Ramona J. [KF]

Minte-mă frumos (k-drama, 2011)

Written by Ramona J. [KF]. Posted in K-drama, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , , ,

Lie-to-Me10

Published on noiembrie 13, 2011 with 13 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
“Lie to me” prezintă povestea unei tinere de 29 de ani, care din motive “bine întemeiate”, va fi nevoită să mintă că este căsătorită şi nu cu oricine, ci cu un băiat arătos şi bogat. Se pare că tânăra noastră Gong Ah-jung nu ştie că minciuna are picioare scurte.

Image and video hosting by TinyPic
Gong Ah-jung (Yoon Eun-hye) , este oficial guvernamental de gradul 5 în cadrul Ministerului Culturii, Sportului şi Turismului. În adolescenţă era vazută mai mult ca un băieţoi decât ca o tânără finuţă şi delicată. Rămasă orfană din copilărie (avea doar 9 ani când mama ei a murit), a fost crescută de tatăl ei, căruia i-a cam dat de furcă, fiind un copil neastâmpărat, sub această mască de copil rebel încercând să ascundă cât de mult a afectat-o pierderea mamei. Însă în anul trei de liceu îşi schimbă atitudinea. Acestea se datorează faptului că vrea să-l impresioneze pe cel de care se îndrăgosteşte. Se pune cu burta pe carte pentru a reuşi să ia examenul de admitere în facultate, iar după terminarea facultăţii va reuşi să-şi împlinească visul şi anume acela de a lua examenul pentru postul de funcţionar (oficial) guvernamental. Fericită se duce să-i declare dragostea persoanei mult iubite, însă descoperă că cel pe care-l iubea este cu o altă fată care tocmai acceptase cererea lui în căsătorie.

Image and video hosting by TinyPic
Cel mai tare o doare faptul că acea fata rafinată este prietena ei cea mai bună care ştia cât de mult îl iubeşte ea pe Chun Jae Bum. De la această întâmplare trec 3 ani, timp în care Gong Ah Jung devine un funcţionar administrativ cu o vastă experienţă şi cu un simţ oraganizatoric foarte bine definit, dându-i-se sarcina să organizeze şi să coordoneze întâlnirile pentru oficialii guvernamentali. Reuniunea se desfăşoară conform programului, Ah Jung fiind chiar lăudată de către ministrul Turismului pentru buna organizare a reuniunii. Însă nimeni nu bănuieşte că această întâlnire se va tranforma într-o “calamitate”. Un funcţionar neglijent deranjează un cuib de viespi “uriaşe” care pornesc într-o cursă nebună exact spre locul de desfăşurare al evenimentului.

Image and video hosting by TinyPic
Îmbrânceli şi numai ţipete se aud de pretutindeni, nimic nu mai poate calma participanţii care ajung rând pe rând să li se acorde primul ajutor împotriva înţepăturilor. Bineînţeles că Ah-jung va fi scoasă “vinovată” pentru acest fiasco al întrunirii, cu toate că încearcă să-i explice superioului ei că totul a fost o întâmplare nefericită.
Tare cătrănită, Ah Jung Ah-jung merge la un club şi comandă ceva de băut hotărâtă să-şi înece amarul. După câteva pahare (adică mai multe sticle) când starea ei s-a îmbunătăţit simţitor începe să-şi scrie demisia pe un şerveţel. Lângă ea se aşează un tânăr Hyun Sang Hee (tocmai se întorsese în ţară şi hotărât să nu dea ochii cu fratele său mai mare se ascunde în club), care îi va ţine companie fetei pe tot parcursul serii.

Image and video hosting by TinyPic
Ah Jung va începe să-i depene necazurile ei. Cei doi se pare că se înţeleg de minune şi parcă Ah-jung a mai uitat de probleme. În mometul în care Ah Jung lipseşte pentru puţin timp pentru a se reîmprospăta la toaleta clubului, Hyung Sang Hee este informat că fratele său Hyun Ki Joon, îl caută aflând că aterizase în ţară. Grăbit soarbe încă o picătură din pahar şi ia de pe bar “demisia” lui Gong Ah-jung, se ridică şi se strecoară prin mulţime, fiind foarte atent să nu dea cu ochii de fratele său. În urma lui vine într-o fugă Gong Ah-jung strigând: “Opriţi hoţul, mi-a furat demisia”, însă la ieşirea din club dă peste Hyun Ki Joon care venise să-şi recupereze fratele rătăcitor, pregătit să-l muştruluiască puţin. Hotărât lucru alcoolul dăunează grav sănătăţii, dacă este consumat în mod excesiv, iar Gong Ah-jung va simţi pe propria ei piele ce înseamnă asta. I se face rău la ieşirea din club şi se prăbuşeşte la picioarele lui Hyung Ki Joon, care de voie de nevoie o va duce la spital pentru investigaţii şi îi va plăti spitalizarea.

Image and video hosting by TinyPic
După trezirea din coma alcoolică, Gong Ah-jung îi mulţumeşte salvatorului ei şi este hotărâtă să-şi plătească datoria faţă de el cerându-i numărul de telefon şi datele sale, însă Hyun Ki Joon îi răspunde sec că nu are de gând să-i ceară bani pentru nu vrea să o mai întâlnească şi altă dată: “consideră că am făcut o faptă bună şi atât”.
După o acea întrunire fiasco, când imaginea ei a apărut la toate posturile de televiziune şi toată lumea recunoscându-o pe stradă se hotărăşte să-şi schimbe look-ul, însă nu vreo mare schimbare, ci doar pe ici pe colo câte ceva. La salon o întâlneşte pe fosta ei prietena Yoo So Ran devenită între timp soţia lui Chun Jae Bum, prima ei iubire care o tachinează spunându-i “oare există cineva pe Terra care să o ia în căsătorie pe Ah-jung?”.

Image and video hosting by TinyPic
Acestă întrebare o va face pe Ah-jung să spună că este căsătorită de curând şi culmea este foarte fericită, doar pentru a vedea cu satisfacţie că prietena ei face feţe-feţe, uimită de această veste.

Image and video hosting by TinyPic
Hyun Ki Joon (Kang Ji-hwan) este managerul general conglomeratului “World Group”, un burlac atrăgător, dorit de multe fete din Coreea, care face parte dintr-o familie bogată şi influentă. Şi-a pierdut părinţii destul de timpuriu când el avea 13 ani, iar frăţiorul lui avea doar 6 anişori. Au fost crescuţi de către mătuşa lor.Aceasta l-a pregătit din timp pentru fotoliu de manager general, punându-l să studieze intens pentru aceasta. Pierderea timpurie a părinţilor îl face pe Ki Joon să fie protectiv faţă de fratele său promiţându-şi că va face orice să nu-şi piardă şi restul de familie care i-a mai rămas, inclusiv să renunţe al prima lui dragoste, Oh Yoon Joo, de care fratele său se îndrăgosteşte spunându-i că nu o poate trăi fără ea. Are “nefericirea” să o întâlnescă pe Ah-jung, fiind nevoit să o ajute să ajungă la spital. Însă printr-o serie de întâmplări neprevăzute toată lumea va fi convinsă că el este căsătorit şi nu cu oricine, tocmai cu acea fată “iritantă” şi anume Gong Ah-jung. Hotărât să scape de acest statut nedorit îi cere lui Gong Ah-jung să clarifice lucrurile amenintându-o că o va da în judecată pentru calomnie, iar acest lucru nu va da bine la CV-ul ei de funcţionar public şi ar putea părea un oficial guvernamental pătat.
O invită respectuos la o petrecere în cadrul căreia ea va trebui să dezvăluie adevărul gol-goluţ, fata acceptând bucuroasă că va putea scăpa, în sfârşit, de un eventual proces cu Hyun Ki Joon, ştiind că nu are sorţi de izbândă .

Image and video hosting by TinyPic
Ea îl invită la petrecere pe Sang Hee pentru a-i fi aproape şi pentru a o încuraja în demersul pe care-l are de făcut . Curios Sang Hee o întreabă unde trebuie să ajungă şi rămâne consternat când aude că este vorba de hotelul World, unde este manager fratele lui. Încearcă să se fofileze însă totuşi parcă nu-l lasă inima să părăsească o domnişoară aflată la ananghie…. Însă odată ajunşi la hotel chiar în dreptul liftului este recunoscut de către asistentul personal al fratelui său şi singura soluţie este să o ia la sănătoasa pe scări. Ea aleargă după el spunându-i că nu-i este amic chiar deloc dacă o lasă aşa fără “sprijin moral”, dar din păcate el este mai sprinten şi dispare în câteva secunde.

Image and video hosting by TinyPic
Între timp, Ki-Joon îşi întâmpină prietenii şi angajaţii în sala de petrecere şi încearcă să stingă toate zvonurile legate de căsătoria sa, dar fără folos. O aşteaptă cu nerăbdare pe Ah-jung pentru a ajunge şi pentru a-i reabilita statutul de burlac.
Tot în acelaşi timp, So-ran şi Jae-bum venit vin la hotel pentru a lua cina.

Image and video hosting by TinyPic
Fetele se întâlnesc pe holulrile hotelui unde “prietena ei cea mai bună ” îi spune să nu mai pretindă că este căsătorită cu Hyung Joon-ki şi că “este ridicol faptul că cineva ca Ah-jung să fie căsătorită cu cineva de calibrul lui Hyun Joon-Ki” şi că trebuie să-i fie recunoscătoare că nu i-a spus nimic de relaţia ei cu Jae-bum înainte de examenul final, gândindu-se doar la “binele ei”, căci o astfel de veste ar fi făcut-o să pice examenul.

Image and video hosting by TinyPic
Toate aceste o vorbe o rănesc profund pe Ah-jung iar So-ran amuzată de toate aceste mici răutăţi, declară că “ este imposibil ca tu , ca Ah-jung să fii căsătorită cu el… Asta sfidează legile universului nefiind posibil aşa ceva”. O voce lăuntrică îi şopteşte lui Ah-jung: “Uneori gândesc cu inima şi nu cu mintea… iar când se întâmplă asta, întotdeauna are loc un dezastru…”

Image and video hosting by TinyPic
Din sala de petrecere îşi face apariţia Hyun Joon-Ki care este bucuros să o întâmpine şi să o conducă spre petrecere pentru a rezolva problema “falsei căsătorii”.
Încă aflată sub efectul vorbelor răutăcioase ale lui So-ran îi zâmbeşte lui Joon-ki îi face cu mâna şi fără să fie conştientă de catastrofa care va urma spune “Yeobo!” (“Iubiţel”). În acel moment So-ran şi Jae-bum se întorc uimiţi. Zâmbetul de faţa lui Ki-joon dispare încet-încet, luând locul furiei… Abia atunci Ah-jung îşi dă seama de gravitatea situaţiei când şi repetă încetişor :“Acum… ce mă fac?”

Image and video hosting by TinyPic
Din sala de petrecere ies toţi invitaţii felicitându-l pe Ki-joon “Felicitări şefu’… Să bem în cinstea dumneavoastră” dar Ki-joon se pare că nu-i aude şi spune doar “Cred că fetişcana asta vrea să moară de mâna mea”.

Image and video hosting by TinyPic
Hyun Sang Hee (Seong Joon), fratele mai mic al lui Hyun Ki Joon, fire prietenoasă, pozitivă şi comunicativă, se bucură din plin de viaţă, ştiind că frâiele afacerii familiei sunt pe mâini bune şi anume pe mâinile “intelectualului” familiei, Hyun Ki Joon, de aceea alege domeniul artei pentru a nu fi constrâns să intre în lumea afacerilor. Se îndrăgosteşte de logodnica fratelui său, iar după ruperea logodnei pleacă din ţară timp de 3 ani vrând să uite cât rău i-a pricinuit fratelui său. Se reîntoarce după 3 ani şi îi va deveni un “prieten de nădejde” pentru Ah-jung şi o va ajuta să fie “soţia falsă” a fratelui său.

Image and video hosting by TinyPic
Oh Yoon Joo (Jo Yoon-hee), fosta logodnică a lui Hyung Ki Joon şi prietena lui Sang Hee încă din clasele primare. Un suflet pur şi o frumuseţe diafană care îl iubeşte cu sinceritate pe Hyung Ki Joon. Inima ei se rupe în bucăţele când acesta va rupe logodna din cauza lui Sang Hee. Va pleca la Paris timp de 3 ani, pentru a încerca să-l uite pe Ki Joon şi să-şi continue studiile de artă. Se reîntoarce în ţară hotărâtă să reia legătura şi totodată logodna ei cu Hyung Ki Joon.

Image and video hosting by TinyPic
Hyun Myung (Oh Mi-hee), mătuşa lui Jin Ki Joon şi Sang Hee, preşedintele consorţiului World, o renumită femeie de afaceri din Coreea. Deşi s-a retras de la cârma consorţiului încă mai are putere de decizie în cadrul Grupului World. Nefiind căsătorită, singura ei familie sunt cei doi nepoţi pe care i-a crescut după moartea părinţilor. Îşi iubeşte deopotrivă cei doi nepoţi, chiar dacă uneori se pare că flebeţea ei este Sang Hee.

Image and video hosting by TinyPic
Managerul Park (Park Ji-yoon) este directorul adjunct al hotelului World. O fire inteligentă şi capabilă, este persoana în care Ki Joon are cea mai mare încredere şi pe care o respectă foarte mult, câteodată chiar fiindu-i teamă de ea. Cei doi au fost colegi din liceu şi sunt foarte buni prieteni.

Image and video hosting by TinyPic
Yoo So-ran (Hong Soo-hyeon ) este cea mai bună prietenă a lui Ah-jung. Ele sunt prietene încă de pe băncile liceului când Ah-jung i-a spus micul ei secret şi anume că este îndrăgostită de Jae Bum, fiind cea care trădează această prietenie căsătorindu-se în cele din urmă cu prima iubire a lui Ah-jung.

Image and video hosting by TinyPic
Chun Jae Bum (Ryoo Seung-soo), avocat de succes, este protejatul tatălui lui Ah-jung şi amicul ei până când aceasta a dat examenul pentru postul de funcţionar. El este cel care va deveni soţul lui Yoo So-ran.

Image and video hosting by TinyPic
Park Hoon (Kwon Se-in), asistentul personal al lui Ki Joon, sincer şi loial, se crede mâna lui dreaptă, dar uneori întrebările lui în ceea ce priveşte viaţa personală a şefului său devin iritante şi îl cam obosesc pe Ki Joon făcându-l pe acesta din urmă să devină dur cu el, însă cu toate acestea cei doi se înţeleg de minune.

Image and video hosting by TinyPic
Gong Jun Ho (Kang Shin-il ) tatăl lui Ah Jung, profesor de drept, nu prea bine plătit. Rămas vaduv de tânăr este nevoit să-i fie şi mama şi tată lui Ah-jung. Vrând să se recăsătorească este împiedicat de către fiica lui cea neastâmpărată, care îi spune clar şi răspicat că nu vrea o mamă vitregă lângă ea şi implicit lângă el .

Surse: myasianpop.blogspot.com, dramabeans, dramawiki, soompi

Despre Ramona J. [KF]

Ramona J. [KF]

Ramona J., s-a născut în liniştitul oraş de la poalele Tâmpei, Braşov. Prima întâlnire cu valul coreean s-a intamplat odata cu difuzarea pe TVR1 a serialului „Giuvaierul Palatului”. Deşi nu l-a văzut de la primul episod, a simţit „fluturaşi în stomac” (acei mii de fluturaşi pe care-i simţi când te îndrăgosteşti), iar rezultatul este simplu: s-a „îndrăgostit iremediabil” de acea Coree în care a descoperit mult bun simţ şi candoare .

Browse Archived Articles by Ramona J. [KF]

13 comentarii

There are currently 13 comentarii on Minte-mă frumos (k-drama, 2011). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Wooow superba prezentare.L-am vazut,mi-a placut la nebunie, am ras, am plans, l-am trait la maximum.Il recomand.:D:D

 2. Ramo,daca tu crezi ca ma mai pacalesti sa mai ma uit si la acesta,sper ca te inseli,desi nu sant foarte sigura ,dupa prezentarea pe care ai facut-o! Ti-ai gresit cariera ,trebuia sa te faci critic de film! Eu nu ma mai joc,toata ziua filme ,filme si iarasi filme! Eu cand mai fac treaba,dar mai ales cand mai dorm?

  • sa inteleg ca nu te-am “ispitit” nici macar putin? … :))

 3. Si cate episoade zice-ai ca are?

 4. Multumesc pentru prezentare Ramona, imi place ce ai povestit, mi se pare un serial simpatic, frumos si vesel, dar… Livia are dreptate, lista filmelor si serialelor MUST SEE creste atat de lunga ca imediat ajunge de-aici pana in Coreea !

 5. O prezentare foarte ampla a acestui frumos serial… Multumim, Ramona.
  Credeti-ma pe cuvant ca merita vazut.

  Serialul are 16 episoade

 6. imi place asa mult momentul cu florile de cires… Prima poza a lui Hyun Ki Joon (Kang Ji-hwan) :)

 7. omg @LIVIA & @Liliko au dreptate! nici daca ne-am uita non-stop n-am putea sa vedem toate aceste filme & seriale :(( normal, toate ne-am dorii asta, dar timpul trece prea repede si avem atatea de facut…
  Felicitari pt recenzie! Imi place acest gen de serial, ca si BOF… O sa-l vad… intr-o zi..

 8. recenzia te face sa-l treci pe lista “trebuie neaparat sa-l vad”. Dupa mine toata cinematografia coreeana este de trecut pe lista …dar de unde timp sa le vezi pe toate.Oricum sigur il voi vedea.Felicitari Ramona pt recenzie! O curiozitate:se termina frumos?

  • da…. happy end… :)

 9. Felicitari pt. prezentare!
  Am vazul serialul si pot spune, in mare parte, merita vazut. Eu una am fost chiar entuziasmata de primele episoade (daca nu ma insel 1-6) ,dar apoi era ceva care ma deranja. Uneori aveam impresia ca exista goluri si ca firul epic nu si-a pastrat cursul initial. Un bun exemplu e iubirea schimbatoare, indecisa a lui Hyun Ki Joon (plecarile lui bruste de la o femeie la alta nu erau drepte ). In plus e neplacuta situatia lui Hyun Sang Hee, actiunile sale sunt si ele uneori instabile si e trist ca uneori cand avea o sansa pt. iubirea lui nu profita de ea.
  Nu vreau sa fiu crititca…insa asta e parerea mea. Totusi spre sfarsit parca situatia s-a redresat. :D
  Desigur ca serialul are si parti foarte bune. Intalnirile de la cires, cele din parc, plus alte locuri de intalnire alte protagonistilor, amuzamentul provocat de apelurile telefonice si detaliile din viata unui mariaj.
  Ultimul episod mi-a placut mult… mai ales mesajul de final.
  In concluzie- revin la prima idee merita vazut, e nevoie doar de putina rabdare la unele episoade (parerea mea personala). :)

 10. Happy Birthday,Kang Ji Hwan!!

 11. astept cu nerabdare simbata si duminica cind vad acest serial ,imi place enorm, imi plac foarte mult actorii ,deci merita vazut

Leave a Comment