Carina T. [KF]

Semnificaţia numărului 49 (II)

Written by Carina T. [KF]. Posted in Istorie si cultura, K-drama, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: ,

Published on octombrie 19, 2011 with 16 comentarii

Într-o altă recenzie http://koreafilm.ro/blog/2011/10/semnificatia-numarului-49-i/ v-am vorbit despre semnificaţia numărului 9. Astăzi este rândul numărului 4.

Semnificaţia numărului 4
Patru este a patra dimensiune – timpul care este o iluzie.
Patru este văzut ca primul număr solid. Spaţial în sistem sau felul de manifestare;
static spre deosebire de circular şi dinamic
Caracter complet; totalitate, finalizare; solid
Pământ; disciplină.
Raţional – relativitate şi justiţie
Simbol de măsurare
Fundaţie
Sunt patru puncte cardinale, patru anotimpuri, patru vânturi, patru direcţii (ca Nord, Sud, Est, Vest); patru elemente (foc, apă, aer, sol), în cultura occidentală.

Există patru laturi la un pătrat; patru segmente la o cruce. Există patru râuri spre Paradis, care formau o cruce (Gradina Edenului se spune că se găseşte între cele patru râuri). În interiorul Paradisului au fost patru regiuni de infern, mări şi munţii sacri. Există patru ceasuri din zi si noapte, sferturi ale lunii. Există patru părţi lae pământului. Există patru evenghelişti. Divina pătrime este în contrast direct cu Sfânta Treime. Patru este un număr simbolic utilizat în întreagul Vechi Testament. Sistemul cuaternar poate fi descris ca trifoi cu patru foi, precum şi ca un pătrat şi o cruce.

Image and video hosting by TinyPic

Referinţe culturale
Nativii americani: Ca şi în alte culturi, ceremoniile şi ritualurile se repetă în patru etape. Culturile nativilor americani au folosit numărul 4 cel mai frecvent ca şi cele patru direcţii cardinale. Cele patru vânturi sunt reprezentate prin simbolul crucii şi de simbolul zvasticii. Foarte mulţi cred că zvastica a fost creat de Hitler. Nu este aşa pentru că aceasta a fost împrumutată de la nativii americani şi credinţele oculte faţă de care Hitler a avut mari interese. Hitler a transformat “nebunia” lui de putere de la interpretarea lui greşită şi utilizarea de principii metafizice. El a folosit cunoştinţele pe care conştiinţa sa umană nu putea să le înţeleagă şi a utilizat aceste cunoştinţe pentru câştigul său personal. Aceasta este o parte din dezechilibrul care creează haosul.

Budism: Copacul vieţii „Damba” are patru ramuri şi din rădăcinile sale au izvorât patru izvoare sacre ale Paradisului, ce reprezintă cele patru sentimente ale omului: compasiunea, afecţiunea, iubirea şi nepărtinirea. De asemenea, reprezintă cele patru camere ale inimii.

Budismul chinezesc: Există petru gardieni celeşti ai punctelor cardinale: Mo-li Ch’ing, la Est, cu inel de jad şi suliţă; Virupaksha, la Vest, cu o chitară cu patru corzi; Virudhaka, la Sud, cu umbrelă de haos, întuneric şi cutremure; Vaisravenna, la Nord, cu bice, sac de piele de leopard, şarpe şi perle.

China: Patru este numărul de Pământ, simbolizat prin pătrat. Există patru izvoare de nemurire. Patru este chiar şi un număr. În polaritate, 4 reprezintă Yin.

Image and video hosting by TinyPic

Creştinism: Patru este numărul care reprezintă corpul, cu trei reprezentând sufletul. Din nou vedem tema celor patru râuri din Paradis. Există patru Evanghelii, patru evanghelişti, patru arhangheli principali, patru diavoli, patru Părinţi ai Bisericii, marii Profeţi. Există patru virtuţi de bază: prudenţă, curaj, dreptate, cumpătare. Există patru călăreţi ai Apocalipsei.

Apocalipsa: Există patru îngeri care stau în cele patru colţuri ale Pământului, care opresc cele patru vânturi (Apocalipsa 7:1).

Egipteni: Patru este numărul sacru al timpului, măsurătoarea soarelui. Patru stâlpi susţin bolta cerului. Sunt patru cazane canonice amplasate în colţurile Iadului, păzite de cei patru fii ai lui Horus, care sunt asociate cu punctele cardinale.

În ermetică, există divina cuaternitate.

Gnosticii cred în Barbelo, cele patru capete ale divinităţii.

La greci, patru este numărul sacru al lui Hermes.

Ebraică: Patru reprezintă măsura; milostenia; inteligenţa. În Cabala, patru este memoria, patru reprezintă cele patru lumi ale lui Kabbalah. De asemenea, reprezintă cele patru direcţii ale spaţiului şi patru niveluri ierarhice ale organismului lui Tora.

Image and video hosting by TinyPic

La hinduşi, patru este Totalitatea, plenitudinea; perfecţiunea. Brahma, creatorul are patru feţe. Templul se bazează pe cele patru laturi ale pătratului, simbolizând ordinea şi finalitatea. Există patru regate ale naturii, care sunt animale, vegetale, minerale, spirituale. Există patru caste, clase sociale.

Religia islamică: Există patru părţi ale divinităţii: originiea este Creatorul, Spiritul Universal, Spiritul Universal şi materia primordială. Acestea corespund celor patru lumi ale cabalismului. Există patru creaturi angelice şi patru case ale morţii. Există patru niveluri ale Bardo.

În cultura maiaşă, patru giganţi susţin acoperişul ceresc. Patru este văzut ca numărul de sprijin.

Conform lui Pitagora, patru este perfecţiunea; proporţia armonioasă; justiţia; pământul. Patru este numărul jurământului lui Pitagora. Patru şi zece sunt divinităţi. 1 +2 +3 +4 = 10.

Scandinavi: există patru râuri de lapte care curg în Asgard.

Sumero-semitici: Cei patrui zei astrali sunt identificaţi cu cele patru puncte cardinale.

La teutoni, patru pitici susţin lumea.

Pentru taoişti există patru gardieni cereşti, Li cu pagoda; Ma cu sabia; Cho cu două săbii, Wen cu un toiag cu ţepi.

Image and video hosting by TinyPic

Aceasta a fost o trecere prin diverse religii şi credinţe cu ajutorul cărora am încercat să explic semnificaţia numerelor 4 şi 9, care compun 49, număr ce apare în serialul pe care foarte mulţi dintre voi l-aţi urmărit recent – „ 49 Days”.

Despre Carina T. [KF]

Carina T. [KF]

Pentru mine Coreea este o lume aparte, o lume misterioasă care îşi dezvăluie treptat secretele... dar acestea par nesfârşite. În fiecare zi mai descopăr câte ceva care mă face să-mi doresc şi mai mult să ajung acolo şi să pipăi, să miros, să gust şi să mă desfăt cu savoarea Coreei.

Browse Archived Articles by Carina T. [KF]

16 comentarii

There are currently 16 comentarii on Semnificaţia numărului 49 (II). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. wow impresionanta semnificatie pentru un simplu numar… multumim pentru informatii…. ;)

 2. uau interesante informatii.felicitari.

 3. Asteptam cu interes aceasta recenzie! In fiecare zi m-am uitat dupa partea a doua! Mii de multumiri! Nu am cuvinte sa-mi exprim bucuria!

 4. Chiar ca e f interesant. Dar pe mine ma intriga ceva. Vad ca la budism exista 4 sentimente, dar mie mi se pare ca iubirea le include pe celelalte 3. Cum diferentiaza ei iubirea de compasiune sau de afectiune? Pentru mine iubire inseamna ori compasiune, ori afectiune, nu vad ceva separat. Sau se refera la Eros?

 5. :) Foarte buna recenzia! Asteptam de mult aceasta a2a parte. Multumim mult. Mai am 4 episoade si termin si eu 49 Days, deja mi-e teama de final si nu as vrea sa se termineee :(

 6. imi pare rau ca a aparut cu atata intarziere, dar sunt tot pe drum zilele acestea :(
  dar ma bucur, ca vi se par interesante informatiile :)

 7. Ft interesant, mulţumim Carina! Ce-mi place colajul de poze sub forma numărului 49 :)

 8. Super!!! Foarte interesant.Felicitari :-*.Chiar… pe euforia incepe alt serial pe langa Boys over flowers :x si anume Loving You A Thousand Times( Te iubesc la nesfarsit).Pacat ca nu pot sa le vad dar oricum BOF l-am vazut luna trecuta si acum ma uit la Shining Inheritance.Oricum sper sa se scrie rezumatele si la Loving You A Thousand Times macar sa stiu ce se petrece.

 9. multumim Carina, foarte interesant

 10. Mama ce am ametit,m-ai plimbat prin toata lumea ca sa pricep mai bine numerologia! Super interesante aceste relatari,care contin misticism amestecat cu realitate! citind aceste randuri ,mintea m-a dus la Umberto Eco,Numele Trandafirului,chiar daca nu are nici o legatura ,misterul este acelasi! Frumos si amplu pe intelesul tuturor !
  PS- nu am rezistat prea mult tentatiei si am spart cecul cu cele 16 episoade GB ,din care au ramas doar 9! Uf! nu mai creste odata copilul ala?

  • maine daca e gata traducerea in en la ep urmator, ma apuc de el :)

 11. Ma simt cu atat mai “legata” de acest articol cu cat eu sunt nascuta pe data de 4, iar acest numar mi-a fost mereu drag, cum s-ar zice.Desi stiam unele dintre semnificatii, sunt placut surprinsa sa vad ca sunt atatea despre care nu stiam.Multumesc frumos.

 12. Deosebi, tipic Carina< foarte interesant

  • vai, ce lume noua… chiar imi era dor de tine :)

 13. He ,he veterana Mirabel,de mult nu ne-ai mai onorat cu prezenta!

 14. multi m-au intrebat de semnificatia intregului numar 49… voi cauta si daca gasesc, scriu :)

Leave a Comment