Carina T. [KF]

Semnificaţia numărului 49 (I)

Written by Carina T. [KF]. Posted in Istorie si cultura, K-drama, Recenzii Koreafilm, Recomandarile lunii

Tagged: , , , ,

Published on octombrie 07, 2011 with 27 comentarii

De câteva zile urmărim la tv serialul „49 de zile” şi poate mulţi dintre voi s-au întrebat care este semnificaţia acestui număr. Voi încerca să explic ce reprezintă numerele 4 şi 9 în diverse credinţe şi religii.

Image and video hosting by TinyPic

Semnificaţia numărului 9
Nouă este compus din atotputernicul 3 x 3.
Este tripla Triadă – finalizarea, îndeplinirea, atingerea, începutul şi sfârşitul, număr întreg; un număr celest şi angelic – Paradisul terestru.
Acesta este numărul de circumferinţă, divizia sa în 90 de grade şi în 360 pentru întreaga circumferinţă.
Nouă este simbolizat prin cele două triunghiuri, care sunt un simbol al masculinităţii, focului, muntelui şi un simbol feminin, de apă.

Referinţe culturale
Tradiţia budistă consideră că nouă este puterea supremă spirituală şi un număr celest.
În cultura celtică, nouă simbolizează un număr extrem de important. Este un număr central cu opt direcţii şi cu centrul reprezentând nouă. Zeiţele triple sunt de trei ori trei. Există nouă fecioare celtice şi nouă pietre albe, care simbolizează cele nouă fecioare ce-o însoţesc pe Bridgit. Nouă este conectat cu riturile de foc Beltane, care sunt frecventate de 81 (8 + 1 = 9) bărbaţi.
China: Nouă este puterea cerească. Este 3 x 3 fiind de cel mai bun augur din toate numerele. Nouă semnifică, de asemenea, opt direcţii cu centrul în punctul nouă, cunoscut sub numele de „Sala Luminii”. Există nouă legi mari sociale şi nouă clase de oficiali. În diviziunile terenului pentru Feng Shui, există opt pătrate exterioare pentru cultivarea terenului de către proprietari şi al nouălea pătrat, central, este un “cimitir”, dedicat lui Shang-ti, conducătorul suprem. De asemenea, este cunoscut sub numele de „Câmpul Împăratului”, oferind omagiu şi respect, ce denotă poziţii ale puterii cereşti.
Creştinism: Nouă este unul din numerele care apare sumar în simbolismul creştin. Există triadele triple de coruri de îngeri şi nouă sfere şi nouă inele în jurul Iadului.
În mitologia egipteană, nouă reprezintă Ennead.
La Greco-romani există nouă zei şi mai târziu nouă muze.
Ebraică: Nouă este inteligenţa pură (opt este inteligenţa perfectă). De asemenea, reprezintă adevărul, deoarece el se reproduce atunci când este multiplicat.
În Kabbalism, nouă simbolizează fundaţia, temelia.
Hindu: Nouă este numărul de Agni, foc. Pătratul celor nouă forme Mandala a 81-a de pătrate şi înconjoară Universul.

Image and video hosting by TinyPic

La maiaşi, există nouă Infernuri, fiecare condus de un Zeu. Găsim această trimitere de “nouă Infernuri” şi în multe alte culturi şi credinţe.
Conform lui Pitagora, nouă este limita tuturor numerelor, toate celelalte există şi provin din acelaşi: de la 0 până la 9, toate trebuie să facă o cantitate infinită de numere.
Scandinavi: Odin / Woden atârnă nouă zile şi nopţi pe Yggdrasil pentru a obţine secretele înţelepciunii pentru omenire. Skeldi, Persefona de nord, zeiţa ninsorii, locuieşte pe munte ei timp de trei luni şi în Marea Nordului timp de nouă luni. Nouă este numărul sacru în simbolismul scandinav-teutonic.

Image and video hosting by TinyPic

Despre semnificaţia numărului 4 vă voi vorbi într-un alt articol.
În legătură cu numerele 4, 9 şi serialul „49 de zile”, vreau să vă împărtăşesc o curiozitate. Patru dintre actorii principali din kdramă sunt născuţi pe data de 9.

Lee Yo Won – 9 aprilie
Jo Hyun Jae – 9 mai
Jung Il Woo – 9 septembrie
Bae Soo Bin – 9 decembrie

Despre Carina T. [KF]

Carina T. [KF]

Pentru mine Coreea este o lume aparte, o lume misterioasă care îşi dezvăluie treptat secretele... dar acestea par nesfârşite. În fiecare zi mai descopăr câte ceva care mă face să-mi doresc şi mai mult să ajung acolo şi să pipăi, să miros, să gust şi să mă desfăt cu savoarea Coreei.

Browse Archived Articles by Carina T. [KF]

27 comentarii

There are currently 27 comentarii on Semnificaţia numărului 49 (I). Perhaps you would like to add one of your own?

 1. super recenzia!!!!!!!!chiar nu stiam aceste lucruri mai ales cele de la sfarsit cu datele de nastere…

 2. Foarte interesanta recenzia. Numerele joaca un rol important in viata noastra si deseori ignoram asta.
  Felicitari Carina! Abia astept si partea a doua. O adevarata lectie pentru mine si o paralela intre lumi atat de diferite si totusi apropiate prin ceva.

 3. Multumesc. Eu am fost curioasa despre semnificatia acestor numere si am cautat sa vad ce reprezinta :)

 4. foarte interesant articolul.. astept si partea a doua cu nerabdare… Multumim pentru recenzie… Apropo de curiozitati numarul ap.unde locuiesc corespunde cu numarul zilei mele de nastere … hihihi

  • si al meu este tot 9 :D
   ca si ultima cifra din data nasterii

 5. Ft interesant, iar curiozitatea legată de datele de naştere ale actorilor e uimitoare. Mulţumim Carina! Aşteptăm nr. 4 :)

 6. Foarte interesant.Partea de la sfarsit cu ziele de nastere e chiar tare. :P

 7. Cateva simbolistici ale numarului 9 le stiam, altele le-am aflat acum. Astept cu nerabdare recenzia despre numarul 4. Si… poate sunt si ceva semnificatii ale numarului 49 ca intreg…

 8. Despre 4 stiu ca reprezinta, ca si 9 intregul. Sunt 4 puncte cardinale, 4 anotimpuri… Cat despre 81, nu numai ca 8+1 e 9, dar 81 e si 9 x 9. :P

 9. Cat despre ziua mea de nastere, e 18 , adica 8+1=9 si 2×9 :)).

 10. Multumim.Am observat ca anul meu de nastere are doi 9 si un 4 :))

 11. cat de interesant. nu m-am gandit niciodata cate semnificatii poate avea o cifra si faptul ca cei 4 actori sunt nascuti pe 9 este oare o simpla coincidenta? :)) Multumim pt. recenzie Carina si abia astept continuarea!^_^

 12. Da, domnule ! Asta E ! O recenzie care incita imaginatia si care dupa mai multe zile, ea ramane acolo in cutiuta cu amintiri! Si eu urmaresc 49 de zile ,care este un film putin mai altfel! De astfel de materiale avem nevoie ,siropelele sant bune pe moment ,sant facute cu mult talent ,dar nu sant compuneri pentru scoala, ci lucruri care trebuie sa ajunga in mintea noastra sa ne hraneasca curiozitatea, sa ne incite la a citi mai mult. Carina ,ai nas de copoi,adulmeci subiecte hot,care plac si celor mai rezervati! BRAVO! Interesant acest subiect,am sa recitesc aceasta recenzie de… fara numar,fara numar ,ori ca sa prind substratul! hi hi hi!

 13. Abia astept continuarea!

  • vine si ea in curand… :)
   multumesc pentru aprecieri

 14. daca voi mai cunoasteti si alte semnificatii ale acestor numere, va rog sa ni le spuneti si noua…

 15. poate mai exista si altele si eu nu le-am gasit

 16. Ce-mi place recenzia ta carina…si eu am fost fascinata de semnificatia numerelor
  si mi-a facut placere sa citesc plimbarea ta prin civilizatii a acestei cifre puternice si
  magice,prezenta intr-o carte de medicina scrisa prin 400i.e.n.cu incantatii si
  presopunctura in multiplu de 9.
  Din punct de vedere numerologic 9 exprima dezvoltarea suprema,spirituala si intelectuala.Oamenii acestei cifre au calitati superioare si le este caracteristic slujirea idealurilor omenirii.
  Intamplare sau nu ,cei patru actori ai cifrei 9,dau dovada unor calitati deosebite care
  pe noi ne-au fermecat (mai ales Bae Soo Bin ,pe mine :))…..)
  9- reprezinta cum ai spus si tu ,finalizarea procesului si incheierea bilantului,dar si poarta spre o noua calitate a vietii.

 17. interesanta recenzie desi nu prea am tinut cont de semnificatia numerelor in viata .Ce ne facem noi ce-i ce ne-am nascut sub puterea numerelor mai putin bune?………incercam sa facem fata vietii si greutatilor ei …….totusi sunt lucruri interesante si asteptam partea cu….nr 4 dar si cea a celor doua cifre intr-un singur numar hi hi hi …..filmul l-am vazut tot Semnificatia nr 49 sa fie trecerea intr-o altfel de lume?daca as ramane alaturi de cel ce face trecerea in serial nu ar fi rau :) multumim Carina draga

 18. Lee Yo Won – 9 aprilie
  Jo Hyun Jae – 9 mai
  Jung Il Woo – 9 septembrie
  Bae Soo Bin – 9 decembrie
  - chestia asta este geniala!!! :)

 19. maine spre sa termin si articolul despre semnificatia numarului 4 :)

 20. Interesant Carina, foarte bine documentat. Am o observatie privind direct cifra 49, in traditia crestin ortodoxa, pomenirea mortilor (parastasul) se face la 40 de zile de la moartea persoanei – este timpul necesar sufletului pentru trecerea dincolo, insa in “Cartea tibetana a mortilor- Bardo Thodol” este chiar de 49 de zile. Pe vremea cand faceam yoga, am participat la o astfel de ceremonie de trecere pentru un tanar coleg care a murit intr-un accident. Daca te fascineaza numerele, calculeaza-ti numarul tau personal e foarte simplu. De ex. sa zicem cineva nascut in 01.01.1990 (iau o data la intamplare) numarul personal al nasterii sale este: 1+1+1+9+9 =21 = 2+1=3. O persoana cu numarul trei se va potrivi in viata cel mai bine cu cineva care esta 7 (impreuna fac 10 sau 1), cu cat suma lor este mai aproape de 10 sau de 1 se vor potrivi mai bine. Felicitari pentru material Carina!

  • Stiu sa-mi calculez nr, dar nu stiam regula legata de pereche. mersi
   eu sunt nr 4 :)

 21. Interesant, Carina, imi place! Nu am stiut ca numerele au atat de multe semnificatii. Pot sa mai adaug una? 49=7×7, iar saptele este un numar foarte des intalnit in povesti (sapte pitici, balaurul cu sapte capete…), dar nu stiu ce inseamna. Multumesc pentru informatii!

 22. As dori sa precizes la crestinism ceva care s-a omis. Apostolii au stat in rugaciune timp de 9 zile pana cand Sfantul Duh a coborat peste ei. De acolo sunt inspirate rugaciunile care se spun timp de 9 zile, numite novene.

  • *precizez

 23. Deja am lasat un comentariu la semnificatia numarului 4, dar simt nevoia sa-mi exprim din nou “legatura” si cu acest numar, pentru ca sunt nascuta pe 4 septembrie, adica luna a 9-a.Multumesc pentru toate aceste informatii; din nou, ma bucur sa aflu lucruri noi despre lucrurile care ma intereseaza, in speta numerologia.

Leave a Comment