Oana Cristolţean [KF]

O viata fericita alaturi de Jang Geun Suk

Written by Oana Cristolţean [KF]. Posted in Film, Recenzii / cronici, Recenzii Koreafilm

Tagged: , , , , , ,

800px-The_Happy_Life07

Published on septembrie 29, 2011 with 15 comentarii


Ki Young

Filmul The Happy Life prezinta vietile obisnuite, pline de probleme (accentuandu-se cea a lipsei banilor) a trei barbati de varsta mijlocie. Niciunul nu are o situatie financiara buna si de aici incep toate problemele, neplacerile si nefericirea din vietile lor.

Ki Young, interpretat de actorul Jeong Jin Yeong (comandantul Seo in Dong Yi, regele Yeonsan in The King and the Clown, imparatul Yuri in Regatul Vanturilor), este un somer care incepe sa se bazeze pe sotia lui sa aduca banii in casa. La polul opus se afla Sung Wook (Kim Yoon Seok, Jung Ho in The Chaser), care are doua slujbe: ziua este curier iar noaptea este sofer pentru tinerii petrcareti asigurati financiar; totul pentru a plati educatia baietilor lui. Celalalt ins este Hyuk Soo (Kim Sang Ho, Ma-Hwang in Regatul Vanturilor) un vanzator de masini de mana a doua, care se straduie sa castige cat mai multi bani pentru a-i aduce acasa pe sotia si copiii lui din Canada.

Sung Wook

Hyuk Soo

Preocupati doar de ei insisi, de problemele financiare si familiale, ei uita de prietenia lor si de ceea ce i-a unit (trupa lor de rock din colegiu, Active Volcano), astfel ca relatiile lor s-au racit in timp. Totusi, ei incep sa-si acorde mai mult timp unul altuia, dupa ce afla ca un bun prieten si solistul formatiei lor, Sang Woo, a murit. La inmormantare ii cunosc fiul, pe Hyun Joon (Jang Geun Suk), un adolescent care se ascunde in spatele unei masti de om dur, fiindca tatal lui a pus pe primul loc muzica, si nu familia.

Hyun Joon

Cei patru merg impreuna pe o plaja, unde Hyun Joon incepe sa arunce pe focul aprins lucrurile decedatului, printre care si chitara mult iubita a lui Sang Woo. La vederea acesteia, Ki Young parca se trezeste din transa, fuge inspre foc, ridica instrumentul, se cearta cu Hyun Joon, trece chiar prin foc si o ia la fuga cu chitara cu tot.

Active Volcano in 1984

Aparitia lui Hyun Joon dar si a chitarii in viata lui Ki Young, il fac pe cel din urma sa-si aminteasca de trupa formata in colegiu, de Active Volcano, si sa tanjeasca dupa acele vremuri. Dupa cateva momente de gandire, el decide sa reinvie trupa! La auzirea acestei dorinte, Sung Wook si Hyuk Soo sunt reticenti, dar in final accepta, in urma unor imprejurari la care in mod normal nu ar fi avut nicio reactie.

Hyun Soo isi suna sotia si copiii in Canada pentru a le auzi vocile, dar aceasta il repezeste, nu-l lasa sa vorbeasca prea mult cu baiatul sau si ii inchide in nas. Intre timp, Sung Wook se afla in masina unui client turmentat, cu scopul de a-l duce acasa in siguranta. Fiindca posesorul masinii parea ca a adormit iar in vehicul muzica (nicidecum rock) era la volum mare, soferul o pune mai incet, astfel ca incepe o discutie aprinsa intre cei doi, pe tema muzicii. Dupa aceste intamplari, ambii il suna pe Ki Young si ii spun ca sunt de acord sa cante din nou!

“Cei trei muschetari” incep sa repete cantecele intr-un studio; Ki Young e chitaristul trupei, dar preia si rolul de vocalist, Sung Wook e bassistul iar Hyuk Soo e tobosarul.

Dupa cateva zile in care repeta cantecele din repertoriul personal, acestia se gandesc ca nu ar fi o idee prea rea daca ar putea performa si in fata unui public. Asadar, trupa se prezinta in localul unde obisnuia sa cante Sang Woo pentru a da o prima auditie; din pacate, ei nu il impresioneaza pe seful localului.

Dupa acest esec, Hyun Joon se alatura formatiei Active Volcano ca solist in locul tatalui sau. Datorita lui, Active Volcano devine o trupa rock in adevaratul sens al cuvantului (stilul muzical se modernizeaza, la fel si cel vestimentar, apar tatuaje pe bratele lor si machiaj negru in jurul ochilor), avand mai mult succes la public.

Chiar daca trupa este din ce in ce mai cunoscuta, problemele personale se multiplica, sotiile dandu-le batai de cap sotilor! Si fiindca familia e mai importanta decat orice vis, trupa Active Volcano e in pericol sa nu mai “erupa”! Ce se intampla cu formatia si in vietile lor personale, va las sa aflati singurei! :)

Povestea simpla a filmului The Happy Life, vietile obisnuite prezentate, problemele personajelor principale atat de cunoscute noua, trecerea timpului si visele neimplinite din tinerete, fac din aceasta pelicula o lectie de viata. O lectie care e cel mai bine evidentiata de cantecul Happy Life al formatiei Active Volcano!

<< M-am pierdut pe mine insumi acum multa vreme

O fire pasionata care statea sub cerul albastru-verzui

Acum ma voi ridica

Imi voi gasi visul si il voi urma.

Inima mea, ce a fost aruncata in lumea aceasta

A devenit docila si incapabila sa respire.

Ia-ma de mana, prietene obosit

In spatele norului, soarele inca straluceste

Acum este timpul pentru zburat

Spre culmile cerului.

Da, acum noi cantam rock

Draga mea, viata fericita!

O sa cant pana la sfarsit

O sa strig catre tine ca un nebun

Aceasta e viata mea fericita;

Sunt fericit din cauza ta.

Toate privirile reci ale lumii, nu ma intereseaza

Ma voi avanta catre culmile cerului

Persoana cea mai de pret deasupra altora

De fapt, suntem tu si eu! >>


Despre Oana Cristolţean [KF]

Oana Cristolţean [KF]

Oana Cristolţean s-a născut in 1992, în Cluj-Napoca. De Coreea s-a indrăgostit acum doi ani, cand o bună prietenă i-a prezentat-o pe Janggeum Seo din "Giuvaierul Palatului". Incă de la început a fost impresionată de gastronomia coreeană şi de îmbrăcămintea tradiţională. Treptat, a descoperit multe aspecte ale Coreei: istoria, tradiţia, muzica şi patriotismul afişat de nativi.

Browse Archived Articles by Oana Cristolţean [KF]

15 comentarii

There are currently 15 comentarii on O viata fericita alaturi de Jang Geun Suk. Perhaps you would like to add one of your own?

  1. Super recenzia Oana, nu am văzut filmul, dar mi-ar plăcea, după descriere e tare amuzant, are momente triste şi mai fericite, şi o gaşcă de nebuni :))

    Bravo, super scris şi bune poze alese!

  2. Dacă pe Jang Geun Suk mi-l închipuiam în postură de rocker, pt că acesta e şi stilul lui din viaţa de zi cu zi, şi a mai fost “rocker” şi în alte producţii, pe comandantul Suh din Dong Yi nu l-aş fi văzut rocker :)) Şi nici pe tipul ciufulici, dar sunt simpatici!

    • initial nici eu nu mi-am dat seama ca e comandantul Suh; am fost surprinsa cand am aflat! :)
      in film e un tip visator, iar cand vine vorba de trupa are niste idei nastrusnice! personajul lui e usor de placut tocmai din cauza acestor caracteristici!

      e un film “light” numai bun de vazut dupa orice fel de zi! :) pana la final iti da o portie de optimism si bucurie! ^^

  3. jang geun suk este unul din actorii mei preferati, de fapt al doilea sau al treilea si planuiesc sa vad absolut toate filmele si serialele cu el

  4. Pare dragut filmul…Un singur regret am : chiar trebuie sa aiba parul scurt?? Arata mult, mult mai bine cu parul lung…Cel putin mie asa mi se pare :)
    Oricum multumim de prezentare , Oana :X

  5. pare un film dragut… toti actorii din rolurile principale sunt simpatici si amuzanti :)
    multumesc pentru recomandare

  6. pare un film frumos, al ador pe Jang Geun suk am vazut aproape toate serialele cu el si 2 filme si curand o sa ma apuc de Beethoven Virus cu elX::X

  7. Oana, am ras citind doar recenzia. Am inceput sa imi imaginez scenele respective si … m-a luat valul. Cand voi vrea sa ma uit la o comedie , o sa aleg acest film.

  8. Oana ,ai descris filmul cu atata suflet incat parca vad personajele aieveasi ecouri vagi i-mi asalteaza timpanul,deci trebuie sa-l vad pe King Yuri in postura de Rocker!

  9. am vazut acest film cu ceva timp in urma cand ii cautam filmele lui jang geun suk si mi-a placut. are o poveste interesanta si sincer nu cred ca imi puteam imagina actorii rockeri.

  10. Acum ca am vazut Regatul Vanturilor, o sa mi se para si mai amuzant sa vada acest film. =))
    Este perfect pentru a te inveseli dupa orice fel de zi, mai ales una lunga si obositoare :P
    Kamsahamnida, Oana.

  11. Pe capitanul Seo/ regele Yuri mai sa nu il recunosc asa, razand cu gura pana la urechi :)).
    Doar in poza in care canta “nervos” pe scena seamana nu el, asa cum il stiam din serialele de la tv :P

  12. Si tema filmului e interesanta, actuala si lasa loc si pentru filosofie si pentru hohote de ras =))

  13. Si eu il iubesc pe Jang Geun Suk dar nu stiu unde sa caut filmul pt ca as prefera cu traducere…Nici mie nu-mi place de el tuns …

  14. Am reusit sa vad acest film care ma amuzat copios,usurel dar reconfortant!

Leave a Comment