Hallasan este unul dintre cei trei munţi sacri din Coreea şi este situat pe Insula Jeju. Acesta se ridică la 1.950 m deasupra nivelului mării, făcându-l cel mai înalt munte din Coreea de Sud. Datorită vegetaţiei sale variate are o importanţă deosebită ştiinţifică, fiind precum o casa de comori de plante. El a fost desemnat „Monument al naturii” (nr. 182), la 12 octombrie 1966 şi a fost numit oficial numit „Zona naturală conservată Hallasan” .
Hallasan este un masiv scut vulcanic, care ocupă cea mai mare parte a Insulei Jeju şi este adesea considerat ca reprezentând insula în sine. Există o zicală locală care spune că “Insula Jeju este Hallasan, şi Hallasan este Jeju”. Muntele poate fi într-adevăr, văzut din toate locurile de pe insula, dar vârful său este adesea acoperit de nori.
Un munte vulcanic tânăr din cea de-a patra eră cenozoică, Hallasan a fost un vulcan activ până acum aproximativ 25.000 de ani, rezultând peste 360 de Oreum (conuri vulcanice sau vulcani secundari), care formează un peisaj spectaculos. Amplasat în mijlocul insulei, Hallasan arată primitor şi maiestuos. Culorile mereu schimbătoare ale peisajului evocă un sentiment de uimire tuturor celor care caută frumuseţea naturii şi acesta este motivul pentru care zona a fost desemnată Parc Naţional, la 24 martie 1970 şi “Rezervaţie a Biosferei UNESCO”, în decembrie 2002.
Suprafaţa totală a parcului: 153.112 kmp
Rezervaţia naturală : 91.62 kmp
Insula vulcanică s-a format începând din Pliocen deasupra platoului continental, care este în prezent cu circa 100 m sub nivelul mării, în zona respectivă. Erupţii de lavă din bazalt şi trahit au construit insula deasupra nivelului mării şi acum ajunge la o înălţime de 1.950 de metri. Un mare crater vulcanic are peste 400 m în diametru în vârf. Aproximativ 360 de oreum (오름) – în dialectul Jeju – se găsesc pe flancurile vulcanului. Cele mai multe dintre ele sunt conuri de cenuşă şi zgură, dar există, de asemenea, unele cupole de lavă şi aproximativ 20 de inele de tuf în apropierea coastei şi în larg, care s-au format prin erupţii subacvatice freatice. Cele mai recente erupţii au avut loc pe flancuri, în anii 1002 şi 1007.
Lacul Baengnokdam
În craterul de pe Hallasan este un lac, numit Baengnokdam (백록담 / 白鹿 潭), literar traducându-se “Lacul cerbului alb”. Există o legendă care atribuie numele lacului bărbaţilor nepământeni, care coboară din cer să se joace cu un cerb alb. În funcţie de sezon, circumferinţa lacului este de până la 2 km, cu o adâncime de până la aproximativ 100 de metri.
Suprafaţa craterului – 210,230 mp
Suprafaţa apei – 11,460 mp
Jeju-do este considerat de către coreeni a fi un dar de la Dumnezeu, iar Hallasan deţine multe minuni antice pentru a fi arătate lumii Această zonă unică a fost recunoscută la nivel internaţional pe 27 iunie 2007, când Insula Jeju şi tuburile de lavă vulcanică au fost desemnate primul Patrimoniu Mondial Natural al UNESCO din Coreea.
Templul Gwaneumsa
Pe muntele Hallasan se găseşte Templul Gwaneumsa, cel mai vechi templu budist de pe insulă. Templul a fost construit în timpul dinastiei Goryeo. Precum multe alte temple din Coreea, Gwaneumsa a fostr distrus şi reconstruit în secolul 20. Există un site memorial în afara templului, ce aminteşte de victimele revoltei din Jeju care a avut loc între anii 1948 şi 1950. Este unul dintre cele mai vizitate locuri de pe insulă.
Trasee pentru drumeţii
În Parcul Naţional Hallasan sunt amenajate cinci trasee pentru drumeţii:
• Traseul Gwaneumsa (관음사) – 8,7 km
• Traseul Eorimok (어리목) – 4,7 km
• Traseul Seongpanak (성판악) – 9,6 km
• Traseul Yeongsil (영실) – 3,7 km
• Traseul Donnaeko (돈내코) – 9,1 km
Toate distanţele de mai sus sunt doar pentru drumul dus.
Din cele cinci trasee disponibile pentru drumeţii, doar două dintre ele de fapt duc la Lacul Baeknok (Baekrokdam), în partea de sus. În ciuda acestui fapt, rutele care se încheie la Witse Oreum (윗세오름) sunt populare în sine pentru un bun motiv. Reţineţi că traseele sunt închise în mod regulat şi se redeschid din motive de conservare. 1,5 km de drum ce face legătura între trasee, pe latura de vest şi partea de sus a Muntelui Halla, a fost închisă o perioadă de timp. Witse Oreum are o casă de odihnă disponibilă şi un magazin, unde se vinde cafea şi ramen.
Eorimok (어리목) – Are 4,7 km lungime (+1 km drum cu autobuzul, unde începe traseul), lin şi coboară constant, trecând printr-o vale împădurită. Iarna, drumul este plin de copii care folosesc zăpada pentru săniuş. Are o casă de odihnă şi un magazin, chiar la începutul rutei. Se termină la Witse Oreum.
Yeongsil (영실) – Este cel mai scurt drum şi are 3,7 km (+ 2.5 km de la parcarea de maşini de la începutul traseului). Se străbate o creastă de-a lungul stâncilor abrupte şi se trece pe lângă câteva cascade (îngheţate iarna) înainte de întinderea plată din vârf. Are un restaurant şi un magazin decent la începutul traseului. Se termină la Witse Oreum.
O vedere de pe traseul Gwaneumsa
Gwaneumsa (관음사) – Un traseu de 8,7 km lungime (+ ceva în plus la bază), până în partea de nord. Traseul original se încheie la Lacul Baeknok din vârful Muntelui Halla. Are o casă de odihnă la început traseului.
Un monument la începutul traseului Seonphanak
La mijlocul traseului Seongpanak
Seongpanak (성판악) – Un foarte lung, dar blând traseu de 9,6 km până în partea de est. Se termină la Lacul Baeknok, din vârful Muntelui Halla.
Donnaeko (돈네코) – Traseul Donnaeko a fost oficial redeschis pentru public, pe 4 decembrie 2009, după o pauză de 15 ani. Doar traseele Gwaneumsa şi Seongpanak conduc către vârf. Drumurile Donnaeko, Eorimok şi Yeongsil merg doar până la Witse Oreum. Restul traseului care duce către vârf a fost închis în 1994, în scopul conservării si protejării vegetaţiei.
Cele mai multe trasee sunt deschise tot anul, chiar şi iarna. Dacă planificaţi o călătorie iarna, sunt recomandate traseele de pe partea vestică, acestea fiind cele mai scurte. Se urcă în sus pe traseul Yongsil şi se coboară pe Eorimok sau invers, cu copii şi bătrâni, existând pentru fiecare categorie anumite locuri de vizitat.
Încălţămintea recomandată este cea cu crampoane, iar dacă nu dispuneţi de aşa ceva, se pot achiziţiona de la un magazin situat la începutul traseului Yongsil.
Cele mai multe trasee sunt accesibile cu autobuzul, cu toate acestea, în timpul iernii ultimul autobuz se întoarce în jurul orei 17.00. Uneori, traseele se închid la mijlocul iernii pentru a preveni înzăpezirea oamenilor. Trebuie menţionat că autobuzele care circulă în interiorul oraşului îi lasă pe cei doritori de drumeţii, la parcarea de maşini de la începutul traseelor.
Surse: hallasan.go.kr, english.visitkorea.or.kr, wikitravel, youtube
23/11/2011 la 3:02 pm
Bravoooo! Ce frumos Carina!
Am citit, am inchis ochii si am visat ca merg intr-o lume mirifica. Ca ma bucur de plante, de frumosetea peisajului si mirosul naturii. Asta simt acum! Am visat ca ating cu o mana cerul si cu o alta apa si citesc printre stanci istoria acestei insule atat de indragita de multi.
23/11/2011 la 3:48 pm
iulia ! ai facut vreodata plaja pe zapada? daca nu, te invit pe muntele Ousoru intr-o zi insorita de Mai ! este senzationala senzatia
23/11/2011 la 6:00 pm
Eu am facut la Stana de Vale!Intradevar este mirific.
23/11/2011 la 3:13 pm
ma bucur nespus ca ai facut o excursie asa frumoasa :)
23/11/2011 la 3:42 pm
Cred ca nu voi rata nici un traseu din aceasta insula,care este ca si toata planeta
noastra un ”dar de la Dumnezeu” !
23/11/2011 la 3:45 pm
ma bucur nespus de recenzie si imagini ….dar….daca incerc sa comentez ceva iar sare Livia cu guritza ei cea scumpa hi hi hi si-mi spune ca am aceste peisaje aici la mine la indemana si visez la ale altora …..ea nu stie ca tot gaina vecinului e mai grasa si frumoasa
23/11/2011 la 6:05 pm
Bucura-te, ca atat ne putem permite,sa vedem din aceste minunatii!
23/11/2011 la 4:00 pm
multumim Carina !datorita imaginilor si a fantasticului ghid :) impreuna cu puterea gandului parcurgem acest traseu mirific
23/11/2011 la 4:49 pm
Carina, nu vrei sa organizezi o excursie acolo? Daca da, ma inscriu si eu!! (vise, vise!)
23/11/2011 la 4:54 pm
sigur ca asa vrea si mi-ar placea sa mergem toti :)
23/11/2011 la 6:04 pm
Sac ,sac de data asta poti sa ai un qatralion de peisaje nu se compara cu Jeju! hi hi hi! Eu stiu ca ai o gramada de frumuseti naturale acolo dar nu se compara prea mult ! Iar daca din peisaj mai fac parte niscaiva vedete K ,succesul este garantat!
23/11/2011 la 7:02 pm
adevarul ca nu se compara cu ceea ce ne-a aratat Carina dar pana sa mergem in Coreea sa vedem lacul BAENGNOKDAM nu veniti pana in apropierea mea la Lacul Lala ca parca prea se aseamana
http://www.google.ro/search?q=lacul+lala&hl=ro&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=dibNToLIDcSg4gS_4qka&sqi=2&ved=0CCUQsAQ&biw=1366&bih=605
23/11/2011 la 7:03 pm
sa nu dati cu pietre ….vreau doar sa va pregatesc pentru marea evadare in Coreea hi hi hi hi hi
23/11/2011 la 7:06 pm
este superb, Oltea
23/11/2011 la 7:09 pm
cand facem o excursie? doar de pregatire ….va astept la vara cu corturile…..apoi drumul spre Coreea va fi mai usor …doar escaladam muntele hi hi hi hi
23/11/2011 la 7:53 pm
merita facute excursii la tine oltita,caci sunt acolo rezervatii ,si orhidee dar si Drosera -roua cerului-singura planta carnicora de la noi…
23/11/2011 la 7:55 pm
*carnivora…devoreaza cam 50 insecte/zi!
23/11/2011 la 7:58 pm
eu va astept sa facem o intalnire de gradul O impreuna cu toti cei din KF pe varful unui munte din apropiere Ousorul ,Suhard ,Giumalau etc in mijlocul naturii la corturi si mancare la ceaun
23/11/2011 la 8:28 pm
multumim pt invitatie, Oltea… n-am mai fost demult prin locurile alea :)
23/11/2011 la 6:07 pm
Carina ,esti sigura ca nu ai fost pe acolo? Prea le sti tu pe toate si prea ne faci pofta! Niste imagini de vis!
23/11/2011 la 6:22 pm
Ma bucur si eu de aceste peisaje cu gindul ca poate va veni ziua cind….,nu se stie de unde sare …pisica si voi vizita aceste locuri mirifice si zeitati!Multumim Carina si sincere plecaciuni!
23/11/2011 la 9:14 pm
foarte frumos carina chiar superb pot spune.stii ca eu ador recenziile acestea.sincere felicitari.
23/11/2011 la 9:15 pm
Locaţii de vis…la propriu :(
23/11/2011 la 10:26 pm
superbe imagini… iar florile parca deja le simt cat sunt de catifelate…. multim pentru recenzie
25/11/2011 la 3:05 pm
intr-adevar insula este superba,ei ii spun si insula paradisului si este mandria nationala a Koreei;din pacate ,cand am vizitat-o acum 2 ani era perioada musonica(in august) si nu am reusit sa vizitam prea multe ca incepusera ploile dar chiar si asa putinul pe care l-am vazut m-a impresionat;sper ca urmatoarea vizita(la primavara cred) sa apuc sa vad mai mult
06/12/2011 la 8:19 pm
esti fericita ca ai reusit sa ajungi.
la primavara sper sa ajung si eu
06/12/2011 la 8:05 pm
Mirific… Am ramas, cum spunea videoclipul, above the clouds, visand la acest paradis terestru :X:X:X
Dar pana sa ajung in Jeju, ma multumesc si cu Rodnei, Ousoru, Suhard, Giumalau, Lacul Lala. Am fost cand eram in clasa a 8-a pe Suhardul Mic si apoi scurt in Rodnei si mi-e tare dor. Iubesc muntele si cred ca ar fi super daca s-ar face o excursie acolo…
Visez si eu cu ochii deschisi… Ce sa zic…
08/12/2011 la 10:42 am
http://www.peteava.ro/id-786007-insula-jeju-coreea-de-sud
Recent from Coreea azi Categorie
Recent from Recenzii Koreafilm Categorie
Recent from Travel tips Categorie
Ultimele comentarii
KOREAFILM.ro
Despre noi
Recenzii
Impresii
Concursuri
Han Style
Flash MP3 Player
Here is the Music Player. You need to installl flash player to show this cool thing!
Bloguri
Korean Media
Site-uri oficiale
Abonare la newsletter
Informatiile oferite pe acest site reprezinta proprietatea exclusiva a titularului domeniului Koreafilm.ro Reproducerea partiala sau integrala a acestor informatii, fara acordul scris prealabil al titularului este interzisa. Se exclud articolele preluate din alte surse, asupra carora nu s-au operat modificari, stirile si informatiile de presa, simplele fapte si date, pe care legea le defineste ca nebeneficiind de protectia legala a dreptului de autor.
Nu sunt permise:
- copierea, multiplicarea sau distribuirea materialelor si informatiilor existente pe acest site;
- incercarea de a interveni, prin orice mijloace, in continutul acestui site, stergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informatiilor publicate, sau incercarea de a actiona in acest scop. Utilizatorii au dreptul de a utiliza informatiile existente pe site doar in interes personal.
(c) KoreaFilm.ro Copyright. All rights reserved. Managed by YSR Romania.
Back to Top