koreafilm

Top 10 energizante & “leacuri” împotriva mahmurelii

Written by koreafilm. Posted in Hanshik - Gastronomie

Tagged:

1

Published on august 29, 2011 with 8 comentarii

Image and video hosting by TinyPic
de Claudia B. şi Ramona J.

În timpul verii, când soarele începe să dogorească, tot ce-ţi doreşti este să ajungi într-o încăpere cu aer condiţionat şi o briză răcoroasă să-ţi mângâie faţa. Însă la amiază, când soarele biciuie, parcă nici acest tratament nu mai are efect soarele bicuie, toropeala începe să apară şi încerci din răsputeri să nu te gândeşti la concediu, care, în acel moment, ţi se pare foarte îndepărtat, pentru a-ţi putea continua munca şi pentru a scăpa de letargie care te-a cuprins. Dar într-un final ziua de lucru s-a sfârşit şi răsufli uşurat, dar parcă nu prea te îndeamnă inima să te grăbeşti înspre casă. După o zi toridă de vară îţi suni prietenii şi le propui să ieşiţi în oraş pentru a vă potoli setea şi de ce nu să mai staţi la o mică bârfă. Zis şi făcut. Iată-vă deja instalaţi în localul vostru preferat şi vă comandaţi fiecare băutură preferată pentru a vă potoli setea. Orele zboară uşor şi paharele se golesc. Se pare totuşi că ai servit un pic prea multă „licoare magică”, te îndrepţi spre casă către un somn binefăcător însă a doua zi dis de dimineaţă te trezeşti cu o durere de cap. Iti spui: „Offf, mahmureala asta, sigur nu am să fiu bun de nimic astăzi, cred că ieri am petrecut prea mult, iar azi la servici randamentul meu va fi zero. O cafea tare sigur va rezolva problema.” Însă îţi dai seama că nu are efectul scontat. Ce-i de făcut? Răspunsul la această întrebare ar fi: ar trebui să iei o pauză şi să tragi un pui de somn. Însă nu este posibil acest lucru când tocmai ziua de lucru a început. Soluţia salvatoare ar fi o băutură energizantă, iar dacă mai are şi efect asupra mahmurelii deja ziua ţi s-a înseninat brusc.

Coreea de Sud are o gamă variată de băuturi tonice sau băuturi energizante, printre ele găsindu-se şi o gamă mai specială care “vindecă mahmureală”. Cele mai multe dintre ele se găsesc în supermarket-uri şi magazine, însă câteva dintre ele pot fi găsite doar în farmacii.

Iată cele mai cunoscute branduri:

Image and video hosting by TinyPic
Bacchus (박카스)

Lansat pe piaţă în anul 1961, această bautură este chintesenţa băuturilor energizante coreene. Este o băutură care este oferită în semn de apreciere în special colegilor mahmuri la locul de muncă, agenţilor de livrări sau agenţilor de pază care lucrează in ture de noapte. La început această compoziţie se găsea sub formă de pastile şi anume suplimente alimentare de nutriţie, însă, la scurt timp, s-a transformat în formă lichidă pentru a fi mai uşor de consumat. Băutură a trecut prin unele schimbări, de-a lungul anilor, găsindu-se versiuni de Bacchus F şi D, totuşi Bacchus este în continuare numărul 1 în vânzarea băuturilor pe bază de taurină din Coreea de Sud. Băutura are site-ul ei propriu de prezentare:

http://www.bacchusd.com

Gustul este destul de greu de descris, dar cu toate acestea este foarte des folosit in vocabularul uzual, astfel s-ar putea spune că: „Are gust de Bacchus”.

Image and video hosting by TinyPic
Vita 500 (비타 500)

Deşi Vita 500 este mai mult o băutură pe bază de vitamine şi practic nu se încadrează in categoria băuturilor energizante fiind mai degrabă o băutură tonică, aceasta este o alternativă pentru înlocuirea lui Bacchus. Are în compoziţie suc de mere cu adaos de vitamina C şi B2 fiind fără cofeină. Se găseşte în diverse mărimi şi dimensiuni, inclusiv o variantă pentru copii.

2011 marchează aniversarea a 10 ani de la apariţia acestei băuturi pe piaţă, iar strategia de marketing a companiei a constat în apariţia pe sticlele de Vita 500 a celor 9 membre a grupului K-pop SNSD Girls’ Generation.
Image and video hosting by TinyPic
Această băutură are propriul ei site de prezentare:

http://www.vita500.com/

Image and video hosting by TinyPic
Dawn 808 este, fără îndoială, cel mai căutat remediu pentru tratarea mahmurelii.

Dawn 808 (여명 808)

Despre Dawn 808 se spune că este „Naşul” tuturor băuturilor care vindecă mahmureala pretinzând a fi primul produs brevetat din această categorie. Numărul 808 semnifică numărul de teste pe care producătorul a fost nevoit să le facă pentru a găsi formula potrivită. Având la bază principiile medicinii tradiţionale coreene, băutura este făcută din ingrediente naturale: frunze şi rădăcini de arin şi de frasin. Băutură nu are conservanţi. Poate fi băută înainte de a consuma alcool pentru a preveni o mahmureală severă, chiar şi pe stomacul gol. Această băutură are propriul site de prezentare:

http://www.glami.com

Image and video hosting by TinyPic

Condition Power (컨디션 파워)

Condition Power este un alt remediu contra mahmurelii. A apărut pe piaţă în anii ’90, iar recent reţeta sa a fost îmbunătăţită. Băutura are în compoziţie fructe, frunze şi ramuri de heotgae (stafid oriental), acest arbore fiind cunoscut pentru proprietăţile sale de eliminare şi descompunere a alcoolului. Alte ingrediente care se regăsesc în Condition Power sunt: seva (lapte) extrasă din rădăcină de măzăriche şi seminţe de lotus. Această băutură-medicament are propriul site de prezentare:

http://www.conditionpower.com/

Image and video hosting by TinyPic
Morning Care (모닝 케어)

Morning Care este de asemenea un remediu împotriva mahmurelii.(Gurile rele sigur vor spune că poporul coreean bea foarte mult şi are nevoie de ajutor în acest sens). Această băutură conţine lapte extras din mărăcini, soia, guarana, ceapă şi xilitol. Producătorii sfătuiesc consumatorii să-l bea înainte de a consuma alcool pentru a avea un efect deplin. Această băutură are propriul site de prezentare:

http://www.morningcare.com

Image and video hosting by TinyPic
Powerten (파워텐)

Powerten este o băutură energizantă plină de vitamine, amino-acizi, lăptişor de matcă precum şi alte ingrediente naturale. Producătorii subliniază în campania publicitară de promovare a acestui produs, segmetul de consumatori căruia îi este destinat acesta şi efectele benefice asupra persoanelor active: studenţi, şoferi, cei care practică sport şi bineînţeles şi cei care se simt lipsiţi de energie.
Powerten are de asemenea propriul site de prezentare:

http://www.powerten.co.kr/

Pe site se regăsesc câteva sfaturi utile. De exemplu, pentru a putea să te concentrezi asupra studiilor, ar trebui să “mananci întotdeauna micul dejun şi să ai întotdeauna încredere în tine”. Atunci când stai în faţa volanului încontinuu, mai mult de 2 ore se recomandă exerciţii de stretching înainte de a conduce maşina. Dacă oboseşti, încearcă să mergi la culcare înainte de ora 11:00 pm.

Image and video hosting by TinyPic
Hot 6ix (핫식스)

Destul de un nou apărută pe piaţa băturilor energizante, Hot 6ix pune accentul pe “cafeină naturală” de guarana,care este ingredientul principal al acestei băuturi. Este o băutură acidulată care mai conţine: taurină, vitamine, amino-acizi, ginseng rosu şi gasiogapi (가시오가피- care ar putea fi tradus ca ginseng siberian venit din vest). Această băutură energizantă devine foarte populară în rândul tinerilor. Are propriul site de prezentare:

http://www.hot6ix.com/

Image and video hosting by TinyPic
Heotgae Tree Project Coopers (헛개나무 프로젝트 쿠퍼스)

Este un produs lactat care are ca ingredient principal: heotgae (헛개). Acest iaurt de băut are adaos de infuzie de ierburi şi plante medicinale. Chiar dacă nu este cunoscută oficial ca remediu împotriva mahmurelii, băutura este cunoscută pentru ameliorarea simptomelor mahmurelii datorită stafidului oriental. Pentru cei cărora nu le place compoziţia celorlalte băuturi prezentate mai sus, aceasttă băutură ar fi alegerea cea mai bună. Coopers are o tentă uşor maronie, un gust plăcut, amărui care se combină foarte bine cu iaurtul. Ca şi celelalte băuturi şi ea are propriul site de prezentare:

http://www.yakult.co.kr

Image and video hosting by TinyPic
Powershot (파워샷)

Numele în sine ar fi mai potrivit pentru un aparat de fotografiat. Powershot este o băutură energizantă cu vitamine, guarana, taurină, şi sansuyu (산수유). Băutura a fost lansată anul trecut pe piaţă şi deja câştigă popularitate. Are propriul site de prezentare:

http://www.ekdp.com

 

Image and video hosting by TinyPic
X-cocas (엑스코카스)

Această băutură energizantă a primit multe laude, mai ales din partea studenţilor care potrivit spuselor lor, după consumarea ei au reuşit să stea o noapte întreagă treji pentru a putea învăţa pentru examene . Aşa cum este inscripţionat şi pe ambalaj, această băutură vă oferă “energie extremă”. Are în compoziţie guarana, “ginseng peruvian” maca, ghimbir şi mere. A fost lansată pe piaţă anul trecut. Are propriul site de prezentare :

http://www.donga-otsuka.co.kr

Sursă: blog.korea.net

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

8 comentarii

There are currently 8 comentarii on Top 10 energizante & “leacuri” împotriva mahmurelii. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. snsd !!! :)))

 2. Le-aş încerca, deşi nu împotriva mahmurelii, doar aşa ca să le încerc, pentru a căpăta energie :)
  Frumoasă prezentare, mulţumim Clau, Ramo ;)

 3. ca sa am probleme cu mahmureala ar trebui sa si beau “licoarea magica” asa ca nu-mi fac griji:))Oricum multumim pt. prezentare!^_^

 4. Mi-ar place sa degust si eu aceste “nestemate” energizante. :)
  Ca si Ana, nu impotriva mahmurelii, ci doar din curiozitate, sa ma energizez in stil coreean. :)
  Reclama cu Kim Sung-so este absolut geniala. Am ras cu lacrimi! :D

  Multumim pentru prezentare, Claudia & Ramona!

 5. Da, super reclama, e şi Oh Ji Ho acolo :))

 6. chiar daca nu le am cu bautul, tot mi-ar placea sa le incerc… sper cat de curand :))

 7. Multe dintre bauturi par a fi licori miraculpasa care ajuta la buna functionare a organismului in general. Chiar as vrea sa le incerc, desi nu impotriva mahmurelii :P.

 8. eu le-as incerca pentru ceea ce sunt destinate, dar din proprie experienta pot spune ca dupa o machiala serioasa laptele e cel mai bun, dulce sau acru(iaurt, sana). in fond laptele este alimentul primordial. restul leacurilor despre care se vorbeste in mod traditional pe la noi sunt doar povesti. dar pe-astea coreene chiar le-as incerca

Leave a Comment