoască nu mai pot fi negate. A meritat măcar pentru acest preludiu fierbinte.
Ei ajung în final să se sărute de la distanţă, în momentul în care el se apleacă spre ea. El închide ochii, ea închide ochii şi totul încremeneşte.

Image and video hosting by TinyPic

Tremurând, el spune: „Cum poţi să-ţi opreşte sentimentele, când tu eşti aşa?” Este neclar dacă el o spune pentru el însuşi, pentru ea sau pentru amândoi.

În serialul „Parfum de femeie” nu poţi admira numai interpretarea deosebită a actorilor, dar şi coloana sonoră. Chiar unul dintre interpreţi, Junsu, apare în dramă şi îşi joacă propriul rol. El se întâlneşte cu fanii şi trage la sorţi cine este cel/cea cu care va lua cina. Evident că este tocmai Lee Jae-Yeon. În timpul spectacolului interpretează chiar melodia de pe coloana sonoră, „You are so beautiful”.

O altă melodie foarte frumoasă este şi „You and I”, interpretată de MBLAQ.

Urmărind serialul, nu se poate să nu admiraţi superbele peisaje de pe insula Okinawa, din Japonia. Kim Suh-ah a filmat mai multe scene acolo şi înainte ca Lee Dong-wook să se elibereze din armată. Apoi au filmat împreună în acest peisaj de basm.

Image and video hosting by TinyPic
Image and video hosting by TinyPic

Sursă: dramabeans

Despre Carina T. [KF]

Carina T. [KF]

Pentru mine Coreea este o lume aparte, o lume misterioasă care îşi dezvăluie treptat secretele... dar acestea par nesfârşite. În fiecare zi mai descopăr câte ceva care mă face să-mi doresc şi mai mult să ajung acolo şi să pipăi, să miros, să gust şi să mă desfăt cu savoarea Coreei.

Browse Archived Articles by Carina T. [KF]

103 comentarii

There are currently 103 comentarii on Parfum de femeie. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Ea este urata, imi pare rau, dar protagonista este urata, iar acest lucru este recunoscut si-n tara ei unde fani acestor seriale i-au dat tot felul de apelative. Fiind intr-un spital oncologic, va asigur ca nu arata asa un bolnav in stadiu final, plesnind de sanatate ca protagonista, multe lacrimi, va asigur ca nu mai exista nici putere ca sa plangi din cauza durerilor doresti ca totul sa se termine cat mai curand, in fine trebuia ca-n finalul serialului sa apara boala nu la inceput, pt ca dupa ce afli, numai de dragoste n-ai chef.

Leave a Comment