koreafilm

Negustorul Lim Sang-ok – episodul 12

Written by koreafilm. Posted in K-drama, Negustorul Lim Sang-ok, Povestea

Tagged: ,

sang 2

Published on august 08, 2011 with 21 comentarii

de Diana Cristolţean


03 sang sa mong – Negustorul Lim Sang Ok

Da-nyung se departeaza de Sang-ok si Chae-yeon fara a le adresa o vorba, merge acasa, si ii spune domnului Hwang ca fostul lor talmaci de ocazie este in viata, iar apoi se intalneste cu tatal sau. Acesta din urma ii da sfaturi cum sa devina o negustoreasa priceputa si sa ii ia locul dupa moarte, insistand asupra faptului ca nu trebuie sa se implice emotional in nicio relatie cu oamenii ei, si ca trebuie sa aleaga intotdeauna ce este mai potrivit pentru afacere.

In cealalta tabara, secretarul Jeong Chi-soo incearca sa-l convinga pe Hong Deuk-joo sa accepte oferta de a colabora cu Songbang, spunandu-i ca marile realizari necesita uneori sacrificii mici si ca devenind pentru scurta vreme partener de afaceri cu Songbang, nu inseamna ca se admite infrant in fata lor. Iesind sa se plimbe, Hong Deuk-joo il intalneste pe Sang-ok si il intreaba de ce vrea sa devina negustor. Tanarul ii marturiseste ca face acest lucru deoarece vrea sa castige bani, iar capetenia Mansang il sfatuieste “sa castige” intai inimile oamenilor sai, altfel nu va reusi niciodata sa faca negot. In aceeasi seara, Hong Deuk-joo ia hotararea sa colaboreze cu Park Joo-myung nu pentru ca sacrificiul pe care il face e unul mic, ci pentru ca vrea ca oamenii sai sa aiba ce manca.

Capetenia Songbang ii face pe reprezentantii Mansang sa astepte 2 ore, dupa care refuza sa discute cu acestia si il trimite pe unul din oamenii sai, Jang seok-joo, sa vada ce vor defapt negustorii. Planul lui Hong Deuk-joo este sa cumpere ginseng de la Songbang pentru a-l da chinezilor in schimbul unor matasuri, dupa care sa imparta profitul cu clanul rival. Songbang sunt de acord cu aceasta oferta, insa isi impun propria conditie: sa le dea voie sa trimita un om de-al lor pentru a asigura rute de comercializare sigure in China. Ambele parti cad de acord ca peste 3 zile un om din Songbang sa ii insoteasca pe cei din Mansang spre Shanmen (China).

Hong Deuk-joo ii alege pe Sam-bo si pe Sang-ok pentru a merge cu aceste afaceri in China.

In timpul unor repetitii a trupei de muzicieni, unul dintre cantareti, Mang-tae, gaseste saculetul cu butoni de aur care ii apartine lui Chae-yeon, si vinde nasturii in piata. Putin mai tarziu, el, Bok-tae si inca un cantaret, sunt prinsi de autoritati, deoarece sa vinzi astfel de obiecte apartinand nobilimii este strict interzis. Deoarece prietenii sai sunt amenintati cu tortura, Chae-yeon le marturiseste oficialilor ca ea pastra butonii.

Sang-ok se pregateste de calatoria spre China, isi ia la revedere de la familie, si afla de la Bok-tae de situatia in care se afla Chae-yeon. Pleaca totusi in calatorie, stiind ca nu va reusi sa o ajute cu nimic.

In drum spre China, micul convoi este atacat de hoti, dar se apara si reusesc sa scape.

Park Joo-myung afla ca Chae-yeon este interogata fiindca purta la ea butoni de aur apartinand unor nobili din patura superioara a societatii. El ii cere lui Jang Seok-joo sa faca tot ce-i sta in putinta pentru a o elibera pe fata.

Mi-geum si Jeong Chi-soo primesc permisiunea tatalui fetei de a se casatori. Totusi, secretarul ii cere voie lui Hong Deuk-joo sa-i dea ceva timp pentru a obtine si permisiunea mamei sale, inainte de a stabili data nuntii. El pare a fi nesigur de alegerea facuta, deoarece isi aduce aminte din nou de vorbele lui Park Joo-myung.

Ajuns in China, Sang-ok este atentionat de Sam-bo cu privire la oficialitatile coreene ce umbla pe strazi in cautarea negustorilor din Joseon care comercializeaza marfa la negru. Sang-ok si Sam-bo fac cunostinta si cu trimisul Songbang cu care vor colabora de acum incolo: Da-nyung.

Despre koreafilm

koreafilm

Browse Archived Articles by koreafilm

21 comentarii

There are currently 21 comentarii on Negustorul Lim Sang-ok – episodul 12. Perhaps you would like to add one of your own?

 1. neata, ce furmos mai am doua zile de servici si intru in concediu, se pare ca firul vietii se tot incalceste cu mici intalniri pentru Sang-ok si Da-nyung , cred ca vor invata multe unul de la altul .

 2. Multumim pentru rezumat Diana! Oare Chae-yeon a fost si ea fata nobila ajunsa la sclavie, ca si Chaeok din Damo? Sunt foarte curioasa sa aflu povestea ei!

 3. Uraaaaa! Merge! Pot sa comentez si la Negustor! Kamsahamnida, Koreuta!

 4. Mulţumim!

 5. Mulţumim!!!!

 6. Va fi un super episod :)

 7. da-nyung este atat de draguta….. as vrea sa ramana cu sang-ok. Pacat ca nu va fi asa

 8. adica nu stiu daca ramane cu el sau nu dar am inteles din commurile voastre ca nu vor fi impreuna. Relatia lor se aseamana ci relatia Hur jun-yejin

 9. Bună ziua! Mulţumim mult pentru rezumat Diana!

  • Dori, am reuşit ce am vb noi :)
   Vezi că ţi-am scris pe mess, vezi tu când intri.

   • Îmi merge acum netul pe telefon :)

    • Multumim, Ana! Si la mine merge bine!

 10. ANA,CE BINE ÎMI PARE!<:-P

 11. Multumim pentru rezumat Diana!
  Abia astept sa vad episodul

 12. Secretarul şovăieşte, să se însoare cu fata lui Hong, sau nu…
  Îi revin în minte vorbele lui Park Joo Myung, parcă văd că renunţă la Mi-geum şi trece de partea Songbang.

 13. Vizionare plăcută :)

 14. ati observat ca uneori sunt melodii ce erau in yi san? Nu vorbesc neaparat de ep asta ci in ep anterioare se auzeau melodii

 15. Nu numai în Yi San,ci şi în Hur Jun.

 16. Este şi Yak Sok (Promise) din Yi San.

 17. Deci Sang Ok , cu cine va ramane , Chae Yeon sau Dan Yung?

Leave a Comment