koreafilm

Negustorul Lim Sang-ok – episodul 18

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Negustorul Lim Sang-ok, Povestea

Tagged: ,

sang 2

Published on august 16, 2011 with 17 comentarii

de Diana Cristolţean

13 chun ha je il gwan – Negustorul Lim Sang Ok

Scrisoarea urgenta pe care o primeste Hong Deuk-joo se dovedeste a fi defapt o invitatie pentru acesta la banchetul organizat de guvernatorul Uiju la care va participa si un oficial al curtii regale ce se ocupa cu primirea solilor din China. In Songbang, Park Joo-myung hotaraste sa participe impreuna cu Jeong Chi-soo la eveniment. Si trupa de muzicieni e invitata pentru a oferi reprezentatii.

Oficialul invitat la banchet se dovedeste a fi nobilul pe care Sang-ok l-a ajutat sa se descurce in China, si care l-a ajutat la randul sau pe tanarul negustor eliberandu-l inainte sa fie ucis alaturi de tatal sau. Cei doi se recunosc, iar oficialul, vazand ca Sang-ok este acum negutator, isi exprima regretul ca un tanar atat de fluent in chineza a ajuns sa fie doar un comerciant si il anunta ca va fi organizata o examinare in curand. Sang-ok se arata neinteresat spunand ca a renuntat la visul de a deveni talmaci.

Songbang planuiesc un nou atac asupra clanului Mansang, timp in care Sang-ok ia decizia de a pleca intr-o calatorie de afaceri. Doarece afacerile lor sunt restrictionate in porturi, Mansang trebuie sa se extinda in interiorul tarii. Planul lui Sang-ok este acela de a face comert cu hartie, deoarece urmeaza sa aiba loc o examinare importanta in Hanyang, iar cererea de hartie va fi foarte mare. Hong Deuk-joo este de acord sa-i dea tanarului banii necesari acestei investitii si sa-l lase sa plece in calatorie insotit de cativa negustori si de clovni.

Songbang ii suspecteaza pe Mansang ca merg intr-o calatorie de afaceri pentru a face rost de bani si hotarasc sa le strice planurile, insa nu stiu ce vor sa comercializeze acestia. Asa ca, fostul secretar Jeong Chi-soo il mituieste pe unul din negustorii desemnati sa il urmeze pe Sang-ok in calatorie, afla de la acesta scopul calatoriei, insa nu reuseste sa afle produsul comercializat, intrucat noul secretar refuza sa le spuna angajatilor astfel de detalii. Chi-soo primeste aprobarea de la Park Joo-myung de a-i urmari pe Sang-ok si oamenii sai. Insa, capetenia Songbang ii cere acestuia sa o ia si pe Da-nyung.

Jeong Chi-soo afla de la Yoo Doo-cheol ca Sang-ok si oamenii sai vor sa cumpere hartie deoarece pretul acesteia va creste cand se va tine o examinare la care vor participa multi candidati. Fostul secretar Mansang decide sa cumpere tot lemnul de dud din care se face hartie ceea ce ii va dejuca planurile lui Sang-ok si il va face pe acesta sa piarda bani. Lemnul este cumparat de reprezentantii Songbang, ceea ce duce la cresterea pretului hartiei. Sang-ok cumpara hartie la un pret dublu decat cel normal si pierde 1000 nyang.

Totusi, tanarul spera sa poata sa recupereze banii vanzand hartia in Hanyang, unde se tine examinarea. Ajuns si el acolo, Jeong Chi-soo gaseste o modalitate prin care sa faca pretul hartiei sa scada si sa compromita afacerea celor din Mansang: el vrea sa dea impresia ca un razboi a izbucnit, ceea ce va duce la amanarea examenului, si care la randul ei va duce la scaderea pretului hartiei. Cum poate el sa falsifice vestea inceperii unui nou razboi? Facand fum in 5 puncte de pe un munte, ceea ce ii avertizeaza pe sateni ca o primejdie se apropie. Inainte insa, Songbang vor cumpara toate sandalele din paie din regiune (deoarece sunt primul lucru pe care oamenii il cumpara cand un razboi e declansat), iar dupa raspandirea vestii, ei vor cumpara hartia celor de la Mansag pe un pret mult mai mic decat cel de pe piata.

Da-nyung afla de planurile lui Jeong Chi-soo si alearga in cautarea negustorilor Mansang care nu vor sa-si vanda marfa la un pret de nimic.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

17 comentarii

There are currently 17 comentarii on Negustorul Lim Sang-ok – episodul 18. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Neaţa! MULŢUMIM KOREAFILM.

 2. Multumim pentru rezumat Diana si Koreafilm!

 3. Metodele secretarului Jeong Chi-soo imi displac foarte mult! Si vad ca si Da-nyung crede la fel.

 4. Are idei f bune pentru un personaj negativ :))
  In fine, cam incurcat episodul:|

 5. Abia astept sa vad si eu episodul… Dar numai maine, in reluare :P.

 6. Imi place filmul foarte mult si mi se pare foarte captivant, desi initial nu credeam ca o sa imi placa asa de mult.

 7. Partea romantica din mine refuza sa se desparta de printi si printese, regi, regine, palat… Dar cred ca e o schimbare binevenita :)

 8. buna.

 9. Bună.

 10. Buna.

 11. nu prea are noroc Sang-ok:(

 12. Acel trădător de secretar!!!!! Mă intrigă prezenţa sa în film. Este un specimen rezultat din ambiţiile exagerate ale acestuia. Totuşi, să trădezi nu e o soluţie. Nu îmi place deloc acest personaj. Este lipsit de ETICĂ! A uitat de unde a plecat şi s-a cuibărit în adăpostul celor puternici…. Este un “Joong-dal mai inteligent,dar deloc amuzant”.

 13. Hmmm!! Secretarul ala rau! Dar oricum va aparea si palatul

 14. Bună! MI-A PLĂCUT!:-*:-*

 15. Dar m-a enervat Trădătorul!

 16. Unde “miroase a bani”,hop şi el!

 17. Vine piratul. BYE.:-*

Leave a Comment