koreafilm

Negustorul Lim Sang-ok – episodul 16

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Negustorul Lim Sang-ok, Povestea

Tagged: ,

sang 6

Published on august 12, 2011 with 15 comentarii

de Diana Cristolţean

01 jae sang pyung yuh soo in joong jik sa hyung – Negustorul Lim Sang Ok

Toti negustorii Mansang sunt chemati la resedinta lui Hong Deuk-joo pentru a afla ca secretarul Jeong Chi-soo ia tradat, dezertand la Songbang. Acesta a lasat in urma o scrisore cu urmatorul mesaj: “Pentru a prinde un tigru, trebuie sa intri in pestera lui.” Comerciantii afla si de evenimentul din port: negustorii chinezii nu mai au voie sa debarce in Joseon, ceea ce va duce la o scadere semnificativa a vanzatorilor lor. Mi-geum afla si ea de tradarea tanarului secretar si sufera enorm din cauza acestuia.

Sang-ok este amenintat cu pierderea locului de munca din cauza zvonurilor ce circula prin sat: ca el ar fi folosit banii Mansang pentru a plati o curtezana si pentru a-si pune pe picioare o afacere in Yanjing. Intrebat de Hong Deuk-joo daca barfele sunt adevarate, Sang-ok ii spune acestuia ca nu o sa inventeze scuze si ca daca doreste sa-l acuze de delapidare, el isi va accepta pedeapsa.

Simtindu-se dator sa faca lumina in acest caz, Sam-bo ii marturiseste capeteniei ca Sang-ok a primit cei 200 nyang de la un negustor chinez multumit de serviciile sale, ca el nu stia ca lucrand pentru Mansang banii aceia reveneau clanului, si ca zvonurile sunt nefondate, deoarece tanarul a platit doar pentru a-i reda libertatea unei curtezane. Sang-ok marturiseste ca daca ar fi pus din nou in acceasi situatie, ar proceda la fel. Multumit de raspuns, Hong Deuk-joo il promoveaza pe tanar la pozitia de secretar al sau.

Ca si secretar Mansang, Sang-ok are la dispozitie 10 zile pentru a veni cu o rezolvare a problemei din port. El incepe prin a studia afacerile cu matase, stocurile, si magazinele din port. Dupa aceasta perioada scurta de timp, ii spune lui Hong Deuk-joo ca nu se mai poate face nimic in legatura cu legea ce le interzice chinezilor sa cumpere marfa din port, insa are o solutie pentru a salva afacerea Mansang.
Songbang crede ca singura cale de venit a rivalilor lor o reprezinta magazinele de la port, insa ei se inseala, ceea ce ii da clanului Mansang posibilitatea de a se salva urmand 3 pasi: ei trebuie sa vanda stocurile de matasuri pentru sub pretul pietei pentru a face rapid rost de bani, apoi ei trebuie sa se alieze cu ceilalti negustori din Pyongyang ce sufera si ei din cauza expansiunii afacerilor Songbang, urmand sa vanda obiectele de alama la Hwangae-do. Hong Deuk-joo este de acord cu Sang-ok si ii spune ca de acum totul depinde doar de el.

Tanarul secretar cere ajutorul trupei de muzicieni pentru vinde vasele de alama. El le cere acestora sa dea obiectele in schimbul bumbacului vechi, aplicand vechea metoda a secretarului Jeong. Clovnii accepta cu multa placere, stiind ca asa vor castiga mai mult decat pe reprezentatii.

Mansang hotaraste sa vanda stocurile de matase solilor ce procura material pentru guvern, insa vor trebui sa gaseasca o modalitate de a-i convinge pe acestia sa-i aleaga pe ei in locul celor de la Songbang. Intre timp, in clanul rival, cea care trebuie sa gestioneze afacerea cu solul este Da-nyung.

Solii sosesc, iar negusorii Songbang le ofera bautura si ii duc la curtezane pentru a-i convinge sa incheie afacerea cu ei. Totusi, cand acestia ii cer lui Da-nyung mita, ea refuza sa le plateasca, si targul nu mai are loc. Mai tarziu, ea ii maturiseste domnului Hwang ca spre deosebire de alti negustori din Songbang, tatal ei a uitat de valori morale, dar ca de acum inainte, ea isi va urma propriile principii, chiar daca acestea nu se suprapun cu cele ale lui Park Joo-myung.

In finalul episodului, Sang-ok si negustorii Mansang se intalnesc cu solii guvernului.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

15 comentarii

There are currently 15 comentarii on Negustorul Lim Sang-ok – episodul 16. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. Super recenzia, Diana!!!Mersi inca odata pentru promptitudine.

 2. Multumim mult pt rezumat! Foarte interesant va fii si azi!

 3. Puteti sa-mi spuneti si mie unde pot sa le gasesc online ??? toate saiturile spun ca au ca merg dar defapt nu

 4. Mulţumim, mulţumim :)
  Off, e decis, Chi-soo trece de cealaltă parte a baricadelor, iar Mi-geum va fi dezamăgită :(

 5. se pare ca Sang-ok s-a pus pe treaba:)) Multumim pt. rezumat!^_^

 6. Multumesc pentru rezumat, Diana! Asa se pare ca duelul intre cele doua grupuri va deveni un concurs intre cei doi negustori tineri.

 7. oare se va mai intalni sang-ok cu chinezoaica? Sunt curioasa. Si mi-geum….saraca. Dar inseamna ca nu a iubit-o indeajuns asa ca e mai bine. Va gasi un barbat care o va pretui si o va iubi. Cine stie? Poate va fi mi-geum

 8. poate va fi sang-ok *

 9. Vizionare plăcută :)

 10. Off, biata Mi-geum, cât suferă din cauza secretarului. Nu are nici măcar curajul să o privească în ochi, darămite să-i dea vreo explicaţie că a părărsit-o aşa dintr-o dată.

 11. Abia astept episodul :)

  • a fost vineri seara acest episod . daca nu l-ai vazut poate ai ocazia sa il vezi luni in reluare

   • Da. Nu am vazut decat reluarea de azi.
    Si am stat ca pe ace urmarind afacerea cu matase si vazand daca ceea ce am anticipat eu despre deciziile fiecaruia se intampla.

    Foarte bun episodul. Cred ca e unul dintre preferatele mele. :P

 12. Buna!!! nu vreau sa fac reclama sau ceva…dar am ales pagina asta deoarece stiu ca cineva imi va raspunde intr’un final…Cum pot da pe filmuletele de la filmari de la kingdom of the winds??? as fi ffff recunoscatoare!!!!!!

 13. hmmmm. Nu stiu dar cred ca pe youtube, pe google. Iti va raspunde cine stie. Saraca mi-geum. „Am venit sa iau o carte”. De fapt voia sa stea in camera lui sa planga in tacere. Cel putin are noroc cu un tata atat de bun

Leave a Comment