koreafilm

Negustorul Lim Sang-ok – episodul 17

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Negustorul Lim Sang-ok, Povestea

Tagged: ,

sang

Published on august 15, 2011 with 41 comentarii

de Diana Cristolţean

11 tong goon jung – Negustorul Lim Sang Ok

Solii guvernului se intalnesc cu reprezentantii Mansang pentru a le cumpara stocurile de matase. La fel ca si in cazul cu Songbang, ei le cer negustorilor sa le plateasca o mita pentru a face afacerea. Hong Deuk-joo refuza categoric, spunand ca de cand este negutator, el nu a dat mita niciodata, rezistand in fata tentatiilor de fiecare data, si ca acest lucru nu se va schimba acum. Solii insista sa fie si ei platiti pentru servicii, si le dau un ultimatum celor din Mansang, spunandu-le ca mai raman doar cateva zile in oras.

Lim Sang-ok isi exprima nesiguranta in privinta deciziei ferme a conducatorului Mansang de a nu da mita, iar acesta din urma ii marturiseste ca l-a promovat pe tanar nu pentru a-l invata cum se fac afacerile, ci pentru a-i arata ce inseamna etica in afaceri. Hong Deuk-joo ii spune lui Sang-ok ca un adevarat negustor e acela ce da dovada de omenie si pune pret pe principiile etice si nu pe profit si vanzari.

Solii guvernului sunt cazati la casa unde mama lui Sang-ok are afacerea familiei. Astfel, tanarul secretar asculta discutiile oficialilor si afla ca acestia stiu de situatiile in care se afla cele doua clanuri (Songbang – are o cantitate mare de matase, Mansang – au nevoie urgenta de bani) si decid sa renunte sa le ceara mita. In schimb, Songbang si Mansang se vor duela pentru a-si vinde fiecare marfa, iar solii o vor cumpara pe cea cu cel mai mic pret. Ei vor primi o recompensa de la guvern, iar pe viitor vor face mult mai usor profit refuzand sa ceara mita. Sang-ok ii mai aude pe soli spunand ca trebuie sa gaseasca oameni care sa le transporte matasea si sa se grabeasca deoarece data limita stabilita se apropie.

Solii stabilesc data si locul licitatiei, iar Hong Deuk-joo afla de planul acestora de la Sang-ok. Capetenia Mansang stabileste pretul de 5 nyang pe rola de matase (desi aceasta era cumparata cu 6 nyang iar apoi vanduta cu 12 nyang), pe cand Da-nyung hotaraste sa ceara 6 nyang.

Sang-ok se intalneste cu Da-nyung si ii cere iertare pentru cuvintele aspre pe care i le-a spus in Yanjing, nestiind ca ea si Park Joo-myung sunt fiica si tata. Apoi, ii marturiseste tinerei ca stie o modalitate prin care ambele clanuri sa-si vanda marfa solilor fara a “juca” dupa regulile acestora.

La licitatie, ambii reprezentanti ai grupurilor de negustori (Sang-ok si Da-nyung) scriu pe hartie preturile impuse de fiecare clan: 12 nyang/rola. In fata acestui fapt, solii decid sa amane licitatia pana ziua urmatoare, cand le vor cere negustorilor sa prezinte din nou preturile. La licitatia din ziua urmatoare, Da-nyung cere 13 nyang, iar Sang-ok 15 nyang. Astfel, Songbang castiga licitatia.

Mai tarziu, Hong Deuk-joo ii cere lui Sang-ok explicatii, iar acesta ii spune capeteniei Mansang ca daca duc 250 de role de matase celor din Songbang, acestia le vor da 13 nyang pe rola. Tanarul le spune ca daca ar fi vandut 500 de role de matase cu 5 nyang pe rola, ar fi suferit pierderi de 2500 nyang, insa stia ca solii se grabeau si a insistat asupra unui pret chiar mai mare decat cel obisnuit. Apoi s-a inteles cu reprezentantul Songbang, pentru ca fiecare clan sa aiba de castigat din aceasta afacere, mentionand ca Da-nyung, fiica lui Park Joo-myung, este o negustoreasa ce stie de valorile etice din comert.

Matasea de la Mansang este dusa la resedinta Songbang, insa chiar inainte de a le plati negustorilor rivali, Da-nyung este oprita de tatal sau care tocmai s-a intors dintr-o calatorie de afaceri. Intrebata de Park Joo-myung de ce a facut aceasta afacere, fata ii marturiseste ca luat decizia de a-i implica pe cei din Mansang pentru a nu fi nevoita sa plateasca mita solilor si pentru a nu vinde la un pret mult mai mic decat cel obisnuit. Desi a facut un profit, capetenia Songbang o apostrofeaza pe Da-nyung deoarece le-a facut un bine celor din Mansang, si il pune pe Jeong Chi-soo in locul acesteia pentru a gestiona afacerile din Uiju.

Trupa de clovni se intoarce in sat cu un cec in valoare de 500 nyang. Ei au vandut obiecte de alama pe bumbac vechi, pe care l-au vandut pe un pret bun in Pyongyang, unde bumbacul vechi este mai valoros decat cel nou. Mansang stabileste o alianta cu alt grup de negustori din Pyonyang, care se afla in aceeasi situatie, iar Hong Deuk-joo isi da seama ca toate planurile lui Sang-ok de a strange bani au dat roade.

Finalul episodului este marcat sosirea unei scrisori de la guvernatorul din Uiju adresata capeteniei Mansang.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

41 comentarii

There are currently 41 comentarii on Negustorul Lim Sang-ok – episodul 17. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. primul in sfarsit si eu la un comentariu

 2. Felicitări,Alex!:D

 3. Situaţia se complică,dar Sang-ok îşi arată din nou abilităţile de negustor.:)
  Mulţumim pentru relatarea complexă a episoadelor,Diana!

 4. Mulţumim Diana, frumos rezumat :)
  Abia aştept episodul.
  La mulţi ani tuturor celor care poartă numele de Maria şi derivate ale acestuia :)
  Să fiţi sănătoşi!

 5. Bună dimineaţa! MULŢUMIM DIANA!

 6. LA MULŢI ANI TUTUROR CELOR CARE POARTĂ NUMELE DE MARIA ŞI DERIVATE ALE SALE !!! Multă sănătate şi fericire vă doresc!

 7. Multumim pentru rezumat Diana si Koreafilm! Saraca Da-nyung, cat e de onesta si imediat are de suferit din cauza lui Chi-soo.

 8. Buna, pentru ca azi este o zi speciala, ma alatur si eu celor ce le ureaza LA MULTI ANI! celor ce poarta acest nume frumos – Maria sau Marian (si alte nume frumoase ) si le doresc din adancul sufletului numai bine .

 9. salutare dragilor!!!!!

 10. iar celor care sarbatoresc onomastica:un sincer La multi ani!!!!!

 11. Bună Mariko San.

  • ma bucur sa gasec pe cineva aici………………………,eu am ramas la acelasi pseudonim………………..♥♥♥

   • ;-))

 12. nu am mai vb.de multa vremeeeeeeee………………..dar am urmarit toate filmele ce s-au difuzat pana acum:))

 13. Urmăreşti Sea God?

 14. E super frumos filmul ăsta.:-x

  • nu am reusit………….
   acum sunt axata pe ce transmite TVR1

   • Înţeleg…

 15. Eu hoinăresc pe aici. Ţin telul pe Opera Mini şi intru repede.:-D

 16. VIZIONARE PLĂCUTĂ!

 17. am plecat la film

 18. E frumos Lim Sang-ok!:-x

 19. pussy………….mai vb

  • Ok.:-)

 20. Bya Mariko San!:-*

 21. *BYE

 22. LIM SANG-OK FIGHTING!

 23. Sunt SIGură că va fi un super episod.

 24. Îmi place Da-nyung,spre deosebire de tatăl său…

 25. Sper să nu-i greşesc numele.

 26. cum se cheama melodia de atunci cand au vorbit da nyang si lim sang ok? :X
  cand si-a cerut scuze,atunci…cine stie cum se cheama?!

 27. Gata!s/a mai” dus “o parte din film……………….

 28. hello!nu mai am pe nimeni prin zona????☺

 29. La multi anii, Marielor si multa sanatate !
  Foate frumos episodul de azi
  . Poate sa imi spuna cineva un site pe care sa vizionez acest film, chiar si in engleza , fara sa-l descarc dar in afara de siteul dorama.com acela mie nu prea imi merge si , in plus vizionarea este limitata, va rog frumos.

  • Multumim de urari!!!!!zice o reprezenanta ………………..☺

 30. La mulţi ani Mariko San.

  • ☺☺☺

 31. noapte buna tuturor………………….☺

 32. Noapte bună Mariko!:-x

 33. Multumim mult,Diana!
  Devine tot mai interesant seriaul,abia astept sa vad ce se va mai intampla

 34. Unul dintre cele mai bune episoade.
  Urmaream cu sufletul la gura si incercam sa anticipez “mutarile” fiecaruia.
  Si eu as fi facut ca Sang ok si Da nyung :). Au procedat corect din toate punctele de vedere.

  Biata Da-nyung :(. Sa aiba un asemenea tata… Cred ca sufera enorm sa vada cat de mult greseste si totusi sa nu il poata uri pentru ca e tatal ei :((

Leave a Comment